Jump to content
FAS Goran
Vladman27

Fiat Stilo - svećice

Recommended Posts

U dilemi sam jer sam danas dobio (na poklon) :D svece od drugara ali nisam siguran da li odgovaraju. Nesto sam ja tu guglao ali bih voleo cuti Vasa misljenja. Svecice su Bosch - Super plus - FR6 DC+ (+13) :lol:

Hvala na razumevanju!

Edited by neshaoct
spojena tema

Ako slučajno nemaš, pogledaj u vlasničkom uputstvu, skini ga sa foruma. :thumbup: E, sad...jedino ako pitaš za neke svećice za koje već znaš da nisu tamo napisane... :question:

Generalno, ne bih ''lupao glavu'' oko toga, jer ok da je to nešto što vredi 100, 200 eura...pa da kaže čovek daj da vidim nekako da iskoristim, nije to mali trošak...ali za komplet svećica koje su 20 eura plafon i ne menjaju se baš tako često...ja bih stavljao samo one varijante iz vlasničkog uputstva.

Ne zato što nema i drugih odgovarajućih, nego...malo je to para eventualne uštede da bih se mislio hoće li mi trzati, paliti uvek iz prve, trošiti više ili šta već... :thumbup:

pozz svima.

imao sam problem sa gusenjem automobila,t.j. nece da povuce kad mu stisnes gas. pitam ja mog druga on kaze da zamenimo svecice, ocistimo leptir gasa i da ocistimo dizne.... odem ja i kupim svecice ocistimo leptir gasa,odnese on da ocisti dizne,cak sam i ulje tad promenio jer je bilo taman pred mali servis.

svecice koje sam kupio su neke japanske v-line receno mi je da prefektno odgovaraju za mog stilica.

kad smo zamenili sve to i ocistili auto se preporodio,ali sad kad upalim automobil kao da puca nesto ispod haube...jel to od svecica??

da mi nisu ove glupace dale pogresne svecice? plasim se da ga vozim jer ima plasticnu usisnu granu zeznucu nesto ako je do svecice... da li je imao neko ove muke ili mozda zna sta je u pitanju??? hvala u napred :)

Edited by neshaoct
spojeno

Nisu svećice nikada bile skupe, sećam se da su preporučene NGK bile nešto oko 4, 5 eura po komadu. Teško da te Bosch mogu biti skuplje... :thumbup:

uzeo sam NGK i odmah sam video razliku. ova sto mi je prodala svecice dala mi je sa jednim krakom ?!?! a treba sa dva. uzeo sam kostaju 500 din. znaci strasno gledala u katalog 5 minuta i porucila mi pogresno. tako da sad imam i svecice za Punta classic :)))

Pozdrav svima. Jel neko zna imali posebnih svećica za stila koji koristi gas(LPG).Drugar skoro ugradio gas u astru i majstor mu rekao da treba da dobije svećice za gas pa da ovaj dodje kasnije da stavi te za gas. :blink:

mozes i sa fabrickim ,svecicama da vozis,nece mu skoditi, nemoj samo neke teske plagijate uzimati.

Pozdrav, imam pitanje u vezi svećica za Stilo 1.2 16v. Po uputstvu za ovaj auto idu svećice NGK DCPR7E. Da li se ove svećice proizvode u različitim firmama ili različitim zemljama jer ove svećice i Kit komercu koštaju 990 dinara a u AP sportu 580 dinara. Ima li ko ideju u čemu je stvar kada su cene toliko različite. Hvala

jedna firma je u pitanju mozda jedino druga zamlja koja pakuje. zavisi i iz koje zemlje se uvoze, zato varira cena. uzmi i te od 580 i cuvaj racun. ja iskljucivo kupujem u euro autu gde su samo orginalni proizvodi iz italije za alfu, lanciu i fiata. imaju program i jeftinijih delova iz turske. svecice menjaj na 20 hiljada jer ne mogu kod stila duze da izdrze znam iz iskustva. kupi slobodno :thumbsup:

Dakle, skoro sam uzeo stila 1.2 16v i resio da zamenim svecice. U servisnom upustvu pise da idu NGK DCPR7E-N , a u svakoj prodavnici mi kazu da idu NGK DCPR8E-N, sto pise i na sajtu AP sporta, tako da sam u dilemi koje svecice stvarno idu na ovaj auto? Na sajtu AP sporta ima podeljeno za stila do 2002 i do 2004 god.Auto je fiat stilo 1.2 16v 11/2002god. Moze li mi neko pomoci sto se izbora svecica tice, Hvala unapred

http://www.ap-sport....ngk-99e209.html

http://www.ap-sport....gk-99e2091.html

cxca5020.jpg

Imaju i jedne i druge u prodavnicama, a jedino u knjizici sam procitao da idu NGK DCPR7E-N i nigde vise, pa razmisljam da u knizici nije greska jer niko nepominje njih vec NGK DCPR8E-N.

Edited by marinko AR

Stilo 1.6 16v 2001 god benzin plin,menjao bih svecice da li ove iz upustva bosch fqr 8 leu 2 ili neke dr posto je na plin,za 20 dana dolazi mi prijatelj iz nemacke i moze da mi donese one koje mu narucim,e sad ja nemam pojma koje posto je benzin plin u pitanju,hvala.

Mogu i ove ali je mozda bolje nekog drugog proizvodjaca jer ja imam lose iskustvo sa njima. Da li sam naleteo na turske ili ... :2guns:

Mozda su te prave njemacke ! :D