Jump to content
FAS Goran
chikavili

"Najkul" put za vožnju / Zanimljivi putevi sveta

Recommended Posts

Jebel Hafeet Mountain Road je pre nekoliko godina proglasen za najbolji put za voznju na svetu.
U pitanju je penjanje na planinu Jebel Hafeet kod Al Aina u Emiratima, duzine nekih 12km, pri cemu se penjete na visinu od oko 1200m. Put ima oko 60 krivina i tri trake (dve za uzbrdo, jedna za nizbrdo). Vozio sam se ovim putem i mogu vam reci da je zaista uzivanje... i za voznju i za pogled. Prosto je neverovatno gde je i kako napravljen, s'obzirom da su u pitanju same stene i kamen.
Rekord u penjanju drzi nissan skyline GT-R R35 sa 3 minuta 39 sekundi:



Fifth gear i M3 na Jabel Hafeetu:



39aoy2.jpg
xgc37d.jpg
ezo25_.jpg
vyeu-w.jpg
dxoqne.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
TOP 9 svetskih puteva na kojima se morate voziti

 

Definicija savršenog putovanja se razlikuje od osobe do osobe, ali će vam svaki zaljubljenik u automobile verovatno reći isto: kvalitetan put, prelep pejzaž i mnogo krivina.

Upravo su ovo bili osnovni kriterijumi kojima se vodio Car Throttle prilikom sastavljanja TOP 9 najboljih svetskih puteva na kojima se morate voziti pre svoje 30. godine. Mi bi samo izostavili ovaj detalj vezan za godine. Šta reći, nego ko bude u prilici, neka definitivno poseti ove prekrasne destinacije.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

najbolji put na svetu je kod nasih komsija rumuna transfagarasan,zelja mi je tamo otici,dosta nasih bajkera tamo stalno ide

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fagaraš masiv na Karpatima! :D  Bio sam ovde na planinarenju, dva puta, doživljaj je neverovatan čak i iz autobusa! Planiram da idem ponovo ovog leta, ali svojim kolima!

Share this post


Link to post
Share on other sites

ima li kod nas neki put,da ne kazem idealan,koji ima brzih krivina i pravaca a da nije opterecen i da nema pandura? :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja uživam u putu Kraljevo-Kragujevac, taman ima i pravaca i krivina da se lepo juri, pandura skoro da nema nigde, ako ih bude budu u selima koja su gusto naseljena i imaju pravce i škole pored puta, ja uglavnom znam gde su, pa tu pripazim, e jedino što nema šta da se vidi usput interesantno, ali put je dobar, relativno nov...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam pre 3 dana bio u Monte Karlu. Svi su bili fascinirani kockarnicama, a ja putem  :laughing: Mnogo bih voleo da odem tamo i napravim 2-3 kruga po stazi za Formulu.

Inače, prilično ga i teraju oni po tom putu. Video sam jedan 458 koji ga je baš poterao tuda, šteta što nisam stigao da snimam to.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buco i za ispravljanje krivina samo tako

 

slazem se :D a meni je interesantan put Nis- Dimitrovgrad i Grdelica - Vranje, moze da se vidi nesto a i da se poprilicno potera... A milicije skoro da nema, mozda na jedno ili dva mesta stoje policajci (po nekad) ali usporim tih par stotina metra... :D

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

a meni je interesantan put Nis- Dimitrovgrad

 

Jeste zanimljiv :thumbup:

 

Ja uživam u putu Kraljevo-Kragujevac

 

Mene je oduševio put Kraljevo - Raška, što zbog samog puta, što zbog prirode... Sa jedne strane stene, a sa druge Ibar. Jednom sam išao kad je napadao sneg, to je tek poseban doživljaj :yes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kruševac - Rekovac ali što rekoše sikter i totti od Kv ka Kg i Raška - Kraljevo isto tako dobri za vožnju a pritom put bez rupetina. I još jednog puta se rado sećam kad sam bio klinac a njime smo išli Prizren - Brezovica (ski centar).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeste lep put od Kraljeva do Raške :thumbup: Iz mog iskustva najlepši predeli su najčešće na lošim putevima... 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Porsche ima aplikaciju za najbolje puteve

 

porsche-ima-aplikaciju-za-najbolje-putev

 

Kada se upuštate u avanturu automobilom poželjno je, a i jako korisno, da znate kakav vas put čeka do vaše destinacije. Nemački automobilska kompanija je rešila da olakša pretraživanje kvaliteta puteva svojim korisnicima. Pored toga što su nedavno predstavili svoj novi moćni model 911 GTS na sajmu u Los Anđelesu, Porsche je predstavio i svoju novu aplikaciju koja nosi naziv ''GTS Community''. Ova aplikacija je napravljena sa idejom da zaljubljenici u automobila i uživanje u vožnji mogu da međusobno podele utiske.

Aplikacija je pre sve namenjena onima koji često putuju širom sveta i koji prolaze najrazličitijim putevima koji postoje. Korisnici ove aplikacije imaju mogućnost da svoje utiske i zapažanja podele sa drugima i na taj način im olakšaju odabir maršrute. Sjajna stvar kod ''GTS Community'' apliakcije je to što ne morate biti vlasnik nekog Porsche automobila kako biste je koristili. Potrebno je samo da snikete aplikaciju, instalirate je i krenete u osvajanje novih granica, bez obzira iz kog dela sveta krećete.

 


 


Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...