Jump to content
FAS Goran
italiano

Fiat Nuova Bravo - saveti/mišljenja/iskustva pre kupovine

Recommended Posts

Za svaki Bravo koji te bude zanimao, oko DPF mozes da proveris u ePer po broju sasije.

I po Euro normi, a i po tome da li ga fizicki ima u spisku delova.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Trazimo mom bratu autic, gledamo sve i svasta do (5000e) sa pratecim troskovima polovnog auta.
Svidja nam se ovaj Bravo
https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/13987899/fiat-bravo-19-mjet-16v-sport
Idemo u ned.za Novi Sad pa bi ga pogledali.
Da li je neko gledao i kako van se cini?
To je ovaj isti :D
A sto gledate samo 150ks verziju?

Послато са SM-J330F уз помоћ Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites

Htedoh reci sto ne i 1.9 120ks :D

Послато са SM-J330F уз помоћ Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovaj drugi plavi ti stoji na uglu Nikole Dobrovica i Tosinog Bunara, plac izmedju perionice i raskrsnice. Bio je u prvom redu do ulice (tada sam ga i primetio sa semafora), sada su ga makli u drugi :) . Ima malo bolju opremu nego prvi (tempomat, zadnji parking senzori, zadnji podizaci). Ono sto mi je upalo u oko je da ili nema maglenke ili su presvucene nekom folijom. Obrati paznju i kod njega na volan (treba da bude plavi step), a Sportovi imaju i potpuno crne MF komande (uz crne rucke na vratima i crni unutrasnji retrovizor) za razliku od standardnih. Mislim, sve su to sitnice koje mogu, a ne moraju da ukazu da se bitnije stvari detaljnije pregledaju.

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Dule 021 said:

:whistle:

AFE33BBB-684C-404F-8C4B-6A29BFE5CB3B.jpeg

Džaba, nije sport. Razumem čoveka zašto gleda samo Sporta, tako sam i ja, jer ne mogu da svarim sedišta u "običnom", tj to je valjda neka emotion oprema. Da budem iskren, ne mogu da se namestim ni u sedištima u Sport verziji, ali su bar na oko lepša. A i dupli izduv svakako lepše izgleda nego kod običnog.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Ivan said:

Ovaj drugi plavi ti stoji na uglu Nikole Dobrovica i Tosinog Bunara, plac izmedju perionice i raskrsnice. Bio je u prvom redu do ulice (tada sam ga i primetio sa semafora), sada su ga makli u drugi :) . Ima malo bolju opremu nego prvi (tempomat, zadnji parking senzori, zadnji podizaci). Ono sto mi je upalo u oko je da ili nema maglenke ili su presvucene nekom folijom. Obrati paznju i kod njega na volan (treba da bude plavi step), a Sportovi imaju i potpuno crne MF komande (uz crne rucke na vratima i crni unutrasnji retrovizor) za razliku od standardnih. 

 

Znam gde se nalazi. Ova plava boja nam se svidja i mislim da je laksi za odrzavanje, ma da crni je crni. 

Danas umalo nije uzeo audi a3 140hp za 3800e iz 2004, slucajno me nazvao da pogledamo i to mu jos drugar. Umalo se nisam slogirao. Spolja haos vidno lak spao na par mesta, linije na haubi od zatvaranja. Na satu 210 hiljada a auto vidno umoran, provozao sam ga muski medjutim ne vuce ni priblizno kao moj stilo sa istom konjazom. Da je cena 2200 pa da se razmisli. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, Ivan said:

Volan je menjan, vidi se po crvenom fabrickom stepu. A treba da bude plavi, kao sedista, tapaciri, rucica menjaca i rucne. U ulaznim godistima obicno plavi enterijer ide uz plavu boju spolja.

@kakashi

Verovatno si primetio razliku u nijansi prednjih i zadnjih vrata sa desne strane? Dosta ih iz uvoza ima neki ofarbani deo karoserije, tako da ne mora da znaci da je nesto ozbiljnije u pitanju, ali eto cisto pregledati detaljnije u tom delu. Oprema je neka ulazna Active, Actual (nema naslon za ruku, Blue&Me, digitalnu klimu, podizace pozadi, tempomat, parking senzore, o nekim drugim stvarima da i ne govorimo...). Fabricke xenone sigurno nema - ili su nakaceni neki aftermarket ili je greska u tekstu. Sto se snalazenja tice, auto je poprilicno pregledan sem vecih "C" stubova, pa nije lose imati zadnje parking senzore. "A" stubovi su takodje nesto masivniji i smanjuju ugao vidljivosti pri skretanju.

 

primetio jesam ali sve tripujem da je zbog ugla slikanja....nisam isao nista da gledam jer cekan da prodam punta prvo ...moracu da iscimam brata od tetke da provozam njegovog brava malo ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najace sto sam morao da ga ubedjujem da ne uzme. Jer je bio u fazonu pa to je audi.

Jedva sam ga presaltao na italijane. Bio sam prvo za Deltu, ali covek utripovan da su skupi delovi, za to nisam ni ja siguran. Tako da sad smo na Bravu sportu ostali.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lepo kažu ljudi, pomaži, ali nemoj posle da bude da si ti kriv.

Sport jeste lep, ali je niži i tvrđi, pa ako čovek već prelazi ozbiljne kilometraže u svim uslovima... i to je nešto da razmisli

Takođe,cena guma za 18" nije šala u odnosu na 16" recimo.

Ako nije moranje sport, može da se nađe možda i auto u boljem stanju. Sa lepom opremom. Proširuje se broj vozila koje gledate, veća je šansa da ubodete bolji primerak. Moje viđenje je bilo kad sam kupovao - što bolji auto ukupno. Imao sam donju granicu prihvatljivog za opremu, ali sam pre bio za to da uzmem siromašniju opremu a dobar auto, nego rbinu koja je napakovana.

 

Jasno je da su ove kilometraže na ovoliko starim dizelima... :D

Ako mora sport, guraj dalje.

E da... Ako je čovek vozio 1.4... Nek provoza Bravo od 120ks,bilo 1.9, bilo 1.6... Možda se iznenadi. Nije to lenj auto. Naravno da je 150 bolje...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sve su to dobri motori ali onaj 1,9 sa 120 je tata i mama.

@ marko jovanovic 

Totalno si u pravu za sedista i ja to piskaram godinama da je Bravo extra auto ali da su ga uprskali sa sedistima. Jednom prilikom sam sedeo i u Sport verziji i upravo kako si napisao- izgledaju samo lepse i nista vise. Kratka i sa nezgodnim uglom sedalnog dela. 

Ali sta je tu je. 

Ja bih najpre vijao taj 1,9 120ks i da ne pomislite da je ovaj sto sam okacio sa tim motorom jer on je sa 1,6 120 motorom i 2010 u Dinamik opremi sto neke ljude sasvim lepo zadovolji. 

E sad sto 1,9mjet motora nema mladjeg od 2008 tu postoji problem kod ljudi koji hoce mladji auto pa su osudjeni na 1,6 ili 2.0 gde se manji motor i bolje pokazao. 

Eh da, pre neki dan sam prodao Deltu i nekad je mesao sa Bravom i tako sve dok nisam seo u nju. Pa to je neverovatno koliko mesta ima ta Delta. Ko nije sedeo moze samo da nagadja ali verujte da je skoro kao Skoda SuperB. 

I moram da naglasim da sam je prodao za manje od 24h od postavljanja na oglas. 

7FF7DEC0-CD16-4FE3-886A-BDEBD0950258.jpeg

Edited by Dule 021

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Dule 021 said:

Eh da, pre neki dan sam prodao Deltu i nekad je mesao sa Bravom i tako sve dok nisam seo u nju.

Pa to pisemo godinama ;) - kome treba veci auto i vise mesta pozadi, nema sta da razmislja.  Dovoljno je vec sto ima "long wheelbase" varijaciju C2 platforme (Stilo/Bravo/Delta) i samim tim i 10 cm vece medjuosovinsko (260 vs 270 cm). Plus pomeranje sedista, mesta kao u dnevnoj sobi, plus duza skoro 20 cm spolja. Kome treba kompaktniji auto, tu je Bravo, kao klasican C segment.

9 hours ago, Smireni said:

Sport jeste lep, ali je niži i tvrđi

Ako nije moranje sport, može da se nađe možda i auto u boljem stanju. Sa lepom opremom. Proširuje se broj vozila koje gledate, veća je šansa da ubodete bolji primerak.

Slazem se sa svim napisanim, posto sam prosao kroz potragu pre godinu i po. S tim sto sam licno u startu pucao (ako to bude Bravo) iskljucivo Sport i godiste sto blize kraju produkcije. Tek kada krene da se zagleda, ima prilicno detalja koji ga cine atraktivnijim i lepsim za voznju. Meni se dodatno svidja sto ti detalji nisu "vristeci", vec su diskretno upakovani. Uglavnom su Sportovi kod nas ulazno godiste (2007.), 1.9 150 dizeli i em ih nema puno, em su u dobrom procentu izraubovani, videce svako ko krene da se interesuje. Ako neko trazi mladji, tek restyle Sportova bukvalno da nema kod nas (i preko 2012-2013. jos uvek lepo drze cene, dizeli/benzinci nebitno). Da je nesto bilo vredno gledanja uzivo, natrcao sam na 3 (i slovima tri) komada u nekoliko meseci (paralelno sam gledao Giuliette Sport, novi Leon, pa sta utrci). Tako da ko prosiri potragu i na neki Dynamic, Emotion i sl., ponuda se primetno poboljsava. Pogotovo to vazi za mladja godista.

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cini mi se da bi lakse nasli danas Deltu, nego Bravo sport. A Delta bilo koja, u smislu nivoa opreme, izgleda meni licno uvek atraktivnije i nekako lepse nego Bravo.

 

Neko je ovde napisao, citao se forum :), kako Bravo kada ga stavis pored Delte izgleda kao teska socijala u izvesnom smislu.

 

Otuda posto bravoa ima puno, postao je ne bas kao stilo popularan, ali ima ga, ali masa njih je skroz izraubovana, pa sa onim golubijim sedistima.

 

Kod Delte se bar zna, nema golubije sivo socijalnih sedista i svaka izgleda onako markantno, da ne govorim u nekim vecim paketima opreme.

 

E sad, kod Delte jedino prezubiti u glavi to da joj je karoserija, ako ode, i dalje retka na otpadima. Inace, automobili su na gotovo istoj osnovi. Ali estetika cini cuda.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo istrca na oglasima jedna dizelka, kada bih opet birao za sebe :) .

2.0 MultiJet 2011., fabricka xenon svetla, parking senzori napred/pozadi, digitalna klima, navigacija, kozni enterijer, tempomat, fabricka tamna stakla, 18'' felne... Uz sve sto standardno ide uz Sport (malo nize vesanje, kacket, pragovi, duple cevke izduva, alu pedale, itd...):

 

Untitledz.thumb.jpg.1b6e646a0527e2805f01497363817cff.jpg

https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/14073536/fiat-bravo

 

 0335eb8c302c-1920x1080.thumb.jpg.844415c5011f0a9da2af3dbf292739b9.jpg b5656ddc574a-1920x1080.thumb.jpg.f3e93bdac18e46072baab898b21ac220.jpg 986cecd5680a-1920x1080.thumb.jpg.7a55ee54684c294d9d54fc4e2f70f035.jpg a93f77e1d918-1920x1080.thumb.jpg.4fe2cd0839dfcbf49b831db738b024d1.jpg

 

 

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne znam samo kako je recimo 75% automobila na PA sa opisom tipa:

" Urađen veliki servis, nove gume, nov akumulator, nove kočnice i diskovi..... Perfektno stanje vozila.... "

Share this post


Link to post
Share on other sites
33 minutes ago, marko.jovanovic said:

Ne znam samo kako je recimo 75% automobila na PA sa opisom tipa:

" Urađen veliki servis, nove gume, nov akumulator, nove kočnice i diskovi..... Perfektno stanje vozila.... "

 

Pa klasican Srbin - sredi kola pa u oglase... :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Dule 021 said:

A jel ti i cena po ukusu? :D

Cena je po principu APP, kada se odbije samo procenat o kome uporno raspravljate :) i uradjena registracija od skoro 300 EUR, sve lepo dodje na svoje. A i normalno je da ovakav autic (ako je mehanicki dobar) kosta srazmerno vise, necemo sigurno kao reper uzimati one kojih ima i za ispod 3k.

Btw, sva tri pomenuta Sporta koje sam gledao (i jedan od ta tri pazario) pre 10 meseci - ako oduzmemo uradjenu registraciju za ovog, bili su sa okvirno slicnim cenama (u zavisnosti od opreme/motorizacije, a neki su bili i 2012.). Naravno, pricam iskljucivo o startnim cenama, koje nekim cudom vrlo lepo umeju da zglajznu.

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma kakvi Ivane, nema od ovoga nista. Bravo 3-4500e plafon plafona. Ostalo samo za ljubitelja ( a ne vidim sto bi neko bio) ili da pravi guzvu na oglasima. :D
Evo ti bukvalno prvi sa oglasa, 2010god bese za istu cenu :D Da ne gledamo druge uopste, a tek sta sve generalno ima za te pare...

 

038e714f508d1150e026e3a80e1a9d11.jpg
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...