Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Porsche 918 Spyder

Recommended Posts

Porsche otkrio kako će izgledati električni naslednik hibridnog 918 Spyder

 

Porsche-Mission_X_Concept-2023-1600 01.jpg

 

Električni naslednik Porscheovog supersportskog hibridnog dvoseda 918 Spyder krije se iza naziva Mission X. Predstavljen je kao konceptni model, a očekuje se u serijskom izdanju za nekoliko godina.

 

Porsche-Mission_X_Concept-2023-1600 04.jpg

 

Godinu u kojoj slave svoj 75. rođendan u Porscheu su iskoristili da publici predstave konceptni električni suspersportski dvosed Mission X koji će u doglednoj budućnosti nastaviti tamo gde je stao hibridni supersportski model 918 Spyder. Otkriven u Porscheovom muzeju u Stuttgartu, konceptni Mission X predstavlja Porscheov pogled na svet supersportskih automobila koje pokreću samo elektromotori, a s najavljenim odnosom snaga/masa koji je jednak odnosu s kojim raspolaže Koenigsegg One:1, u slavnoj nemačkoj automobilskoj kompaniji uvereni su da će serijski Mission X, koji će se moći koristiti (i) na javnim putevima, ostvariti rekordno vreme na čuvenoj stazi Nürburgring Nordschleife. Iako još uvek nema zvanične informacije, spominje se da elektromotori u Mission X proizvode 1.500 konja.

 

Porsche-Mission_X_Concept-2023-1600 03.jpg Porsche-Mission_X_Concept-2023-1600 02.jpg

 

4.5 metara dug, dva metra širok i samo 1.19 metara visok konceptni model postavljen je na 20 i 21-inčnim felnama sa centralnim šrafom na kojima su gume Michelin Pilot Sport Cup2 R dimenzija 255/35/20 napred, i 315/20/21 nazad. Među zanimljivim detaljima na izuzetno atraktivnoj karbonskoj karoseriji su retro kućišta LED prednjih svetala, kućišta zadnjih LED svetala i vrata koja se otvaraju kao na trkačkim prototipovima, a podsetnik na rešenja u trkačkim automobilima je i izgled multifunkcionalnog volana. Smeštaj baterija iza izvanredno dizajnirane putničke kabine osigurava optimalnu raspodelu mase, a uz adaptivnu aerodinamiku i adaptivno oslanjanje u Porscheu su otkrili da Mission X u krivinama ima znatno bolje prijanjanje i od aktuelnog (skoro pa trkačkog) modela 911 GT3 RS.

 

Porsche-Mission_X_Concept-2023-1600 05.jpg

 

Nema sumnje da će Mission X u vremenu koje dolazi predstavljati sve ono što su u svoje vreme predstavljali Porscheovi najnapredniji modeli 959, Carrera GT i 918 Spyder.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...