Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Neuništiva Lada Riva

Recommended Posts

Lajka je Majka :unworthy: ili ti keva za ove situacije :thumbup:

pa zamislite samo koliko bi Rusa bilo manje :o ,da voze neke mekane i lagane automobile :unsure: ,s obzirom kako voze a cesto im je i Vodka suvozac :no

Share this post


Link to post
Share on other sites

Milion ljudi pogledalo video: Amerikanci testirali staru rusku Ladu

 

Ruski video-bloger Pavel Suslov iz Kalifornije pozvao je dva prijatelja da se ulicama Los Anđelesa provozaju automobilom Lada iz 1982. godine. Mladićima je ponuđen sovjetski automobil iz 1982. godine sa letonskim tablicama. Za dve nedelje, video-snimak testiranja pogledalo je više od milion korisnika YT širom sveta. Pre svega, američki ljubitelji automobila ocenili su dizajn ''AvtoVAZ-a'' uporedivši ga sa starom limuzinom bavarskog BMV-a. Takođe im se dopadala kompaktnost automobila, pri čemu ''sve odgovara''. Jedan od vozača je takođe pohvalio udobnost sedišta. ''Sviđa mi se ovaj auto. Jednostavno krstariš u njemu!'', rekao je jedan od učesnika eksperimenta. Odsustvo nekih uobičajenih detalja za američke korisnike iznenadilo je momke. Tako, na primer, oni nisu pronašli držače za čaše, a takođe su imali poteškoća sa sigurnosnim pojasevima - zaglavili su se. Tanak volan bio je neuobičajen za njih.

Mladići su se nakon vožnje saglasili da je to istovremeno ''jednostavan'' i ''složen'' automobil sa neobičnim dizajnom ''stare škole'', ali i prilično prostran.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jedinstvena trkačka Lada VFTS

 

Model Lada VFTS je unikatan, takvi automobili su se osamdesetih godina prošlog veka sklapali u fabrici u Vilnjusu. Trkačka verzija Lada VFTS predstavlja duboko modernizovani fabrički model. Pod haubom je smešten 2-litarski 4-cilindrični motor snage 160 ks. Kombinovan je sa petobrzinskim mehaničkim menjačem Opel Omega, što automobil mase od 850 kilograma čini prilično brzim. Motor VFTS opremljen je pumpom za gorivo Bosch, hladnjakom Cosworth, karburatorom Weber i zadnjom osovinom Volvo. Upravljački mehanizam je pozajmljen sa Folksvagenovog vozila Golf II i opremljen je hidropojačivačem. Ugrađen je i samoblokirajući diferencijal. Jedinstveni model karoserije dobio je prednji spliter, zaštitne dodatke na lukovima iznad točkova i zadnji spojler. Tu su i kovani točkovi Alpina sa polu-glatkim gumama, bezbednosni kavez ugrađen u kabini, sportska sedišta i specijalni volan.

U Estoniji je na prodaju ponuđen primerak jedinstvene verzije VAZ-2105 proizveden 1994. godine, trkačka varijanta Lada VFTS. Ova vozila su se sklapala osamdetih godina u Vilnjuskoj fabrici vozila u SSSR, a reč je o ograničenoj proizvodnji od svega 30 primeraka. Prošle godine se u Americi primerak Lada VFTS prodavao po ceni od 40 hiljada dolara, dok sada jedan vlasnik u Estoniji automobil ceni 9.999 evra.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ova Lada Riva vredi skoro 140.000 evra

 

Lada-Riva 01.jpg

 

Jedan od popularnijih modela na našim prostorima u vreme bivše države nikad se nije mogao smatrati sportskim modelom, Lada Riva je imala neke druge vrline, ali ovaj konkretni primerak je itekako vredan pažnje.

 

Vlasnik ove Lade Rive, odnosno VAZ-a 2107 kako se originalno zove, jeste Fedor Vorobyev, jedan od najboljih driftera u Rusiji, koji sa svojom Ladom godinama uspešno nastupa i uvek se nalazi u samom vrhu poretka. Ipak, Fedor Vorobyev je nedavno odlučio da proda svoju trkačku Ladu, a cena od neverovatnih 137.000 evra je iznenadila i najveće poklonike drifta. Ne treba osporavati činjenicu da je u tjuning uloženo puno novca, truda, znanja i vremena, ali cena se ipak čini preteranom. Uglavnom, ova Lada Riva gotovo da i nema dodirnih tačaka sa fabričkom verzijom. Jedina čvrsta veza je oblik karoserije, dok su gotovo svi elementi mehanike i unutrašnjosti zamenjeni trkačkim. Pod haubom se nalazi 3.0 turbo-benzinac sa čak 610KS i 800 Nm, a kako ova Lada izgleda u akciji proverite u videu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...