Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Kakve vozače najviše mrzite?

Recommended Posts

Velika Fama se digla oko PA tablica 

JA sam iz Pančeva, iskren da budem ima Pančevaca koji nisu za dozvolu, ali sam ubeđen da ima mnogo više Beograđana koji nisu za dozvolu, e sad nemojte da zaboravite da do nedavno  su mnogi imali PA table a sad su dobili svoje, pa ste sad počeli da njih primećujete a to su ti isti koji su imali pre PA table. Samo da znate zbog te mržnje prema PA tablicama ni BG table nisu baš poželjne u Pančevu jer ne mora da se uleće u makazice, a za brzinu ne preporučujem jer policije ima dosta, a kazne nisu male.

 

Inače me nerviraju svi koji pričaju telefonom i voze (ili bilo šta drugo rade sa telefonom) ..., voze malu decu na prednjim sedištima, prolaze na crveno,   

 

Ja to gledam ovako - kako to da nijedne druge tablice nisu na repertoaru već SAMO PA i RU? A toliko drugih je bilo, a ima ih sada još više :) Drugo, igrom slučajeva dok su bile stare tablice tačno se znalo ko je odakle... tablice sa prvim brojem 650-899 su bili Kovačica i okolna mesta, a 900+ su bili ovi iz Kovina. Tako da za one koji su pratili nije bilo nedoumica, a ovih DO 650 je bilo raznih :)

 

A što se tiče saobraćaja u samom Pančevu... nažalost ne znam odakle bih počeo sa nabrajanjem... da li od kružnih tokova, prvenstva skretanja, skretanja u dve trake iz različitih smerova, skretanja ulevo (ili udesno) u dve trake... Mogao bi ceo roman da se napiše, ali onaj jedan ruski od par hiljada strana :D

 

p.s. Vozim i po mnogim drugim gradovima, ali PA dominira po svemu :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites


Dečko vrh, umesto da ga vrati nazad.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cekao sam kraj da vidim hoce li jos i ispustati gume da prodje ispod mosta...al razocarao me! ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noću. Ne kapiram ih baš ni danju(ne za Superb nego inače vožnja na maglenakama umesto na oborenim), ali ajde kao nema ni poentu neku svetlo pa da ga malo i razumem..

Ja vozim sa upaljenim maglenkama (naravno danju) umesto oborenih svetala. U prvi sumrak gasim maglenke i palim oborena. Ubedio sam sebe da mi tako duže traju sijalice u oborenim a kako je levu zameniti znamo svi. I kao sam nešto testirao i nisam primetio da nekome smetaju, niti mi je neko nekad blicnuo da me upozori.

Na stilu maglenke (bar prednje) ni zašta i ne služe. Jedinu upotrebnu vrednost sam im našao u ovome. A i to ću da promenim ako treba. Jeste li naleteli na neki stilo danju koji ima upaljene maglenke i da vam je zasmetalo? Stvarno pitam. I ako jeste odmah menjam naviku. Ako nešto mrzim to je da smetam drugima (ako ne moram :-)).

A i mene nerviraju oni koji upale sva moguća svetla (dodaju i onu "simpatičnu" led traku) a migavac ne uključuju ni za živu glavu. Mada je traka dobra. Čim je vidim smanjim brzinu i podignem odbrambenu gotovost. Reagujem kao da su uključena sva četiri.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Generalno prednje ne smetaju, ali zadnje oci vade, jedini problem sa prednjim moze da ima vlasnik ... skuplja sijalica i teza zamena ... kako na Stilu tako i na Puntu ...

Neko je to vec radio, H3 led sijalicu umesto maglenke i eto resenja, naravno to bi trebalo nocu da se gasi jer i originalna dnevna svetla smetaju nocu

Edited by beli_Punto

Share this post


Link to post
Share on other sites
Na stilu maglenke (bar prednje) ni zašta i ne služe. Jedinu upotrebnu vrednost sam im našao u ovome.

Ne bih se bas slozio sa ovim... Po jakoj magli lepo pripomognu i osvetle ivicu puta, itekako znaci na otvorenom putu, nocu.

Mada u principu se montiraju u donji deo branika kako bi se snop svetla podvukao pod sloj magle. A najbolje je kad su sijalice u zucem delu spektra (oko 3000K). Sto boja vise ide u belji/plavlji deo spektra i sto je intenzivnija, vise smeta u magli (primer xenona ili dugih svetala koja vise smetaju nego sto pomazu u takvim uslovima).

Share this post


Link to post
Share on other sites

@sikander iako vozim Stila na njemu opet treba da se zagledam da bih video da li su upaljene maglenke ili oborena. Mada sam ja više za to da maglenke i duga koristim u do 5% slučajeva, a oborena menjam češće.

A i nije da ih nešto jede. Osram Cool Blue su mi trajale 12 i 16 meseci i nakon toga sam stavio dve sijalice "čisto dok ne bude boljih" i evo jedna gura već 10 meseci,a  druga 6.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni su stilove maglenke itekako odradile posao u par "kad je bilo najgusce" situacija.

Pogotovu u planinskim krivudavim putevima, secam se par puta prelaska preko Bukova (valjevo-kosjeric deonica). Uslovi uzasni, magla i noc, uz stilove maglenke+kratka skroz bezbedna voznja. Maglenke+ksenoni su malo tripozni, ali funkcionisu :)

Edited by Mel

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Dečko vrh, umesto da ga vrati nazad.....

 

vratio bi ga ona kad bi znao da vozi u rikverc, ne vidi se od pocetka kada nije mogao 5 min 20m unazad da vozi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verovatno nije mogao da prođe ispod onog mosta, pa krenuo unazad i nije umeo da se okrene, ali strašno je koliki je problem sam sebi napravio...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Malopre idem Mirijevskim bulevarom, u traci pored PUG 206 sa upaljena sva 4 zmigavca, vidim vozi neka bakica, pored nje dekica, bi mi zao usporim i pokazem da su ima sva 4 upaljena. Oni ni pet ni sest kazu znamo! ja ne verujuci stanem na semaforu spustim prozor i opet ponovim, a oni opet znamo, znamo... I tako sa sva 4 nastavlja da vozi!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volvo Truck Driver u Iveco ??????????????

Opasna vožnja.

Imamo i mi slično takmičenje ali sa busevima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

U saobraćaju vežbamo a na poligonu se dokazuje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...