Jump to content
FAS Goran
italiano

Fiat Nuova Bravo - saveti/mišljenja/iskustva pre kupovine

Recommended Posts

Aha itekako razumem u tom slucaju. :D Ja bih najradije i uzeo Sport verziju samo se tu lomim uer mi se cini da su sve sa 150KS. Citacu temu jos, sinoc sam iscitao nekih 30ak stranica. Tesko je naci solidnu Sport verziju (pogotovu meni kao laiku) jer ih bas nema puno na oglasima. 

Videcu radije bih uzeo nekog koji nise naseg puta video i tek je dtigao iz uvoza, tu dolazi sad bojazan od sminkanja itd. Hvala puno jos jednom na korisnom feedback-u! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 minutes ago, prijepoljac1991 said:

samo se tu lomim uer mi se cini da su sve sa 150KS

Imas u toj varijanti i sa 120 KS, razlikuju se malo po oprugama, a cesto budu i malo tanji sa opremom (bez podizaca pozadi, bez Blue&Me, manuelna klima). Lako mozes da ih prepoznas spolja, ako vidis Sport optiku (pragovi, kacket, felne) a pozadi obican, sakriven auspuh.

20 minutes ago, prijepoljac1991 said:

Tesko je naci solidnu Sport verziju (pogotovu meni kao laiku) jer ih bas nema puno na oglasima. 

Tesko je naci krstenog Bravca iz uvoza generalno. Problem je sto su iz inostranstva dovlacili uglavnom izakane i primerke sa pocetka produkcije. Koje ovde usminkaju, a ljudi se zalepe za cenu, pa na kraju ispadne skuplja dara nego mera i pljuvanje po modelu. Isto kao i za Stilo svojevremeno, od prezadovoljnih korisnika koji su probrali, do onih koji su hteli da ga zapale zbog pistanja i lampica. Ono sto valja se proda u roku od odmah, a lesine se vuku cak i godinama po oglasima.

Dodatni problem je sto i vlasnici sada drze ono sto vredi, jer su cene novijih modela otisle u nebo, jos gore uz tanku ponudu. Prati i nase forumske oglase, istrci ponekad nesto interesantno kao to sto trazis, doduse ovo je stariji oglas, ali naleti: https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/79576-p-2008-fiat-bravo-19-mjet-sport

 

PS: Za te pare ili (mozda da dodas jos malo), da nisi slucajno gledao neki mladji Grande Punto ili Punto Evo? Jeste za klasu manji auto, ali vrlo lepo sklopljen i sa prilicno mesta unutra. Meni se pogotovo svidja Evo, opet u nekoj Sport varijanti.

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam znao da ima od 120KS, meni licno bi vredniji bio sport model i sa malo manje opreme kao sto ste naveli tako da cu bolje potraziti.

 

Pa to je upravo ti, bas deluje da je nasa ponuda trenutno oskudna iz tih razloga a ja sam ubedjen da je sto se mojih trenutnih preferenci tice Bravo jedini model koji zelim, da vozim nekih sledecih 3-5 godina (100ak max hiljada bez veceg kvara) je ono sto zelim da "ubodem". 

Gledao sam i GP i Evo ali iskreno jako tesko bih se odlucio za njih, zaljubljen sam u Brava. :D :D

 

Trenutno sam u pregovorima za ovaj model, vlasnik mi deluje kao neko korektan. Osecam da polako postajem dosadan ali ako nadjete minut bacite pogled na njegov oglas. 

 

https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/18854165/fiat-bravo-19-mjet?ref=search-normal&position_ref=1

 

Screenshot_2021-10-20-17-03-59-983_com.infostud.android.pa.jpg

 

Edited by Ivan
Dodat link oglasa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cuh se sa vlasnikom, covek deluje jako korektno, nema DPF, veliki servis radjen pre nekih 30k, kod njega je tri godine, nije imao nikakvih problema sa motorom, s vremena na vreme po neki selen i nesto oko tockova ali nista ozbiljno, lezaj itd. Sto se tice drugih radova jedino servis ostalo sve radi i u solidnom je stanju, isto je covek veliki postovalac Stila tako da me ne bi iznenadilo da je na ovom forumu. :D

Gledam jos par komada koji su blizu tu da imam vise opcija kad vec putujem dalje, mozda odem ove Subote, jedan je isti motor sa malo slabijom opremom, drugi je 1.6 dizel Sport sa 120 KS, oba su dosta jeftinija ali su na placevima. Ako vec budete gledali bacite pogled i na njih. :)

 

https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/18748807/fiat-bravo?ref=search-normal&position_ref=4

 

Untitled.thumb.png.5ce241be21507707bb51c7770b1217fe.png

 

 

https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/18480738/fiat-bravo-16-mjt-t-o-p-p?ref=search-normal&position_ref=2

 

Untitled1.thumb.png.bd866adac98f6657fec11870c54cfc45.png

 

Hvala unapred!!! 

 

Edited by Ivan
Dodati PrintScreens

Share this post


Link to post
Share on other sites

@prijepoljac1991

Samo molba da se uz link oglasa ostavlja i PrintScreen. Da bi mogli i da pregledamo oglas preko linka, ali i da tema ima smisla za buduce citanje kada taj link istekne pa ce koristiti PrintScreen. Sredio sam to u prethodnom postu, ali cisto da znas za ubuduce ;) , hvala unapred.

 

Benzinci? Evo upravo Dule NS okaci jedan T-Jet 120, kao da sam znao kada sam ti danas ostavio onaj stari oglas :D. Verovatno neki Dynamic - osnovna sedista, manuelna klima, bez podizaca nazad, bez naslona za ruku, bez Matrix table, celicne felne. Ali deluje poprilicno lepo sacuvano, a uz neke lepe 17''/18'' felne ili tamna stakla vec bi bio drugi auto. Ima tempomat, Blue&Me i parking senzore pozadihttps://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/83344-p-fiat-bravo-14-t-jet-2009-ch/

 

Mladji 2 godine od ovoga sto gledas, jednostavan turbo benzinac, izuzetno jeftini veliki i mali servisi, redovno odrzavanje po cenama najobicnijeg atmo motora, jeftina registracija. Nemas ulaganja od par stotki u skidanje klapni i zaje*anciju sa DPF, EGR, ekologijom i gledanjem u pasulj sta ce ubuduce kontrolisati na tehnickim... Mana je sto je T-Jet za savremene pojmove benzinaca malo veci potrosac po gradu, dok na otvorenom normalnom voznjom moze lepo da se spusti potrosnja. I kod njih generalno treba proveriti menjac detaljno, jer je u pitanju onaj Opelov M32 (od 2010. ide znatno pouzdaniji FPT-ov C635).

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 minutes ago, Ivan said:

@prijepoljac1991

Samo molba da se uz link oglasa ostavlja i PrintScreen. Da bi mogli i da pregledamo oglas preko linka, ali i da tema ima smisla za buduce citanje kada taj link istekne pa ce koristiti PrintScreen. Sredio sam to u prethodnom postu, ali cisto da znas za ubuduce ;) , hvala unapred.

Izvinjavam se sto vise citam temu vise primecujem nekih "nepisanih" pravila koja sam nesvesno prekrsio, niste na kraj srca to je bitno. :D

Sto se tice benzinca, iskreno razmatrao sam ih na pocetku pretrage ali sam se fokusirao na dizel zbog tog legendarnog 1.9. Plus, u svakom slucaju kad mom majstoru prvi put dovezem Brava ima da se krsti svi me ubedjuju da uzmem Golfa 5, ali ne dam se. :D

 

Ovaj sto prodaje Dule NS je bas lep i izgleda itekako fino ocuvano, ako nista covek je bar lepo fotografisao sve sto je bitno za oglas, solidna oprema malo slabija nego ovi stariji modeli koje gledam, razmotricu jos par puta ovih dana i videti. Ali najverovatnije cu se drzati dizela ipak, mozda je predrasuda (verovatno jeste), ali bar se nadam da ce se razbiti na nekom od skupova iz druge teme ako budem aktivan Bravista. :D

 

Edited by Ivan
Sredjen format

Share this post


Link to post
Share on other sites

No offence, Bravo je auto u odnosu na G5 u svakom smislu, enterijer pogotovu. Mozda ne na nivou kvaliteta, ali dinamicnosti sigurno. 

 

Dule je postavio lep primerak, pa i njega razmotri. Kod turbo benzinca samo obrati paznju na menjac, ume da vidno vraca rucicu iz 1.,3., brzine pri jakom gasu sto je znak da je menjac losiji i zahtevace remont lezaja (cirka 200-250e kako gde). Razlog je losije podmazivanje pa treba ulje u istom menjati na svakom v.servisu i dopuniti ga da preliva :) Taj motor je isao u gro modela (Bravo, Giulietta, Grande P) i poslednji je mislim (i dalje aktuelan) Abarth 500 sa dal 170+ ks a odrzavanje nije skupo. 

 

Sa 1.9 greske nemas, to stoji. Trap je jeftin za sredjivanje (izuzev poluosovina, ali one zakidaju sa cenom na svakom autu) i izdrzljiv. 

 

Na ovom plavom sto si okacio, vidi se neuspeli pokusaj preavlacenja volana (dole kod T dela volana prema vozacu) i ruzno izgleda, levi far je matirao vise, vozacevo sediste je solidno uleglo (mislim da je vece ostecenje nego na slici.. Premda je tu boljka kod Brava, na tom mestu najcesce stradaju sedista) i ofc celicane sa ratkapnama. Boja je zaista unikatna. 

 

Crveni je sport paket ali onaj unutra klot. Realno solidna kombinacija, nema mnogo sta da pocrkava od elektronike :)

Odlicna stvar su sedista i lumbalno podesavanje. Nema tempomat, nason za ruku, zadnje podizace, digitialnu, felne... I brate dosta je presao bas. 

Imaj u vidu da je set kvacila i zamajac skuplji za 1.6 mjet model, koliko ne znam. Za 1.9 120ks je oko 400e LUK ceo set sa zamajcem (ako imas dobar dil sa svojim majstorom).

Manja potrosnja, 6b.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, prijepoljac1991 said:

Izvinjavam se sto vise citam temu vise primecujem nekih "nepisanih" pravila koja sam nesvesno prekrsio, niste na kraj srca to je bitno. :D

Nemoj previse da nas testiras :D . Salu na stranu, samo pucaj, prepravicemo dok se polako ne uhodas.

Biraj ono sto ti lezi u voznji i sto ti se svidja, nista te ne navodim, samo ti dajem jos po neku ideju iz istog tabora za tu cifru (GP/Evo ili Bravo turbo-benzinac). Kao sto je kod Fiata legendaran 1910 ccm, slicno vazi i za 1368 ccm. Pogotovo su robusne i jeftine za odrzavanje atmo i te prve T-Jet verzije. Ukupni troskovi posedovanja turbaka (benzin/dizel) ti se iz mog iskustva na kraju svedu na slicno, a svaki ima vrline i mane.

Najbitnije je "samo" da zabodes dobar primerak, Bravo je vrlo lepo sklopljen auto (pogotovo u restyle), bez nekih bubica i problema sa elektronikom, a prica oko motorizacija je jos i dobra sta se sve moze sresti kod nekih izvikanih brendova. Ako budes imao znanja i malo srece, siguran sam da ces biti zadovoljan.

Ako si odatle odakle ti nick sugerise, apsolutno mi je jasno cemu taj kraj dominantno "gravitira" i sta je tu Bog otac :D . Mali off apropo toga - znaju drugari, u zadnjoj kupovini pre par godina jurim Giuliettu/restyle Bravo Sport, eventualno Deltu 1.9 TT kao zadnju opciju zbog gabarita. Iskoci u Pazaru, secam se za 7 soma, nasvirana, crna Delta TT, ona verzija sa piano black konzolom, koza, ksenoni, panorama... Supruga ima koleginicu koja je sefica u jednoj banci u Pazaru, svi se tamo znaju po gradu, pa reko' da njen muz pogleda pre nego zapucam. Objasnjavam joj jedino koji je plac u pitanju i da li poznaju vlasnika, a ona kao iz topa znajuci jedino koliki auto vozim: "Ivane, jesi li to nasao nekog Golfa?" :lol: .

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Ivan said:

Verovatno neki Dynamic - osnovna sedista, manuelna klima, bez podizaca nazad, bez naslona za ruku, bez Matrix table, celicne felne. Ali deluje poprilicno lepo sacuvano, a uz neke lepe 17''/18'' felne ili tamna stakla vec bi bio drugi auto. Ima tempomat, Blue&Me i parking senzore pozadihttps://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/83344-p-fiat-bravo-14-t-jet-2009-ch/

Nivo opreme zastava skala 55 + tempomat i prednji podizači ;)

Ma smejurija za one pare. Za te pare bolje nakrcani evo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prvi i ja trazim lepu opremu, ali ima nas razlicitih, sigurno neko gleda drugacije i ima druge prioritete. Znas da je bilo kolega koji su ovde dolazili sa idejom da kupe 1.4 90 Bravo, klot, i nista vise ih nije zanimalo.

Postalo je vrlo lako naci dobru opremu, ali bogami sve teze ocuvan i odrzavan primerak. Zamoli me poneko s vremena na vreme da pripomognem u trazenju, pa delimicno pratim ponudu.

Zato sam i okacio link, cisto da covek ima uvid u ponudu, posto ovaj pretpostavljam nece biti na PA.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@isv Hvala jos jednom, ti i Ivan ste mi malo razjasnili sve, i za nekog poput mene je ipak sigurica najbolja varijanta, pa ako nista za par godina neki turbo benzinac noviji, sto da ne. :)

 

 

U sustini opet najbolja opcija mozda ovaj od 3600, to je ovaj covek sa kojim sam se vise puta cuo i koji deluje kao zaljubljenik.

https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/18854165/fiat-bravo-19-mjet?ref=search-normal&position_ref=1

image.thumb.png.433dd850b20f6299be20ff722a739734.png

 

Da iz tog sam kraja @ivan , tako da je to to, svi samo za to znaju i svi se cude kad pomenem bilo kakvu varijaciju, moji drugari su me dugo sprdali zbog price o Lancia vozilima, Stilu, a bice i ako nadjem solidnog Brava.  :D Ali "Ivane, jesi ti to nasao nekog Golfa? :D :D :D

 

U sustini mene sreca samo moze spasiti. :D :D :D Jer sam laik ali zato sam i malo dosao ovde, malo iscitao a i vasi komentari mi daju solidnih smernica za to gde da gledam i na sta se treba obratiti paznja. 

 

Nadam se da ce biti okej ako ovde ili u nekoj drugoj temi ubacim update sa fotkom kupljenog vozila kad/ako dodje do toga. :D 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@prijepoljac1991 Ako ti prezime Cukovic znaci nesto iz tvog su kraja :) I naravno, momak vozi G4 dizlo :)Tako da razumem skroz psihologiju. 

3 hours ago, Ivan said:

Znas da je bilo kolega koji su ovde dolazili sa idejom da kupe

Ili pod prisilom forumskog okruglog stola da napravi kardinalne izmene na svom autu da ne bi parkirao u mracnome delu mosta Bratstva i jedinstva i skoro pa postao ravnopravni clan :P

 

Salu na stranu, @prijepoljac1991, ako mozes, oteraj koji god mozes auto kod nekog majstora, ako nisi siguran u pricu ili stanje auta. Ponekad i 20-30e te moze spasiti velikog ulaganja (ne)potkrepljenog nekom pricom. Ako ni to nije moguce, sto detaljnije iscitas temu skontaces sta i treba da gledas i obratis paznju.. Jbg, ne kupuje se auto svaki dan a granica izmedju 'Fiat je g***no' i zadovoljstva voziti jedan Bravo, moze biti tanka.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, andreja.micovic said:

Nivo opreme zastava skala 55 + tempomat i prednji podizači ;)

Ma smejurija za one pare. Za te pare bolje nakrcani evo.

Nekome su prioriteti drugaciji i gleda u auto a ne u opremu.

Nekome je mnogo vaznije da kupi auto sa pravim kilometrima a ovaj auto ima servisnu istoriju i slike servisne za razliku od 90% automobila na oglasima.

A to spominjanje Yuga je  zaista smesno  ali dobro to si ti. Ovaj auto ima sve sto ti prakticno treba a ne da ima  gro toga a ne koristis ni pola.

Uostalom sta mu fali?

Alufelne koje uvek mozes da kupis i lepsa sedista? Pa eno kod Makija  u Sapcu se Sport komplet enterijer prodaje za 150€i sta sad? Ne mozes da zamislis da neko kurbla nazad? Sve ostalo prakticno ima a tebi je to Yugo? 

Komedija plus  poredis Bravo sa GP-om a to nikako nije isto a pogotovo sto covek hoce 1,9 Mjet  motor  koji u EVU ne postoji. Da neces da mu preporucis  1,3 Mjet koji nije ni za K? :D

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da nisi pre par meseci pricao kako oprema odvaja auto pa i ajd', ovako je stvarno postala sprdnja :D 

Uz svaki auto se i prica menja.


I stvarno nemam nameru da uticem na prodaju, konkretni primerak stvarno lepo izgleda, ali bas je bezveze da menjas pricu kako koji auto naidje i uporno teras isto.

A sada sledi elaborat o zavidnim ljudima koji ne citaju dobro :D 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kao prvo ***** za medalju jer ja bikad nigde nisam forsirao opremu. 

To sto bi vi voleli da ja pisem jedno a radim drugo to je do vase glave. 

Uostalom gledaj sliku i shvati da nije sve u opremi a ovom Bravu zaista nije falilo mnogo toga nego samo par detalja da bi bio u toj opremi koju volite. 

Obrati sad paznju. ;)

20211021_114253.jpg

Edited by Woodoo
Rečnik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Falio je naslon za ruku,zadnji podizaci i alufelne i sta jos? 

Sad cekam da pocnete da izmisljate. 

Manite se corava posla a Bravo je otisao za 12h od postavke na oglase. Toliko ovasim pretpostavkama jer postoje ljudi koji kupuju auto a ne da bespotrebno komentarisu. Znate kako se kaze? "Rdjavom k..cu svaka dlaka smeta" :)

 

 

Edited by neshaoct
formatiranje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos jednom hvala na zaista korisnim savetima. Da poznato mi je to prezime to je sve ovaj kraj. :D

 

Sto se tice debate oprema VS KLOT, idem u subotu da pogledam 3 vozila sa tri cene i tri razlicita paketa opreme, najskuplji je Emotion, srednji je Sport klasicni bas, i treci ima najslabiju opremu ali isto lepo izgleda, i najjeftiniji je. Najverovatnije ce presuditi stanje i ponasanje motora (onoliko koliko se to moze videti za sat dva). Ono sto je nekome malo i nebitno, nekome je mnogo i odlucujuci faktor, svi imamo svoje preference i mogucnosti kao i prohteve. Ja sam do pre mesec dana vozio sirotiljskog VW Polo 1.9 SDI koji od opreme ima alu felne i tu prica staje, nije ni klimu imao, tako da iz moje skromne perspektive ako mi se samo potrefi mehanicki ok vozilo, upgrade je neminovan. Naravno u najboljem slucaju ce tu doci neki sa tempomatom, par. senzorima itd. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volim opremljena vozila,ali više volim očuvana i ispravna,jer mnogo od te opreme i ne koristim...

Meni je važno da ima obrtometar, lumbalno podešavanje,ABS-ESP i dobru klimatizaciju...i dobar zvuk...

A pre svega dobru motorizaciju

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni bi falilo dosta detalja za opremu "koju volim", ali to je moja stvar. Komentarisem samo konstantno hvaljenje onog sto se trenutno prodaje ili se prodalo. I iskreno smatram to nekorektnim vidom reklamiranja.

 

Toliko od mene i uzdravlje, pa da popravis recnik i smanjis uvrede :) 

Edited by igor0511

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kad ti budes smanjio uvrede jer me pravis nekim ko prica te ovako pa onako sto je apsolutna laz e onda i ja budem smanjio uvrede. 

Opet kazem to je u tvojoj glavi  a daj dokaz pa da se uverimo u tu tvoju pricu. 

Pa da li si ti svestan da ja u svom autu nemam ni muziku a kamoli neto mnogo vise od opreme? 

Meni je dovoljan servo volan,centralna brava i to je to jer cak i klimu ne koristim a ti me predstavljas kako hvalim opremu sto je cista laz. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bukvalno nije ni zanimljivo :D

i hoce sad biti izvini, ipak se hvalim opremom? Nece, naravno, vec ja nisam dobro procitao i eto smaram bez razloga

 

On 9/22/2021 at 9:01 AM, Dule 021 said:

Imao sam pre nekoliko meseci prelep Peugeot 3008 2015,jos uvek stari model a koji se uklapa u cenu od 10000….Ovaj moj je pucao od opreme za kojom ja ne patim ali je bio takav.

 

Edited by igor0511

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ti si covece prolupao. 

I gde ja ovde sad hvalim opremu? 

Jesam lepo napisao da ne patim od opreme a plus nigde ne hvalim i prehvaljujem auto jer ima opremu nego iznosim cinjenicu da je napucan opremom.

Jel sam trebao da lazem i da napisem da nema nista od opreme da bi ti bio zadovoljan...

Kuku, kakav covek a nema ni jednog jedinog argumenta da dokaze svoju tvdnju da ja pricam jednom ovako a drugi put onako po potrebi. Jednostavno ima opremu,nema opremu,dam opis i prodam auto. 

Sta je tu tesko razumeti? Ili izgleda jeste? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...