Jump to content
FAS Goran
vujasin

Fiat Stilo JTD115 - masan vakuum ventil / čuje se vakuum pumpa

Recommended Posts

Ja bih pustio tako kako je. Meni se npr svaki 30. put malo strese auto dok je isto kao kod tebe daleko lepše gašenje ako sam pritisnem vakuum ventil, ali šta je tu je. Nije ni ovako strašno i ne smeta. Inače, dosta se smanjilo stresanje sa čišćenjem klapne i drukanjem vakuum ventila nakon toga.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sto se tice stresanja pri gasenju, imao sam iskustvo voznje sa zacepljenom T-racvom.

Em sto auto nije isao nikako do nekih 2800 obrtaja, pa sam ga u preticanjima vozio kao benzinca... Em sto se culo neko tutnjanje u zadnjem loncu kao da je otisao auspuh, em se stresao pri gasenju...

Cim sam se vratio sa puta, T-racva samo malo razbusena burgijom, auto se totalno vratio u normalu. Opet je preo na leru, mirno se gasio i izuvao kad povuce :) .

Cisto mala digresija i moje licno iskustvo od ranije... Kako tolika sitnica moze totalno da promeni dozivljaj auta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni je ta T racva bila zacepljena kad sam preuzeo auto i bukvalno se ponasao kako je ivan opisao, da ne ponavljam, posle ciscenja racve auto da se ne prepozna. A sto rece igorce , strese se pri gasenju svaki 30-ti put, tako da nije strasno. Zadnjih par dana mi je bilo spalo jedno crevce, kad smo menjali termostat pa smo razdrmali... Mada se idealno mirno gasi kad se rukom stisne polugica na vakuum ventilu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takođe, T račva zacementirana, ali samo sa jedne strane iz nekog razloga tako da  nije nešto drastično slabije vukao. Najveću razliku sam primetio jer sada povlači sa 1700 obrtaja kao pre sa 2200, ali stresanje i dalje ostaje.

 

Inače, ja sam pre 2 nedelje proveravao egr, map i klapnu. Map kao nov, egr još nije potpuno zacementirao, a klapna je masna iznutra, ali nijedan komad uglja nisam izvadio iz nje kao kada je egr bio otvoren. I posle svog tog drnanja prvih 30 gašenja se gasio neverovatno tiho. Čak i bez onog "pola kruga" koji kaiš napravi kada se okrene ključ već bukvalno odmah staje sve sa radom i nečujno tako da je definitvno do klapne, ali ne smeta mi jer stvarno nije strašno.

Edited by igor0511

Share this post


Link to post
Share on other sites

T racva koju pominjete, na sta tacno mislite, tj koja joj je funkcija i gde se nalazi? Moja croma je kao baba do 2000 obrtaja, iako ima 150hp, ali da ne offujem, samo me interesuje racva kad je pomenuste vec :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav,

 

sta bi trebalo proveriti, kada pritisnem tu polugicu auto se samo ugusi ali se ne ugasi. Da li je prljava klapna usisa pa ne zatvara do kraja ili je nesto do vakuma i creva koje dolazi ispod?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rumun.....brate....;)prljava klapna.Skini crevo intercoolera pa ce ti se kasti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poz ljudi.. jedno pitanje .. kad skinem crevce sa t racve koje vodi na vakum rezervoar i kad pokusam ustima da duvam ili izlacim vazduh,nit mogu ubaciti vazduh niti izvuci,kao da je zacepljeno.. dali to tako treba ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zanima me sledeća stvar, imam stila 1.9jtd 85kw 2004 god. Od skora sam čuo da mi vakum pumpa zvecka na leru. Što se tiče samog kočenja nemam nikakvih problema, mada sam primetio da mi se nekad u vožnji prilikom ubacivanja u niži stepen prenosa desi kao da auto malo sam prikoči. Znam da treba da koči motorom ali je to izraženije. I druga stvar je da malo lenjiji nego pre. Inače već sam na nekom postu od ranije pisao da sam čistio EGR, MAP, protokomer i leptir usisa. Da li to može biti razlog vakum pumpe i koji su uopšte simptomi da je ona za zamenu?

 

 

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Menjaj je, pre nedelju dana coveku na citroenu doduse zaglavi i polomi bregastu. Naravno i ventile i sve :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...