Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Rekordi alkohola u krvi...

Recommended Posts

Mitsubishi%20Colt%20czt%20220111%20CZ3%20.jpg

Bugarska policija uhapsila je jednog vozača koji je vozio sa 5,65 promila alkohola u krvi. Neslavni rekord postavio je četrdesetjednogodišnji K.I. iz Kozloduja. On je upravljao vozilom "Micubiši Kolt" nakon što je popio dve flaše rakije.

Pijani vozač objasnio je saobraćajcima da se "počastio" sa prijateljima.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

"oj rakijo rako ja te volim jako" :thumbsup: kakav kralj....dobro da je ziv ostao!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vozač golfa M. M (50) je sa 3.32 promila alkohola u krvi u centru Valjeva izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj nije bilo povređenih i pored novčane, sleduje mu i zatvorska kazna od najmanje 15 dana, saopšteno je iz valjevske policije.

Prilikom kontrole alkomer saobraćajne policije izmerio je 3.32 promila alkohola u krvi kod M.M, nakon što je izazvao saobraćajnu nezgodu, što je apsolutni rekord do sada zabeležen u valjevskoj kraju.

Zamenik komandira Stanice saobraćajne policije u Valjevu Miodrag Lazarević rekao je regionalnom radiju da je za prvih šest meseci 2010. u policijskim stanicama Kolubarskog okruga na trežnjenju zadržano 185 pijanih vozača, od čeha je 114 bilo u Valjevu. Neslavni rekord po količini alkohola u krvi do sada je držao G. T. (37), takođe iz Valjeva, koji je, zatečen za volanom svog "fiće", imao 3.14 promila alkohola u krvi.

Od sudije za prekršaje zatražio je da mu "za primer drugim vozačima" vozačka dozvola bude trajno oduzeta.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

e nema zezana u mom zavicaju.ili ili

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne znam koliki je apsolutni rekord, ali nesto cmu sam pre 2 godine prisustvovao je za mene bilo oanko, neverovatno, ali i za ostale! Na glavnom mostu u KM Kosovska Policija je zaustavila jugica radi redovne kontrole i odmah su uvideli da je lik pijan! Merenjem sa 3 razlicita alkometra dobili su vrednosti 4.8 do 5.1mpromila alkohola u krvi. Na zaprepascenje svih prisutnih lik je mogao samostalno da hoda i bio je orijentisan u vremenu i prostoru sto je izazvalo nevericu kod Un policajaca koji su zahtevali da se ponovi merenje! Nisu mogli da veruju da neko sa 5 promila u krvi moze da stoji na nogama a kamoli vozi auto. Tu su onda pala slikanja i snimanja pijanog vozaca sa alkometrom naslonjenim na obrazu i razne druge gluposti kako bi se ovaj kako kazu nesvakidasnji slucaj ovekovecio!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisu mogli da veruju da neko sa 5 promila u krvi moze da stoji na nogama a kamoli vozi auto.

Svašta se može vežbom postići. :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nažalost, bio je još jedan sa 5 promila. Nije više medju nama, a šteta, mogao je da bude vrhunski glumac. Poginuo je ima 20 godina a možda i više.... Ko ga se seća, dobro je. Ko ga se ne seća potsetiću ga:

"Izvinjavamo se - mnogo se izvinjavamo...."

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prijepolje: Vozio sa 4.64 promila alkohola u krvi

Dražo Lj. (39) iz Prijepolja vozio je automobil sa 4.64 promila alkohola u krvi što je ustanovljeno kontrolom koju je sprovela saobraćajna policija u tom gradu, saopštila je danas prijepoljska policija

U saopštenju policije se navodi da je sudija Prekršajnog suda u Prijepolju osudio Draža Lj. na zatvor od 30 dana uz desetomesečnu zabranu upravljanja motornim vozilom B kategorije. U skladu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja upisano mu je i 14 kaznenih bodova, dodaje se u saopštenju. Policijska uprava iz Prijepolja privela je, tokom pojačane kontrole saobraćaja, šest osoba koje su upravljale vozilom sa više od 1.2 promila alkohola u organizmu.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vozio Moskvič sa 4.38 promila alkohola u krvi

Sremski Karlovci - Saobraćajna policija iz Sremskih Karlovaca u rutinskoj kontroli zaustavila je M.K. (57), vozača Moskviča iz tog gradića i ustanovila da u krvi ima ''rekordnih'' 4.38 promila alkohola u krvi.

Totalno pijani vozač, srećom, nije izazvao saobraćajnu nesreću, mada su ga policajci prilikom kontrole pridržavali da ostane na nogama. Čim su policajci doveli M.K. u stanicu i odredili mu 12-časovno zadržavanje do istrežnjenja, on je momentalno zaspao. Pijanom vozaču sledi krivična prijava, zatvor, kao i 14 kaznenih poena zbog vožnje u alkoholisanom stanju. Prema stručnoj literaturi, čovek sa 3 do 4.5 promila alkohola u krvi pada u alkoholnu komu, dok je doza alkohola od 4.5 promila do 5 promila, smrtonosna.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moram da kazem da su to nemoguci rezultati. I to tvrdim jer sam radio sa alkometrima i eksperimentisao ogroman broj puta.

Medicinski nije moguce da neko ima tu kolicinu alkohola u krvi i da bude ziv.

Alkometar meri procenat alkohola u krvi uzorkom dubokog plucnog daha.

Jedno od pravila kod testiranja alkometrom u komercijalnim firmama, jeste da pitate osobu da li je u poslednjih deset minuta nesto popila. Ako jeste, onda se mora sacekati sa vrsenjem alko testa, jer alkohol jos uvek isparava iz usne duplje i zdrela. Ako bi se tada radio test, dobili bi smo upravo ovakve rezultate

Dakle, moguce je jedino da su te osobe desetak minuta pre nego sto ih je zaustavila policija popile neko zestoko pice, pa su alkoholna isparenja iz zdrela i usne duplje dospela u uzorak dubokog plucnog daha.

Ko ne veruje, a ima pristup alkometru, neka proba sam da popije vinjak i dune posle minut dva.

A onda neka dune posle deset, pa posle dvadeset, pa posle sat vremena. I neka nam onda napise kakve je rezultate dobio

Edited by Lyon

Share this post


Link to post
Share on other sites

Potupuno se slažem. Medjutim kada dodje do rasprave sa Policijom posle izvršenog testiranja....sve je kasno, a pogotovu u postupku utvrdjivanja prekršaja kod sudije... Zlatno pravilo: KAD SE VATA VOLAN, MESTA ČAŠI NEMA - NI PIVO!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nemojte tako strogo :rolleyes: -NI PIVO :unsure:

evo na primer ovo pivo :p moze da se pije u svakoj prilici pa cak i zaa volanom :blink:

pod uslovom da je hladno :cheers: ,jer ipak je bezalkoholno :crazy: ,pa jos ako je toplo :no

Edited by mik

Share this post


Link to post
Share on other sites

posto radim u bolnici na psihijatriji i to bas na odjelu ovisnosti,pa mogu rec da sam imao jednog pacijenta sa alkoholom 5.13 promila i frajer je jos uvijek hodao,i srecem se sa alkoholicarima i narkomanima svaki dan vec mi ih je pun kufer,i mogu rec da su zene koje konstantno piju puno izdrzljivije nego muskarc.

zena od 76godina sa 3,18 promila ravno hoda kao avion,moj savjet pijte umjereno a drogu neeeeeeeee nikako.

evo nesto za nasmijat se:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Leskovac: Vozio sa 4.27 promila alkohola u krvi

Protiv Ivana P. (29) iz Gadžinog Hana podneta je prekršajna prijava jer je vozio automobil sa 4.27 promila alkohola u krvi, saopštila je policija u Leskovcu. Zakonom o bezbednosti saobraćaja propisano je da vozač ne može imati više od 0.3 promila alkohola u krvi.

Saobraćajna policija je zaustavila automobil Ivana P. na regionalnom putu Leskovac - Pečenjevce, jer je naglo prelazio iz jedne kolovozne trake u drugu. Alkotestom je utvrđeno da vozač ima 4.27 promila alkohola u krvi.

To je drugi slučaj u Leskovcu u proteklih nekoliko meseci da saobraćajna policija otkriva vozače sa tako visokim promilom alkohola u krvi.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pisao sam vec dosta ranije

To su nemoguci rezultati, jer nismo mi ovde puni medicinskih fenomena koji hodaju i govore sa kolicinom alkohola od koje bi svaki covek bio u dubokoj komi

Nego su 10-15-20 minuta pre duvanja u alkometar popili jedno ili nekoliko zestokih alkoholnih pica

Alkoholna isparenja jos uvek su prisutna u usnoj duplji, zdrelu i svim onim mestima na kojima se mesaju sa uzokom dubokog plucnog daha

Zato policija treba da saceka jos pola sata, pa da opet uradi test i onda bi dobila realnu vrednost

Radio sam sa tim aparatima na najdirektniji nacin, isprobavao sve varijante i stvarno bih voleo da svi mogu da popiju vinjak i posle pet minuta dunu u alkometar, pa da mi kazu da li je moguce da su zivi a rezultat je tako dramatican

Ovde se radi o tome, da su testirani ljudi koji su vec bili prilicno alkoholisani, a na realan rezultat iz dubokog plucnog daha, nakalemila su se isparenja iz sluzokoze usne duplje i zdrela, pa je tako dobijen zapanjujuci rezultat

Ali, novinarskoj gladi za senzacijama nikad kraja.....

Edited by Lyon

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam imao slucaj u bivsoj firmi kada nisam smeo da pustim vozaca na put ako se ne obavi alko test.

Dosao je oko 23h i naduvao 1,67 jako se dobro secam, nismo ga pustili da ode vec da dodje sutra ako uspe da se otrazni (naravno to nije moguce, nego je pravio probleme), pa da bi se smirlila situacija dosao je onda zatim u sest ujutru i naduvao 1,13.

Covek nije ni treznio to vece, vec nastavio provod u kafani....

Share this post


Link to post
Share on other sites
Šokirao i Policiju: Užičanin vozio sa 5.5 promila alkohola!

 

123031-policija.jpg

 

Kako prenosi Blic, mortus pijani Užičanin, star 61 godinu, koji je izazvao pukom srećom samo bezazlen udes, verovato se uvrstio u planetarne rekordere po količini alkohola u krvi. Saobraćajci koji su pijanog vozača našli kako spava za volanom posle nezgode u Zlatiborskoj ulici, najpre su imali problem da ga probude, a potom ostali frapirani kada su na alkometru očitali neverovatnih 5.5 promila alkohola.

Vozeći niz krivudavu Zlatiborsku ulicu, 200 metara pre uključenja na magistralu, 61-godišnjak je svojim vozilom najpre udario u parkirani automobil, a zatim ga nekoliko metara gurao sve do zida pored puta. Policija i hitna pomoć ubrzo su stigli na lice mesta i krivca pronašli kako črvsto spava naslonjen na volan. Na jedvite jade, patrola ga je probudila a on - koliko je bio pijan - nije mogao ni da priča. Sanitetom je prebačen u Hitnu pomoć gde je konstatovano da nije povređen, a zatim je sproveden u policiju. - Dvojica policajaca su ga bukvalno, onako mlitavog i komiranog, unela u stanicu a zatim u treznilište. Zaspao je u trenutku kako je legao na dušek - priča izvor Blica.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites
Koliko je alkohola potrebno da ''naduvate'' 5.5 promila, a evo i ko je rekoder sa 8

 

policija%20kazne.jpg

 

Šta treba da popiješ da bi na alkotestu ''naduvao'' 5.5 promila? Iz saobraćajne policije za ''24 sata'' ističu da je ''gotovo nerealno'' biti toliko pijan, a istovremeno sposoban za bilo kakvu fizičku aktivnost, a kamoli vožnju. Ipak, u poslednje vreme nekoliko vozača u Nišu i Užicu je uhvaćeno sa ovom koncentracijom alkohola u krvi, a evo koliko su zapravo pića morali da popiju da bi se doveli u tako katastrofalno stanje. U ovakvim slučajevima, vozači su najčešće uhvaćeni neposredno nakon što su izašli iz kafane, kažu saobraćajci.

Međutim, da to ipak nije nerealno smatra dr Slavica Vučinić, načelnica na odeljenju za toksikologiju VMA. - Premda već 4 promila može biti smrtna koncentracija, kod osoba sa izraženom tolerancijom je preživljavanje često, što pokazuje i praksa. U VMA smo primili pacijenta koji je zaustavljen u vožnji sa 5 promila, a najveća alkoholemija registrovana na našem odeljenju je bila kod osobe ženskog pola, koja je imala 8 promila, ali je zahvaljujući pravovremenom lečenju preživela - priča dr Vučinić. Prema njenim rečima, ''komirani'' Užičanin je morao da popije više od 15 čašica žestine ili celu flašu rakije da bi ''naduvao'' tu cifru, ali, kako kaže, postoje različiti faktori zbog kojih alkohol brže prodire u krv.

 

- Čovek uvek treba da bude obazriv kad pije, jer mnogi faktori utiču na povećanu alkoholisanost: loše zdravstveno stanje, vreme i način konzumiranja alkohola, jačina i količina pića, mala telesna masa, brzina konzumiranja pića, njegova temperatura. Pogotovo je pogubno piti na prazan želudac, jer vam tad alkohol prodire u krv za samo 30 do 60 minuta - kaže dr Vučinić. Ako se uzme u obzir dozvoljena koncentracija od 0.3 promila, to znači da vozač pre nego što sedne za volan sebi sme da dozvoli MAKSIMALNO jednu, do dve čašice žestine ili do dva i po mala piva. 

 

rakija > 2 čašice > 0.3 promila

rakija > cela flaša > 5.5 promila

 

vodka, džin, rum > 1 čaša > 0.3 promila

vodka, džin, rum > 10-15 čaša > 5.5 promila

 

pivo > 2 flaše > 0.3

pivo > 15 flaša > 5.5

 

koktel > 1 čaša > 0.3

koktel > 10 čaša > 5.5

 


Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...