Jump to content

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

FAS Euroauto Goran Vlada
bolens

Put u Srbiji za uživanje u vožnji

Recommended Posts

Malo offtopic: A zašto ideš preko Pančeva na Smederevo? Duže je sigurno 20-30km... doduše jeste bolji put milijardu puta, al' ono... samo se pravim pametan :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^^ prvo, zato što sa karaburme brže izađem iz beograda, tako da mi je to jedan lajtmotiv, da te ispravim, nije duže - ne toliko tipa 7-15 kilometara moja procena a mogu da pitam i garmina i ajgoa koliko je taj put duži, a ako ih pogledaš i na mapi, zaključićeš da su ti putevi zapravo skoro isti, tako da, mislim da grešiš oko dužine puta,

drugo, volim da vozim kroz banat, pa makar i od pančeva do kovina,

treće, ne volim da vozim autoputem kratke relacije, a i nigde ne žurim, i svakako bih se na autoputu isključio kod požarevca

četvrto, neću da dam za nazovi autoput (koji je pun kolotraga i rupa) novac da bih se vozio putem gde pored nema šta videti... ama nikako, a i račun kaže (ja u proseku idem na tu stranu 12 puta godišnje, dakle ako bih išao autoputem to je 4320 dinara - ideš i vratiš se istom deonicom - nije neka ušteda, ali za te novce ja kupim delove za jedan mali servis za svoj auto, a u vremenu je 10 minuta razlike u odnosu na autoput)...

e sad ako mi neko kaže da bi i dalje trebalo da idem autoputem, neka se razmisli :) kako bih mogao da napravim dobre slike putopisa, na autoputu ??? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Za sad evo sam slika (samo da ih smanjim) sa puta, Banat, Podunavlje i Stig i Đerdap! :)

Putopis u posebnoj temi as soon as I get some time to do it!

Evo rute :

aMtN9.jpg

A evo i slika uz put...

aMwhi.jpg aMyMr.jpg aMIL0.jpg

aMLf9.jpg aMNKi.jpg aMQer.jpg

aMSJA.jpg aMVdJ.jpg aM_d0.jpg

aN1I9.jpg aN4ci.jpg aN6Hr.jpg

aN9bA.jpg aNeaS.jpg aNgG0.jpg

aNja9.jpg aNo9r.jpg aNqEA.jpg

aNt8J.jpg aNvDS.jpg aNy80.jpg

aNAD9.jpg aNFCr.jpg aNI6A.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

...

Taj mi je put najlepsi,kad ides iz Kaone pa pre Guce ides levo za Ivanjicu... , inace svaki putic u tom kraju znam..milion puta stanem na nekom proplanku ,zapalim cigaru i uzivam... :)

...

Znam da je pušenje nekima ( i meni je ) gušt i zadovoljstvo, ali nekako uz bajkovite opise prirode ne ide mi to pušenje na proplanku :whistle:

Meni ide,uz neizbezno cebence iz gepeka... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

....put Kragujevac-Jagodina....tzv "stari put" preko Sabante......mislim da su deonicu iz KG u potpunosti završili ove godine za razliku od Jagodinaca koji su to uradili jš pre par godina......prva deonica od KG do Ždraljice je malo uža i ima krivina,zatim kreće uspon ka Gornjoj Sabanti.....dovoljno oštar i dug da bude izazov i za iskusnije vozače.Posle tog uspona sigurno ćete znati šta vam je pod haubom-il mrcina spremna za "klanje"(prodaju) ili lav koga ćete da "mazite" još par godina......posle uspona nailazi ono najlepše,ono što ovo parče puta(40-ak kilometara) čini tako lepim.To je raskrsnica na kojoj se levo odvaja put za JA a desno za Rekovac-Levač.....teško mi je da opišem i da se odlučim u koje doba godine je lepše.Da li zimi,oko Svetog Jovana,kada izgreje Sunce i sve se beli,da li u proleće kada ceo kraj procveta i oboji se šarenim cvetovima voća,ili kada u Julu letnja vrućina pritisne ceo kraj i on "brekće" pod Suncem ili sada,u jesen,kada sve blista crveno-žutom bojom.....prelepa visoravan sa koje puca pogled na Gledićke planine,Šumadiju i,prema Jagodini,široku dolinu Velike Morave......postoji i verzija puta preko Trstenika-Belušić-Tečić-Oparić-Rekovac ali o toj deonici neki drugi put.........pozzz! :welcome:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mladenovac - Aranđelovac - Lazarevac, Kruševac - Kuršumlija, Vrnjačka Banja - Goč (odlazak starim i povratak novim putem)...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lično ne vidim šta je tu uživanje? Ograničenje 40 gotovo konstantno, policija iskače iz svakog žbuna tek tamo pred Vrnjačku Banju može malo da se opusti...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Upravo je izašao iz štampe (na Sajmu knjiga), po meni, do sada najbolji auto-atlas Srbije...

Pažnja, radi se o 1:200.000!

srbijaautoatlas1004.jpg

SRBIJA 1:200 000 - Auto atlas

Auto atlas

Razmera: 1:200 000

Dimenzije: 16x23 cm, 144 strane

Barkod: 9788677224097

Cena sa PDV-om: 999.00 din

Najdetaljniji auto atlas na našem tržištu u razmeri 1:200 000 na 144 strane. Planovi svih većih gradova u Srbiji na jednom mestu. Auto atlas Srbije je obogaćen daljinarom koji pokazuje međusobnu udaljenost između gradova, kao i vrlo detaljnim indeksom naseljenih mesta. Praktican za upotrebu u automobilu.

http://www.intersistem.rs/proizvodi/site/info/1004.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cini mi se da je maaaalko zamrla tema, pa da i ja dopisem koju... bilo mi je uzivanje da citam i sa zadovoljstvom sam procitao obe strane! :thumbup:

Elem, nisam isao tim putem, ali me iz prica fascinira...Kralj Uros, pre nego je ozenio francusku princezu Jelenu Anzujsku, povodom njenog dolaska zasadio je duzinom citavog puta (danas Kraljevo-Raska) jorgovane, te je tako taj predeo i nazvan put (dolina) jorgovana...e sad, cuo sam i da tamo vise nema ni traga, ni glasa od jorgovana, ali bih svejedno voleo tuda da prodjem... B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nema nista druze vise tim putem,cak je i cuveni hotel Dolina Jorgovana pravo ruglo,napusten,polomljenih stakala... ali opet je put prijatan za voznju,tj. bio bi da nema kamiona iz Novog pPazara ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

aha,hvala na informaciji :thumbup: da se ne zaputim i onda kad prevalim toliko km da se razocaram :rant:

a imam jos zelju, posto uvek kad putujem za BG prošišam autoputem, da se zaustavim i obidjem malo Frusku goru... neko izletiste, Iriski venac ili gde god, da se zaustavim, malo islikam, uzivam u pogledu (verujem da se odatle pruza lep pogled)

Share this post


Link to post
Share on other sites

ehheheheheh,nisam,ja jos istrazujem Palic :harhar:

:rofl::rofl::rofl:

salim se,pa planiram pocetkom iduce nedelje ako me vreme posluzi da se provozam malo,samo da se raspitam prethodno da znam gde da idem...da ne zavrsim negde u Leskovcu :lol: :lol: :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma Ibarska magistrala :harhar: Salim se naravno... Nisam bas najbolje razumeo da li je tema koji je put dobar za uzivanje u voznji(brzoj, a sigurnoj) ili za uzivanje u predelima. Ako je za uzivanje u brzoj voznji stari put Cacak - Kraljevo extra kvalitetan i bezbedan,, a potpuno bez saobracaja, kao stvoren da stignes za 20 min u KV :), ko voli krivine Rudnik - Topola malo slabiji kvalitet ali dosta dobrih krivina, Cacak- Guca preko Graba, potpuno nov put pun krivina,a bez saobracaja(osim za vreme sabora trubaca), a sto se predela tice moji favoriti su Kragujevac - Topola (preko prelepih sumadijskih sela) ,Zlatibor - Visegrad (preko Mokre Gore), Uzice - Kokin Brod (preko Zlatibora), V.Banja - Goc, Kosjeric - Valjevo (preko Divcibara), lepi su i neki delovi Djerdapske magistrale tamo oko Golupca...

Edited by dellas

Share this post


Link to post
Share on other sites

Za sad evo sam slika (samo da ih smanjim) sa puta, Banat, Podunavlje i Stig i Đerdap! :)

Putopis u posebnoj temi as soon as I get some time to do it!

Evo rute :

aMtN9.jpg

A evo i slika uz put...

aMwhi.jpg aMyMr.jpg aMIL0.jpg

aMLf9.jpg aMNKi.jpg aMQer.jpg

aMSJA.jpg aMVdJ.jpg aM_d0.jpg

aN1I9.jpg aN4ci.jpg aN6Hr.jpg

aN9bA.jpg aNeaS.jpg aNgG0.jpg

aNja9.jpg aNo9r.jpg aNqEA.jpg

aNt8J.jpg aNvDS.jpg aNy80.jpg

aNAD9.jpg aNFCr.jpg aNI6A.jpg

Ja ipak glasam za ovaj put :rolleyes: samo ima malko bolja deonica od Gradista do Golupca uz samu obalu, put je super i sav je u krivinama pa ko voli nek izvoli :thumbsup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma Ibarska magistrala :harhar: Salim se naravno... Nisam bas najbolje razumeo da li je tema koji je put dobar za uzivanje u voznji(brzoj, a sigurnoj) ili za uzivanje u predelima. Ako je za uzivanje u brzoj voznji stari put Cacak - Kraljevo extra kvalitetan i bezbedan,, a potpuno bez saobracaja, kao stvoren da stignes za 20 min u KV :), ko voli krivine Rudnik - Topola malo slabiji kvalitet ali dosta dobrih krivina, Cacak- Guca preko Graba, potpuno nov put pun krivina,a bez saobracaja(osim za vreme sabora trubaca), a sto se predela tice moji favoriti su Kragujevac - Topola (preko prelepih sumadijskih sela) ,Zlatibor - Visegrad (preko Mokre Gore), Uzice - Kokin Brod (preko Zlatibora), V.Banja - Goc, Kosjeric - Valjevo (preko Divcibara), lepi su i neki delovi Djerdapske magistrale tamo oko Golupca...

Kada je golubački kraj u pitanju priznajem samo deo iza Golupca. Do Golupca nema ničeg specijalnog osim onih nekoliko beskonačnih pravaca stvorenih za letenje (preko 150), koji su ove godine renovirani i na čijim krajevima čekaju kerovi. Deo od Velikog Gradišta do Golupca još uvek veoma loš. Iza Golupca potpuno druga priča... Đerdapska klisura, put najvećim delom nov ili dobar i zaista fin predeo, a ima i onih stajališta sa pečurkama za piknik :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja retko kad idem iza Golupca pa i ne znam bas, a ovo o cemu ja pricam nije ta kao magistrala nego je put koji ide kroz njive i nije los, mada ima par rupa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

...da se opet ja ukljucim...ne znam je li neko bio na ovoj mojoj strani, meni se svidja jedan predeo, nije dugacak, ne znam ni da li ima 10km u njemu...sve u svemu radi se o putu Sombor - Conoplja, nije nekog narocitog kvaliteta, ali nije ni intenzivan saobracaj, drvoredi sa obe strane, ma milina! :thumbsup:

Opet, stvar je ukusa i licnog opredeljenja, ali meni se bas svidja ta deonica i koristim svaku priliku kad idem na fax ili se vracam, da prodjem tuda, iako mi je zaobilazno :lol:

Ako se nekad nadjete u Somboru, otidite tuda :yes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dodjite do Kladova pa da vidite sta su krivine,tuneli...Uzivancija.Svaki put kada idem prema BG ili Ns WRC :thumbsup: :thumbsup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa mi u BG-a za WRC imamo Kosutnjak i Avalu :harhar: i dosta tvrdo drvece i bankine za one koji preteraju :wallbash:

Share this post


Link to post
Share on other sites

hehe bas ste u pravi cas naceli ponovo temu o putevima po srbiji,jer sam sinoc dosao sa puta do kladova,kroz djerdapsku magistralu i onda preko granicnog prelaza Djerdap u rumuniju,pa nazad kroz rumuniju njihovim delom magistrale do gr. prelaza bela crkva,gde sam usao u srbiju :thumbsup:

stvarno je mnogo dobar put celom duzinom,bas sam uzivao vozeci ,a najbolje je oko golupca i celom duzinom puta posle donjeg milanovca sve do kladova,a tek sto ima tunela,nisam ih brojao ,al sigurno preko 50.a kad sam se vracao kroz rumuniju nihov put je losiji nego nas,em ga saniraju pa na nekim delovima uopste i nema,il je u stvarno losem stanju,a generalno koliko sam video losiji su im putevi nego kod nas.

a tek sto je priroda celim delom,stvarno neopisivo,a to mi je bila zelja ,ima vec par godina,da vidim uzivo djerdap,stvarno srbija ima jako lepu prirodu,a kad sam usao u srbiju iz pravca rumunije,svratio sam na belocrkvanska jezera,stvarno fino i dobro mesto za uzivanciju i brckanje i cvarenje na suncu :thumbup:

a moram i da pohvalim punta koji je radio besprekorno svo vreme i za dva dana presao preko 600 km,a potrosnja mu je,koliko sam izracunao,prosecna oko 5,5l.svaka mu cast :clap: ,nebi ga menjao ni za novog golfa :rofl:

DSCF8489.jpg DSCF8530.jpg

DSCF8537.jpg DSCF8555.jpg

rumunski kralj decibel uklesan u steni,trebalo im je 10 godina da zavrse ovo remek delo :whistle:

DSCF8564.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sto se nisi javio :question: Da si svratio na neko hladno osvezenje i rostilj :cheers:

Share this post


Link to post
Share on other sites

hehe ejbg :crybaby: da sam znao mogao sam da svratim do tebe,al se nisam setio da te konktaktiram pre puta,al sl. put obavezno te zovem :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

hehe bas ste u pravi cas naceli ponovo temu o putevima po srbiji,jer sam sinoc dosao sa puta do kladova,kroz djerdapsku magistralu i onda preko granicnog prelaza Djerdap u rumuniju,pa nazad kroz rumuniju njihovim delom magistrale do gr. prelaza bela crkva,gde sam usao u srbiju :thumbsup:

stvarno je mnogo dobar put celom duzinom,bas sam uzivao vozeci ,a najbolje je oko golupca i celom duzinom puta posle donjeg milanovca sve do kladova,a tek sto ima tunela,nisam ih brojao ,al sigurno preko 50.a kad sam se vracao kroz rumuniju nihov put je losiji nego nas,em ga saniraju pa na nekim delovima uopste i nema,il je u stvarno losem stanju,a generalno koliko sam video losiji su im putevi nego kod nas.

a tek sto je priroda celim delom,stvarno neopisivo,a to mi je bila zelja ,ima vec par godina,da vidim uzivo djerdap,stvarno srbija ima jako lepu prirodu,a kad sam usao u srbiju iz pravca rumunije,svratio sam na belocrkvanska jezera,stvarno fino i dobro mesto za uzivanciju i brckanje i cvarenje na suncu :thumbup:

a moram i da pohvalim punta koji je radio besprekorno svo vreme i za dva dana presao preko 600 km,a potrosnja mu je,koliko sam izracunao,prosecna oko 5,5l.svaka mu cast :clap: ,nebi ga menjao ni za novog golfa :rofl:

DSCF8489.jpg DSCF8530.jpg

DSCF8537.jpg DSCF8555.jpg

rumunski kralj decibel uklesan u steni,trebalo im je 10 godina da zavrse ovo remek delo :whistle:

DSCF8564.jpg

Mozda smo se i sreli negde usput, ja sam se malopre vratio iz Golupca smile.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


 

 



×