Jump to content
FAS Goran
sasa_vu

Fiat Stilo - fabrički telefon

Recommended Posts

E drugari,uspeo sam nesto uraditi,ali imam jedan problem,tj,i nije neki ali me nervira...Imam sustanje u zvucnicima kada se prica telefonom....negde sam procitao da se to moze resiti otpornikom ali nisam siguran gde sam to procitao i da li zaista to resava problem...

A druga stvar,moze da se prica i preko xcarlinka...Ali otom potom,polako....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kupio sam Stila skoro sa Connect Nav...zapravo sve funkcionise kako bi trebalo osim telefona. Kad ubacim SIM karticu ispisuje poruku "SIM card mising or incorrectly inserted". Pokusavao sam da je okrecem na sve strane i u svim mogucim polozajima ali uvek ispise istu poruku. U servisnom meniju pise SIM CARD Absent i CAN network NOT ACTIVE sto ne znam da li je neki problem. Inace ima signala za GSM telefoniju i pozivom na 112 dobijam ovornig automat. Proveravao sam i snimanje, tako da sam siguran i da mikrofon funkcionise...

Sta zapravo koci i onemogucava normalan rad telefona?

Unapred hvala....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jesi li koristio karticu bez vadjenja iz onog dela velicine kreditne kartice, tj. ovako:

 

kartica mobilni.jpg

 

Koliko se secam, cip bi trebao da bude sa prednje desne strane pri ubacivanju.

 

 

Edited by neshaoct
prebacio sliku na FLCS server

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, tako sam koristio. Originalnu karticu. Cak sam probao i one starije od 16 i 32k ali uvek je isto. Juce sam rasturio ceo uredjaj u nadi da cu naici na neki mehanicki kvar ali je sve skroz ok i sa citacem i sa uredjajem. Jedino ako nije do nekog softverskog aktiviranja preko dijagnostike ili slicno. Mogu da okaim slike iz servisnog menija ali sam naveo poruke u prethodnom postu koje su vezane za funkcionisanje telefona.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imam utisak da pinovi CN uopste ne dodiruju cip. Mozda je u pitanju neka banalnost, tipa nisi karticu zabravio tako sto je nisi gurnuo do kraja. ;%29.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Siguran sam da dodiruju jer sam rasturao CN i izvadio citac napoljeda bih bio 100% siguran da li sam karticu ubacio kako treba i tada sam video da pinovi nalezu gde treba...mislim ipak da je samo nesto deaktivirano softverski. Da li to moze da se prekontrolise sa dijagnostikom i da li bas mora examinner

SIM Card InstallationTo get the onboard telephone, text messaging and WAP services to work, you’ll need a SIM Card in the unit (this will also avoid the “SIM Card Missing or Incorrectly Inserted” message on startup. If one wasn’t supplied with your CN+ unit, you’ll need to get a SIM Card holder from FIAT; part number is 46831352, price is £13 ! Simply insert a SIM Card into the holder and push into the slot on the unit; the system will then logon to your service network.

Izgleda da je meni bas ovo zapalo!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tesko da ce Examinerom moci nesto da se postigne, u najboljem slucaju i on ce detektovati da ti nedostaje sim, sto ti to vec znas.

Ja i dalje mislim da imas problem u kontaktima. probaj da je pritisnes i drzis je tako. moguce je da postoji glavni svitch koji se aktivira kad se gurne sim u slot a koji je kod tebe zatajio.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taj switch ipak funkcionise zato sto u svakom slucaju ispise poruku, kako god ubacio sim. No sada gledam sim karticu sa kojom to pokusavam i primecujem da ipak jedan od tri pina ne dohvataju sim, tj na jednoj se ne vidi linija po kojoj pin sa citaca grebe...jedino ako nije to

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nema nista softverski da se aktivira, posto CN+ moze i naknadno da se ugradi (u tom slucaju jedino moze da se odradi Proxy Alignment na BC, ali samo radi eliminisanja blinkanja kilometraze na boardu). Hocu da kazem da je i naknadno ugradjen, CN+ potpuno funkcionalan bez izmena softvera.

Mislim da nema veze sa telefonom, ali mene malo buni i onaj status CAN mreze - "Not Active". Da li ti je CN+ nakacen na CAN mrezu vozila, npr. imas li ispis Trip podataka na CN+ (Trip Distance, Avg. Speed, Avg. Consumpt, Range to Empty...) ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da i mene to buni jer sam dosta citao forum pa sam i to razmisljao, ali meni bukvalno sve besprekorno funkcionise i kako je predvidjeno osim te sim kartice. Sve ispisuje i u tripu i memorise radio stanice, hvata satelite kada startujem navigaciju i ocitava sve parametre gpsa. Jedino sto sam primetio a po meni malo nelogicno je to da kada je ugasen auto CN ne ispisuje vreme, datum, temperaturu a kada upalim auto sve prikaze!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Drugari imam problem. Imam connect nav + u stilu i juce sam hteo da isprobam telefon, uzeo karticu i funkcionise sve sem mikrofona. Znaci pozove i prima pozive, cuje se zvuk na zvucnicima u autu, ali druga strana ne cuje nista sto ja kazem :D Jutros sam skinuo plastiku na prednjoj plafonjeri da vidim da li je mic uopste tu i dzek za mic je bio otkacen. Prikopcao sam ga medjutim i posle toga nije bilo zvuka. Da napomenem da je 'talijan koristio telefon jer su ostali ispisani brojevi koje je zvao. Sta bi trebalo da pogledam sledece? Osigurac?

 

Slika017.jpg

 

 

Edited by neshaoct
prebacio sliku na FLCS server

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pod uslovom da je mikrofon ispravan, imas dole ispod table kod Body Compa jos jedan konektor D20 za mikrofon, a odatle njegove linije idu na beli dzek pozadi na navigaciji (pinovi 9 i 18, ako se ne varam).

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav svima!Mozda je zastarela tema ali treba mi pomoc .Od skoro sam vlasnik Fiat Stila 1.8 2001 god. sa tempomatom  i fabrickom  navigacijom connect nav +.Navigacija je imala sistem 8.5.

Sa interneta sam skinuo sistem 9.8 i 11.0.Sve sam ih lako instalirao ali ni sa jednim od njih nije mi radio telefon.Sa Setup diskom uradim jezik i to je to.Kako da instaliram da mi radi telefon.Inace signal telefona mi je na 3 crte od 4.Ima li bilo kakva navigacija koja moze da se ubaci da radi.

 

Hvala na odgovorima ako ih ima.

 

 

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako ti je bitan telefon, ja imam navigaciju, ali stariji model, izvadio sam je iz stila. Radi telefon, radi mp3...

 

Ali ako ti je do udobnosti korišćenja, bolje uzmi neki radio uređaj sa bluetooth-om.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/7/2020 at 5:30 PM, Dragi said:

Navigacija je imala sistem 8.5.

Sa interneta sam skinuo sistem 9.8 i 11.0.Sve sam ih lako instalirao ali ni sa jednim od njih nije mi radio telefon.

Pretpostavljam da pricamo o ConnectNav+ (sa velikim 7'' TFT ekranom, a ne o monohromatskoj ConnectNav).

Pitanje No1 - da li je GSM modem ispravno radio i sa starijom verzijom firmware?

Sta tacno podrazumevas pod "ne radi telefon"? CN+ ne vidi modem, ne mozes da ostvaris poziv, ostvarujes poziv ali nema zvuka/ne radi mikrofon...?

SIM kartica treba da je okrenuta cipom napred i na desnu stranu. Ili kompletna velicine platne kartice ili "izlomljena" u fabrickom nosacu.

Prvo sto bih uradio je da kroz skriveni servisni meni ispitam da li CN+ uopste vidi GSM modem (tj. verziju hardvera, softvera, itd...). Pisao sam vise puta kako:

On 12/14/2014 at 1:18 AM, Ivan said:

Ako nekome zatreba, iz skrivenog servisnog menija (Setup -> Connect -> 3 x Connect pa Enter -> skriveno dugme "Service"), dobijaju se svi podaci vezani za hardware i software uredjaja, u ovom slucaju slikao sam GPS i GSM kartice:

 

131220142377.thumb.jpg.29bdac5f85e8ed882cb86ed508c3688d.jpg 131220142378.thumb.jpg.ed698d3721e9d146a1f797bfbcb0cc72.jpg

Ako se tu primeti problem, verovatno je do samog GSM modema ili njegove konekcije na plocu.

Sve sam do detalja opisao u ovoj temi:

https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/66836-fiat-stilo-rastavljanje-i-servis-fabričke-cn-navigacije-zamena-gsm-modema-čišćenje-cd-čitača/

 

A od koristi moze da bude i moj DIY za naknadnu ugradnju ConnectNav+:

https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/65115-fiat-stilo-naknadna-ugradnja-connectnav-uredjaja-navigacije/

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...