Jump to content
FAS Goran
boki

Kopiranje i kodiranje ključeva

Recommended Posts

U tc vero na novom beogradu lik ima originalne kljuceve koje narezuje npr.za stila skakavac sa komandama kosta oko 15000din proces traje 3-4 sata skida se imobilajzer sa kola itd drzao sam blanko kljuc u ruci extra je kao da je dosao uz auto,za ostala vozila nisam pitao cene ali cesto idem tamol pa kome je daleko nije problem uvek mogu da svratim i do njega da pitam...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dragi druže, jeste, bio sam kod njih i napravili su mi ključ za Lybru, ali bez čipa! Mislim da me je koštao 4.000. Ključ može samo da otvori vrata (ali i to mi je spaslo glavu jedanput kada sam zatvorio prtljažnik sa originalnim ključem). Znači motor ne može da startuje. Samo vrti anlaser. za dodatak - čip mi je tražio dodatnih 12.500, ako je samo jedan u pitanju.... U svakom slučaju vredi imati ključ samo za vrata za NE DAJ BOŽE. Možda su u medjuvremenu pale cene. Aj, ako se setiš pitaj za Lybru 2001.god.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dragi druže, jeste, bio sam kod njih i napravili su mi ključ za Lybru, ali bez čipa!

jeste zato sto ste vi hteli bez cipa,lepo kazete da vam je sa cipom trazio jos dodtanih 12500din i takav kljuc bi mogao da startuje motor,do kraja nedelje cu ici sigurno pa cu pitati

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ajde bas otidji i pitaj koliko je za punta mk2a. Planiram za 2 nedelje da odradim drugi kljuc, a ne bi bilo lose otvaranje na dugme. Kod Ristica to kosta 20.000 din, sto je previse za mene...

Share this post


Link to post
Share on other sites

za stila meni rece 15000din i 3-4h posla jer skida imobilajzer itd itd tako da je za punta 20000din stvarno mnogo aj videcu kad odem i da uzmem broj zaboravi danas pa cu da okacim tako da moze i telefonom da se proveri

Share this post


Link to post
Share on other sites

...clan zverko se bavi izradom kljuceva za sve vrste vozila, i meni je za kljuc za Brava trazio 3000 dinara da mi odradi, a za 2 skakavca sa daljinskom konadom za otkljucavanje mi je trazio 60 evra. Izrada kljuca za Brava je kod mene u kg-u od 3500 pa na gore...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samo da napomenem da se ja ne bavim izradom kljuceva, nego sam samo hteo clanove da uputim na pravog coveka, i uporedio sam njegove cena sa lokalnim cenama kod mene...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kljucar Pera u TC Super Vero 063248334, meni su uradili kod kljuc za Bravo i da likarticu sa novim kodom, cena je bila 3200 din

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovako sam radio na prethodnim kolima: uđem sa druge strane, otvorim ta vrata, skinem tapacirung, onda skinem bravu (baš je teško)pa ako mogu sam da izvadim ključ dobro je , ako ne - idem kod bravara. Usput napravim nov ključ.

Share this post


Link to post
Share on other sites

...fora za kod kljuc - narezes kljuc bez koda sa kojim mozes da otvaras vrata ali ne mozes da ga upalis. Dosta je jeftinije i ako izgubis kod kljuc ti imas kljuc samo ti je potreban novi cod ubacis novi cod.

Ko je naso kljuc moce da ga otvori ali nece moci da ga upali. Sta kazete na pricu, pije vodu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam pre pola godine narezao kljuc za fiat bravo, 2001. godiste, i cena je bila 1800 dinara. Mislim da jos uvek toliko kosta. Kljuc je kodiran, ali nema oznaku 2 na sebi.

Samo ,to je u Uzicu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ima li neko da zna da li može da se iskoristi ključ od drugog automobila? Imam samo 1 kluč (sa daljinskim komandama) za stila, pa bih hteo da nabavim još jedan. Mogao bih da nabavim još jedan isti takav od drugog auta... Da li bi moglo da se napravi da taj pasuje na moj auto, i da mi to bude rezervni ključ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kodirani ključ za Stilo "BEG" NS 023-661-3806

skakavac (original): 14000 din, neskakavac 12000 din. Izrada za 1sat.

Pričap sam sa majstorom i kaže:

Kodirani Stilov kluč je nemoguće klonirati.

Dva su postupka dobijanja kluča: ko ima kodove može da se naruči novi 17000 din ili skidanje imobilajzera, očitavanje koda pa kodiranje novog kluča.

Stilo radi samo sa 2 ključa :question: . Kada se uradi kopija i taj ključ se prijavi kao drugi, onaj originalni drugi više nije u funkciji (njegov kod ne važi) :question: :question: Ovo je fora kod još nekih Fiat/Lancia/Alfa modela.

Kodirani ključ bez daljinske komande sme da se pokvasi. Ne sme blizu jakih magneta.

Edited by kole

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala na iscerpnim informacijama! :thumbsup:

Ja sam u medjuvremenu pitao jednog "ključara" koji mi je rekao da misli da to može (mada i on nije bio siguran :question: ), ali je nešto pominjao da bi trebalo zameniti "mač", i tako neka priča...

Iznenadilo me je to što nije velika razlika izmedju "skakavca" i "neskakavca"...

Ima li neka lokacija za preporuku u Beogradu?

(U tc vero na novom beogradu lik ima originalne kljuceve koje narezuje npr.za stila skakavac sa komandama kosta oko 15000din proces traje 3-4 sata skida se imobilajzer sa kola itd drzao sam blanko kljuc u ruci extra je kao da je dosao uz auto,za ostala vozila nisam pitao cene ali cesto idem tamol pa kome je daleko nije problem uvek mogu da svratim i do njega da pitam...)

Nije mi jasno kako čovek u NS-u uradi to za sat, a ovom ključaru u S veru na Novom Bgd-u treba 4 sata ( za 4 može da se ode do NS-a da se napravi ključ i da se vrati :D )... Verovatno je auto za to vreme neupotrebljiv? Koje je realno vreme za taj posao :question: Please, ako neko zna, da li treba kod kartica-da je ne kupujem "za džabe" :rolleyes: (pošto je u delti 3000 dindži i ne daje mi se ako ne moram :no )

TNX

Edited by alexbgd

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kod kartica ti nije potrebna ti kodovi se skidaju sa imobilajzera. To je potrebno ako hoćeš da naručiš nov kluč.

Verovatno svi koji se ovim bave ovo mogu da završe za 1h, ali treba nekako opravdati cenu koja nije mala :thumbdown:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da li neko zna moze li se kljuc od novog punta prebaciti u skakavac (npr od stila) zajedno sa elektronikom sa priveska od alarma (META) i koristiti dugme na skakavcu za alarm?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Elem, igrao se ja tako i dođem na ideju da jedan od tri ključa koje imam - UNIŠTIM radi nekih eksperimenata. I sad, ja sam to sve radio i bavio se time, međutim sve vreme me kopka to što više nemam tri ključa već ''samo'' dva i odlučim da napravim još jednu kopiju... ''Majstori-ključari'' traže oko 120€ za tu intervenciju i ja se posvetih istraživanju i za dosta manje para odradih sledeće:

Naručen blanko ključ:

IqWG9.jpg

Isti iskopiran kod obližnjeg ključara:

Ir0Fr.jpg

Kodiran uz pomoć programera za T5 transpondere (kao i mnoge druge, ali mene je zanimao samo T5 :) ):

Ir5EJ.jpg

I - sve radi savršeno! Auto se pali, ne prijavljuje grešku CODE - mission complete :)

Programiranje je vrlo jednostavno, traje svega 30 sekundi dok očita postojeći ključ i dok upiše na novi. Programer inače podržava milion različitih transpondera, za različite marke automobila, a ima čak i opciju PIN kalkulatora za VAG grupaciju, ali to još nisam najbolje proučio. Od Fiata piše da podržava sledeće:

Fiat Brava, MC68HC908AZ32

Fiat Bravo, eeprom 93C46.

Fiat Bravo, MC68HC705E6

Fiat Cinquecento, eeprom 93C46

Fiat Ducato, eeprom 93C46.

Fiat Palio, MC68HC705E6

Fiat Punto eeprom 93C46

Fiat Scudo, motorola

E sad, ja tu gledam verovatno da podržava i Mareu i još neke modele koji su se pravili sa T5 transponderom jer u suštini cela stvar se zasniva na programiranju tih transpondera, a ne na model automobila ;)

Ukoliko je neko zainteresovan da kopira svoj ključ neka se javi na PP voljan sam da pravimo neki deal. Takođe, naručio sam par blanko transpondera (bez ključa) pa ako neko hoće da ga lepi na antenu od ECU možemo da isprogramiramo i samo to ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sad bar znamo koliko u stvari lopovi lako mogu da iskopiraju ključ ako im dopadne šaka na barem tih 30 sekundi. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...