Jump to content
FAS Goran
chikavili

Oštećenja na parkiranim kolima od strane NN lica

Recommended Posts

Nemac zbog zavisti oštetio 260 parkiranih automobila

 

215477-ogrebotine.jpg

 

Jedan muškarac (28) je uhapšen budući da je u Karlsrueu za samo nekoliko dana oštetio oko 260 automobila a sutra bi trebalo da se pojavi pred sudijom, rekli su iz policije.

 

Prema informacijama, šteta je veća od pola miliona evra, a predao se policiji i priznao materijalnu štetu. Svoje navodne postupke je pravdao zavišću prema vlasnicima automobila. Stradali su uglavnom automobili visoke klase parkirani u centru Karlsruea koji su izgrebani ili su na neki drugi način oštećeni preko vikenda. Osumnjičeni je već imao kriminalnu prošlost, a poslednji put je pušten iz zatvora u julu 2021. Objasnio je i da je ljubomoran na vlasnike automobila i da ima ''lične probleme'', navodi se u saopštenju policije.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ključem izgrebao Teslu pa ga uhvatile kamere vozila: Nedugo nakon završio u pritvoru

 

225442-tesla 01.jpg

 

Neko je u Alamedi u Kaliforniji došao na ideju da izgrebe dosta automobila na parkingu, međutim na njegovu nesreću jedno od tih vozila je Tesla sa Sentry Modom. Nedugo nakon što su ga Tesline kamere uhvatile na delu, uhapsila ga je policija.

Cela priča je objavljena na YouTube kanalu Wham Baam Teslacam, a počinje sa maskiranim pojedincima koji prilaze do boka belog Tesla automobila i počinju da ga grebu ključem. Ono što je još čudnije je da se ista osoba nakon svog čina vraća do Tesle, i čini se kao da rukom pokušava da ispravi štetu na vozilu. Nismo sigurni da li ta osoba pokušava da proveri koliko je duboka ogrebotina ili pokušava da učini da izgleda kao da nije sveža. Ono što znamo je da ponavlja postupak nekoliko puta nakon čega ponovo napušta mesto događaja.

 

Začudo, pojedinac se vraća treći put, ovaj put u malo drugačijoj odeći, i parkira samo dva mesta dalje od Tesle. Uhvaćen je na više Teslinih kamera jer kruži vozilom, ovaj put bez maske na licu, nakon čega ključem grebe po Jeepu Wrangleru koji je parkiran pored njega. U tom trenutku osoba se vraća u svoj Cadillac XT5 iz 2018. godine i odlazi. Nakon što je Teslin vlasnik video snimak, naslutio je da je počinilac još uvek na parkingu. Nakon što ga je locirao vlasnik Tesle poziva policiju i pokazuje video na mestu događaja. Ubrzo nakon, vandal je u policijskom pritvoru, a vlasnik Tesle je podigao tužbu. Što se tiče štete na Tesli, ona na kraju iznosi 4.800 dolara (4.485 evra). Ipak, ovo nije izolovani incident.

Na internetu postoji priličan broj videa na kojima pojedinci oštećuju Teslina vozila uhvaćenih od strane Sentry Mod-a.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav ekipo,
Je li ko imao slucaj iz naslova ove teme i kako se na kraju sve to zavrsilo?

Treci put mi se sa BMW-om desava da me je neko udario dok sam parkiran.

Jednom ispred zgrade, linija od zadnjeg desnog tocka do polovine vrata skroz dole pri dnu. Kako ni jedna kamera u okruzenju nije radila (od ukupno 4) ostalo je na tome. Nisam ni hteo da zovem policiju.
problem donekle resio poliranjem i teraj dalje...
Drugi put prednja tablica ozbiljno ulubljena od necije kuke - iznerviras se malo, opsujes sve po spisku nesposobno i opet teras dalje.

Ali ovaj treci put nije bilo sanse da se zazmuri. Neko se ozbiljno "nabio" u levi cosak zadnjeg branika, toliko da je uspeo auto da pomeri nekih 15ak-20cm napred i da zanese zadnji kraj u stranu.

 

Ovaj put sam pozvao policiju, cekao dobrih sat vremena tu kod auta dok nisu dosli.
Mrzovoljno su slikali auto, uzeli izjavu od mene, pogledali da li postoje negde kamere i na moje pitanje da li mogu srediti sam auto jer ga koristim svakodnevno i treba mi, a da stetu naplatim naknadno ako/kada uhvate pocinitelja - dobijam odgovor da nista ne diram jer cu verovatno tesko tako naplatiti stetu.
Objasnili mi da idu praznici, njima treba par dana dok dobiju nalog za gledanje kamera, pa onda posto je verovatno to bilo u toku noci, pitanje je da li ce se videti tablice na snimku, itd itd.

 

Sutradan odem odmah ujutru do kafica cije kamere su bile uperene tacno u mesto nesrece i saznajem da kamere uopste nisu njihove vec od lokala pored (javni beleznik). Udjem kod njih, kamere rade, nikakav problem nije da daju snimak, ali naravno, ne meni vec policiji. A policija par dana ceka nalog da vidi kamere kafica. Pa kad saznaju da nisu njihove, verovatno ce proci jos par dana dok dobiju nalog za javnog beleznika, plus Nova godina, Bozic, itd... eto ga 10. januar vec

 

Odem u moje osiguranje (AMS) i pitam da li mogu da samoinicijativno da trazim procenu stete od njihovog procenitelja, kako bih sam sanirao stetu a onda eventualno naknadno na osnovu te procene izvrsio naplatu stete - dobijam odgovor da ako auto moze da se vozi ja ne diram nista. Bolje da sacekam, jer ako ga sam popravim oni (osiguranje pocinioca stete) ce reci kako nema ostecenja i nece nista da plate.
Dobio sam kontakt procenitelja uz komentar da on ne moze da radi procenu bez izvestaja iz policije, koji ja nemam jer slucaj jos nije zatvoren.

 

Ne budem lenj, pozovem i procenitelja, covek mi kaze da nema nikakvih problema, moze se uraditi usluzna procena stete. Na pitanje da li mu je potreban izvestaj iz policije, kratko kaze - ne.
Problem je samo sto on ima koronu, pa da ga pozovem posle nekoliko dana.

 

Moje pitanje je sledece:

Da li ce mi ta procena od procenitelja mog osiguranja (bez izvestaja policije) uopste znaciti nesto prilikom eventualne naknadne naplate?
Ili ce procenitelj da odradi proceni, uzme pare i potpise mi papir kojim posle mogu da se obrisem? :)

Sta bi se desilo u slucaju da mi od automobila zavisi posao? Da sam stranac, da nisam odavde i da moram nazad? Itd, itd

 

Inace, 4 dana je proslo od toga a i dalje me niko iz policije ne zove

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...