Jump to content
Goran
Sign in to follow this  
chikavili

Shoya Tomizawa preminuo

Recommended Posts

Na zalost, danas se niko nije radovao pobedi u Misano-u, posto je 19-godisnji Shoya Tomizawa preminuo, ubrzo nakon fatalne nesrece u toku Moto2 trke.

Na Shoyu, koji je pao, u punoj brzini naleteo je Alex deAngelis i presao preko njega brzinom od skoro 200km/h (i pri tom se i sam povredio). Pretrpeo je ozbiljne unutrasnje povrede abdomena i grudnog kosa i na zalost, nije izdrzao.

http://www.youtube.com/watch?v=F1co88CkICc

Shoya je, da podsetimo, bio prvi pobednik Moto2 klase, ove godine u Qataru.

Pokoj mu dusu :(

jos jedan mladi zivot izgubljen u nepovrat :unsure:

pitam se da li je bilo sta vredno neceg ovakvog :no

....RIP....čoveče,gledao sam trku...i jučerašnji trening gde su ga prikazivali u pit line-u....nažalost jedna od cena bavljenja extremnim sportom..... :(

Nema potrebe da se pitas, posto ne razmisljas kao i oni. Svi su oni prilicno svesni opasnosti kojima se izlazu i to im ni malo ne smeta.

strasno da strasnije nema,       ,pokoj mu dusi.e decko nije jurio ulicama 200 na sat po gradskim ulicama,vec na trkackoj stazi,sto je jos tuznije,bio je pravi profesionalac :crybaby:

Skenjao sam se zhiv kad sam prochitao jutros vest da je preminuo :(

Samo je godinu dana stariji od mene bio.... Uzhas!

Nema potrebe da se pitas, posto ne razmisljas kao i oni. Svi su oni prilicno svesni opasnosti kojima se izlazu i to im ni malo ne smeta.

Kapiram ja tebe,hoces da kazes da je njima trka najvaznija od svega pa i od samog zivota ili trajnog invaliditeta-tako oni razmisljaju,njihovo pravo i njihov izbor.

Ali ja sam se pitao da li je to sve vredno jednog 19-ogodisnjeg zivota-i ja mislim da nije,

koliko god taj,nazalost,pokojni tinejdzer i njegove starije kolege mislile da su u pravu,

ja kao obican covek i posmatrac mislim da nijedno takmicenje njie vredno toga da 19-ogodisnji momak bude tako pregazen i da umre u mukama-i to je moje pravo i moje misljenje,koje tesko da ce nesto da promeni.

I uvek cu se to pitati i ako znam odgovor,kada se desi neki teski udes bilo u Moto GP-u ili F1,i sve me vraca na pricu o staroj Grckoj i gladijatorima na koje su pustane divlje zveri i koliko covek u nekim stvarima nije vekovima napredovao,i dalje su tu moderne arene,i dalje su tu gladijatori a divlje zveri su motori i bolidi F1...

Sto bi rekli najstariji zabari,to jest stari Rimljani:

dajte narodu hleba i igara

Edited by mik

Da, zaboravio sam da pomenem Lenz-a. Trka u Misano-u je bila posvecena njemu i pre trke su imali minut cutanja.

Inace, poslednji smrtni slucaj u Moto GP-u je bio 2003. godine, kada je tragicno nastradao Daijiro Kato.

koliko god taj,nazalost,pokojni tinejdzer i njegove starije kolege mislile da su u pravu,

Pa vidis, u tome je greska u tvom razmisljanju. Niko ne misli da su u pravu, vec je to jednostavno njihov zivot za koji su se oni odlucili. Svesni opasnosti su se odlucili na to. Trkac koji se posle ovoga zapita da li je to vredno... i nije neki trkac.

U svakom slucaju su im na profesionalnoj stazi manje sanse da nastradaju, nego na ulici. Ako im ne das stazu, oni ce se trkati negde gde je manje bezbedno.

Neke profesije su mnogo opasnije od drugih, a ljudi ginu i na mnogo banalnije nacine.

Radio sam 10 godina na avijaciji. Nekoliko pilota koje sam poznavao su poginuli i ne secam se da se iko od ostalih pilota pitao "da li je vredno" - to je jednostavno njihov zivot.