Jump to content
FAS Goran
shone sd

Vraćanje / provera kilometraže / provera godišta (podmlađivanje)

Recommended Posts

hahahahah :D pa sada :D inace ne mogu svi automobili da vide putem bord computera Triphour,jedino ako imate fabricku navigaciju,ako nemate fabricku navigaciju i ne mozete videti na bord compu triphour,onda jedino preko dijagnostike :D nadam se da vam je ovo od pomoci i ko planira kupovinu sledeceg automobila u skorije vreme neka proba i neka nam javi da li je vredelo :D

Interfacebox>Parameter>Opertime/Triphour (ovako se gleda preko navigacije i dijagnostike)
 

Evo za Totti-ja kako da odradi na citroenu Hidden menu :D nadam se da ti je bilo od pomoci :D (jeste da je ovo reno laguna,ali na svim francuzima se isto ulazi u hidden menu :D )

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Drugar je prosle nedelje kupovao Grande Punta (i na kraju kupio) i vodio je mene sa njim da gledamo. Obvisli smo pola Srbije i u Loznici nasli jedinog da valja. Elem od 15 komada na 10 je bila cackana kilometraza, i kod Grandea je to lako provaliti, jer ako na dijagnostici umesto datuma kada je Ecu programiran stoje sam FF slova, znaci da je 99% cackano oko kilometraze. Na 10 komada je bilo tako, ako umesto datuma programiranja stoji FF, sat pokazuje tipa 90000, a dijagnostika 230000....

Share this post


Link to post
Share on other sites

eto to je jedno resenje,ja sam se raspitivao za Fiat-a bravo novog,ali uzecu nesto veci auto (alfa romeo 159) trazim neko resenje kako pogledati kilometrazu na njoj,ako ima neka skrivena fora kao kod GP-a

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imam Punto 1.3 mjt 2005. god. Kod mene je od 2009. Na satu mu je prilikom kupovine pisalo oko 87000, sada je oko 173000. Bio sam svestan prilikom kupovine da je kilometraža frizirana. U carinskoj dokumentaciji za njega piše oko 143000. Elem, pre neki dan jedan majstor koji često dolazi kod mog majstora kod koga radim redovne servise prikači svoju dijagnostiku i odometar pokaže nekih 14485.6 km. Centrala instrument table pokazuje koliko piše na tabli. Kaže majstor da prvi put vidi da odometar pokazuje kilometražu sa decimalom. Posumnjao je čak da je auto prešao preko 1400000 km. Međutim u vožnji dijagnostika uredno otkucava decimale. Nije mogao da otvori centralu ABS i airbag-a jer mu je valjda nedostajao neki kabl. Sad sam zbunjen šta se dešava. Dijagnostika izbacuje i neke čudne podatke u vezi previsokih obrtaja motora.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Examiner je dijagnostika koja ti treba za to.

Ali generalno, taj podatak ne treba da te zanima. Samo lupaš glavu bezveze. :) Može da pokaže sa decimalom, može da pokaže 0, možeš da pređeš 20k kilometara, uredno broji na board kompu, ali kad pogledaš odometar opet piše 0...i tako. :) Prosto, ne zanima te.

Koje čudne podatke oko max broja obrtaja motora...treba da ubeleži maksimlani broj obrtaja koji je auto ''dohvatio'', i normalno je da piše i 4.000, i 4.500 i 5.000 obrtaja, iako je dizel. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pre neki dan prikacim mog Stila na komp. Odometar- 260000, a na tabli pise 193000. Naj zanimljivije mi je bilo za max broj obrtaja- pisalo je 6150 rpm i to 0.7 sekundi !!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I posle ovde pisu kako se dizel bapski vozi i salta na 2000-2500 rpm :D .

 

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nekad je stvarno bilo tako.

Послато са GT-S6310 уз помоћ Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vraćali kilometražu na Ferrarijevim modelima

 

laferrari%2011111.jpg

 

Radnik Ferrarija u SAD-u navodno je dobio otkaz nakon što je zapretio da će javnosti otkriti tajnu da je u Ferraijevom salonu, za novac moguće vratiti kilometražu na automobilu. Robert Root prvo je dobio otkaz, a nakon što je zapretio da će o svemu progovoriti, vraćen je na posao. Međutim, nakon nekoliko meseci svejedno je propevao, pa je opet dobio otkaz. Po svemu sudeći, Rot je bio svedok da su neki klijenti platili da se vrati kilometraža na njihovom Ferrariju. Međutim, to nije nešto što mehaničar može da napravi na svoju ruku, već se to mora povezati na centralni sistem u Italiji, koji zatim tu aktivnost mora da odobri, što otvara mogućnost da je reč o sistematskoj prevari. Istraga je u toku.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ekipa, treba mi vasa pomoc - da li postoji neki link gde bih na osnovu broja tablica i\ili VINa mogao da proverim km na poslednjem tehnickom pregledu za vozilo uvezeno iz Francuske (slicno kao sto moze za vozila iz Italije).

 

Na ovom linku moze da proveri da auto nema administrativnih ogranicenja za prodaju https://siv.interieur.gouv.fr/map-usg-ui/do/csa_retour_dem_certificat, ali za km ne uspevam da nadjem, pa ako neko zna - bio bih zahvalan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@totti

 

Jeste da je @Mirko_NS ovo davno pitao, tako da mu verovatno više i nije toliko značajan odgovor, ali može biti značajan svima drugima koji budu čitali temu. :thumbup: 

Ima li načina da se proveri kilometraža tim polupr.... :P:D oooovaj, automobilima iz Francuske, ili je to teško?  :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/24/2017 at 8:11 PM, Mirko_NS said:

Ekipa, treba mi vasa pomoc - da li postoji neki link gde bih na osnovu broja tablica i\ili VINa mogao da proverim km na poslednjem tehnickom pregledu za vozilo uvezeno iz Francuske (slicno kao sto moze za vozila iz Italije)

Da li neko zna kako se moze proveriti za vozila iz Italije?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@rkoma1986

 

Ranije je bilo u ovlašćenim servisima.

Ili poznaješ nekoga tamo (pa ti učine), ili varijanta da se plati. Naš ovlašćeni zamoli kolege iz ovlašćenog u ITA, oni pronađu gde je taj VIN išao. Ali, postavlja se pitanje praktične upotrebljivosti tog podatka jer npr. gledaš sada neki Bravo 2008. godište da ga kupiš kao polovnjaka, i dobiješ info da je poslednji put bio u ovlašćenom nekoliko puta, poslednji put 2011. godine sa npr. 96.000 kilometara. Posle 2011. nemaš ništa. Koliko je taj Bravo prešao? Pojma nemamo. :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na satu ili u ECU za 10e, mogu da ti stave sta zelis, npr. datum rodjenja....tako da na matorim kolima (10 godina npr ili oko te cifre) je gledanje predjene KM cisto gubljenje vremena i laganje samog sebe kao presao je toliko i toliko....

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Mirko_NS

 

@neshaoct

 

Trazim postove gde je i zasto otisao Bravo? :rtfm:

Zasto sad tvoj nick nije oznacen plavim a isto sam napisao kao i za Mirka?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...