Jump to content
FAS Goran
NenadAleksic

Obavezna oprema u automobilu / Osvežavanje kompleta prve pomoći

Recommended Posts

Zamena kompleta prve pomoći za 690 dinara

 

prva%20pomoc%20amss.jpg

 
Neotpakovane medicinske pribore, kojima je istekao rok, moguće je promeniti za nove uz naknadu. Ako je deo materijala potrošen, mora dodatno da se plati. Punktovi na 150 lokacija.
Postoji jednostavan i relativno jeftin način da vozači izbegnu kaznu od 5.000 dinara ukoliko im je istekao rok upotrebe kompleta prve pomoći, a saobraćajna policija tokom rutinske ili neke druge kontrole ustanovi da je od datuma proizvodnje proteklo više od pet godina. Po sistemu zamene ''staro za novo'' uz doplatu od 690 dinara dobijate novi komplet. Uslov je da niste koristili ništa iz kompleta i da je on potpun, da sadrži sve predviđene komponente. Ukoliko nešto nedostaje onda ćete uz 690 dinara doplatiti za utrošen materijal.
 
Trenutno ovu zamenu obavlja ''Galenika farmacija'' na više od 150 lokacija u Srbiji. Spisak radnji, prodavnica, servis, gde možete zameniti svoje komplete možete naći na zvaničnom sajtu ove kompanije. Bitno je napomenuti da ukoliko ste koristili nešto iz kompleta ne možete da ga ''dopunite'' pa čak ni da zamenite gazu, nove zavoje, i da tako produžite ''životni vek'' kompleta. Jednostavno, potrebno je da imate nov, atestiran komplet, koji je proizveden po standardu SRPS Z.B2.001, i taj komplet mora biti u originalnom pakovanju, zatvoren. Zna se i koji su proizvođači dobili pravo da snabdevaju naše tržište ovim kompletima. To su ''Galenika a.d.'', ''MBS Tehno d.o.o'', ''Karan Co.d.o.o'', ''Tosama d.d.'', ''Mediteks d.o.o'' i ''Evropa lek d.o.o''.
 
Novi kompleti
Novi kompleti mogu da se nađu u prodaji od 1.250 do 3.500 dinara, a cene se razlikuju čak i za komplete istih proizvođača pa je potrebno malo truda da bi se našli oni najpovoljniji.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

meni je ovo lopovluk al sta da radim kad ce gospoda panduri sad da vataju za to i da pitaju el imas a jel isteklo a :D...nista pravac prodavnica neka i menjaj jbg.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jel su oupste nekog smarali zbog ovog? Ni mene ni moje nikad nisu pitali za prvu pomoc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onda je to druga stvar mada realno treba imati u roku. Zbog sebe ali i zbog nervoznih koji samo traže razlog da te kazne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mene su pitali kad je bila ona pocetna akcija provere kad je uvedeno to da moraju biti ove prve pomoci. Kad sam rekao da imam onda posle malo razmisljanja pitali su da li imam i ostalo od obavezne opreme :turned::laughing: 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma ovo je smešno... I šta oni kao rade sa tom našom ''starom'' neotpakovanom prvom pomoći? Sve se bojim da se taj materijal neće korstiti više...važi. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Umesto da pokrecete kampanju bojkota idiotskih propisa kojima je jedina svrha da popune budzet, vi raspravljate gde ima najjeftinije.

 

nisam kupio ni prethodnu, a vala necu ni sad najnoviju prvu pomoc. niko mi je za sve ove godine nije trazio a nije mi ni trebala, osim flastera koji sam sam sebi stavio na prst, a mogao sam i bez njega da prezivim.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam bas zbog toga i pitao, citam i ne verujem da niko nista ne komentarise, osim gde ima da se zameni i slicno, pa dokle budemo cutali, dotle ce i gaziti po nama........

Share this post


Link to post
Share on other sites

A sta da radimo? Hajde posto ste ocigledno pametniji od obicne raje dajte nam savet kako da postupimo.

Meni je odavno palo na pamet da falsifikujem godinu isteka roka trajanja i nazad opet upakujem a to cu i probati uraditi za koji mesec.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bojkotujem ja svaki put kad su izbori i kad isvrljam onaj spisak budala i lopova. A vi gubite vreme bojkotujuci sporedne stvari umesto da secete koren.

Share this post


Link to post
Share on other sites

za izbore si u pravu, mada bi sad mogli da razvucemo temu o tome kako ni prezvrljani listic ne pomaze bas mnogo, ali da se vratim na komplete prve pomoci, secas li se kad su hrvati prosle ili pretprosle godine bojkotovali voznju sa upaljenim svetlima? bojkot je trajao nekoliko dana i onda je zakon promenjen. zalazem se za isti sistem kad su svi idiotski propisi u piatnju. farovi, prva pomoc, reatest plina, orocena vaznost tablica...

Share this post


Link to post
Share on other sites

farovi nisu idiotski, mozda po gradovima ali na otvorenom putu mnogo znaci, ali ovo je za neku drugu temu.

 

Prva pomoc koja ima rok upotrebe je idiotski, prva pomoc koja dodje sa novom meckom, bmw itd i ne vazi kod nas je ...no comment...

 

Nemati bilo kakvu prvu pomoc u kolima je nemoralno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...