Jump to content
FAS Goran
MISHONNIUM

K: krovni nosači za Lanciu Lybru

Recommended Posts

Kupio bih krovne nosace za Lybru, nebitno da li su poduzni ili poprecni. Ko ima, neka se javi. Takodje ko zna gde ima (povoljno) neka mi javi. Unapred hvala.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naravno, nemas frke. Meni bas ne dostaju, jer imam onaj kofer gore, a i imam potrebu tu i tamo da povezem nesto kabasto. Kacim slike ako pazarim.

Za sada sam pronasao nekog dasu iz Surcina, koji prodaje polovne nosace iz uvoza, tel. 064-1580880.

Trenutno nema za Lybru, kaze da bi mozda od Stila odgovarali.

Cena mu je u proseku oko 50 eur za nosace

Edited by MISHONNIUM

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kolega ja sam zimus zvao tog lika iz Surcina, koji mi je rekao da dodjem i dovezem auto, jer on nije siguran koji nosaci tacno idu za Stila sa 5v tako da mi je sve to malo neozbiljno.

Ostavio sam kolegi Stilisti kontakt neke firme, evo i tebi pa probaj. Znam sigurno da imaju za Stilo nosace, mozda imaju i za Lanciu. Nove celicne sam platio oko 50 eura, toliko su mi trazili za polovne na otpadima...

http://www.011info.com/view_details.php?fid=22552&sid=31

Share this post


Link to post
Share on other sites

757.2_1_1.jpg

s.gif

Thule 757 (755) Foot Pack With 861 Roof Bars

Condizioni dell'oggetto:NewQuantità:

6 disponibiliPrezzo:GBP 99,98Circa EUR 114,38Compralo SubitoCompralo Subito

E sad - ovo je skupo. Al najbolje što može da se proizvede u svetu.... Medjutim, ukoliko je u pitanju samo onaj plastični sanduk koji se nosi na krovu..pogledaj u METRO-u. Mislim da imaju neke plastificirane šipke, ne znam da li su aluminijumske ili čelične, al im je cena znatno manja od tih 50e.Surčinskih. Mislim da je samo sistem kopčanja u pitanju - to treba dobro pogledati.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo cujem sada da ima lik na buvljaku, koji ih prodaje, izradjuje, nemam pojma, ali govori svet da ima vise manje nosace za sve tipove automobila. Takodje govore da je cena tu oko 5-6 hiljada dinerosa. To cu da proverim cim budem stigao. Ne znam, nesto mi ta prica deluje nekvalitetno, zvuci mi na koroziju :). Videcemo.

U stvari, najsrecniji bih bio kada bih uspeo da pronadjem one poduzne nosace za Lybru. Nekeko mi svi ovi poprecni kvare liniju kola. Ali sta se pronadje, pronadje.

Edited by MISHONNIUM

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako mislis na poduzne nosace,kao na Marei karavan,ne znam da li su se takvi i pravili za Lybru :question:

Fabricki(orginalni)poprecni nosaci za Lybru se prilicno lepo uklapaju na njen krov,mislim na estetiku,video sam par u gradu i izgledaju sasvim pristojno,onako su uzi pri vrhu,kao trapez i nista ne strci sa njih.

Bili su jedno vreme polovni,orginalni na Italijanskom i Austrijskom E bay-u,cena 70 E i vise.

Samo obrati paznju kad ih budes kupovao,da nije neko najjdenostavnije suplje gvozdje :no ,koje je gumirano spolja,oce da korodira,posle par kisa :vava: ,i onda posle toga rdja curi na sve strane :wallbash: ,zato je alu zakon :thumbup: .

Edited by mik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da ti pravo kazem ni ja nosam video te poduzne, ali mislim da bi bili bas lep dodatak Lybri karavanki.

To si u pravu za te gvozdene, sklone rdjanju, nosace. Totalno ne bih voleo da mi rdja umuzga kola.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hehe, izgleda da cu uspeti da nabudzim nosace od Fiata Brave. Ako me ne bude mrzelo, turicu celu proceduru na uradi sam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na zalost operacija nije uspela. Uglovi u opste ne odgovaraju. Sve sam isprobao i cak uspeo da namestim nosac, ali postoji dobra sansa da bi ti nosaci pod opterecenjem ostetili krovni lim. Odustajem od ovog projekta i ponovo se bacam na trazenje originalnih nosaca.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovih dana sam tražio krovne nosače pa će nekome možda koristiti informacije do kojih sam došao.

Thule kompletna varijanta za limuzinu je 190e sa željeznom šipkom tip 761 a 230e sa alu šipkom tip 861. Pored šipke vam obavezno treba kit (koji "prijanja" za one fiksatore koji su sakriveni u kederu) tip 1177 (35e) i Rapid system (koji dolazi između šipke i kita) tip 750 odnosno tip 754. Bravice se kupuju kao opcija. Kontakt za Srbiju je 0113955080, ili direktno Boža 064/8913292, Bore Stankovica 8, Makis.

www.camcar.it je jeftiniji izbor. totus kit tip 40046 + šipka 2850 ili alu 2855. 70e + 20e bravice

Maloprodaja je na više mjesta u gradu, DARK Zaplanjska 41a, Voždovac, 011/3981-683, 065/688-55-77; buvljak 0637740054, spamuje na više mjesta u oglasima, rentira, drži i polovne; goran bbrdo 0641142636, krovninosaci@open.telekom.rs, najbolja cijena; velmark vojvode stepe 167, 0113976403.

za polovne varijante je zemo surčin 0641580880. 60e je šipka sa bravicama i rapid 750, a potrebno je kupiti originalan kit 1177 jer se ježim od tih varijanti iskrivićemo malo ovu šapu pa če izdržati i slično.

Kofer ili nosač za bicikl/skije po slobodnom izboru :thumbsup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo ig, pali konacno nosaci. Ne izgledaju lose. Prosudite sami. Ja sam zadovoljan. Sve preporuke za Gorana sa BBrda. Lik je prva liga. Odusevio me.

Evo i slicke:

IMG00368.jpgIMG00369.jpg

IMG00370.jpgIMG00371.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo Goran je upravo i meni ugradio nosače, pa da se pohvalim i podelim iskustvo sa vama. Čovek je skroz profi, kada sam mu mailom tražio ponudu poslao mi je 2 maila sa slikama 2 različita modela nosača CAM, baš na autu kao moj, tako da sam iz prve ruke video kako izgleda. Odlučio sam se za skuplju varijantu TOTUS i izašlo me je 7k dindži sa sve nbjegovom dostavom kod mene kući + ugradnjom + nimalo beznačajnom hrpom saveta u vezi nosača i kofera. Sve preporuke za njega, a evo i slika:

sq225.jpg sq226.jpg sq227.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na kom principu se otvaraju te "rupe" za pricvrscavanje nosaca.

Ja probao na mojoj da ih otvorim i nece,nisam silio da ne polomim nesto,a i imam neke obicne nosace sto se kace drugacije.

p.s. jel si ti predstavio ovaj auto,izgleda extra bre!

Share this post


Link to post
Share on other sites

:blushing: hehe hvala! Zaboravio sam da okačim slike, a obećao sam pre godinu dana (http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?showtopic=49236&hl=&fromsearch=1)... Pokušaću večeras u toj staroj temi da predstavim, pre svega zbog svog iskustva do sada, što sa autom, što sa servisima.

A sad odgovor:

Majstor koji mi je montirao mi je rekao unapred: 90% ovih zaštitnih kapica se polomi pri prvom skidanju, jer auta stoje na suncu, kiši, snegu i vetru i plastika postane krta. Zato mi je ponudio da ja sam pokušam da skinem da ne bi on bio kriv. Ja sam mu, naravno, prepustio - čovek se samo time bavi i očigledno zna sve cake. Poenta je da se pljosnatim šrafcigerom gurne jezičlak plastični koji je sa spoljne strane rupe (bliže tebi), pomeri se i onda polako podigne plastika drugim šrafcigerom.

Epilog: 2 polomljena i 2 cela. E sad, kad već imamo to na lybrama, dobro je koristiti jer je vez sigurniji tako (šrafi se direktno u šasiju, video sam).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kupio bih krovne nosace za Libru karavan.

Moze li neko da me uputi ?

Vidim da se pominje neki Goran sa B.Brda, ako moze neka mi se javi.

Unapred Hvala.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovi nosaci garant pasu i na stila.

Ja ih imam,bili su na stilu i izgledaju identicno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...