Jump to content
FAS Goran
Guest 1793

Kodovi za originalne audio uređaje

Recommended Posts

viper, izvini jesli li ovo ti?

 

 

shox82 buddy_offline.gif
Location Offline
Junior Member
star.gifstar.gif
Posts: 2
Joined: Oct 2015
Reputation: 0
Thanks: 0
Given 3 thank(s) in 1 post(s)

RE: Becker BE2580 - needed code

Hi,can anybody help with code for Lancia Lybra?

Becker BE 2580
Serial No.: Y5021791

Siemens 5WK 78119
Serial No.: LA1190079715/03
SW 2.22
735.265.23.90

Thanks!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaže kolega crkao mu na org radio u lybri displey, kupio drugi ali nije dobio kod uz njega, kaže mi da nije on, možda to pita taj što mu prodao radio.

Ja reko ajd da pomognem, možda ovde neko zna.

Edited by viper

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa evo, kod za radio Becker je  2796,

Za ovaj drugi Simensov uređaj ne znam, možda će se još neko javiti. Možda će i ovako raditi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo sad i ja imam pitanjce u vezi koda, pa ako neko moze da pomogne ako je bio u slicnoj situaciji.

Naime, drugar je kupio Stilo i uz njega dobio kasetofon i knjizicu sa kodom. Knjizica (ili uredjaj) nisu bili iz konkretno tog auta posto je imao aftermarket radio pre prodaje, pa je covek par puta pokusavao sa unosom pogresnog koda. Kao sto znate, prilikom svakog pogresnog unosa duplira se vreme cekanja za sledeci unos, tako da je stigao do 1h cekanja (verovatno je neko i pre njega pokusavao).

Javio mi se, ja mu izgenerisao kod koji sam ovde ostavljao milion puta (kalkulator je ispravan) i reko' lako cemo. Problem je sto se radio na svakih 20 min gasi, takodje i po gasenju kontakta. Tako da smo ga ostavili sat vremena na kontaktu, vreme je isteklo i konacno je dao opciju za unos. Licno sam uneo kod, dobro proverili, stiskam Enter (taster 5, Rpt), ocekujem da zasvira, kad-cvrc. Duplira mi interval cekanja na 2h.

Da, u pitanju je Visteon kasetas. Ono sto mi je sumnjivo (nisam vidjao) je kabl na 2. pinu A konektora koji je po specifikaciji prazan. Sve ostalo je OK (pin1 CAN B, pin 3 CAN A, pin 7 stalni napon i pin 8 masa).

Da li se ovaj interval cekanja cuva u samom radiju ili u Body Compu (logicno mi je da je u radiju)? Moze li se taj interval resetovati (skidali smo kleme, sve ostaje nepromenjeno)?

Hvala unapred, nisam imao ovakav slucaj tako da je svaki savet dobrodosao pre nego krenem dalje da cackam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fabricki Blaupunkt u Puntu se ugasi sam posle 20 min po gasenju auta. To je koliko se secam fabricki tako namesteno ako neko zaboravi da ga ugasi prilikom izlaska iz auta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

zdravo!

uzeo sam navigaciju za fiat stilo, trazi master code...

magneti marelli

npx02k4ab

imei : 500189441007970

735319233

16zd135ab

hvala vam unapred.

izvinete na jazik od makedonija sum:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ivane, ili kod nije ispravan ili podaci od radija nisu ispravni pa nisi mogao odrediti ispravan kod. To gašenje na 20 minuta objasnio je  Axsic. Čitao sam negde da se  to vreme može produžiti ili potpuno isključiiti tu opciju.

 

Ne tako davno pitao sam ovde da mi neko preporuči gde se može trajno dekodirati - skinuti can check, tako da radio ne traži kod, već da odmah posle uključenja otpočne sa svirkom. Nisam dobio odgovor?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ti bre Axicu kao da sam ja pao s' duda pa mi to objasnjavas :p .

Bez zezanja, sve to sto ste mi rekli znam i sam. Serijski broj kasetofona sam proverio na obe nalepnice (i gornjoj i onoj sa strane), a ne verujem da bi se neko zaje*avao sa tim na uredjaju od 10-20 EUR. Znaci provereno prekucan taj serijski i provereno izgenerisano na kalkulatoru kodova, provereno uneto na radio...

Mislim, radio sam to 100 puta, a i ovde ostavljao ljudima kodove, niko se nije zalio na kalkulator.

Takodje znam i za skidanje CAN Check, ali gledam da to odradimo sami, da ne placamo uslugu koliko sam uredjaj vredi. Sumnjam i da ima neki problem na CAN mrezi ili u pristupu Body Compu.

 

@simonkud

Nema generatora koda za Magneti Marelli navigaciju, jer nije vezana za serijski broj uredjaja kao Visteon. Najlakse resenje ti je da nadjes verziju firmware 9.8 koja ne trazi kod i ucitas je na navigaciju.

Druga opcija ti je da nabadas od 0000 do 9999, sto je totalna nebuloza, jedino sto je pozitivno u ovom slucaju je sto ne postoji Delay za sledeci pokusaj.

Treca i najskuplja opcija je da platis i dobijes kod u nekoj ovlascenoj kuci.

 

Ucitavanje firmware imas detaljno u mojoj temi o naknadnoj ugradnji ConnectNav+: https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/65115-fiat-stilo-naknadna-ugradnja-connectnav-uredjaja-navigacije/

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Ivan
"Takodje znam i za skidanje CAN Check, ali gledam da to odradimo sami, da ne placamo uslugu koliko sam uredjaj vredi. Sumnjam i da ima neki problem na CAN mrezi ili u pristupu Body Compu."
 

Mene to i muči, kupio sam nekog Punta koji u opšte nema kablove za vezu radija i kompa? Da li je tako fabrički ili ih  je neko pokidao-uklonio nemam pojma.

Imao je on odličan SONY, sa sve mp3  plejerom, sigurno bolji od fabričkog BP, ali meni se dopadaju ovi fabrički jer prate liniju table. Uglavnom, dosadio mi je sistem AF+BN, pa ako može za neku pristojnu paricu da mi neko, što kažu fizički,  ukloni CAN CHECK
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

fala ti za odgovor, reci mi gde mogu da nadzem firmware 9.8 i da lie sigurno menjanjeto na firmware? hvala

Edited by Ivan
Ne citiraj prethodni post

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da ne off-ujemo ovde, sve sam okacio u pomenutoj temi. Na ovom linku imas instalacione fajlove i uputstvo kako napraviti bootable disc na kome ce biti firmware 9.8:

https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/65115-fiat-stilo-naknadna-ugradnja-connectnav-uredjaja-navigacije/page-5#entry1193160

 

Nakon toga ce ti trebati i Setup disc za podesavanje jezika. Naravno da kao i na svakoj masini pri ucitavanju novog firmware uredjaj moze da se zaglupi i zablokira. Verovatnoca je mala, ali postoji - ja sam do sada instalirao minimum 50-ak novih firmware i nisam imao problema. Ako te nesto vise zanima, slobodno pisi u temi koju sam ti linkovao ili mi posalji PM, da ne pravimo off ovde, jer je tema namenjena za dekodiranje uredjaja. Ako slucajno prolazis kroz BG, javi se i instaliracu ti sve gratis.

 

Zaki, a jesi li razmisljao da dovuces CAN linije do uredjaja? Ako uredjaj ima (kao sto je na Stilu slucaj) ispis datuma, vremena, temperature, Trip podataka, podesavanje parametara auta, komande sa volana itd. steta je to ne iskoristiti jer sva komunikacija ide preko CAN.

Druga varijanta je skidanje CAN Check, pri cemu uredjaj radi kao samostalan. Rade to ovde po BG, mislim da je cena nesto preko 1000 kinti (10 EUR).

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa evo, kod za radio Becker je  2796,

Za ovaj drugi Simensov uređaj ne znam, možda će se još neko javiti. Možda će i ovako raditi.

 

Hvala na pomoci.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Treba pogledati ozicenje, CAN mozes i sam da dovuces. Sto se tice skidanja CAN Check, tesko da ce neko od nas entuzijasta da se bavi time, mislim da za to ipak mora u servis.

Ako neko ima znanje i alat za to, verovatno bi se do sada javio.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@viper
Već je bilo "kačeno" na ovoj temi:
http://www.radio-code.lt/

Traži registraciju, danas se registrovao i probao baš za onog Bekera i kaže 2796?
 

Probao  za moja dva BP i daje tačne kodove.
 

Evo recimo za uređaj sa donje slike od kolege @Angel daje kod 2521

Edited by zekiveteran

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...