Jump to content
Goran
italiano

Fiat Nuova Bravo - saveti/mišljenja/iskustva pre kupovine

Recommended Posts

Za te pare imam Bravo 1,4 2009 CNG u Dinamik ooremi sa automatskom klimom, Blue&Me,el podizaci stakala x 4,kozni volan i ostalo ali sa ,verovali ili ne, samo 135k km. 

Nije estatski savrsen i ima poneku grebu i češu ali je u voznji dobar jer vozio sam ga vise puta. 

Da je jaci T-jet ja bih napisao. :)

Nekom sasvim dovoljno a ja sam ga vozikao pomalo i po NS mi trosi 8,6 tako da je to za one koji vole jeftino da se voze. 

U svoj guzvi sam prevideo da sam napisao CNG umesto TNG al svakako motor je isti sa 90 ks. :D

I fabricki je takodje ugradjen. 

Imam jos tri metanca pa me to navelo da napisem CNG. 

Ja nisam cuo da bravo isao sa fabrickim metanom zato pitam

Edited by OMP

Da li na Bravu 1.4 90KS, 2007g. postoji indikator koji nagoveštava da je nizak nivo ulja u motoru, tj. da li se pali neka lampica?

I da li je normalno da za 3.500 kilometara motor potroši jednu litru ulja? Znam da većina ovih motora sa 90KS troši ulje, ali me zanima da li je ovo mnogo?

Normalno da ima, i normalno da nije normalno.

Recimo da se normalnim smatra kad taj motor troši trećinu od navedene količine ulja.

Skoro si ga pazario ili pitaš za drugara ? :)

Edited by Reacher Gilt

Prošle godine sam ga kupio. Ali čuo sam iskustva od ljudi da je motor trom i da troši ulje, što sam se i uverio, samo kasno sam došao do te informacije..

Ulje proveravati na 250km / nedelju dana u pocetku kad nabavite auto, cisto da dobijete ideju da li i koliko motor trosi, posle proredite, ali nek bude rutina, traje samo 1 min. Pogotovo kod malih turbo benzinaca, njima karteri primaju manje ulja nego sto ja sipam u tiganj kad pravim ustipke.

Komsa je imao situaciju da mu Reno Clio 1.2TCe popio pola litre ulja od N.Bg do Gornjeg Milanovca i nazad. Da nije gledao na 2500km bi verovatno presusio i zakucao motor.

Normalno da ima, i normalno da nije normalno.
Recimo da se normalnim smatra kad taj motor troši trećinu od navedene količine ulja.
Skoro si ga pazario ili pitaš za drugara ? 

Ima lampicu za nivo ulja?

Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока

Za nivo mislim da nijedan benzinac nema, ali za nedovoljan pritisak bi morao da ima u poslednjih 50 god svaki. Ti sad zamisli da vozis Opela, njima je to normalna potrosnja za benzince :)

Edited by ostoja

To da, ali nivo i nedovoljan pritisak su dve razlicite stvari. Za nivo je lampica zute boje, sada vec automobili ispisu i kolicinu koju treba doliti, a za pritisak crvena i tada si vec ugasio :D

Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока

Opel nema za nedovoljan pritisak.

Makar ne insignije do 2014 :)

koliko ih je samo zakucalo zbog gumice uljne pumpe i nepostojanja lampice... Lično znam 1 slučaj. 

Bravo ispiše grešku Insufficient oil presure

9 hours ago, ostoja said:

Pogotovo kod malih turbo benzinaca

Moraću da proverim kod moje kosilice, Trigerove metle, dal je posrkala nešto za iljadu km!

On 9/19/2023 at 10:08 PM, MS PK said:

Ima lampicu za nivo ulja?

Ne videh, da bre, kad daš kontakt pali se, crveni kružić. I ako je ok odmah se ugasi. Tj. ostane da gori sve dok je nivo nedovoljan.

Valjda na nekim verzijama na tom crvenom kružiću stoji i silueta šipke za merenje nivoa ulja.

On 9/20/2023 at 9:41 AM, knezevic76 said:

Nisam našao u uputstvu bilo šta za nizak nivo već da se proverava periodično.

Svakako valja proveravati povremeno, (svašta mož' da se desi) ali eto, indikator postoji, kako rekoh.:thumbup:

On 9/19/2023 at 11:40 PM, MS PK said:

a za pritisak crvena i tada si vec ugasio :D

U brava je dotična u vidu crvene čantrice za ulje, baš kako reče kolega @knezevic76 :thumbup:

Pih, tabla sa obrtaljkom na kojem crveno polje krece od 4500 rpm... :sleeping:

Evo jos jedne, na kojoj se za 5 godina upalila samo lampica za crknutu poziciju. I sa pravim rasponom obrtaja :D :

5b07e71e94382_200520185445-Copy.jpg.80fbeaaaaac2a581e0e62a7348a2dec1.thumb.jpg.fbcf78645fe98ad1c5ec6ef41d8a8a08.jpg

Edited by Ivan

Pozdrav svima, interesuju me iskustva iskljucivo benzinskih agregata na fiat bravu od 120ks i 150ks, koliko sam razumeo 120ks tjet koristi isti turbo i komponente kao na gp 1.4 jet dok 150ks ima malo veci turbo. Generalno me interesuje oko auta jesu kvarovi, cene odrzavanja, i realna potrosnja goriva na 120ks i 150ks varijanti. Dugo vreme sam mislio o EVO autu, ali los izbor motora i multiair sistema me je prinudila da odustanem od njega. Cujem da po pitanju kvaliteta izrade, fiat bravo je na dosta visem nivou u poredjenju sa grande puntom. Kakva je zvucna izolacija na njemu? Da li u svakoj varijanti od 150ks ide sportski paket opreme? Gledao sam neke nase recenzije, ali sve se vrti oko dizelja sto mi je bljak (Prelazim mnogo kratkih relacija, ne idem na neke duze relacije tako da mi dizel nije potreban, niti zelim sve propratne probleme u njemu)

Hvala unpred svima na odgovorima, i usput se izvinjavam ako je ovakva tema vec otvorena na ovom delu pod foruma.

Edited by neshaoct
spojeno