Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Rolls Royce Ghost

Recommended Posts

thestraightpipes.jpg TheStraightPipes: 2022. Rolls-Royce Ghost Black Badge

 

591KS/900Nm iz 6.75L twin-turbo V12 motora, ali ne da ga vozite već da vas voze... otprilike bi tako trebalo :D

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Brabus 700 Rolls-Royce Ghost

 

Elementi od ugljeničnih vlakana za eksterijer, 22-inčni Brabus Monoblock M ''Platinum Edition'' točkovi, izduvni sistem od nerđajućeg čelika, kožni enterijer... Motor je V12 twin-turbo sa 700KS/950 Nm, ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 4.6 sekundi:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

topgear.jpg Top Gear: Rolls-Royce Ghost Black Badge

 

Rolls-Royce je 2016. lansirao ''Black Badge''. Želeći novu, pomalo buntovnu liniju za mlade, ''Black Badge'' se od tada ponudio za svaki Rolls-Royce osim Phantoma.

Daje više performansi i luksuza, ali u zatamnjenoj estetici. Najnoviji auto u toj liniji je Ghost Black Badge:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

dougdemuro.jpg Doug DeMuro: 2014. Rolls-Royce Ghost

 

U Rolls-Royce svetu ovaj model dođe kao utešna nagrada svima koji ne mogu da priušte Phantom... ali daleko od toga da nije dobar/luksuzan. Pravio se na platformi BMW Serije 7, ali u Engleskoj:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

novitecyoutubelogo.jpg Novitec: Spofec Rolls-Royce Ghost Black Badge

 

Ne postoji više crn luksuz od ove, Spofec Rolls-Royce Ghost Black Badge.

Obložen je sa višeslojnim premazima crne boje koji su svi zajedno teški 45 kilograma, kvadratima i kvadratima crne kravlje kože u unutrašnjosti, i daje kvalitet vožnje kojim će svako dugo putovanje postati bez napora.

Ima 706KS/1.002Nm obrtnog momenta:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

carwow.jpg CarWOW: Brabus Rolls-Royce Ghost

 

Ghost postoji kao alternativa za mlađe kupce kojima je Phantom previše konzervativan i realno previše skup... a ovako naknadno dorađen od strane Brabusa je za još mlađe potencijalne vlasnike. Uostalom, sada ima i spojler... :D verovatno prvi put da bilo koji Rolls-Royce ima spojler. Brabus se ovde bavio i povećanjem snage motora:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rolls-Royce Ghost Amber Roads

 

232272-rolls ghost 05.jpg

 

Rolls-Royce je u Kalteneu, Letonija, predstavio svoju najnoviju kolekciju, Ghost Amber Roads.

Ova veličanstvena nova kolekcija, koja se sastoji od samo 12 primeraka, inspirisana je ćilibarom, poznatim kao ''Zlato severa''. Ćilibar, koji je fosilizovana smola drveta, cenjen je kao dragi kamen milenijumima: više od 3.500 godina trgovalo se duž ruta poznatih kao ''Putevi ćilibara'' koji povezuju Baltičko more i Mediteran. Rolls-Royce Bespoke kolektiv dizajnera, inženjera i zanatlija uzeo je inspiraciju iz boja i tekstura ovog dragocenog prirodnog materijala kako bi stvorio Ghost ''Amber Roads''.

 

232269-rolls ghost 04.jpg

 

Za eksterijer, razvili su dve nove boje koje odražavaju topao, sjajan karakter ćilibara - Lyrical Copper i Cornish White preko bronze u dvobojnoj završnoj obradi.

 

232273-rolls ghost 03.jpg

 

Prilikom otvaranja vrata, putnike dočekuju pragovi sa suptilnim ćilibarskim osvetljenjem. Unutrašnjost je završena u boji Dark Spice ili Seashell sa akcentima Armagnac i Mandarin. Tu je i komad poliranog ćilibara da bi se dodala dodatna taktilna dimenzija.

 

232270-rolls ghost 02.jpg

 

Automobili takođe imaju prepoznatljivi Starlight plafon, koji prikazuje istorijske trgovačke puteve koji povezuju sever i jug Evrope, ilustrovane belim i žutim ''zvezdama'' od optičkih vlakana.

 

232271-rolls ghost 01.jpg

 

Ćilibarski putevi su takođe delikatno prikazani na osvetljenom panelu. Ghost Amber Roads je debitovao na obalama Baltičkog mora u blizini Kaltenea u Letoniji. Na ovom delu obale, pažljivi čuvari plaže i dan-danas mogu povremeno pronaći delove ćilibara.

Nikolas Rouds, dizajner u Rolls-Royceu, ističe: ''Ćilibar je izuzetan materijal. Za razliku od većine drugog dragog kamenja, to je fosil, tako da pruža opipljivu vezu sa drevnim životom na Zemlji. Sa svojim minimalističkim karakterom, Ghost je obezbedio savršeno prazno platno na kojem se može uhvatiti osećaj bezvremenosti, jednostavnosti i trajne lepote. Drago mi je što znam da će ova remek-dela oduševiti svoje vlasnike dok uživaju u sopstvenim putovanjima i avanturama širom kontinenta.''

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rolls-Royce Manchester Ghost

 

rolls-royce manchester 04.jpg

 

Unikatni Rolls-Royce Ghost slavi grad Mančester, koji je važan deo prošlosti marke. Rolls-Royce predstavlja specijalni Manchester Ghost, koji slavi Mančester, rodno mesto dva osnivača marke, Čarlsa Rolsa i Henrija Rojsa. Pored toga, grad Mančester je bio važna lokacija za Rolls-Royce od 1904. godine, kada su se osnivači marke sastali u hotelu Midland u gradu, a ovaj unikat je počast toj istoriji.

 

rolls-royce manchester 03.jpg

 

Spoljašnjosti automobila je dat motiv inspirisan Mančesterskom pčelom, jednim od najpoznatijih simbola grada. Pčela simbolizuje snažnu radnu etiku, a C-stub automobila ima motiv inspirisan pčelom, koja se takođe nalazi na prednjim i zadnjim sedištima. Tradicionalna srebrna spoljašnjost automobila je naglašena Turchese linijom, centralnim poklopcima točkova u istoj boji i kočionim čeljustima u odgovarajućoj nijansi.

 

rolls-royce manchester 02.jpg

 

Unutrašnjost Manchester Ghosta sadrži nekoliko specijalnih elemenata koji slave bogatu istoriju grada.

 

rolls-royce manchester 01.jpg

 

Deo sa 10.000 laserski urezanih tačaka, prikazuje eterični pogled na Mančester odozgo, pri čemu najveća tačka predstavlja lokaciju hotela Midland. Centralni deo zadnjeg sedišta sadrži vez znamenitih lokacija u Mančesteru, a osvetljeni pragovi slave reputaciju Mančestera kao pionira u oblasti tehnologije.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rolls-Royce Black Badge Ghost Ékleipsis Private Collection

 

rolls-royce black 03.jpg

 

Rolls-Royce predstavlja Rolls-Royce Black Badge Ghost Ékleipsis Private Collection, inspirisan pomračenjem Sunca. Koristeći neverovatne sile ovog nebeskog fenomena, ova izuzetna kreacija istražuje zadivljujuću igru svetlosti i tame, ponovo stvarajući trenutak koji izaziva strahopoštovanje kada Mesec potpuno zaklanja Sunce. Čistoća Rolls-Royce Ghosta, prožeta subverzivnim duhom Black Badge, predstavlja Rolls-Royce Bespoke Collective sa neograničenom mogućnošću da izrazi lepotu ovog čuda univerzuma. Lansiranje ovih visoko prilagođenih automobila, ograničenih na samo 25 primeraka, poklapa se sa pomračenjem Sunca vidljivim u delovima zapadne hemisfere 14. oktobra.

 

Misteriozno, eterično svetlo koje baca potpuno pomračenje Sunca je uhvaćeno u spoljašnjoj Lyrical Copper boji. Ona sadrži bakarni pigment u prahu, koji izgleda tamnije sve dok ne uhvati svetlost kada proizvodi bogatu i dramatičnu iridescenciju. Mandarin boja odlikuje umetke ispod Pantheom maske i kočionih čeljusti, podsećajući na intenzivne impulse sunčeve svetlosti koji se vide kako pomračenje napreduje. Ista mandarinska nijansa se koristi za ručno oslikanu bočnu liniju, koja uključuje delikatan apstraktni prikaz prelaska sunčeve svetlosti u tamu. Automboil ima potpuno prilagođen Starlight plafon u unutrašnjosti sa posebnom animacijom koja, poput pomračenja koje ga inspiriše, daje onima koji su unutra istinski osećaj strahopoštovanja i čuđenja.

 

rolls-royce black 02.jpg

 

Kako se vrata otvaraju i motor pokreće, ''zvezde'' u Starlight plafonu potamne i počinje očaravajuća sekvenca, replicirajući totalitet pomračenja Sunca, kada tamna silueta Meseca potpuno zaklanja jarko svetlo Sunca. Formira se krug od 940 'zvezda', koji predstavlja svetlu koronu svetlosti oko lunarne siluete. Ovo je okruženo sa još 192 svetleće 'zvezde', rekreirajući onostrani spektakl zvezda vidljivih na nebu tokom dnevne svetlosti, koji se dešava samo tokom potpunog pomračenja Sunca. Animacija ostaje vidljiva tačno sedam minuta i 31 sekundu - što je najduže moguće trajanje potpunog pomračenja Sunca. Ova visoko tehnička karakteristika je zahtevala godinu dana mukotrpnog razvoja, u kojoj je Bespoke Collective proizveo tri kompletna prototipa kako bi usavršio dizajn i redosled ''zvezda.'' Osvetljena maska je ukrašena sa 1.846 laserski urezanih ''zvezda'' u simboličnoj vremenskoj liniji potpunog pomračenja.

 

Kompozicija kulminira u Bespoke časovniku, koji uključuje dijamant od 0.5 karata, podsećajući na efekat ''Dijamantskog prstena'', kada se jedna, zaslepljujuća tačka svetlosti može videti na obrisu Meseca u deliću sekunde neposredno pre i neposredno nakon što zakloni Sunce. Sat je završen sa graviranjem na tamnom aluminijumskom okruženju, otkrivajući svetli metal ispod. Ovaj prelepi komad savremene izrade rezultat je preko 14 iteracija dizajna. U totalnom pomračenju Sunca, postoji trenutak kada zlatni sumrak okružuje one koji posmatraju pomračenje, dajući iluziju zalaska sunca od 360 stepeni. U Rolls-Royce Black Badge Ghost Ékleipsis Private Collection, lepota ovog fenomena je uhvaćena u dvobojnim sedištima sa jedinstvenim perforiranim umetničkim delom, sačinjenim od preko 200.000 pojedinačnih perforacija.

 

rolls-royce black 01.jpg

 

Mandarin koža je zatamnjena u crnu nijansu koja se zatim perforira kako bi se otkrila svetlija kontrastna boja ispod, stvarajući vizuelni efekat sa izuzetnom dubinom i suptilnošću. Bespoke Collective je razvio jedinstveni obrazac, koji je zatim ručno usavršen tokom sedam pokušaja i iteracija.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...