Jump to content
FAS Goran
neshaoct

BMW 850 M Power (E31)

Recommended Posts

BMW M8 Prototype E31

 

Motor je 6.0 V12 sa 640KS i 650 Nm, uz zadnji pogon i 6-stepeni manuelni menjač. Automobil je težak manje od 1.450 kg i može da postigne više od 300 km/h:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

BMW Serije 8 (E31) sa V8 motorom iz M5 (E39)

 

bmw e31.jpg

 

Automobil koji možete videti u videu je započeo život kao običan BMW 840i iz 1994. godine kada su ga kupili The Recyclers, ali nije ostao dugo ''običan''.

 

Projekat konverzije je započeo tako što je izbačena unutrašnjost, dodate trkačke kočnice i oslanjanje, i zamenjen izduvni sistem, uz neke druge modifikacije koje se tiču samog motora i menjača. Međutim, pravi ''tajni sastojak'' je nešto što je došlo iz drugih ''Bembara''. Za početak, diferencijal je došao od E46 M3-a, a Vader sportska sedišta iz E36 M3-a. Pored toga, volan, šestostepeni ručni menjač i 4.9 V8 dolaze iz E39 M5, a tu je i ESS Supercharger koji se pobrinuo za još veću snagu motora. Procenjuje se da ovaj automobil proizvodi oko 608 konja iz svog M5 pogona sa dodatim kompresorom.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

emisijaSATyoutubelogonovi.jpg EmisijaSAT: BMW 850i

 

Nema sumnje da je BMW E31 obeležio devedesete. Ne samo sa aspekta BMW ponude tog doba, već na nivou celokupne automobilske industrije. Nešto preko 30.000 proizvedenih primeraka u periodu 10 godina predstavljali su vrh punude nemačkog proizvođača. Kombinacija sportske elegancije i tehnoloških inovacija osigurale su ovom modelu budući status klasika...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...