Jump to content
FAS Goran
italiano

Fiat Nuova Bravo - saveti/mišljenja/iskustva pre kupovine

Recommended Posts

Uzet Bravo, u odnosu na GPa, Bravo je auto. Izuzetno ušuškan, kvalitetan i izolovan. Neverovatno je da je ista marka i tolika razlika, nisam jedini koji je to primetio :D Svakako ja sam prezadovoljan i srećan kao dete. Jedino što mi se ne sviđa je to što naslon za ruku nije višlje malo, jer dok šaltam lakat mi je u vazduhu, možda je samo sedište podignuto mnogo. Takođe mu ne svetle dugmići za klimu, ali to su sitnice koje nisu bitne, gepek je prilično prostran, dok nazad ima manje mesta nego u GPu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa daj ga meni, evo dacu ti multifunkcionalnu rupu za stvari da tutnes gde ti dođe lakat kad bi stavio ruku na ručnu :D More ćuti i uživaj u blagodetima bolje opreme, sad si našao da zakeraš i tražis crevo interkulera :ph34r: Drago mi je da si zadovoljan razlikom GP/Bravo, maltene za sličan novac dobiješ za klasu veći, sigurniji, udobniji i robusniji auto.

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, Pluto said:

Takođe mu ne svetle dugmići za klimu

Manuelna ili digitalna? Ako je sve ispravno, mora da sljasti kao Las Vegas :D .

Naslon za ruku generalno jeste bez veze sto nema podesavanje. E sad, ja generalno sta god da vozim sedim na podu i zavaljen, tako da mi je sa relativno prosecnih 192 cm, visina naslona na Bravu taman :D .

Da i ovde cestitam, welcome to the club, za sve sto treba tu smo da pripomognemo koliko mozemo.

I sto vec ranije rekose poznavaoci materije - nemoj mnogo da filozofiras, uzeo si Stila 2013. godiste, to ti je sve isto.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manuelna, svetle samo dugmici za klimu i to je to. Moracu onda da probam bolje da se namestim. Juce sam ga spustio niz kosutnjak, zaista sam bas iznenadjen, odlicno se drzi, ali na njemu se skoro nove letnje gume i dosta su šire nego na Puntu pa se razlika oseti odmah.
Takodje taj Stilo bas i nema neku dodirnu tacku sa Bravom, pre sa 147 i GPom 1.9, ali svakako jedva cekam leto i neke 17 felne

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aaa, to sa felnama cekam i ja.. Al nikako da se nabode, samo neki troskovi vanredni... mislim ja sam verovatno jedini koji kupuje felne 2 godine :lol::P

Da zamenis osvetljenje na panelu klime ti treba cca 15-20 min i idu one male od 1 i nesto W ubodne sijalicice 2kom. Obavezno pincetu ponesi. 

 

Drzi se Bravo prilicno dobro i fino kotira kao polovan auto. Osim ako nije neko zabo bas bas los primerak, nisam cuo nekog da se zali na njega, pod uslovom da se pomiri sa Fiat znackom a ne da vozi mecku. 

Edited by ISV_01
Slabija sjalica, seto se, ps evo ga Ivan napisao

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 minutes ago, Pluto said:

Manuelna, svetle samo dugmici za klimu i to je to.

Mislio sam da je pre digitalna u pitanju... U tom slucaju, pocrkale su ti sijalice iza panela, idu 2 ubodne T5 od 1.2W . Kacio sam ovde deteljnu proceduru zamene, ima malo vise posla, pa pogledaj:

https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/50993-nuova-bravo-osvetljenje-komandi-analogne-klime/&do=findComment&comment=1520344

 

Ne znam kakav cilj imas sa autom, ali sa 17'' sigurno neces pogresiti, daleko se lepse vozi nego sa 16''. Ova posast nas zeznu u svemu, ali dacu ti na nekom skupu krug sa Sportom, da vidis sta mozes da ocekujes... Doduse ovde je i spusteno i tvrdje vesanje, malo izbacenije felne (ET im je 26 mm za razliku od standardnih 31 mm). Ali opet je vec primetna razlika samo sa 17'', vizuelno da ne pricam. Da su nam putevi malo bolji, fabricke 18'' mu leze kao budali samar.

31 minutes ago, Pluto said:

Takodje taj Stilo bas i nema neku dodirnu tacku sa Bravom, pre sa 147 i GPom 1.9

Osnova jeste ista, pocev od platforme i osnovne mehanike i elektronike. Ali sam generalno i ja iskreno prvih par godina po pojavljivanju modela mislio da je to mala razlika, dok ga nisam detaljnije upoznao.

Cak mi je tada  plan bio da preskocim Bravo i sacekam njegovog jos boljeg i napucanijeg naslednika (umesto toga dobismo Tipo).

A razlike sam pogotovo uvideo od kada sam kupio Sport i poceo sam da ga odrzavam, kupusam i sredjujem. Tj. kada sam 1:1 mogao da uporedim sta je i ispod sminke, tj. isto ono sto sam mogao i na Stilu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam upravo izbrojao 4500 za moj Bravo 1,6JTDM 2011 Emotion. :guitar:

Dosao covek sa drugog foruma i trebalo mu je 5 minuta da kaze DA a nije ga ni probao. Samo ce se jos vise oduseviti u voznji a rekao sam mu da  pusti utiske kad stigne kuci. 

 

9335DD5E-6555-4BA4-B5DA-683C520232E8.jpeg 0BD36337-BBE4-4725-AA81-DCD4E8E2256F.jpeg F5AAD791-B125-4CC6-AA84-3D7F15BA3ECE.jpeg

 

Edited by Ivan
Sredjene slike

Share this post


Link to post
Share on other sites

ISV koje si planirao da uzmes? Tvoj je bese sivi? Meni su ove bas lepe, ali mislim da na beli bravo ipak bolje idu crne felne
Ivane, mislim da cu klimu ipak dati neko da uradi, mozda Ivanu led masters, on mi je sigurica, takodje hrom lajsne su u planu, zatamljivanje stakala - oko 220e je u Black glassu ako sam ja dobro razumeo i to je to. Sto se tice felna, listam oglase jednom dnevno i kada izleti odreagovacu odmah i neka cekaju leto
E Dule bas mi je drago, kupac ce stvarno biti prezadovoljan!

Zaboravih sliku felni 0a9a969c1aec7e38bd874a1bc2248830.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos covek dobio tek montirane hrom poklopce a moglo je i bez toga al nema veze jer bice mu lepsi auto. 
Operem Bravo jer stoji mi od Jula u dvoristu i sve balavim u kakvom je stanju. Htedoh i da ga ostavim al meni ne treba dizelas sa DPF-om jer ja vozim iskljucivo po gradu a van grada izadjem jednom godisnje. 
Zadovoljicu se ne kim jeftinijim bez DPF-a a moze to da bude jedan lep Megan 1,5Dci 2007 SW koji je duplo manje para a odlican. 
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prvi put da vidim Emotion bez Blue&Me, zar to nije bilo podrazumevano u paketu?

Ali nema ni jednog, cak ni restyle, a da su mu obe maglenke sa nesagorelim socivom, je*o ih "Al". I ja sam menjao jednu, nisam mogao da je gledam vise :lol: .

@Pluto

Da nije ovo sra*e, zamenio bih ti te sijalicice cas posla na nekom skupu, mozes bre i sam opusteno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gledacemo ipak nesto mat kao fabricki, a ne ogledalo ;) . Svakako sam hteo da probam, ali Dule ostavi za sebe.

@rkoma1986

Ako padne neka lepa mat folijica (bruseni aluminijum, titanijum, hrom), javi kako cuci.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mogli su ali nije ih ni lako skinuti a ja vec prijavio coveku da ima i hrom poklopce. :cry:
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Pluto

Jok, ja jurim OEM felne 17/18, ove ne znam koje su. Ne volim ja da eksperimentisem, postoje inzenjeri koji su projektovali prenos i tacke dejstva sila, sto bi se ja pravio pametan :stuart:

Moj je 'kahakhana' boja (avatar), te ne bi uzimao tamne felne. Imas par komada na KP i polovnim automobilima u rangu 160-200e sa gumama (17'').

 

Steta, ja hteo Brava bele boje... Sutnes foliju na krov i izgleda bas ful. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

  

On 1/8/2020 at 11:30 AM, Ivan said:

Kako po mom skromnom misljenju i ukusu belkan treba da izgleda, na slikama je restyle verzija sa dvobojnim 17'' felnama: 

 

autowp.ru_fiat_bravo_31.thumb.jpeg.886cb54abc80254f6209e12195187689.jpeg autowp.ru_fiat_bravo_28.thumb.jpg.93b753082b6609c75f57c0651d995065.jpg Fiat-Bravo-1.jpg.a5c7319d5439b7fd15c6b3ae5f71dcfa.thumb.jpg.bbc74fc6e9a35a94c2981a4a841ca59e.jpg

 

A evo i pre-restyle verzije na 18'':

 

vtdy4ivb8czd_800.thumb.jpg.3f53ab16894df1d2084fa9b3be77b662.jpg

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

To je to. Jednostavno moraju da se zatamne stakla i stave ove felne, jer se dobije drugi auto, neverovatno. Takodje sam i postao alergican na ogromne vrucine i topljenje u kolima posle crnog Punta.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, Pluto said:

jer se dobije drugi auto, neverovatno

Pa zato ja svo vreme i potenciram da se malo saceka i doplati za Sporta. Ako krenes posle da pakujes - em kosta, em trazi vremena, em pitanje sta ces sve od delova uopste uspeti da nadjes i u kakvom stanju.

Pored evidentne razlike u estetici, druga stvar je sto se dobije primetna razlika u voznji, bolje lezanje, Sport mod, profilsana sedista koja konacno (za Fiat) dobro drze po krivinama...

Samo je problem sto takav mladji primerak ovde maltene ne mozes da nadjes. Sto je jos gore, ponuda je sve losija zbog Corone, gledam i po ovome sto pratim za sebe od novijih modela. Uglavnom su po oglasima matori 1.9, Sportovi su uglavnom izakani, za male pare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eh Ivane što se tiče sportova, iskreno prvo mesto je bio kao tvoj 1.4 140, ali... Ispod 5500 nije moglo ništa, pa sam se ipak odlučio za sređivanje vremenom koje dolazi, jer je na kolima maltene sve tip top. Takođe sam gledao u toj ceni A3/G5 2007-08, odlučio sam se za 6 godina mlađi koji se toliko manje vozio i bio napolju i jos je restyle, takođe moj Bravo je bio od 2016 u garaži.

Kada kočim kočnice baš jako škripe napred, a menjane su i pločice i diskovi, da li mogu nešto da namažem ili uradim kako bi to nestalo?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...