boole 0 Posted October 9, 2010 planiram ovih dana da ubacujem muziku u kola,a busenje police je naravno neizbezno pa bih hteo da dodatno presvucem policu kad sve bude gotovo i tako ustekam zvucnike da se ne vide. zanima me koji je materijal pogodan,kao i da li se za to moze koristiti lepak za parket (cuo sam da on ne ostavlja nikakve fleke,mrlje ili bilo kakve vidljive tragove lepljenja)? Quote Share this post Link to post Share on other sites
STILISTA 2 Posted October 9, 2010 treba da nadjes zorzet crne boje on je prozracan da ne zadrzava zvuk a isto toliko gust da se nece videti zvucnici. Quote Share this post Link to post Share on other sites
TOGO 0 Posted October 9, 2010 Misli se na "žoržet" naravno, ne na "zorzet" Quote Share this post Link to post Share on other sites
STILISTA 2 Posted October 9, 2010 e bas na to! Quote Share this post Link to post Share on other sites
MilanLaki 0 Posted October 9, 2010 I ako vec lepis onda uzmi lepak u spreju, koriste ga kad menjaju platno na nebu pa verovatno ni on ne ostavlja fleke. Quote Share this post Link to post Share on other sites
klaywert 0 Posted October 9, 2010 (edited) imas lepak za tapetare, oni ga koriste za lepljenje mebla i sundjera i ne ostavlja fleke, brzo susi kad stavis materijal na njega a opet ti daje vremena da zategnes i oblikujes materijal, a materijal za oblaganje imas e radnjama elementa.rs koji se koristi za oblaganje zvucnih kutija, ima ga u raznim bojama.http://elementa.rs/proizvodi_3.php?nivo1=1&nivo2=16&nivo3=164&nivo4=1646mozes i donju stranu ploce obloziti materijalom za damp ali da njega ne tapaciras, on ce ti eliminisati strane zvukove iz gepeka i ujedno i samo vibraciju ploce, ja planiram time da oblozim sve tapacirunge, stavljao sam ih iza zvucnika sa bocnih strana i dobije lepu dubinu zvuk, kao da je zvucna kutija u pitanju, i radi prelepo. Edited October 9, 2010 by klaywert Quote Share this post Link to post Share on other sites
oktopod 397 Posted October 10, 2010 Samo nemoj kao većina da presečeš šinu odozdo koja daje polici jačinu tj izbaciš 2 parčeta veličine rupe, ja sam npr uradio kao na sledećoj slici, zasekao sam šinu posred rupe, savio je pod nekih 45 stepeni oba kraja (puta dva) a zatim zavario parče metala da spoji sve to, tako da mi sada šina i dalje ima funkciju, polica neće uleći vremenom, samo što više nije prava već zmijolika crveno su parčad koja sam zavario.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
podvarak 1 Posted October 10, 2010 ^ ako se priblize malo elipse, nema potrebe da se dira kutija uopste ... mnogo bolje resenje je s medijapan plocom i zvucnicima usrafljenim u nju. Em se ne vide, em je zvuk mnogo bolji nego kad idu u plastiku.Samtin` lajk dis: Quote Share this post Link to post Share on other sites
boole 0 Posted October 22, 2010 (edited) @podvarakmnogo dobro izgleda i jako mi se svidja pa me zanima da li je sve to sto se vidi jedna ili dve ploce(ploca,polica,ploca)?i ima li smisla zajebavati se i raditi sve to zbog ovoga,odnosno da li ce bar pristojno svirati? Edited October 22, 2010 by boole Quote Share this post Link to post Share on other sites
podvarak 1 Posted October 22, 2010 jedna ploca 10mm je stavljena odozgo i to je to ... a za ovu SAL kombinaciju ne znam sta da ti kazem, nisam ih nikad slusao. Quote Share this post Link to post Share on other sites
oktopod 397 Posted November 3, 2010 Samo nemoj kao većina da presečeš šinu odozdo koja daje polici jačinu tj izbaciš 2 parčeta veličine rupe, ja sam npr uradio kao na sledećoj slici, zasekao sam šinu posred rupe, savio je pod nekih 45 stepeni oba kraja (puta dva) a zatim zavario parče metala da spoji sve to, tako da mi sada šina i dalje ima funkciju, polica neće uleći vremenom, samo što više nije prava već zmijolika crveno su parčad koja sam zavario..Evo ti fotka... Quote Share this post Link to post Share on other sites