Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Nova Dacia Logan & Sandero stižu 2012. / Dacia Lodgy

Recommended Posts

Nova Dacia Sandero za 2019. godinu

 

dacia_sandero 1.jpg

 

Tokom naredne godine će biti predstavljena i nova generacija Dacije Sandero, a taj rumunski model će biti postavljen na platformu buduće pete generacija Renault Clia. Novi Sandero će dobiti nekoliko centimetara u dužinu (410 cm), dok će prtljažnik imati zapreminu od 330 litara. Motori će ponovo biti preuzeti iz Renaulta: početak ponude biće 1.0 litarski atmosferski 3-cilindraš (75KS), sledi mali 3-cilindrični turbo benzinac (90KS), novi 1.3 TCe (115KS) i dobro poznati dizelski 1.5 dCi u verzijama sa 75 i 95KS. Dizelaš će imati SCR-katalizator i AdBlue ubrizgavanje što će omogućiti ispunjavanje Euro 6d normi.

 

dacia_sandero 11.jpg

 

Aktuelni Sandero u većini evropskih zemalja startuje po ceni od oko 7.000 evra, dok se za novi model najavljuje poskupljenje bazne verzije - na 8.000 evra. Kao i do sada biće dostupna i Stepway verzija sa off-road optikom i podignutim podvozjem.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evoluirali su od totalno odvratnog auta do prijatnog za oko :D

Cak i sedista vise nisu drvena kao u gradskom prevozu iz 90ih...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slazem se, bar ovako sa slika ozbiljan napredak u dizajnu imajuci u vidu kako je prethodnik izgledao. Od nove Stepway opcije ocekujem i trunku vise. Ionako vec beleze neocekivano dobre, cak odlicne, prodajne rezultate po Evropi (Sandero i Duster), ovo ce sigurno samo ici na njihovu vodenicu.

Nesto slicno smo vec videli da je Skoda uradila sa Rapidom, evoluirajuci u Scalu. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da li je ovo nova Dacia Sandero?

 

188897-dacia s 3.jpg

 

Na putevima je uhvaćen maskirani test automobil koji bi možda mogao da bude Sandero nove generacije. Treba podsetiti da su Sandero / Sandero Stepway i Logan aktuelne generacije predstavljeni 2012. godine na sajmu u Parizu, a početkom 2013. im se pridružio i karavanski Logan MCV.

 

188898-dacia s 33.jpg

 

Novi Sandero će biti navodno napravljen i na novoj platformi, što u praksi znači da će umesto B0 arhitekture biti upotrebljena CMF-B platforma. Takođe, automobil će biti dugačak oko 410 cm, dakle nekoliko cm više nego sadašnji model, dok će prtljažnik imati zapreminu od oko 330 litara.

 

dacia s 333.jpg

 

Automobil će odlikovati moderniji eksterijer, uz prostraniji enterijer sa kvalitetnijim materijalima i bogatijom opremom.

 

dacia s 3333.jpg

 

Što se motora tiče, novi Sandero će u gami imati benzince sa 75KS, 90KS i 115KS, kao i dizelaše sa 75KS i 90KS. Sandero Stepway i dalje neće dobiti 4x4 pogon, pa će pažnju kupaca privlačiti povišenim klirensom i dodatnim zaštitnim elementima za eksterijer (modifikovani branici, pragovi, proširenja blatobrana, krovni nosači...). Na kraju, neki francuski mediji su još ranije pisali da će bazna verzija novog Sandera u Francuskoj koštati 7.990 evra, dok će Sandero Stepway startovati od 12.800 evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Renault Sandero facelift

 

194055-renault s 33.jpg

 

Aktuelna generacija Dacije Sandero i Sandero Stepway je poslednji put restilizovana 2016. godine na sajmu automobila u Parizu, ali će ovi automobili ponovo pretrpeti određene vizuelne izmene. Bar što se tiče Južne Amerike, gde se inače prodaju pod znakom Renaulta.

 

194054-renault s 3.jpg

 

Kao što se vidi sa ovih slika, prilikom predstojeće restilizacije najveće vizuelne promene će biti kod zadnjeg dela Sandera, koji je dobio veća svetla i doterana vrata prtljažnika.

 

194056-renault s 333.jpg

 

Takođe, tu su i doterani branici, saćasta prednja maska (kod RS verzije), kao i alu točkovi novog dizajna. Na sve to treba dodati i unapređeni komfor i poboljšano upravljanje.

 

174428-renault s 11.jpg

 

Izmena će biti i u unutrašnjosti, u pogledu materijala i dezena sedišta, ali i šire liste opreme, uz modernizovani multimedia sistem, Android Auto i Apple Car Play.

 

renault s 01.jpg

 

Sandero Stepway i dalje odlikuje nešto robusniji izgled (modifikovani branici, pragovi, proširenja blatobrana, krovni nosači...) i povišeni klirens.

 

174427-renault s 1.jpg renault s 0.jpg

 

U gami motora kod regularnih verzija ostaju 1.0 SCe sa 82KS i 1.6 sa 118KS, pri čemu će se pored manuelnog menjača kod snažnijeg agregata nuditi i opciona CVT transmisija. Posebno je zanimljiv sportski Sandero RS pod čijom haubom se nalazi 2.0 litarski atmosferski benzinac sa 150KS i 205 Nm (u paru sa 6-stepenim manuelnim menjačem). Automobil između ostalog standardno dolazi sa 17-inčnim alu točkovima, crvenim kočionim kleštima, sportski podešenim oslanjanjem, izduvnim sistemom sa dve hromirane izduvne cevi, kožnim volanom, sportskim sedištima i pedalama. Promocija ovih obnovljenih modela se očekuje do kraja ove godine, a ostaje da se vidi da li će ovakve promene doživeti i evropske verzije sa Dacia znakom.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Renault Sandero i Logan facelift

 

renault-sandero 010.jpg

 

Aktuelna generacija Sandera, Sandera Stepway i Logana je poslednji put restilizovana 2016. godine na sajmu automobila u Parizu, ali su ovi automobili ponovo pretrpeli određene vizuelne izmene. Bar što se tiče Južne Amerike, gde se inače prodaju pod znakom Renaulta.

 

renault-sandero 009.jpg

 

Kao što se vidi sa ovih slika, prilikom restilizacije najveće vizuelne promene su kod zadnjeg dela Sandera, koji je dobio veća svetla i doterana vrata prtljažnika. Takođe, tu su i doterani branici, saćasta prednja maska (kod RS verzije), kao i alu točkovi novog dizajna. Na sve to treba dodati i unapređeni komfor i poboljšano upravljanje.

 

renault-sandero 008.jpg

 

Izmena ima i u unutrašnjosti, u pogledu materijala i dezena sedišta, ali i šire liste opreme, uz modernizovani multimedia sistem, Android Auto i Apple Car Play. Sandero Stepway i dalje odlikuje nešto robusniji izgled (modifikovani branici, pragovi, proširenja blatobrana, krovni nosači...) i povišeni klirens.

 

renault-sandero 007.jpg renault-sandero 006.jpg

 

U gami motora kod regularnog Sandera ostaju 1.0 SCe sa 82KS i 1.6 sa 118KS, pri čemu će se pored 5-stepenog manuelnog menjača kod snažnijeg agregata nuditi i opciona CVT transmisija. Sandero Stepway se nudi samo sa 1.6 motorom, a Logan sa 1.0 SCe i 1.6 agregatima.

 

renault-sandero 005.jpg

 

Posebno je zanimljiv sportski Sandero RS pod čijom haubom se nalazi 2.0 atmosferski benzinac sa 150KS i 205 Nm (u paru sa 6-stepenim manuelnim menjačem).

 

renault-sandero 004.jpg renault-sandero 003.jpg

 

Automobil između ostalog standardno dolazi sa 17-inčnim alu točkovima, aero body paketom, crvenim kočionim kleštima, sportski podešenim oslanjanjem, izduvnim sistemom sa dve hromirane izduvne cevi, kožnim volanom, sportskim sedištima i pedalama...

 

renault-logan 002.jpg renault-logan 001.jpg

 

Ostaje da se vidi da li će ovakve promene doživeti i evropske verzije sa Dacia znakom.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zamisli ti to bre, neko te napravi, rodi, vaspita, odgaji, skoluje, i ti kupis SPORTSKU DACIJU.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni se uvek nekako sviđao Lodgy kada je izašao. Velik i prostran. Duster, koliko sam mislio da je dobar off-road, nepirjatno sam se iznenadio kada sam čuo od kolega iz RGZ-a i EPS-a da im ič ničemu ne valja i dalje se kunu u Ladu Nivu i Micubiši L200. Sandero Stepway, pored MK1 kojeg imamo u firmi i rabljen do krajnjih granica mahom off road, mogu da tvrdim da je kvalitetan ali plastičan i plehan auto (za 1,5 dci motor) dok drugar ima MK2 Sandero Stepway 1,0 benzinjara kaže da je slab (a ne sluša kada mu se pre pričalo). Logan karavan mi se isto sviđa (pored Duster-a i Lodgy-a) ali dok ne bude po NCAP testu dobar sa 5-icom, mene će zaobići.

Izgleda da im ponestaje ideja pa Dačijini modeli sve više počinju da liče na Reno (donekle i logično sa aspekta uštede izrade delova i mehanike). 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Snimljena nova Dacia Sandero

 

196933-dacia sandero 002.jpg

 

Na putevima je uhvaćen maskirani test automobil koji bi trebalo da bude Sandero nove generacije. Treba podsetiti da su Sandero/Sandero Stepway i Logan aktuelne generacije predstavljeni 2012. godine na sajmu u Parizu, a početkom 2013. im se pridružio i karavanski Logan MCV. Novi Sandero će biti napravljen i na novoj platformi, što u praksi znači da će umesto B0 arhitekture biti upotrebljena CMF-B platforma. Takođe, automobil će biti dugačak oko 410 cm, dakle nekoliko cm više nego sadašnji model, dok će prtljažnik imati zapreminu od oko 330 litara. Automobil će odlikovati moderniji eksterijer, uz prostraniji enterijer sa kvalitetnijim materijalima i bogatijom opremom (verovatno i uz moderniji infotainment).

 

196934-dacia sandero 001.jpg

 

Što se motora tiče, novi Sandero će u gami verovatno imati 1.0 trocilindrični benzinac u verzijama sa 65KS/95 Nm i 72KS/95 Nm, pa 1.0 turbo sa 100KS/160 Nm, kao i 1.5 dCi dizelaš u verzijama sa 85KS/220 Nm i 115KS//260 Nm. Ostaje pitanje da li će novi Sandero možda dobiti 1.33 litarski turbo sa 130KS i 240 Nm. Sandero Stepway i dalje neće dobiti 4x4 pogon, pa će pažnju kupaca privlačiti povišenim klirensom i dodatnim zaštitnim elementima za eksterijer (modifikovani branici, pragovi, proširenja blatobrana, krovni nosači...). Na kraju, premijera novog Sandera bi mogla da bude održana u martu sledeće godine na sajmu automobila u Ženevi, ili u septembru na sajmu u Parizu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nova Dacia Sandero sledeće godine, Sandero Stepway i kao mild-hybrid

 

dacia sandero 2020.jpg

 

Francuski mediji su objavili nove informacije koje se tiče sledeće, treće generecije Dacije Sandero. Treba podsetiti da su Sandero/Sandero Stepway i Logan aktuelne generacije predstavljeni 2012. godine na sajmu u Parizu, a početkom 2013. im se pridružio i karavanski Logan MCV.

 

Novi Sandero će biti napravljen i na novoj platformi, što u praksi znači da će umesto B0 arhitekture biti upotrebljena CMF-B platforma. Takođe, automobil će biti dugačak oko 410 cm, dakle nekoliko cm više nego sadašnji model, dok će prtljažnik imati zapreminu od oko 330 litara. Automobil će odlikovati moderniji eksterijer, uz prostraniji enterijer sa kvalitetnijim materijalima i bogatijom opremom (i uz moderniji infotainment sistem). Što se motora tiče, novi Sandero će u gami verovatno imati benzince sa 55 kW/75KS i 74 kW/100KS, kao i dCi dizelaš sa 63 kW/85KS.

 

Novi Sandero verovatno neće dobiti 1.33 litarski TCe turbo benzinac sa 130KS, a to važi i za dizelaš sa 115KS. Zato je zanimljiva informacija da će novi Sandero Stepway biti dostupan i u mild-hybrid verziji, i to sa 1.6 litarskim atmosferskim benzincem i kombinovanom snagom od 103 kW/140KS. Sandero Stepway opet neće dobiti 4x4 pogon, pa će pažnju kupaca i dalje privlačiti povišenim klirensom i dodatnim zaštitnim elementima za eksterijer (modifikovani branici, pragovi, proširenja blatobrana, krovni nosači...). Na kraju, premijera novog Sandera će biti održana na leto sledeće godine, što znači da će šira javnost moći da ga upozna u septembru na sajmu u Parizu (gde se takođe očekuje i novi Logan). Dacia inače priprema i novi Dokker (baziran na aktuelnoj M0 platformi), čija promocija nas očekuje na proleće 2020. (po svemu sudeći na sajmu u Ženevi).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

AutoservisEmisija.jpg AutoservisEmisija video: Test Dacia Dokker 1.3 TCe Techroad

 

Dacia varijanta Renault Kangoo modela...uz primese Dacie Lodgy, a ovaj na testu je u najvećem paketu opreme i zato sa cenom oko 17.000 evra:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mogući izgled novog Sandera

 

198955-dacia sandero 2020.jpg

 

Portal Motor1 je objavio novi render kojim pokazuje kako bi mogla da izgleda sledeća generacija Dacije Sandero koja se očekuje tokom 2020. godine. Uz moderniji izgled, novi Sandero će odlikovati i nova platforma, a više o njemu možete pročitati u prethodnim postovima (odgovorima) teme na kojoj ste...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dacia SE Twenty Special Edition

 

199629-dacia stepway 04.jpg

 

Dacia je pripremila specijalno ''SE Twenty'' izdanje modela Sandero Stepway, Logan MCV Stepway i Duster, uz najavu da će na britanskom tržištu njihove isporuke početi u martu. Ovi automobili dolaze sa specijalnom bočnom grafikom, crnim retrovizorima, plavim centrom alu točkova, plavim saćastim dezenom na sedištima, plavim Duster i Stepway oznakama, posebnim patosnicama, plavim okvirima ventiliacionih otvora i kamerom za vožnju unazad. Duster takođe ima multi-view kameru, parking senzore i sistem za nadgledanje mrtvog ugla.

 

199628-dacia stepway 03.jpg

 

Sandero Stepway i Logan MCV Stepway SE Twenty koštaju 13.300, odnosno 15.100 evra, pri čemu deo standardne opreme čine i klima uređaj, Media Nav infotainment sistem, Apple CarPlay, Android Auto i Bluetooth, tempomat...

 

199627-dacia stepway 02.jpg

 

U gami su benzinski motor sa 66 kW/90KS i dizelaš sa 70 kW/95KS (ovaj potonji samo kod karavan verzije), u paru sa 5-stepenim manuelnim menjačem.

 

199626-dacia 01.jpg

 

Duster SE Twenty košta 18.450 evra, a ima i klima uređaj, putni kompjuter, el.podesive retrovizore sa grejanjem, kao i 17-inčne alu točkove. Kupci ovde mogu da izaberu benzinski motor sa 96 kW/130KS ili dizelaš sa 85 kW/115KS, kao i prednji ili pogon na sva četiri točka.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

AutoservisEmisija.jpg AutoservisEmisija video: Test Dacia Lodgy 1.3 TCe Techroad

 

Dacia za prevoz sedmoro...al' možda je ipak bolje kupiti neki više renomiran polovnjak za istu svrhu, star par godina, za iste pare:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Snimljena nova Dacia Logan

 

200518-dacia logan 02.jpg

 

Pojedini mediji su objavili špijunske fotografije i informacije koje se tiče nove, treće generacije Dacije Logan. Treba podsetiti da su Sandero i Logan aktuelne generacije predstavljeni 2012. godine na sajmu u Parizu, a početkom 2013. im se pridružio i karavanski Logan MCV.

 

200519-dacia logan 01.jpg

 

Kao i novi Sandero, i novi Logan će biti napravljen na CMF-B platformi. Takođe, automobil će biti i nekoliko cm duži nego sadašnji model, uz širi trag točkova. Ostaje da se vidi da li će prtljažnik imati veću zapreminu od sadašanjeg modela (510 litara). Automobil će odlikovati moderniji eksterijer i LED svetla, uz prostraniji enterijer sa kvalitetnijim materijalima i bogatijom opremom (i uz moderniji infotainment sistem). Što se motora tiče, u gami će se verovatno naći 1.0 trocilindrični benzinac sa 65KS i 75KS, turbo sa 100KS, kao i dCi dizelaš sa 85KS i 115KS. Moguće je da će neke verzije dobiti i mild hybrid sistem, a opet će se nuditi i TNG varijanta. Na kraju, premijera novog Logana će biti održana do kraja ove godine, što znači da će šira javnost najverovatnije moći da ga upozna na jesenjem sajmu automobila u Parizu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...