milanns128 1 Posted July 14, 2010 Da li neko zna jel' isti menjac sa tipa 1.4 na 1.6 ali da bude 100% siguran posto se moj skoro pa raspao, a nasao sam jeftino menjac od 1.4? Quote Share this post Link to post Share on other sites
pesutpk 0 Posted July 15, 2010 fizički paše 100% ali mislim da se razlikuju finalni prenosi diferencijala. mada ni to nije tako strašno uticaće ti možda malo na maximalnu brzinu ako ti to nešto znači, mada ne verujem. i možda ima kraći prenos za neke brzine mada nisam siguran treba proveriti ima u onoj knjižici tipovoj tabele za svaki model sa odnosima prenosa.u svakom slučaju ništa što će mnogo smetati mislim da ćeš čak i dobiti na startnosti iz mesta ako mene pitaš ubacuj i teraj Quote Share this post Link to post Share on other sites
Black Storm 0 Posted January 11, 2012 Znam da je tema stara al da ne otvorim novu bezveze Dal neko zna koja je razlika u menjacu izmedju 1.4 i 1.6, koji prenos ima i jedan i drugi, gde se moze naci tacne podatke tih menjaca (knjiga prospekti bilo sta) Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9661 Posted January 11, 2012 Skinuo si ovo:http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?showtopic=44469 Quote Share this post Link to post Share on other sites
tipo94 0 Posted November 30, 2012 (edited) Evo ovako...ima tipo 1.6 (55kw) i pre nekoliko dana mi se pokvario menjac.Dijagnoza mehanicara je bila da mu nema spasa.Krenuo sam u potrazi i jedan prijatelj mi je nabavio polovan ispravan menjac ali od tipo 1.4,rekao mi je da su menjaci isti osim sto se razlikuje postolje za korpu i lamelu.Kod mog menjaca je precnik 190mm a kod ovog 180mm.Mene sada interesuje da li osim te razlike postoji jos neka.Molim Vas za pomoc i savet.Pozdrav Edited December 1, 2012 by neshaoct spojeno Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9661 Posted December 1, 2012 fizički paše 100% ali mislim da se razlikuju finalni prenosi diferencijala...u svakom slučaju ništa što će mnogo smetati mislim da ćeš čak i dobiti na startnosti iz mesta ako mene pitaš ubacuj i teraj Quote Share this post Link to post Share on other sites