Jump to content
FAS Goran
shone sd

Vraćanje / provera kilometraže / provera godišta (podmlađivanje)

Recommended Posts

Ne moze, km je u motornom kompjuteru. Posle zamene table kad se uradi proxy  pise ista km kao i pre zamene. E sad, moze da se koriguje km u satu pomocu multiecuscan, ali samo da se podigne, ako postoji potreba za tim iz nekog razloga.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Falcon

 

mnogo drndanja
 

@majstormica

 

Pitaj klinca dal je radjen proxy posle zamene. Znam samo da mi je lik rekao da je menjao tablu, pravila mu probleme, blinkala itd, itd. Drugar koji je kacio na neku dijagnostiku kad smo ga uzimali, ne znam koju, mi je rekao da komp izbacuje manju. Kaže da je moguce zbog veličine točkova da odstupa.


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Znate sta je najgore (najbolje), danas sam isao da proverim km (na kljucu i na original dijagnostici koja ocitava sa nekoliko mesta) i original je (osim ako neko nije ave to vracao sto su male sanse za auto ove vrednosti). 183k km 2002 god, uvoz Livorno Italija, zvuci kao u bajci brace Grim :) Stanje enterijera jeste jako dobro, to me je i privuklo kod auta, koza posle 15 god kao nova, ali nisam ocekivao ovu km da ce da potvrdi. Odmah sam skinuo oglas i odlozio prodaju dok ne predjembar 250k, jer za jos 2-3k eur doplate necu naci nista sa manjom km.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Zhiva

Nepotrebno otvorena nova tema je spojena sa postojecom, pa mozes da pogledas i prethodnih 17 strana pisanja.

Popuni polje "Garage" ili navedi za koji se model konkretno interesujes, iz koje je zemlje auto uvezen (ako jeste), itd...

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/18/2010 at 5:13 PM, Xepoj said:
kod mene isti motor, kad sam ga uzeo, na satu je bilo oko 185 000, a dijagnostika je pokazala oko 210 0000
Samo ti njega prikaci i ne brigaj, sve ce cika-majstor da ti kaze!

Ko obično proverava? I gde se kaci?
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/17/2017 at 11:46 AM, Milutin-NS said:
Za kuku...

Druze ako se ne razumes, nemas dijagnostiku i ostalo...pravac neki servis, kazi sta te muci...oni ce sigurno moci da ti pomognu...

Oki...znači na kuku se kači...probaću

Share this post


Link to post
Share on other sites

Subaru istražuje moguće malverzacije sa kilometražom na automobilima kompanije

 

subaru impreza

 

Čelnici japanskog proizvođača automobila, Subaru, su započeli istragu o tome da li su brojevi potrošnje goriva po kilometraži na vozilima kompanije promenjeni tokom finalnih faza testiranja. Naime, kompanija Subaru se ne tako davno našla upetljana u skandal prilikom inspekcije vozila na kojoj su otkrivene malverzacije u vezi sa ciframa potrošnje goriva, koji će, ukoliko se dokažu tačnim, ozbiljno ugroziti ugled i reputaciju kompanije. U Japanu, kilometraža pokazuje i koliko kilometara može da pređe vozilo sa litrom benzina, a iz Subaru-a kažu da trenutno istražuju sve moguće nepravilnosti. Međutim, čak i ukoliko se otkriju nerealne cifre, to neće rezultirati povlačenjem automobila iz prodaje, jer to ne spada u prekršaj koji može da utiče na bezbednost automobila u saobraćaju. Menadžer za odnose sa javnošću komanije Subaru, Mijuki Jasuda je na konferenciji za medije izjavila da se u ovom trenutnku još ništa ne zna, i da se istražuje da li su brojevi zaista namešteni, i ako jesu, kada i na koji način se to desilo, kao i na kojim modelima. Kao posledica svega ovoga, pala su i akcije kompanije za čak 8.5%, te su sada na najnižem nivou od jula 2016. godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

2006. Alfa Romeo 159 1.9MJTD sa ''pređenih'' 147.322 km:

 

Screenshot_13.jpg

efd9509fc77f-1920x1080.jpg90a6bb215cb1-1920x1080.jpg37c76bb6e6af-1920x1080.jpg

9f62110f20c0-1920x1080.jpg81239d54c41f-1920x1080.jpg6bfa8f7cf682-1920x1080.jpg107df413ea8c-1920x1080.jpg

 

Poslednji podatak iz Italije za ovu Alfu je još od 30.04.2016. godine kada je imala pređenih 261.261 km:

 

Screenshot_14.jpg

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Menjali kilometražu na 300 automobila - 37 godina robije

 

177762-km.jpg

 

Nemac Johan Grim uhapšen je 2008. jer je sa 42 saradnika manipulisao sa kilometrašom na više od 300 polovnih vozila u Španiji. Tužilaštvo traži da svako od njih bude osuđeno na do dve godine zatvora i da plate kazne i kompenzacije u iznosu više od milion evra. Grim živi skoro četiri decenije u Galiciji, a 2001. godine osnovao je kompaniju specijalizovanu za automobilske tehnologije i instrumente. U akciji Civilne garde 2008. uhapšen je kao vođa krminalne grupe koja je izvela najveću otkrivenu prevaru u Španiji sa polovnim vozilima. Preko svoje kompanije manipulisao je kilometražom na 305 automobila kod više od 150 auto dilera u Galiciji. Na primer, Grim je smanjivao kilometražu Lexusa GS sa 3.000 km na nula i Saab sa skoro 100.000 km na satu ''pretvarao'' u potpuno ''nov'' automobil. Ova kriminalna grupa je optužena za prevaru, a zajedno bi mogli da dobiju oko 37 godina zatvora. Prema španskom zakonu, kazna za ovaj prestup je 6-24 meseca, uz razne novčane naknade poput kazni, troškova suđenja, kompenzacije oštećenim stranama. Procenjuje se da je u pitanju više miliona evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

EU: Štelovanje kilometraže ide u istoriju

 

pocetnicke-greske-pri-kupovini-polovnjaka.jpg

 

Evropski parlament je ove nedelje pokrenuo nedelje inicijativu ka Evropskoj komisiji koja bi mogla drastično da smanji prevare u vezi sa kilometražom polovnih automobila. Kao najizglednije rešenje čini se preuzimanje belgijskog modela na nivou EU koji je tu vrstu prevara smanjio za čak 97 odsto. Odbor za promet Evropskog parlamenta naručio je stručnu studiju o manipulacijama sa brojačima pređenih kilometara u automobilima. Takve su studije obavezne kada Evropski parlament pokreće zakonodavnu inicijativu i njima se nastoji dokazati dodata vrednost određenog zakonskog predloga na nivou Unije. Studija procenjuje da je kod 5 do 12 odsto polovnih automobila prosečno smanjen broj pređenih kilometara na nivou nacionalnih tržišta u članicama EU. No, kod polovnjaka koji se prodaju iz jedne članice u drugu to se penje čak do 50 odsto.

 

U Poljskoj, najvećem nacionalnom tržištu polovnih automobila u EU, procenjuje se da čak 90 odsto uvezenih polovnih automobila nema korektno prikazanu kilometražu. Nemačka je najveći izvoznik takvih automobila, a procenjuje se da jedna trećina tih automobila ima smanjenu kilometražu. Tim problemom znatno su pogođenije nove članice EU, dok je u starim članicama EU to znatno ređi fenomen, čak za dva i po do tri puta. Smanjivanjem broja pređenih kilometara veštački se povećava vrednost automobila, a studija pokazuje da se to povećanje kreće, u zavisnosti od kategorije vozila, između dve i pet hiljada evra po automobilu. Ekonomske štete izazvane tom nezakonitom pojavom procenjuju se na između 5.6 i 9.6 milijardi evra na nivou EU. Poverenje u tržište polovnih automobila najniže je među svim tržištima roba u EU.

Taj problem je vrlo uspešno rešila Belgija, koja je još 2006. uvela sistem nazvan ''Car-Pass''. Reč je centralizovanoj bazi podataka u koju se upisuje broj pređenih kilometara prilikom svake posete auto-servisu ili vulkanizeru.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

I sta ako imas neispravan merac predjene kilometraze? :D Ili ako si kao ja koji ode kod vulkanizera mozda jednom u tri godine i to odnese samo felne i gume :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

I pored ove provere, na slici enterijera se vidi kilometraza od 400.000, dovoljan je mali zoom da bi se lepo videlo.. Kolki konj trebas biti da postavis sliku sa kilometrazom :) a ti nasi placevi izgleda ne znaju za ovu proveru italijanskih vozila, cim kace slike s tablicama

Share this post


Link to post
Share on other sites

To im je izgleda "prodajna kilometraža"  između 150 i 180 iljada km najbolja. Valjda se ta najviše traži od naših kupaca..Sve ostalo je bzv..:mellow:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dok je ovaca biće i vune! Lepo je Dule rekao da kupci žele da budu prevareni! Svi hoće jeftin auto 10+ godina star, do 180 000 km, a prodavca samo osluškuju tržište! Znate li koliko sam se naslušao kukanja na veliku kilometražu dok sam prodavao Bravoa!? Pa bre šta ljudi očekuju od 11 godina starog auta? Onda lepo odu na plac xy kupe nekog ispoliranog i ulickanog krša, kome je km vraćena tri kruga i kukaju kako je FIAT njesra!! A pritom ga plate 200-300€ manje, a ti im nudiš dokumentaciju kompletnu!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...