Acomarea 0 Posted October 5, 2013 Padnu mi obrataji na 700,zatim se vrate u normalu kada palim auto ili kocim na semaforu pa razvodvojim na kvacilu...Ne uvek ponekad imam osecaj kao da ce se ugasiti to traje par sekundi.Marea jtd. Quote Share this post Link to post Share on other sites
sunnyday 0 Posted August 18, 2015 Dakle i meni se desava u zadnjih pet-sest dana da izgubi snagu na sekund pa se povrati.....citao sam savete i sugestije i jos nisam bio do majstora. Otici cu naravno, ali sam hteo da pitam ima li neke veze sa gorivom. Naime, dizel vec nekoliko godina sipam na molovim pumpama, medjutim poslednja dva puta sipah na NISu i posle toga jos jednom na molu. Od tada su poceli simptomi. Inace, kada sam sipao na NISu, kao da sam osetio da auto nema taj cim, ono da povuce.... povuce ali nekako to odradi ravnomernije....ne znam...ima li ovo neke veze sa tim? Kakva su iskustva sa gorivom vezano za ovaj problem....? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Marko Topola 71 Posted August 19, 2015 Proveri da nisu vakuum creva... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nikola_stilo06 0 Posted October 12, 2015 Vozim danas stila normalno,odjednom izgubi snagu.Na leru radi normalno,gas prima slopo i skoro nikako.Na ravnom ide nikako uzbrdo nikako.Gresku ne izbacuje na displeju a ni na dijagnostici je nema.Kada pritisnem gas turbina ne radi? Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8424 Posted October 12, 2015 Od dijagnostike i citanja parametara. A u medjuvremenu proveri vakum creva, racve i sl. Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3516 Posted October 12, 2015 Nešto zvuči kao egr Quote Share this post Link to post Share on other sites
dejan014 0 Posted October 24, 2015 Slična stvar i kod mene. Ujutru, hladan, na posao i uzbrdica dugačka, na nekih 1600 do 1800 obrtaja počne da štuca, potopim gas on ode i nema ništa, ponovo spustim ispod 2000 obrtaja on štucka. Jutros da upalim, odmah se ugasi, tako tri puta i upali, bez promena rada motora, i opet to štucanje na manjem gasu. Kad je zagrejan toga nema, a i da napomenem da mi ne radi grejač. Vidim šta savetujete drugima, tako da tako i meni nešto sleduje, za početak čišćenje maf, mar, egr...Ima neko ovde iz Valjeva? Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8424 Posted October 24, 2015 Ma tebi je egr garantovano Quote Share this post Link to post Share on other sites
dejan014 0 Posted October 29, 2015 Sinoć skidao egr, bilo je baš malo gareži, samo sam očistio dobro i vratio, nisam ga blokirao zbog senzora da me ne zeza. Jutros ista priča, štuca opet. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 23630 Posted October 29, 2015 Zbog kog senzora . Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8424 Posted October 29, 2015 Verovatno misli na gresku Nema veze to sto je cist ventil, on moze sam po sebi da bude neispravan i da otvara kada ne treba. Nista nisi postigao dok ga ne blokiras fizicki i tako proveris Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 23630 Posted October 29, 2015 Pa koliko vidim JTD je u pitanju, na njemu moze slobodno da ga zatvori. Gresku ce javiti samo u memoriji, ne i na tabli. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8424 Posted October 29, 2015 Pa vidis, ja sa telefona to ne vidim @Dejan 014, ubijaj to odmah. Stavljaj plocicu Quote Share this post Link to post Share on other sites
dejan014 0 Posted November 4, 2015 Izvini što kasnim, bio sam u gužvi ovih dana pa nisam stigao ništa da uradim.Aj probaću, to je bar lako. Može savet? Smatram da je najbolje staviti na ono metalno rebrasto crevo, grešim li?A i da se nadovežem, ugasi se beda pre neki dan iz čista mira, da napomenem da je bio u radnoj temp. Upali odmah bez problema kao da ništa nije bilo. Ne prikazuje nikakvu grešku.Probao sam mareu sa istim motorom (1.9 JTD 85 kw) i primetim da je dosta agresivnija i bolje povlači na malom gasu do 2000, u brdu se baš oseti, dok ona odmah prima obrtaje ovaj moj se nekako muči i guši. Quote Share this post Link to post Share on other sites
dejan014 0 Posted November 19, 2015 E, društvo, nikako da se javim, zablokirao sam egr kao sto ste rekli. Taj problem sa štucanjem je i dalje tu, ali bih rekao da je malkice živahniji na malom gasu. E, da, primetio sam da je ona debela plastična cev, što ide na kućište filtera, masna od ulja, a i nigde ne vidim da je pukla. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Boki04 0 Posted December 23, 2015 (edited) Drugari, imam mali problemcic sa autom (Stilo 1.9 JTD). Osecam u zadnjih par dana da auto gubi snagu na 3000 obrtaja, povuce iz malih obrtaja kao i pre, kad dodje na 3000 kao da proguta knedlu na sekundu i nastavi dalje u velike obrtaje normalno. Egr je mehanicki zatvoren, creva interkulera nisu u pitanju, nema nikakvog dima, ne trosi ulje, najnormalnije auto radi. Da li problem moze biti u protokomeru ili map senzoru? Edited December 29, 2015 by neshaoct prebačeno Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8424 Posted December 23, 2015 Moze, moze i vakumima, moze i u ventilu na turbini, moze i do same turbine da bude.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Boki04 0 Posted December 23, 2015 Turbina isti zvuk ima kao i pre, diskretno zapisti nista sto bi ukazalo na njen otkaz, manifeatovalo bi se valjda i kroz potrosnju ulja? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 23630 Posted December 23, 2015 (edited) Meni deluje kao protokomer, raskaci ga pa probaj auto bez njega.Drugi tip je vakuum (overboost/creva/T racva), ali tada obicno javi gresku. Edited December 23, 2015 by Ivan Quote Share this post Link to post Share on other sites
Boki04 0 Posted December 23, 2015 Zaboravih da kazem da nema ni jedne greske.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8424 Posted December 23, 2015 A jeste li pratili parametre u radu? Nesto mora da zahvali negde u tom rasponu Quote Share this post Link to post Share on other sites
Boki04 0 Posted December 23, 2015 Nemam u blizini nikoga sa takvom opremom, obicna dijagnostika nista ne pokazuje :-/ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 23630 Posted December 23, 2015 Meni deluje kao protokomer, raskaci ga pa probaj auto bez njega.Probaj ovo, nemas sta da izgubis. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Boki04 0 Posted December 23, 2015 Probacu sutra druze, hvala na predlogu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 23630 Posted December 23, 2015 Kod mene nije izbacivao nikakvu gresku kada raskacim protokomer (JTD 115, 2002.). Quote Share this post Link to post Share on other sites