Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Bildova anketa: Senna najbolji, Hamilton najodbojniji

Recommended Posts

ayrton senna.jpg
 

U kategoriji "najbolji aktivni vozač" najviše glasova je dobio Fernando Alonso, njih devet, dok su se iza njega plasirali Jenson Button i Lewis Hamilton

Učešće u anketi su odbili vozači Williamsa (Rubens Barrichello i Nico Hülkenberg) i Renaulta (Robert Kubica i Vitalij Petrov). Rezultati na pitanja su bili vrlo interesantni. Tako je na pitanje ko je najbolji vozač svih vremena najviše glasova dobio pokojni Brazilac Ayrton Senna. Trostruki svetski prvak koji je smrtno stradao u Imoli u maju 1994. godine, dobio je 12 od 20 glasova, a drugi je bio sedmostruki svetski prvak Michael Schumacher sa tri glasa. U kategoriji najodbojnijeg vozača Formule 1 najviše glasova je dobio Lewis Hamilton, njih 3, jedan više od Fernanda Alonsa i Michaela Schumachera. U kategoriji "najbolji aktivni vozač" najviše je glasova dobio Španac Fernando Alonso, njih devet, dok su se iza njega plasirali Jenson Button i Lewis Hamilton, obojica sa po dva glasa.

 

Za najopasniju trku u Formuli 1 pobedila je Velika nagrada Monaca na ulicama Monte Carla sa devet glasova, dok je pilot McLaren Mercedesa Lewis McLaren dobio najviše glasova svojih kolega prilikom odgovora na pitanje ko će biti novi svetski prvak. Hamilton, trenutno vodeći u ukupnom poretku Svetskog prvenstva, dobio je osam glasova, a Sebastian Vettel šest.

Na kraju, pomenimo i da je u kategoriji najlepše žene u svetu Formule 1 najviše glasova dobila francuska reporterka tv-stanice TF1 Marion Jolles (tri glasa, ispred devojke Lewisa Hamiltona Nicole Scherzinger koja je dobila dva glasa). Zanimljivo, jedan je glas, naravno u šali, neko dao nemačkom pilotu Mercedesa Nici Rosbergu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hamilton: Zamena kaciga sa Sebom je izraz poštovanja

 

187732-hamilton fetel.jpg

 

Luis Hamilton, sada već petostruki svetski šampion, pre par dana prokomentarisao je razmenu kaciga između njega i Sebastijana Fetela, po završetku sezone u Abu Dabiju. Po rečima asa Mercedesa, to je najviši znak poštovanja između dvojice vozača, koji se već nekoliko sezona bore za svetsku titulu u Formuli 1. Tokom prošle, popravljen je i odnos između dvojice sjajnih pilota, što će reći da je Hamilton ''zaboravio'' incident iz Bakua, iz maja 2017. godine, kad ga je Fetel udario, dok su obojica vozili iza ''sejfti kara''. Luis je priznao da je Sebastijan bio inicijator razmene kaciga: ''Poslao mi je poruku i pitao, da li želim to da uradim? Fudbaleri stalno menjaju dresove, iako su kacige mnogo skuplje od dresova, a ja lično retko poklanjam svoju. Jednom sam razmenio kacigu sa Mihaelom Šumaherom i mislim da imam kacige od još dvojice pilota'', dodao je Hamilton.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hamilton: Želeo sam da budem kao Sena

 

Lewis-Hamilton-Halo-Formula-One-F1-Cars-Buses-880119.jpg

 

Vozač Mercedesa Luis Hamilton istakao je da zna da može da osvoji još titula u Formuli 1. Britanac je nedavno proslavio šestu titulu šampiona, dve trke pre kraja.

''Moramo da nastavimo jer znam da mogu da uradim više, mogu da osvojim još titula, da upišem još pobeda'', kazao je Britanac. ''Odrastao sam gledajući Formulu 1 i uvek sam želeo da uradim nešto poput Sene. Volim da se takmičim. Posle osvojene titule sam se pitao kako na naredne dve rke mogu da budem bolji, kako da budem najbrži tokom kvalifikacija. Uvek želim da napredujem. Ovo je sport koji je mom životu dao smisao i uživam u njemu''. Britancu fali samo jedna titula da se izjednači sa Mihaelom Šumaherom, kao i samo još osam pobeda na trkama da dostigne cifru koju ima legendarni Nemac.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

''Za razliku od Luisa, Mihael je imao jaču konkurenciju''

 

Fernando-Alonso-Michael-Schumacher.jpg

 

Bivši šef Benetona i Renoa Flavio Brijatore je poredio Luisa Hamiltona i Mihaela Šumahera koji bi na kraju 2020. godine mogli da imaju identičan broj titula šampiona sveta. Svoje dve prve titule šampiona sveta Mihael Šumaher je osvojio u bolidu Benetona, a šef te ekipe bio je Italijan Flavio Brijatore. Šumaher je posle još pet titula, i to uzastopnih, osvojio u Ferariju. Brijatore koji je upravo i dao šansu mladom Šumaheru kaže da su Mihael i Luis Hamilton, koji ima šest titula prvaka sveta, neuporedivi.

 

''Mihael se borio sa velikim momcima, poput Sene. Morate da prepoznate da kada je Mihael došao, konkurencija je bila teška. Pričamo o Najdželu Menselu, Ajrtonu Seni. Sada ima manje konkurencije. Imate dva vozača, tri vozača... Hamiltona niko ne pritiska i može da se prošeta'', rekao je Flavio Brijatore dodavši da je pravi test za vozača kada je on pod pritiskom. ''Isto je za sve. Kada je Šumaheru neko prišao on je pravio greške, Fernando Alonso isto. Svako greši. Ako vozi kao taksista i pobeđuje to je zato što je super vozač, to je fantastično. Hamilton je jedan od dve zvezde u Formuli 1. Uz njega je to Ferstapen'', rekao je bivši šef Benetona i Renoa.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Šumaher ili Hamilton: Fetel otkrio ko je za njega najbolji

 

seb i hamilton.jpg

 

Sebastijan Fetel otkrio je šta je rekao Luisu Hamiltonu posle Velike nagrade Turske, a priznao je i kojeg vozača smatra najboljim u istoriji. Fetel je prvi čestitao Hamiltonu na osvajanju sedme titule u Formuli 1. Nemački vozač je prišao Britancu dok je on još bio u bolidu.

 

''Rekao sam mu da je sve to veoma posebno i za nas, jer smo svedočili istorijskom uspehu'', otkrio je vozač Ferarija. Upitan da li smatra da je Hamilton najbolji vozač svih vremena, Fetel je rekao: ''Sigurno je najbolji u našoj eri. Uvek je teško porediti različita vremena, gotovo nemoguće. Možda mi ne bismo ostvarili ništa u drugoj eri, možda stariji vozači danas ne bi mogli ništa u ovim bolidima. Ali to nije bitno. Svaka era ima vozača koji se izdvoji, a Luis je to uradio u našoj''.

Ipak, Nemac je otkrio koga smatra najboljim u istoriji. ''Za mene će Mihael Šumaher uvek biti najveći. Ali nema sumnje da Luis zaslužuje isto zvanje, osvojio je isti broj titula, ima više pobeda, ima znatno više pol pozicija. Uradio je sve što je moglo da se zamisli''.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...