Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

Fiat Linea iz Rusije

Recommended Posts

Fiat-Linea_2007_1024x768_wallpaper_01.jpg

Ruski Sollers planira da započne proizvodnju modela Fiat Linea u avgustu ili septembru u fabrici u Naberežnje Čelni, dok će se u prodaji naći u septembru, najavio je direktor kompanije, Vadim Švetsov.

Lokalizacija proizvodnje trebalo bi da dostigne 35 odsto, a Sollers nema plan proširenja ove brojke do predstavljanja novog modela 2015-16. godine. Ovo je drugi pokušaj proizvodnje Linee – 2008. godine kompanija je objavila planove razvoja automobila u ekonomskoj oblasti Alabuga, ali je brzo odustala.

Cena i specifikacija ovog modela u Rusiji nije objavljena, ali lokalni analitičari veruju da će osnovni model koštati 16.000 dolara, biće opremljen 1.4-litarskim benzinskim motorom sa 77 i 120 KS i 1.3-litarskim turbodizelom.

Švetsov je izjavio da će Linea uglavnom biti najveći konkurent Fordovom Fokusu i da će cena biti znatno niža.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sollers na Salonu u Moskvi predstavio Fiat Lineu proizvedenu u Rusiji

fiat%20linea%20drive.ru.jpg

Zajednička rusko-italijanska kompanija ''Solers'' predstavila je na Međunarodnom sajmu automobila u Moskvi automobil Fiat Linea, čija je proizvodnja nedavno počela u pogonu u mestu Neberežnji Čelni, u kome će se do do kraja ove godine montirati više od 1.600 vozila.

''Solers'' je zajedničko preduzeće koga su formirale ruske fabrike za izradu automobila i Fiat, a njegovi pogoni locirani su u različitim regionima Rusije, prenele su agencije.

Prvi primerci Fiat Linea proizvedeni su u pogonu u mestu Neberežnji Čelni i već se nalaze kod dilera, saopštili su čelnici ''Solersa'' na moskovskom sajmu koji traje do 5. septembra.

Od početka 2010. ruska autoindustrija se postepeno oporavlja, delom zbog umerenog rasta prodaje, pre svega jefitnijih vozila kao što je Lada.

Za sedam meseci ove godine ruska prodaja vozila je porasla devet odsto u odnosu na 2009, ali je to za 45 procenata ispod nivoa u 2008. Vlada u Moskvi očekuje da da bi ove godine isporuke vozila mogle porasti za oko 15 odsto na godišnjem nivou.

"Solers" je takođe predstavio višenamensko vozilo Fiat Ducato u različtim verzijama, čija će se proizvodnja uskoro, kako je najavljeno, ''ozbiljno proširiti'' zbog sve veće potražnje. Fiat Ducato je namenjen komercijalnom transportu i može da se koristi kao ambulntno vozilo, taksi, školski autobus ili policijski automobil.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...