Jump to content
FAS Goran
neshaoct

LaFerrari - naslednik Enza

Recommended Posts

LaFerrari Aperta

 

Ferrari je i zvanično na sajmu automobila u Parizu prikazao model LaFerrari Aperta koji od 0 do 100 km/h ubrzava za manje od tri sekunde, do 200 km/h stiže za manje od sedam sekundi, do 300 km/h mu je potrebno 15 sekundi, a može do maksimalnih 350 km/h. Za pogon se brinu V12 benzinac i elektromotor, kombinovane snage od 963KS i 900 Nm, dok se za težinu kaže da je nešto veća od LaFerrarija Coupe. Ferrari će napraviti samo 209 primeraka LaFerrarija Aperta, a svi su već unapred rasprodati. Nezvanično se pominje da su neki kupci ovaj automobil platili 3.5 miliona evra i da će morati da čekaju sledeću godinu na isporuku svog primerka.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koliko danas košta polovni LaFerrari?

 

ferrari%20laferrari%2053.jpg

 

Kada je svih 499 primeraka modela LaFerrari ''planulo'' ubrzo nakon premijere 2013. godine, znalo se da će se ovaj automobill u budućnosti koštati znatno više, ali malo ko je očekivao da će nakon tri godine cena toliko skočiti. Supersportski automobili čija je proizvodnja ograničena na na nekoliko stotina jedinica postaju sve unosnija investicija imućnih kupaca. Takav je slučaj i sa Ferrarijem LaFerrari, koji je nekim svojim vlasnicima već doneo lepu zaradu. Kupovali su ga 2013. po ceni od 1.3 miiona evra, a oni koji bi se odlučili da ga odmah preprodaju mogli su da računaju na milionski profit. Međutim, samo nekoliko godina kasnije, jedan LaFerrari koji je prešao samo 1.700 km, na sajtu Mobile.de prodaje se za neverovatnih 10.000.000 evra! Osmocifrena suma do sada je bila rezervisana uglavno za veoma retke i očuvane Ferrarijeve oldtajmere, koji su stari pola veka, a ovo je prvi put da se neko usudio da zatraži toliko novca za jedan Ferrari koji je sa fabričkih traka sišao pre svega par godina.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

@neshaoct

 

Kamo sreće, išao ka meni, ja se okrenuo preko pun.. khm, ali nisam ga stigao hahah.. Čini mi se UAE tablice. Retkost ga videti u Srbiji.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ViktorBG

 

Retkost videti ga bilo gde, a kod nas sam mislio da nikada neće doći nijedan...kad ono barem na par dana je bio tu oko nas... :D 

 

Poslednji LaFerrari prodat za 7 miliona dolara

 

laferrari%20final.jpg

 

Kao što je bilo i najavljeno, Ferrari je na Daytona International Speedway-u tokom specijalnog događaja Finali Mondiali, a uz pomoć aukcijske kuće RM Auctions, prodao poslednji proizvedeni primerak LaFerrarija. Ferrari je naime prvo napravio 499 primeraka ovog modela, ali je naknadno proizveden još jedan, 500-ti primerak, kako bi bio prodat na pomenutoj aukciji. Aukcija je privukla veliku pažnju a budući da će prihod od prodaje ovog LaFerrarija biti doniran za obnovu mesta u centralnoj Italiji koji su stradali u zemljotresima, ne iznenađuje da je automobil prodat za čak 7 miliona američkih dolara (6.617.100 evra). Naravno, njegov eksterijer je u tradicionalnoj crvenoj boji, uz detalje kao što su bele linije, mala italijanska zastava i posebna pločica.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Čovek koji je tužio Ferrari

 

preston.jpg

 

Preston Henn, čovek koji je tužio Ferrari jer mu nisu dali da kupi LaFerrari Aperta, odustao je od tužbe tvrdeći da je sada više zainteresovan za Hondu NSX. Za one koji nisu ispratili slučaj, Henn je bivši trkač, kao i poznati kolekcionar automobila, koji već poseduje standardni LaFerrari u svojoj garaži. Jedan od najbitnijih automobila u njegovoj garaži je Ferrari 275 GTB/C sa brojem šasije 6885, za koji mnogi kažu da je najskuplji automobil na svetu, vredan više od 100 miliona dolara. Uprkos tome, nije dobio šansu da kupi LaFerrari Aperta, čak ni nakon što je poslao direktoru FCA grupe Sergiou Marchionneu ček na svotu od 1 miliona dolara. Ubrzo potom, tužio je italijansku kompaniju, ali je u intervjuu za Road and Track priznao da je tužba preskupa da bi sa njom nastavio i dalje. ''Nakon što smo krenuli, pitao sam koje su šanse da pobedimo? Advokat je rekao 0... Da li možemo da ih tužimo za nešto drugo? Rekao je da, tužićemo ih za nešto drugo, ne znam još šta, ali hoćemo'', rekao je Henn. Pored ovoga izneo je nekoliko kritika na račun kupea iz Ferrarija, rekavši da je morao da zove policiju da ga izvadi iz automobila, pošto su vrata jednostavno preteška.

Što se tiče NSX-a, kaže da je to najbolji automobil koji je ikada posedovao. ''U stvari, baš sam poslao pismo o tome koliko mi se sviđa NSX. To je najbolji automobil koji sam ikada imao. Neverovatan. Veoma je dobar i košta 200.0000 dolara u poređenju sa... pa poslednjim Ferrarijem koji sam kupio, ne LaFerrari, poslednji koji sam kupio, ne sećam se imena, bio je Spider, a cena 750.000 dolara. Ovaj je mnogo bolji za 200.000''.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

U pripremi jedinstveni LaFerrari?

 

ferrari%20lf%201.jpg

 

U javnosti su se pojavili patentni crteži koji nagoveštavaju da u Ferrariju pripremaju još jedan unikatni automobil, napravljen na bazi jednog od njihovih već postojećih modela.

 

ferrari%20lf%2011.jpg

 

Kako stvari sada stoje, kao baza za ovaj neminovani model je poslužio LaFerrari, pri čemu se ovde verovatno opet radi o automobilu napravljenom po želji nekog bogatog kupca/kolekcionara.

 

ferrari%20lf%20111.jpg

 

Ferrari je inače i ranije po narudžbini nekih dovoljno bogatih klijenata pravio specijalne verzije svojih modela pa su tako između ostalog nastali i P540 Superfast Aperta, SP12 EC i SP America.

 

laferrari%20lf%2001.jpg ferrari%20lf%201111.jpg

 

Podsećanja radi, standardni LaFerrari raspolaže sa ukupno 963KS i 900 Nm, a kombinuje 6.3 litarski V12 motor sa 800KS pri 9000 o/min. i 700 Nm, kao i elektromotor sa 120 kW/163KS. Menjač je sedmostepeni DCT.

 

laferrari%20lf%2011111.jpg laferrari%20lf%20111111.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Srebrni LaFerrari vredan 4 miliona dolara

 

163536-laferrari%201.jpg

 

Procenjen na 1.2 miliona evra kada je stigao na američko tržište, Ferrari LaFerrari je veoma toplo prihvaćen od strane imućnih entuzijasta i postao je profitabilni kolekcionarski primerak. Četiri godine od globalne premijere, poslednjeg i najvećeg Ferrari hiperautomobila otišle su do ekstremnih nivoa, a sada veoma lako mogu pasti u zapećak zbog modela McLaren P1 i Porsche 918 Spyder.

 

163537-laferrari%2011.jpg

 

Razumljivo, veliki broj vlasnika izvlači najviše od sve većih zahteva modela i nadaju se da će njihova prodaja doći kao veoma brza zarada. U avgustu prošle godine, pamučno crni LaFerrari prodat je za 4.7 miliona dolara, a petstoti i finalni primerak iz serije prodat je za 7 miliona. Dodatno, LaFerrari modeli su sada vredniji nego ikada.

 

163538-laferrari%20111.jpg

 

Kao rezultat, mi nismo toliko iznenađeni kada naiđemo na jedinstven primerak koji je dostupan na tržištu i poseduje neverovatnu cenu od četiri miliona. Automobil ima svega 643 km pređenih kilometara, tako da deluje gotovo kao nov.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

LaFerrari Aperta na prodaju za 6.540.000 evra

 

164126-laferrari%2011.jpg

 

Ovaj primerak u Rosso Corsa boji je prešao samo 75 km, košta 6.540.000 evra, a prodaje ga lokalni diler u austrijskom Kicbilu.

 

164125-laferrari%201.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naslednik LaFerrarija stiže za 3 do 5 godina

 

laferrari%20final.jpg

 

Dok se i dalje govori o magiji Ferarijevog LaFerrari automobila, iz Maranela nam stiže vest da je bolja, brža i jača mašina već u planovima. Šef tehnologije Ferarija Majkl Lejters je rekao da kada još više razviju svoju tehnologiju i budu imali inovacije, da će razmisliti o zameni za LaFerrari. Rekao je da žele nešto drugačije, i da novi automobil neće imati motor iz Formule 1. Veliko pitanje je naravno, kako planiraju da nadmaše hibridni motor od 950 konjskih snaga iz LaFerrarija? Lejster nije otkrio nikakve detalje, ali je napomenuo da idu ka tome da usavrše svoju tehnologiju. Najverovatnije će taj novi model imati hibridni pogon, ili će možda imati sasvim električni pogon. No, dok čekamo novi hiper automobil, novu zver, ostaje nam da se nadamo bar još jednoj verziji LaFerrari-ja koja će nas sasvim sigurno oduševiti.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

LaRossa kao predlog zamene za LaFerrari

 

larossa%2011.jpg

 

Pored McLarena i Porschea, i Ferrari je ispisao novo poglavlje u automobilskoj industriji pravljenjem LaFerrari modela 2013. godine.

 

larossa%201.jpg

 

Svih 500 proizvedenih jedinica imalo je sedmocifrenu cenu (u evrima), a i danas bi bilo prilično teško doći do jednog od njih, pošto bi cena bila gotovo udvostručena. Kad se uzmu u obzir njegov dizajn i hibridni pogon koji mu obezbeđuje 950 konjskih snaga i 900 Nm obrtnog momenta, onda basnoslovno visoka cena postaje razumljivija.

 

larossa%201111.jpg

 

Ferrari trenutno razmatra naslednika ovog modela, a njega možemo očekivati za tri do pet godina. To nije sprečilo dizajnera Fernanda Pastre Fertonu da zamisli kako bi izgledao takav automobil, inspirisan postojećim LaFerrarijem, sa nekoliko oštrih linija i imenom LaRossa.

 

larossa%20111.jpg

 

Kada se konačno pojavi, naslednik ovog hiperautomobila neće se takmičiti samo sa zamenama za McLaren P1 i Porsche 918 Spyder, već i sa Mercedes AMG i Aston Martinom.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ferrari će napraviti još jedan LaFerrari Aperta

 

laferari%20s%2043.jpg

 

Ferrari je na prošlogodišnjem sajmu automobila u Parizu prikazao model LaFerrari Aperta, čija proizvodnja je ograničena na samo 209 primeraka (po ceni od oko 3,5 miliona evra po komadu). Ipak, Italijani su sada najavili da će naknadno napraviti još jedan, i to 210. primerak. Taj primerak će biti predstavljen javnosti 9. septembra u Maranellu, pri čemu je i to deo obeležavanja 70. godišnjice Ferrarija. Automobil će zatim biti prodat na RM Sotheby’s aukciji, uz procenu da će postići cenu između 3 i 4 miliona evra.

 

laferrari%20s%20222.jpg

 

Ferrari najavljuje da će automobil biti u posebnoj boji, kao i da će sav prihod od njegove prodaje donirati u humanitarne svrhe. Za pogon LaFerraija Aperta se brinu V12 benzinac i elektromotor, kombinovane snage od 963KS i 900 Nm. Automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za manje od tri sekunde, do 200 km/h stiže za manje od sedam sekundi, do 300 km/h mu je potrebno 15 sekundi, a može do maksimalnih 350 km/h.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovo je poslednji, 210. LaFerrari Aperta

 

laferrari%202.jpg

 

Ferrari je na prošlogodišnjem sajmu automobila u Parizu prikazao model LaFerrari Aperta, čija proizvodnja je ograničena na samo 209 primeraka (po ceni od oko 3,5 miliona evra po komadu). Ipak, Italijani su sada naknadno napravili još jedan, i to 210. primerak.

 

laferrari%2022.jpg

 

Taj primerak će biti predstavljen javnosti 9. septembra u Maranellu, pri čemu je i to deo obeležavanja 70. godišnjice Ferrarija. Zatim biti prodat na RM Sotheby’s aukciji, uz procenu da će postići cenu između 3 i 4 miliona evra.

 

laferrari%20222.jpg

 

Automobil je u crvenoj boji i sa belim trkačkim trakama, a sav prihod od njegove prodaje će biti doniran u humanitarne svrhe. Za pogon LaFerraija Aperta se brinu V12 benzinac i elektromotor, kombinovane snage od 963KS i 900 Nm. Automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za manje od tri sekunde, do 200 km/h stiže za manje od sedam sekundi, do 300 km/h mu je potrebno 15 sekundi, a može do maksimalnih 350 km/h.


preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poslednji LaFerrari Aperta prodat za 9.98 miliona dolara

 

laferrari%202.jpg

 

Ferrari je na prošlogodišnjem sajmu automobila u Parizu prikazao model LaFerrari Aperta, čija proizvodnja je bila ograničena na samo 209 primeraka. Ipak, Italijani su naknadno napravili još jedan, i to 210. primerak. Taj poslednji primerak je pre neki dan prodat na RM Sotheby’s aukciji tokom događaja ''Leggenda e Passione'' u Italiji, pri čemu je i to bio deo obeležavanja 70. godišnjice Ferrarija. Novi vlasnik je za njega platio čak 9.98 miliona dolara, što je za skoro 3 miliona dolara više od cene koju je u decembru 2016. postigao poslednji LaFerrari Coupe. Poslednji LaFerrari Aperta je inače u crvenoj boji i sa belim trkačkim trakama, a sav prihod od njegove prodaje će biti doniran u humanitarne svrhe.

 

laferrari%2022.jpg

 

Za pogon LaFerraija Aperta se brinu V12 benzinac i elektromotor, kombinovane snage od 963KS i 900 Nm. Automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za manje od tri sekunde, do 200 km/h stiže za manje od sedam sekundi, do 300 km/h mu je potrebno 15 sekundi, a može do maksimalnih 350 km/h. Takođe, na pomenutoj aukciji je prodat i Ferrari 488 Spider ''The Green Jewel'', i to za 1.3 miliona dolara (a očekivalo se da će postići cenu od 381.000 do 452.000 dolara).

 

ferrari%20488%20green%201.jpg

 

488 Spider ''The Green Jewel'' ima sličan zeleni eksterijer kao i Ferrari 365 P2 kojim je David Piper Racing Team osvojio trku Nine Hours of Kyalami, i to 1965. i 1966. godine.

 

ferrari%20488%20green%2011.jpg

 

Takođe, vozačevo sedište je u crvenoj koži, a suvozačevo u crnoj.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prodaje se Ferrari LaFerrari za 1,2 miliona evra, ali samo za gledanje

 

laferrari%2012.jpg

 

Propeti konjić na crvenom supersportskom automobilu je sigurna opklada da će se prodati. Čak i ako s automobilom nešto ne valja... Hibridno remek-delo Ferrari LaFerrari može da se kupi, ako neko od vlasnika uopšte želi da ga proda, za pet miliona evra. Na tržištu se sada našao prototip LaFerrarija iz 2013., a procenjuje se da će na aukciji biti prodat za 1,0 do 1,2 miliona evra. Da, cena se čini nerealno malom. Pogotovo za prototip. Naravno, postoji kvaka u celoj priči. Prototip LaFerrarija nije homologizovan za vožnju, a iz Maranella savetuju da automobil ostane ‘neaktivan’ i da se koristi samo kao izložbeni primerak.

 

laferrari%20122.jpg

 

E sad, ko je lud da plati 1,2 miliona evra za superautomobil koji neće da vozi? Dobro, kada je reč o Ferrariju sigurno će se naći taj ludi kupac.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...