Jump to content
FAS Goran
St0ka

Lancia Lybra - gori crvena lampica od airbaga

Recommended Posts

Tako je kod mene na Stilu sa 5 vrata bilo. Kad god prijavi suvozačku vazdušnu zavesu, morao je konektor u gepeku isključi/uključi. :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pokusao sam danas da priđem, vidim dzek kad blago počnem da skidam tapacir na stubu pozadi.Al bih radije voleo da mogu iz gepeka da mu priđem.

@Sedla daj nekp uputstvo ti si rasturao ceo enterijer.Pomazi pa dolazi da idemo na kupusijadu,ja castim :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jesam rasturao ceo enterijer, ali na karavanu, ne na limuzini. Ali ako se dobro secam nekih citanja, trebalo bi da moze lakse da se pridje tom dzeku iz gepeka. Zavuces se u gepek,pa negde  u gornjem desnom uglu, ispod tapacira trazis... Za pocetak probaj da izdzekas/udzekas ponovo, ali pre toga pregledaj kuda prolazi instalacija za taj Air-bag, posto kazes da ti se to pojavilo posle obaranja naslona, vidi da negde nije ukljesteno, pomereno, itd... 

Meni je isto sad posle sklapanja enterijera prijavljivalo "preveliki napon" samo na vozacevom pojasu, a problem je bio los kontakt u glavnom dzeku na centrali Air-baga. Nisam vratio dzek kako treba...

 

Ono sto hocu da kazem je da je najverovatnije i kod tebe los kontakt u samom dzeku, koji se verovatno pomerio od obaranja sedista... 

Edited by Sedla

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni se desavalo da nekad i nekad kad dam devojci da pomeri kola,svi znamo kako su zene nezne sa kolima pomeri naglo sediste i upalj gresku.Al to posle ja pomerim i vratim i nema greske.Al prvi put sada da nece da je ugasi,pa povezujem jedino sa obaranjem sedista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juce bio kod prijatleja elektricara,skinuli dzekova ispod sedista i direktno vezali kablove,kako na vozacevom ,tako i na suvozacevom sedistu.Posle toga navucen termo bulzir.Sada mozes da vuces i napred i nazad sediste do mile volje,nema nikakve greske.Do duse kod moje gospodje nije imalo potrebe da se brisu greske,malo pipnem kablove ispod sedista i ugasi sama,ali sam resio da zavrsim sa time.Raspitah se i za dzek u gepeku.Dakle ima jedan dzek sto je u stubicu zadnjem sto sam slikao i jos jedan u samom gepeku kod tapacira takozvani medju dzek :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ponovo pozdrav svima.

I dalje se gnjavim sa Lybrom (od sina).

Pročitao sve i jedino mi nije jasno da li obična limuzina ima đekove u prtljažniku/kofer/gepeku samo s lijeve strane ili i sa desne.

Ja polemio sve žice od bagova ispod oba sjedišta i u gepeku s desne strane.  Otišao kod klege i očitao ovo s prve slike i poništio te ostalo samo ova druga greška. Zna li neko gdje bi točno taj konektor trebao biti. Ako je samo kod prvog sjedišta onda mi preostaje skinuti pretinac kod suvozača i vidjeti te konektore. Ako nije to ili centrala ili jasstuk.

Zahvalan na prijedlozima.

20221230_101621.jpg

20221230_101857.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Super što si uspeo sve sam da rešiš i da obrišeš greške bez ponovnog pojavljivanja istih. :thumbup:

A i sve napisano će ostati ovde,za neke buduće majstorluke,ako ih bude bilo...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...