Jump to content
FAS Goran
kole

11. trka Nemačka

Recommended Posts

VN Nemačke voziće se u nedelju 25.07. u 14h po našem vremenu. Kvalifikacije će biti u subotu u 14h, a nezvanični treninzi su petak u 10h i 14h i u subotu u 11h.

Staza Hockenheim je jedna od najstarijih staza u F1. Sagrađena je 1939 za potrebe Mercedes - Benca, bila je duga 8km. U F1 je od samog počekta pa sve do 1968 god. kada je nastradao Jim Clark zatim VN Nemačke preuzima Nimburgring (krug je tada imao oko 20km). Posle požara 1976 koji je izbio na Laudinom bolidu na stazi Nimburgring, (iz zapaljenog bolida vadili kolege vozači) VN Hockenheim se vraća u kalendar kao VN Nemačke.

Važila je za veoma brzu stazu :thumbsup: , drugu po brzini iza Monce. Poznata su bila dva pravca kroz Hockenheimsku šumu gde se 15s vozio pun gas :thumbsup: . Nakon 2002 staza je skraćena, mnogi misle da je time izgubila svoj identitet (i ja sa njima :coffee: ), ali i dalje su trke na njoj bile interesantne.

DZnVA.jpg DZsUS.jpg If0Li.jpg If5KA.jpg DZAoi.jpg msuRi.jpg

Tehničke karakterisitke staze:

Race Date: 25 Jul 2010

Circuit Name: Hockenheimring

Number of Laps: 67

Circuit Length: 4.574 km

Race Distance: 306.458 km

Lap Record: 1:13.780 - K Raikkonen (2004)

Share this post


Link to post
Share on other sites

dosta ce biti vruce na stazi i oko nje,bas se zahuktala sezona u f1,pogotovo u  redbulu,borba za sampionat je sve veca i veca.a ferarijevci najavljuju da ce krenuti u borbu za podijume i bodove.po meni najvece borbe ce voditi mclaren i redbul,ostali su nemocni da bilo sta urade.odma posle nemacke ide velika nagrada madjarske gde cu debitovati kao gledalac i navijac ferarija na samoj trci. :thumbsup: jedva cekam :ice:

Share this post


Link to post
Share on other sites

rezultati kvalifikacija:

1 Sebastian Vettel RBR-Renault 1:13.791 22

2 Fernando Alonso Ferrari 1:13.793 22

3 Felipe Massa Ferrari 1:14.290 24

4 Mark Webber RBR-Renault 1:14.347 25

5 Jenson Button McLaren-Mercedes 1:14.427 23

6 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1:14.566 20

7 Robert Kubica Renault 1:15.079 23

8 Rubens Barrichello Williams-Cosworth 1:15.109 25

9 Nico Rosberg Mercedes GP 1:15.179 25

10 Nico Hulkenberg Williams-Cosworth 1:15.339 22

kompletno: http://www.formula1.com/results/season/2010/834/6764/

Razlika između 1 i 2 Vettel/Alonso svega 2. hiljadita dela sekunde :thumbsup:

Ferrari veoma dobar 2,3 (Alonso najbrži na prva dva spina), ali imaju Domenikalija koji je u stanju taktikom sutra to da upropasti :realmad:

Red Bull standardno dobar :thumbup:

Williams ispred Mercedesa (iznenađenje) i to sa nejakim Cosworth motorima :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Šta vredi...izaći će sutra SC u nekom momentu trke i ode Ferrari na začelje...kao i obično u tim situacijama... :whistle::D

Vettel se uglavnom do sada nije proslavio nekim sjajnim startovima sa pol pozicije...pa eto šanse za Alonsa da ga odmah napadne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oporavljen Ferari!? Biće sutra interesantan start, samo da opet neka budalaština sa zamenom guma i SC-om ne pokvari ovako impresivnu najavu (Fetl vozi izvanredno - priznati se mora. Biće od njega šampion za par godina)

Share this post


Link to post
Share on other sites

sjajne kvalifikacije za ferarri :thumbup: samo da sutra dobro startuju i da nemaju problema tokom trke.redbul sjajan,videlo se da su najbrzi,a wiliams su sve brzi i bolji,kao i kubica standardno dobar na kvalifikacijama

Share this post


Link to post
Share on other sites

jeeeeaaaaaaaaa dvostruka pobeda ferarrija ,sjajno,ali u senci sumnjivog obilazenja alonsa mase  :thumbdown: sto je bila ocigledna taktika tima :wallbash:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prvih 10 vozača na trci koji su dobili bodove:

1 8 Fernando Alonso Ferrari 67 1:27:38.864 2 25

2 7 Felipe Massa Ferrari 67 +4.1 secs 3 18

3 5 Sebastian Vettel RBR-Renault 67 +5.1 secs 1 15

4 2 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 67 +26.8 secs 6 12

5 1 Jenson Button McLaren-Mercedes 67 +29.4 secs 5 10

6 6 Mark Webber RBR-Renault 67 +43.6 secs 4 8

7 11 Robert Kubica Renault 66 +1 Lap 7 6

8 4 Nico Rosberg Mercedes GP 66 +1 Lap 9 4

9 3 Michael Schumacher Mercedes GP 66 +1 Lap 11 2

10 12 Vitaly Petrov Renault 66 +1 Lap 13 1

kompletni rezultati: http://www.formula1.com/results/season/2010/834/6765/

Veoma dobra trka za Ferrari 1,2 u trci je uspeva da ih prati samo Vettel koga su pretekli još na startu, ali to kvari amaterski, transparentno režiranje redosleda vozača Alonso, Massa.

Pošto je bilo tako očigledno, biće kažnjeni sa 100,000. USD http://www.formula1.com/news/headlines/2010/7/11071.html

Edited by kole

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo da kopiram svoje mišljenje sa drugog foruma... Sramota! Koliko sam se radovao kad sam odgledao početak trke - toliko sam se razočarao kad sam video kraj. Ajde propuštanje... to sam negde u potsvesti i mogao pretpostaviti, pa me i nije toliko mnogo razočaralo ali kad sam čuo kako se onaj šaban pravi lud tipa: "jel imao problema sa menjačem..." e to je prevršilo svaku meru. Ja jesam navijač Ferarija ali se iskreno nadam da ove sezone neće osvojiti ni jednu titulu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I ja sam navijač Ferarija skoro pola veka, nikad mi se ne dopada takav gest uprave, medjutim uprava ima svoj interes i svoju politiku. Ona ulaže pare. Stotine miliona dolara su u pitanju. Kakao su stvari izgledale na trci Alonso je bio brži od Mase. Medjutim, nedovoljno brži i jači da ga pretektne. Bilo je nekoliko pokušaja, ali sve je ukazivalo da bi realizacija pokušaja mogla da bude fatalna po obojicu. U tom slučaju bi Ferari ostao bez bodova, jer bi se vozači u medjusobnom obračunu uništili. Ili bi Masa izgubio koncetraciju (a dva puta je bio nestabilan kada mu se Alonso približavao), što bi u najsrećnijem slučaju moglo da se završi Masinim izletanjem i ponovnim vraćanjem na stazu, ali u ovom slučaju ne bi bio drugi - nego treći! što je znatno lošiji rezultat nego ovako ostvaren. U realnom, drugom slučaju, obojica bi se skršila i Ferari ne bi završio trku. Ko bi tad bio odgovoran. Pa Uprava - naravno. Nije na vreme predvidela šta je moguće da se dogodi i nije reagovala. Ovako, malo ne nerealno očekivati da vozilo koje je vidno brže od drugog klubskog vozila jurca u neprovetrenom prostoru iza prvog, a da ga sa dve sekunde zaostatka prati svež rashladjen motor odličnog Fetela!. Od tri loša rešenja izabrano je najmanje loše - a najružnije što se samog sporta tiče.

I na kraju, setimo se igrača u fudbalu koji samostalno odigra napad u bude srušen u kaznenom prostoru. Svira se penal. Ko ga izvodi?. Pa onaj ko ima najviše šanse da da gol. Vrlo retko onaj koji je izdejstvovao penal. (isto kao kod slobodnog udarca) Ovde se radi o vrlo sličnoj stvari. Masa pobedom ne bi stekao šanse za osvajanjem prvrenstva - Alonso-da.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam mogao da gledam prenos, ali...

I ranije je bilo propuštanja i ne samo kod Ferrarija, međutim...veći je problem ovo što kaže BKS_tmo, tj. činjenica da se Alonso pravio lud na konferencija za štampu...kao da smo svi mi ludi i ne znamo da je Massi rečeno da se skloni.

Schumacher je svojevremeno, nakon jednog takvog propuštanja, pustio Barikela na prvo mesto na pobedničkom postolju (iako se zna ko je dobio bodove za pobedu), a nije se pravio lud kako je možde ovaj imao problema sa menjačem. Ok, ni tada to nije bilo ok, ali se bar niko nije posle pravio lud...i pravio gledaoce ludim...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nemojte biti naivni. F1 je timski sport. Iza uspeha 2 vozača (koje jedinio vidimo na stazi) stoji preko 100 ljudi.

Odlika velikih timova jeste da se zna ko je prvi vozač, kroz istoriju je nebrojeno primera, da se ne bi dogodilo ono što se dogodilo Red Bullu u Turskoj sudar Vettel/Weber u žaru borbe ili još gore pogibija Giles Villeneuve. http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?showtopic=39512

Massa je drugi vozač zato što:

je negov ugovor na mnogo manje love od Alonsovog,

Alonso je dvostruki svetski prvak,

pre trke Alonso (98) Massa (65) bodova,

i na kraju vidno je sporiji na mnogo trka ove godine pa i prošle nedelje.

Njegov veliki problem je što on nesrećnik ne razume svoju ulogu u timu a profesionalac je.

Ono što meni lično smeta je što je ova rokada mesta Massa/Alonso izvedena tako nespretno. Mogli su recimo Massu zadržati 1.5-2s u boksu i niko to ne bi primetio ili da su ga pozvali Massu u box pre Alonsa. Izgleda da odliuka o propuštanju nije doneta pre trke, već brzopleto u trenucima kada je Vettel počeo da ih stiže :thumbdown: , a Alonso bio u nemogućnosti da ide brže zbog Masse (pokušao je jedno obilaženje i zamalo je došlo do kontakta).

Edited by kole

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, treba odvojiti dve stvari...tj. opravdanost naređenja iz boksa i način kako je to izvedeno.

Ovo drugo je problem (i ponašanje Alonsa posle trke spada u to), a odluka k'o odluka...bilo ih je ranije, biće ih opet...i tako je kod svih timova u F1...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...