Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

lep autić :thumbup:, ali što se ne zove marea - jel brazilac :question: i daj još neke info: godište, gde si ga nabavio, iskustva itd ... pozz :welcome:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uvezao sam ga sa 166000 km. pre 4 godine Ja sam mu prvi vlasnik ovde inače uvežen iz Italije, a kupljen u prodavnici polovnih vozila. Marengo se teško nalazi sa 4 sedišta većina su sa 2 prednja i pozadi teretni deo. Ovaj moj ima sva 4 sedišta samo sam skinuo onu rešetku pozadi.

Ima 81 KW 110 KS 1.9 JTD 2002 godište. Probao sam ga na autoputu ide 200 . Interesovalo me koliko može da ide. Sa 160 prošao sam pored BMW kabrioleta i on se valjda iznervirao što sam ga obišao pa i on zamnom išao do 200 mogao sam i još da idem ali nisam smeo imao sam stare gume , a ovaj mi blica pozadi da se sklonim PALJEVINA da me obiđe da smiri dušu što ga obišao FIAT.

Imao sam problema sa ERG ventilom namučio me nije hteo da ide 70 i to je bilo plafon , a pozadi dim da se ne vidi ništa i gubio snagu na uzbrdici se gasio. Išao sam kod tri majstora i menjao protokomer dao sam 100 evra iz italije i opet isto , skidao sam usisnu granu čistio i opet isto dok nisam zatvorio ERG ventil posle je sve po starom. Sada sam stavio drugi polovan i ide ali ponekad osetim kada mu dam gas naglo na veći broj obrtaja pomalo trza. Izgleda da ću ga opet zatvoriti.

Menjao sam i crevo što ide od protokomera do turbine bilo naprslo pa sam naručio iz italije jer ovde nisu imali. Za novu godinu ugradio sam mu ksenon svetla i od tada nemam poziciju. Imao sam plave led diode i odmah su crkle umesto običnih sijalica ubodne diode , danas sam stavio opet druge i radile su 5 minuta i one više ne svetle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

zanimljivo ...:thumbup: izgleda da je taj jbn egr boljka svim novijim kolima ... :wallbash: pozz :welcome:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako si stavio ledovke direktno bez otpornika naravno da ce da riknu. Ili kupi gotove ledovke u prodavnici auto drangulija ili moras staviti otpornike ali moras paziti i koje jer mozes da stavis jake pa ce ti slabo sijati.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fina Marea!!!!! :thumbsup:

Preporucujem ti sledece - zatvori EGR ventil. Neces imati problema.

Sledece - uzmi farove sa socivima kad vec planiras ksenone. Nisu skupi, mozes na nakom otpadu da menjas svoje uz neku minimalnu doplatu (oko 30 e), vredi veruj mi.

I naravno....obavezno neke felnice!!!! Nije Marea nesto bez felnica.... :welcome:

Share this post


Link to post
Share on other sites

O farovima sam i ja razmišljao i felnama da ih naručim iz Italije sa odpada. Kada upalim ksenon pozicija mi čas radi čas ne radi pa jedna strana radi pa druga. Izgleda da su lošeg kvaliteta diode, a inače su za poziciju one ubodne orginal za automobile nisu obične diode koje trebaju da se povezuju sa otpornicima.Kinesko đubre.

Razmišljao sam da ga ofarbam u crveno jer volim tu boju ali će mi treba dosta kinte da bi ga sredio.

Ima sitnice da se rade: graničnik na vratima već sam menjao dva puta i opet crkao,osigurač za rukohvat između sedišta što ga zatvara pukao pa sam vezao sa kanapu da se ne otvara jer mi smeta kada vozim,zadnja gepek vrata čas se zaključaju cebtralno čas ne ,a rasturao sam ih komplet i podmazao i izgleda nešto brava zeza gde ulazi ključ,pozadi mi nešto lupi kada naiđem na neravan teren ,a pod malo većim teretom baš se čuje kako nešto udari.

Prvo sam mislio da mi nezakačinje točak pozadi ali nije, a majstori ne znaju kažu sve je ispravno. Što se tiče ERG ventila sigurno ću ga zatvorim.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...