Jump to content
FAS Goran
boki

Prolazak na crveno / nepropuštanje pešaka

Recommended Posts

To je bila druga opcija koju sam mu predložio, ali je to opcija koja iziskuje dosta više vremena, cimanja, razmišljanja, smišljanja itd od opcije sa zastarevanjem... ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bas tako! To sam ja radio kad su me navatali (ono sto sam pisao malo pre). Dosao poziv, ja ne primim, dodje drugi ja ne primim, postar kaze, bas me briga, nisam ja duzan da te nadjem kuci, vracacu koliko god hoces puta. Onda posalju treci put, ja ne primim nista. Cetvrti put dodjedirektno od MUP-a (ne poziv kao do tada, nego kao vizitka nakojoj pise, mesto vreme, soba u koju treba da se javim ODMAH po prijemu. Naravno ja i to vratim. peti put dodju panduri na vrata. Brat im kaze da sam u Americi na privremenom radu, oni kazu ok i onako ga traze zbog nekih gluposti i vrate se. Posle toga me vise niko nije trazio i predmet zastario!

Sluzbenom licu se ne veruje 100%, postupak je isti kao i po starom zakonu. S tim sto ce pandur na suocenje sigurno doci, jer im sad skidaju od plate ako se ne pojave! Svedok je svedok. Isto kao sto ce tebi zena govoriti u korist, tako ce i njemu govoriti kolega.

Najpre se ne javljaj na pozive. Onda se vadi na to da nema veze s vezom zapisnik. I na kraju krajeva, pa pojuri bre vezu kod sudije malo da se smeksa!

I da, postupak se ne vodi automatski, vec je sudija tu da utvrdi cinjenice i da odluci da lic e se postupak nastaviti ili odbaciti usled nedostatka cinjenica! E ti ako se pojavis gledaj da se cupas na to, da se postupak uopste ne pokrece!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja koliko citam druge forume,sve je vise takvih slucajeva.Nacinis neki pekrsaj ili ne nacinis(ovaj slucaj),OSL uzme dozvolu i odnese je u svoj auto i posle 5 minuta ti vrati dozvolu i kaze-Vozi dalje.

Ti srecan ,nastavis dalje,kad ono posle mesec dana stigne poziv kod sudije za prekrsaje :question:

Oni lepo tvoje podatke upisu u njihovu beleznicu i posle kada dodje u stanicu on lepo napravi zapisnik na nevidjeno,kako bi ispunio svoju "kvotu" za danas.

Tako slicno se radilo i pre 2o godina(matori mi je bio saobracajac do 90 godine),tako se radi i danas.

Ovo je sve ucestalija pojava i treba je imati u vidu pri kontroli od strane OSL-a.

Ne znam kako se boriti protiv ovog,ako treba i laznim svedocenjem :thumbdown:

Drzavi je potrebno para i ovoga je bilo i bice sve vise.

Ima da se "skine" pravilnik o postupanju sluzbenih lica( kako li se vec zove).To treba dobro iscitati i videti gde su propusti OSL.Neso ce to bolje objasniti,ja sam moja "prava" batalio odavno :coffee:

Boriti se tako sto od sluzbenog lica trazis da ti kaze sta je radio sa tvojim dokumentima i zasto ne postuje proceduru pisanja prrekrsajne prijave

Slobodno mozes da kazes i da ces ukoliko ti prijavu ne da na uvid odmah, prijaviti slucaj unutrasnjoj kontroli i to istog momenta, na licu mesta, bez da se uopste udaljavas.

Policajac ima pravo da radi svoj posao, ali na strogo propisan nacin, jer taj posao mu nije caca kupio, a placamo ga svi mi.

Krajnje je vreme da se svi mi oslobodimo tog straha pred policijom, jer imamo pravo da zahtevamo da svoj posao rade po zakonu. Nista vise i nista manje

Po onome sto sam citao po forumima o ovakvim situacijama, sudija za prekrsaje ce da kaze da si kriv. Dzabe ti sve. Tvoja rec protiv reci OSL - OSL dobija.

Medjutim, ljudi su se nakon toga zalili drugostepenoj instanci, a tu su stvari malo drugacije tj. ne ignorisu se krsenja postupka tek tako.

Imas oooopsirnu temu na www.elitesecurity.org forumu, zove se "Kako da freakujemo policiju" ili tako nesto.

Pa nije bas tako jednostavno

Da jeste, OSL koje je tvoj komsija, a mrzi te iz nekog razloga, mogao bi da ti pise prijave za sve i svasta svakog drugog dana i ti bi na kraju zavrsio na visegodisnjoj robiji

OSL ima pravilnik po kome postupa, a ZOBS nije lex specijalis i njegove odredbe ne mogu biti u suprotnosti sa ostalim pravnim aktima koji regulisu prekrsajni postupak bilo koje vrste i dokazni postupak bilo koje vrste.

Ako nisam pocinio prekrsaj, ja bih iskoristio sve pravne mogucnosti da to osporim, ukljucujuci i ono sto su ti savetovali, tj nepojaljivanje, odlaganje i zastarelost, ako ti taj pristup vise odgovara.

Ali budi oprezan, jer ukoliko na kraju ipak ne uspes, naplatice ti sve troskove i kamatu

Edited by Lyon

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam imao situaciju kod sudije za prekrasje,gde je bila moja izjava protiv zapisnika sluzbenog lica(jer nije dosao na suocavanje) i sudija je uvazila moju izjavi,te sam prosao nekaznjeno.

Ibarska,ogranicenje 60,ja u Marei,sa jos 3-oje putnika i punim gepekom,ispred mene sleper,2-e prikolica ide 30 na sat,a iza mene kolona,dozvoljeno preticanje,ja krenem i za mnom krenu jos dvoje-troje kola,dam gas i vidim da se isprekidana linija zavrsava nekih 500 m ispred slepera,obavim preticanje,kad izlazi saobracajac i zaustavlja me.

Kaze prekoracili ste brzinu,dozvoljeno je 60 vi ste vozili 94,a to je vise od 30 km/h-za to se uzima dozvola,ja mu odgovorim da sam bio u preticanju,iza mene jos dva tri vozila i da to nije bila moja putna brzina,nego brzina u preticanju,i da sam zbog vozila koja su preticala iza mene,uslova puta,da bi preticanje za sve nas bilo bezbedno,morao da ubrzam i vratim se u traku,gde sam smanji brzinu na dozvoljenu.

Na to ce on meni sa podsmehom,cinicno :evil: -video sam sta ste uradili,ispisa zapisnik,kaze potpisite,ja odbijem :rant: .,dok smo mi pricali,pored saobracajne patrole,sad na punoj liniji,vozila su i dalje preticala taj sleper,ali saobracajci su uhvatili mene i ni na pamet im nije padalo da zaustave nekog od onih koji su vrsili nedozvoljeno preticanje,tu pred njima.Ocigledno je da je najbitnije kvota,i broj uhvacenih,a ne postovanje saobracajnih propisa i sprovodjenje zakona. :clap:

Dodje poziv za sud,onaj na NBG,ja odem,odnesem sudiji napisano sve ovo stao sam rekao i vama,i jos po nesto pride,i zana me oslobodi odgovornosti,to mi je kasnije stiglo postom kuci.nace kod sudije sam se pozvao na svedoke,koji su bili u kolima,clanove moje porodice i nista mi nije rekla za to.

Dakle nije bas da vasa rec protiv sluzbenog lica nema nikakvu tezinu :no i da vas niko nece slusati :whistle: ,bar je tako bilo u mom slucaju :yes ,sto zelim i Bokiju :thumbup:

Edited by mik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da se razumemo, normalno je da OSL ima pravo na svoje uverenje i da se ono ne moze a priori osporavati uvek i svuda, jer bi bilo nemoguce da obavlja svoj posao.

Na primer, pogresno prestrojavanje, nepropustanje pesaka, nepropisno preticanje, nepostovanje prava prvenstva, nezaustavljanje na znak stop, kretanje ulicom u nedozvoljenom smeru i sicne situacije, u kojima OSL reaguje na osnovu neposrednog uvida. I tako ce biti i ubuduce.

Postoje medjutim i situacije kao opisana, gde je procena sporna, jer se moze smatrati suvise subjektivnom, ne moze se pouzdano utvrditi samo culima i zahteva potvrdu procene putem odredjenog atestiranog mernog uredjaja ili drugog tehnickog sredstva.

Policija stoga ubrzano uvodi video dokumentovanje takvih prekrsaja, kako bi se potpuno izbeglo osporavanje na sudu sa jedne, i mogucnost korupcije sa druge strane.

Share this post


Link to post
Share on other sites

mene capio novi radar sa 80,a dozvoljeno 50.nisam za kaznu na licu mesta nego cekam poziv od sudije.kazu da je zaprecena kazna za to od 6000-30000 din i valjda 4 poena,ali jos ni jedan poen nije dodeljen koliko znam ,samo placanje.da napomenem da me je capio radar nove generacije,sve se lepo vidi ,i tako kod sudije :unsure: samo da dozvola ostane u džepu :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Mik

Vrlo važan detalj... da li si dobio REŠENJE ili OBUSTAVU slučaja? 99% sam siguran da si dobio ovo drugo. I ja sam imao sličan slučaj u rakovičkom sudu... policajac se nije odazivao sudiji i onda je slučaj OBUSTAVLJEN jer se smatra da je on kao podnosilac prijave odustao od daljeg gonjenja... i to je stvar do tog policajca i tvoje sreće da ti zapadne neki koji neće da ide da da iskaz sudu ;)

Samo za Bokija da malo ohladi glavu i u znak podrške da neće biti ništa strašno :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najpre se ne javljaj na pozive.

Sve je to lepo ali član 85 stav 3 zakona o prekršajima: "... ako se kontrolisano lice ne odazove na poziv , a ne opravda izostanak, postupak se može završiti i bez njegovog prisustva"

Da li se ovo praktikuje ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najpre se ne javljaj na pozive.

Sve je to lepo ali član 85 stav 3 zakona o prekršajima: "... ako se kontrolisano lice ne odazove na poziv , a ne opravda izostanak, postupak se može završiti i bez njegovog prisustva"

Da li se ovo praktikuje ?

DA !!

Mislim da gosn Boki treba iz sve snage da brani svoj stav da je regularno prošao raskrsnicu (verovatno na "šareno"), ali na crveno nije sigurno, o tome sem tvrdnje službenog lice potvrde fotografske nema. (nije obavezno da je ima, nema svaka raskrsnica kameru). Bez obzira, supruga, i ako uslovno pristrasan svedok svakako može da doprinese tvrdnji da je raskrsnica bila prodjena regularno, o čemu ste upravo i vodili razgovor, primetivši oboje policajca, a potom i zaprepašćenje njegovom naredbom o zaustavljanju. Posebna priča i propust policajca je nedostatak izveštaja... koji bi trebalo da je potpisan, kako sa njegove strane, tako i sa tvoje...uz primedbu... Sve ovo je izostalo.

1. Dobićeš poziv - traži suočenje

2. Dobićeš ili poziv na suočenje u novom terminu, ili odluku o rešenju - kažnjavanju, na koji OBAVEZNO uloži žalbu ukoliko je nepovoljno po tebe.

3. U drugostepenom postupku možeš dobiti:

- obaveštenje o ponovnom pokretanju postupka

- konačno oslobadjajuće rešenje

- konačno nepovoljno rešenje.

Ne računaj na zastarevanje postupka, odlazak u "partizane" i slične ludorije, toga više nema, jer sudovi masovno primenjuju član 85, stav 3, gde možeš biti i u inostranstvu, čim se pojaviš na grani - možeš biti priveden! To zaboravi.

Moja procena je da će 50% da se stvar reši povoljno po tebe u prvom stepenu, a drugom 50% da će predmet biti vraćen prvostepenom zbog povrede sprovodjenja postupka, a ovaj će usled nedostataka prijave prekršaja obustaviti postupak. Naravno ima i ono da drugostepeni potvrdi rešenje prvostepenog , a da delimično uvaži tvou žalbu u finansijskom delu kazne, a ono drugo da ne pominjem.... (3 mesecarealmad.gif)

I na kraju: ne sekiraj se Boki, sve je to za ljude, njihovo je da te uvate...tvoje je da te ne uvate...

Edited by Damjanović

Share this post


Link to post
Share on other sites
Da jeste, OSL koje je tvoj komsija, a mrzi te iz nekog razloga, mogao bi da ti pise prijave za sve i svasta svakog drugog dana i ti bi na kraju zavrsio na visegodisnjoj robiji

Ovo sto sam citirao je kljucna stvar koja interesuje sudiju ako dodje do suocenja u postupku u kom nema materijalnih dokaza (slika, rezultat alko testera, itd.). Napisacu deo iz presude koju sam ja dobio. U tom slucaju je pokrenuta prekrsajna prijava protiv mene za saobracajni prekrsaj, u kom nije postojao ni jedan dokaz da sam ucinio isti. Tada je jos vazio stari ZOBS. A zakon kaze da prekrsaj koji sam ja navodno ucinio mora biti dokumentovan. Medjutim ni jednog dokaza nije bilo, niti sam ista potpisao, postoji samo rec policajca.

Elem, stize meni poziv da se javim u sud za prekrsaje. Odem ja, sudinica se prvo cudila na osnovu cega su podneli prijavu protiv mene. Posle kratkog cudjenja procitala je pandursko obrazlozenje (od 5 recenica, bukvalno). Posto zapisnik ne postoji, pita mene sta se desilo. Ja kazem da to nije istina. Ona zakaze suocenje za mesec dana. Ja dodjem, pandur ne dodje. Ona zakaze jos jedno (kakvo maltretiranje). Na drugo suocenje dodje i pandur. On prica svoju pricu, ja svoju. Nema dokaza, njegova rec protiv moje.

Posle tri meseca stize presuda, nekada se to zvalo resenje. Dakle po sudiji sam KRIV, a evo sta je glavni argument sudije. U ruci drzim presudu i pisem ovo:

...zbog cega mu (policajcu naravno) je sudija u potpunosti poklonila veru, smatrajuci da sluzbeno lice nije imalo nikakvog interesa da bezrazlozno tereti okrivljenog. Imajuci ovo u vidu sudija je smatrala da je izjava okrivljenog usmerena na izbegavanje prekrsajne odgovornosti...

Da li treba da kazem da je policajac na suocenju bio neuverljiv, pola toga se nije secao i pri tom prilicno lagao. To je prekrsajni sud, i on sluzi da se puni budzet. Da li si kriv ili ne, to tamo nikoga ne interesuje. Kriv si, PLATI, to njih jedino interesuje.

Posto mi je sudjeno po starom zakonu i kazna je bila manja. 9.000 dinara + sudski troskovi 800 dinara. Nisam se zalio, advokat bi mi uzeo duplo vise.

Boki ovo je moj savet tebi. Posto si navodno ucinio tezak prekrsaj, a na snazi je novi ZOBS, koji to ostro kaznjava, sto lova, sto dozvola par meseci + bodovi. Angazuj advokata i na sudjenju negiraj prekrsaj i trazi suocenje. Kaznice te sigurno. Onda se zalis visem prekrsajnom sudu, pa jovo nanovo. To ti je jedina sansa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sve je to lepo ali član 85 stav 3 zakona o prekršajima: "... ako se kontrolisano lice ne odazove na poziv , a ne opravda izostanak, postupak se može završiti i bez njegovog prisustva"

Da li se ovo praktikuje ?

@Damjanović

Konkretno taj član se odnosi na momenat kada je poziv URUČEN! Dakle, ne može neko da se ne odazove, ako nije ni pozvan :)

Dalje, tačno je gos'n Damjanoviću da će vas zaustaviti na granici i privesti ukoliko vas duže vreme traže i ne mogu da vas nađu, ali ako vi uredno primate pozive i uredno se javljate (tako što šaljete dopise sudu) da ne možete da dođete tj. kako kaže član 85 stav 3 ''...opravdate izostanak...'' oni vam ne mogu poslati miliciju na vrata. Jedino što mogu da vam pošalju ''preteći poziv'' da više nema opravdanja i da MORATE doći u navedenom terminu... u tom slučaju zakazaće vam termin za mesec ili dva da biste imali dovoljno vremena da organizujete sve svoje obaveze ILI će vam reći da u narednih 15 dana se pojavite u sudu bilo kada za vreme radnog vremena. Iskren da budem ja takav poziv još nisam video, a opravdavao sam izostanak i po 5-6 puta na dva ili tri slučaja u različitim sudovima.

Kada se sve to sabere, od činjenja prekršaja do slanja prvog poziva protekne cirka 5-6-7 meseci. Nadalje pozivi stižu na svakih 3-4 meseca što znači da ukoliko se 3-4x odloži odlazak na sud već prolazi oko godinu i po dana. Tada ako odete i ''zakomplikujete'' slučaj tako što ćete reći da uopšte niste bili u navedeno vreme na navedenom mestu i insistirate na suočenju sa policajcem, taj slučaj automatski dobija status 'adakta' i sudija se više neće ni truditi oko vašeg slučaja već će otkucati rešenje o obustavi i nakon 2 godine od dana činjenja prekršaja vam poslati na kućnu adresu.

Dakle, član 85 stav 3 se odnosi na PRIMLJEN poziv. Ukoliko neko primi poziv i ne odazove se istom, u tom slučaju će kroz mesec, dva ili tri dobiti rešenje sa uplatnicama koje treba da uplati i u tom slučaju se vrši ''suđenje u odsustvu'' jer je poziv primljen, a izostanak nije opravdan ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poziv na raspravu se može odlagati, ne primati.... Rešenje može biti punovažno i bez prijema!!

Zato savetujem Bokiju da uzme ADVOKATA: (da se konsultuje sa njim pre prijema poziva o saslušanju, i oko davanja samog iskaza, kao i oko sastavljanja eventualne žalbe po prijemu Rešenja od prvosepenog Suda)

1. Kazne za ovaj prekršaj su ozbiljne.

2. Postoji velika verovatnoća da je Boki u pravu

3. Postoji povreda postupka (nepostojanje zapisnika)

---------------------------------------

Za sva ta maltretiranja treba sa njegove strane neko stručno da učestvuje u postupku thumbup.gif

Edited by Damjanović

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samo što pandur neće reći da nije bilo zapisnika, nego će reći da je Zapisnik u skladu sa Zakonom napravljen na licu mesta i da je Boki odbio da ga potpiše i uzme svoj primerak. :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

auuu, ako je suditi po vašim INFO o osudi bez prisustva, onda su mene već osudili i sad čim dođem u sup- odma će me sprovesti u ćorku :wallbash: :wallbash:

u zadnjih godinu dana najmanje jedno 5-6 puta su me zaustavili zbog sitnih prekršaja ( pogrešan smer, nepostupanje po znaku) i uzeli mi dokumente, malo popričali i možeš da ideš :whistle:- ako je navedeno tačno, ne piše mi se dobro :no jer ne živim na adresi iz dokumenata... :coffee:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samo što pandur neće reći da nije bilo zapisnika, nego će reći da je Zapisnik u skladu sa Zakonom napravljen na licu mesta i da je Boki odbio da ga potpiše i uzme svoj primerak. :thumbup:

Moguće, samo je to ozbiljna zloupotreba službene isprave, taj zapisnik mora da sadrži tačan opis dogadjaja, registarski broj vozila, ime i prezime Bokijevo, kao i tačnu adresu .... Za sve te podatke službenom licu je bila potrebna beležnica da bi sve te podatke prepisao u novostvoreni zapisnik... Zbog svih tih mogućnosti, Bokiju je i potrebna asistencija advokata.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pandur mu je i uzeo dokumente, upisao u svoj notes sve podake, sve to je trajalo 2 minuta, vratio mu dokumenta i poželeo srećan put...a, onda jednog dana kada je zafalilo kazni za dnevnu kvotu, panduri izvade tu svoju sveskicu i na osnovu podataka koje su uzeli i one jedne rečenice koju je dopisao (crveno svetlo, ulica ta i ta, vreme i datum), napiše zapisnik... :whistle:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sad posle ovoga, ne želim da ih ostavim nasamo sa mojim dokumentima ni pola minuta. :realmad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Damjanović

Poziv se mora primiti da bi se odložio. Dakle, ne možete odložiti svoje prisustvo negde gde niste pozvani tj. niste dobili poziv ;)

@phantom

Ne mora da znači da svaki put napišu prijavu kada prepišu podatke. Ali svakako ne bi bilo loše da proveriš da li ti je nekad nešto stizalo na adresu na kojoj si prijavljen ;)

@kole

Nije poenta u ostavljanju ili neostavljanju nego je poenta u pitanju - šta sad? Mnogi ljudi u toj situaciji gledaju samo kako što pre da odu, a nikome ne padne na pamet da pita šta je to u redu i gde može da se ide kada im policajac kaže - ''u redu je možete ići''. Ja svaki put pitam - ako je sve u redu zašto ste mi pisali podatke u beležnicu? Tada obično kažu - pa videćemo šta ćemo s tobom. E tek onda možeš da ideš znajući da ćeš im možda popuniti kvotu ili da se raspraviš s njim do kraja, pa ako hoće da piše da napiše na licu mesta zapisnik ili šta ti je već po volji. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

U upravnom postupku smatra se da je poziv valjano uručen ako se "pribije" , zalepi na vrata adrese stanovanja, nakon (mislim) 3 neuspela pokušaja ličnog uručivanja.

Meni se to nije dogodilo ali bio bih veoma uznemiren kad bi se podaci iz mojih dokumenata prepisuju u neki tefter. Mislim da to nije čak ni dozvoljeno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dozvoljeno je. OSL ima pravo da uzima podatke od gradjana.

Ali i gradjanin ima pravo da zna koje mu je OSL i u koju svrhu uzelo podatke.

U smislu broja znacke i u smislu koji je tacno prekrsaj pocinio i ako jeste, zasto mu OSL na licu mesta ne uruci prekrsajnu prijavu, odredi mandatnu kaznu ili ga opomene.

Odgovor "videcemo sta cemo sa tobom" meni ne bi bio prihvatljiv i insistirao bih na odgovoru, a ako ga ne dobijem, ljubazno bih rekao da u tom slucaju imam pravo da upisem broj znacke i o razlozima se licno informisem kod njegovih staresina.

A onda OSL moze da se upita nece li gradjanin prijaviti njegovom staresini da mu je trzen mito, koji je odbio da pruzi ili bilo sta drugo sto nije istina. Kao sto se i gradjanin u ovom slucaju moze pitati nece li mu OSL napisati prijavu za ono sto nije uradio, kad vec ne zeli da je napise na licu mesta

Jer, ako OSL hoce samo da opomene, nikad nece upisivati podatke, a ako ih upisuje, onda to mora da ucini na propisan nacin, dakle popunjavajuci odredjeni obrazac koji urucuje gradjaninu uz objasnjenje koji je prekrsaj pocinio i kako moze da plati kaznu.

Edited by Lyon

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moze se nekome suditi u odsustvu? Ali to nije krivicno delo nego prekrsajna prijava... Pri tom se ne belezi jer nije tezak prekrsaj nigde, pa ne mozes doci u situaciju da ti provere pasos, licnu i utvrde da se zbog necega trazis! Ako nisi dostupan vlastima da ti izreknu sankciju, onda nisi ni dostupan da se nad tobom sankcija sprovede! Ako primis poziv, javis se prvi put, pa te onda nema itd. U tom slucaju ti mogu izreci kaznu u odsustvu, ali ti to nece uraditi,jer kao sto kazem nisi nacinio nikakav tezi i krivicni preksaj. Ako te ne nadju mozda i ne postojis, pa ti ne mogu tek tako suditi! Znaci, Ukoliko te nenadju, tj. ne uruce ti ni jedan poziv (sto je kod mene bio slucaj, a ne da primis, pa se ne javis), postupak posle 2 godine zastari. Ti nisi dostupan, ne mogu da te nadju ni postar ni policajci, ti cak i ne znas da se protiv tebe vodi postupak. Ako imas nekog prijatelja koji je policajca, pitaj i isto ovo ce te posavetovati...Ili ti reci par caka na koje da se vadis. Osim naravno ako ti dve godine nisu mukotrpno razvlacenje, u mom slucaju se isplatilo jer je ogranicenje bilo navodno 60, a ja vozio navodno 127. Plus tada jos uvek nisam bio sluzbeno lice, pa nisam mogao da se izvucem ninasta!

Pa sta da ti kazem srecno ti bilo... Lako nece biti to je sigurno! U ostalom, posle cetvrtog poziva dolazi policija da ti uruci poziv. To je od prilike godinu dana vremenski, mozda i vise od napravljenog pekrsaja. Onda mozes i malo da ides na sud, trazis neko odlaganje, itd itd. i da razvuces opet ostatak procesa do zastarevanja!

Share this post


Link to post
Share on other sites

sve to sto vi pisete jeste i sve sam ja to isprobao i uradio po starom zakonu,a ovaj novi... :wallbash:

cak sta vise sledece godine u maju mi istice vozacka,sto znaci da me i tad mogu navatati...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...