Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Lancia: novi Ypsilon i Phedra u Ženevi 2011.

Recommended Posts

lancia%20y.jpg

Lancia će ženevski salon u proleće sledeće godine iskoristiti za predstavljanje nove generacije dva modela iz svoje ponude; Ypsilona i Phedre, a time će obeležiti početak saradnje s Chryslerom u tzv. rebrandingu.

Novi Ypsilon neće biti obuhvaćen tom saradnjom, već će se bazirati na produženoj platformi Fiatove Pande, a ako je verovati špijunskim slikama koje kruže internetom, karoserija će imati petora vrata.

Sa druge strane, umesto sa Peugeotovim i Citroenovim modelima, nova Phedra će deliti mehaniku sa Chryslerovim Grand Voyagerom, uz blagi redizajn tj. usaglašavanje osnovnih karakteristika s ostatkom Lancijine game. Istovremeno, Grand Voyager će ''nestati'' sa evropskih tržišta kako bi na njegovo mesto uskočio isti taj Grand Voyager, ali ''zamaskiran'' u Phedru.

lancia%20mpv.jpg

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Y me dosta podseca na novu Deltu,i svidja mi se...a slazem se za Phedru,odskace dosta,nije njihov fazon,ali generalno nije losa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nova Lancia Ypsilon: novi renderi

lancia%20y%2070.jpg

Lancia će u martu 2011. na Salonu automobila u Ženevi pored nove limuzine sa starim imenom Thema (baziraće se na novom Chrysleru 300C) javnosti predstaviti i dugo najavljivanu novu generaciju svog najmanjeg modela Ypsilon.

Na osnovu brojnih špijunskih slika maskiranih prototipova novoga mališana nastali su i ovi renderi (by Samochodiswiata) njegovog mogućeg izgleda.

Za razliku od dosadašnje dve generacije Ypsilona koji su se kupcima nudili u trovratnoj verziji, Lancia je novi Ypsilon napravila u varijanti sa 5 vrata (uz sakrivene zadnje kvake).

lancia%20y%207.jpg

Takođe, novi Ypsilon će se po pisanju italijanskih sajtova proizvoditi u Poljskoj (za razliku od još uvek aktuelnog modela koji se pravi u Termini Imerese fabrici na Siciliiji), a bazira se na produženoj verziji Fiat 500 platforme. Što se pogonskih agregata tiče, izdvajaju se 0.9 TwinAir benzinac i 1.3 Multijet II dizelaš. Više detalja tek sledi.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...