Jump to content
FAS Goran
Mateo

Chevrolet Cruze ili Renault Megane

Recommended Posts

Snimljen novi Chevrolet Cruze

 

130697-chevrolet%20cruze%203.jpg

 
Nakon što su početkom aprila na sajmu automobila u Njujorku prikazani novi Malibu i Spark, a dok čekamo na novu generaciju Camara, pred nama su i špijunske slike nemaskiranog primerka novog Chevroleta Cruze (slike su nastale tokom snimanja promo materijala u Kaliforniji). Ukratko, novi Cruze će odlikovati drugačiji eksterijer (sa detaljima već viđenim na modelima Impala, Malibu i Volt), modernizovani enterijer (sa kvalitetnijim materijalima i bogatijom opremom), a očekuju se i ekonomičniji motori.
 

130698-chevrolet%20cruze%2033.jpg

 
Konkretni detalji međutim tek slede, a kako stvari sada stoje zvanična prezentacija za medije bi mogla da bude održana krajem juna.
 

130699-chevrolet%20cruze%20333.jpg

 
Budući da je General Motors još ranije na evropskom tržištu prestao da prodaje brend Chevrolet, novi Cruze se naravno neće prodavati u Evropi.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chevrolet objavio podatke o potrošnji modela Cruze Diesel

 

chevrolet%20c.jpg

 

Chevrolet je i zvanično saopštio podatke o potrošnji goriva za 2017 Cruze Diesel Sedan, u specifikaciji za američko tržište. U vesti se posebno ističe podatak da Cruze Diesel Sedan sa manuelnim šestostepenim menjačem na autoputu ima potrošnju od 4.52 l/100 km, pa tada sa jednim rezervoarom može da pređe 1.129 km. U gradu troši 7,84 l/100 km, a kombinovana potrošnja iznosi 6.36 l/100 km. Pod haubom je 1.6 litarski turbo-dizelaš sa 137KS i 325 Nm, u kombinaciji sa već pomenutim šestostepenim manuelnim menjačem ili sa opcionim Hydra-Matic devetostepenim automatikom. Cene za 2017 Chevrolet Cruze Diesel Sedan u SAD-u počinju od 24.670 dolara.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cruz mi je lepsi i bogatiji. Plus na to i jeftiniji. Neke prevelike razlike u performansama i nema ( da bas ne detaljisemo sad )

moj glas Cruzu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aj kad je vec dignuta tema. Imam kruza od 2012. 1.6 benzinac 125 konja i to u karavan verziji. Auto se pokazao vise nego dobro, osim redovnih servisa nema problema. Auto trosi oko 8.5-9l u gradu, na otvorenom oko 6.5, na autoputu oko 8l na 130kmh, s obzirom na samu tezinu auta po meni potrosnja vise nego prihvatljiva. Na forumu sam jer sam planirao uzeti GP cisto kao neku gradsku vozalicu, jer je mnogo lakse parkirati u gradu nego Kruza. Sto se tice samog odrzavanja, u bilo kom opelovom servisu, mali servis 13000 din, prednje plocice 10000din, veliki je ove godine na redu, ali ne bi trebalo biti preterano skupo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pre bih uzeo Megana, ako pričamo o dizelima.  Manje troši, udobnjiji je, a i za delove mora biti lakše jer kod Kruza doduše dosta paše od Opela, ali ne baš sve.

Što se tiče kupovine novog benzinca, tek tu je Megan u prednosti jer GM ovde ima filozofiju da ne dozvoljava ugradnju TNG, odnosno u tom slučaju briše garanciju.

Edited by nesa 169

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meganu manje pada cena, mada to meni nije presudno. U svakom slucaju i ja bih pre Megana. Cruze mi je ok spolja ali mi iznutra nekako jeftin i nedovrsen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cruze samo spolja lepo deluje.

Od drugara rođak ima dizela 2011-12 i komentarisali smo jednom da su mu trapovi stradali posle 3 godine. I da je neudoban.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, mislim da Kruz sad i nema ovde da se kupi, prodaja Ševaca je valjda ukinuta u celoj Evropi. Zato su i dali podatke samo za SAD.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sto se tice pada cene, gledajuci oglase tu su slicni, naravno Sevrolet ju vise pala cena. Za udobnost se ne mogu sloziti, auto je jako udoban. Sto se tice plastike iznutra jeste tvrdja. U svakom slucaju ako se kupuje auto da se promeni nakon isteka garancije novim, bilo koji auto da se uzme je dobar izbor :D meni je vise odgovarao Kruz jer sam ga kupio na invadila i tu je bila usteda oko 4500 eur, carina+pdv se ne placaju. Da nisam imao tu mogucnost verovatno ne bih ni razmatrao Sevroleta uopste.

Edited by electronizer

Share this post


Link to post
Share on other sites

TestAutomobila TestAutomobila video: Renault Megane CC 1.9 dCi

 

Na testu je Renault Megane CC druge generacije, sa motorom 1.9 dCi i 150KS (čipovan motor):

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

polovniautomobili.jpg PolovniAutomobili: 2010. Chevrolet Cruze

 

Chevrolet Cruze bio je jedan od prvih modela na našem tržištu koji su sa ponosom poneli logo čuvenog američkog brenda. Pretvaranje Daewoo vozila u Chevrolet donelo je deobu platformi sa drugim modelima General Motorsa, što je podrazumevalo pouzdanu tehniku i proverena rešenja.

Testirani model pogoni 1.6 Ecotec atmosferski benzinac koji nažalost nije nikakav šampion performansi, ali je zato vlasnika nagradio besprekornim radom i gotovo nikakvim dodatnim ulaganjem u održavanje, osim redovnog. Zbog bogate ponude prostora oprostio mu je nivo završne obrade i nedostatak sofisticirane opreme, mada je Cruze 2010. godine dobio čitavih 5 zvezdica na EuroNCAP testovima. Kako se vozi i koliko je udoban - pogledajte u najnovijem testu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...