Jump to content
Goran
mancicp

A sad malo ja, i moja Kappa 20V Turbo

Recommended Posts

e bas jbg. greota. a bio je divan auto.

a (zenski) idiot u skodi je zapravo pokusavao da napravi polukruzni okret ili sta?

pazi sad, govorim ti iz licnog iskustva:

tu ces da imas gadnih problema. cena popravke ce da bude ogromna, sasvim sigurno ce procenitelji da pisu totalnu stetu i da ti ponude neku cifru tipa 1.500e plafon jer je "mator" auto itd.

pre procene stete detaljno pregledaj auto u prisustvu nekog drugara majstora i sastavi spisak ostecenih delova. procenitelj "nece primetiti" gomilu ostecenih delova, tipa sve sto je sitnije od krila. znaci spisak mora da bude do kopce, nosaca malog hladnjaka, drzaca prelivnog creva za ekspanzionu posudu itd... svaki j**** komadic plastike moras da zapises. kad bude procena stete, moras procenitelju da pokazes svako ostecenje, da ga nateras kako znas i umes da slika i unese u zapisnik SVE!!!

trazi da se auto popravi i da sastavi specifikaciju radnih sati i delova za zamenu.

posle ides u deltu i trazis profakturu za sve delove sa spiska.

onda se meni javis i dobijes profakturu za rad.

onda ide zeznuta faza vadjenja love.

ako odbiju da plate popravku auta, morace da rade advokati i sudovi. dobices na kraju.

u medjuvremenu, odma kupi juga da imas sta da vozis dok se ovo resi, potrajace.

na kraju, uz malo gimnastike i mnogo utrosenog vremena i zivaca, izaci ces iz ove price sa dovoljno kinte da odes u italiju i odaberes sebi istu ovakvu lanciju.

u realnom svetu, ovaj auto je otpevao svoje. deformabilne zone u prednjem delu su odradile svoj posao i sasija je deformisana. moglo bi se srediti ali od toga nikad nece vise biti auto.

pocni da trazis stranca.

ako ti treba bilo kakva pomoc, imas moj broj ili p.m.

p.s.

kosevi se ne ispravljaju, kao ni kraci sasije. menjaju se i postoje da se kupe kao reparaturne sekcije limarije.

nosaci viljuske, solja amortizera, ima tu brdo delova koji su svakako osteceni iako se sad ne primecuje.

vrlo bitan detalj pri naplati stete.

ne moze da se "pegla" kos. moze da se zameni. tu ulazi u cenu novi kosh (koji nema niko u srbiji) i broj radnih sati za taj posao ( x 3 u odnosu na peglanje).

Nije volan žene - definitivno! :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Sam sam iskusio na svojoj koži i kolima. Isto se i meni desilo, ALI ISTO!

Znači, razumem u kojoj se situaciji nalaziš.

Jbt, kakav je to auto bio...kad sdam ga video u julu, ostao sam bez daha...nemoj se mnogo nervirati.

Drži se onoga što je Đape napisao - idi do sitnica. Ja sa tako postupio kad sam imao udes i sve su mi isplatili - do poslednjeg dinara.

Greota ovakvog auta :(

Nju boli ona stvar sto je ubila ovako dobar auto... A tebi ostaje da pokusas se ne nerviras. Ako ova skoljka ne bude mogla da se sredi, druga ne gine. :(

Trudim se da se ne nerviram, a vec sam poceo da pravim spisak delova i obezbedio prijatelja advokata koga vodim svuda sa sobom i on govori u moje ime, jer ne zelim da prvo oni ponude neku smesnu cifru pa tek onda da se natezem sa njima.

Nego potrebna mi je mala pomoc, u celoj onoj guzvi na -5 sam zaboravio koje je njeno osiguranje, pa ako neko moze da pomogne i da po broju tablice proveri gde je osigurana skoda BG 860-93, mnogo bi mi pomoglo da ubrzam stvari oko procene stete i izbegnem neke moguce neprijatnosti i ne cekam da stigne zapisnik policije

moras da sacekas zapisnik svakako.

Auuu,bash se skenjao kad sam video,ne mogu da verujem,koga guska!! Jbg,srecno sa naplatom!

Au brate tek sad sam video.Sta reci ... TUGA . Sto rece djape ima sad jedno 6 meseci minimum da se natezes sa njima ali ih dobijas sigurno . A od popravke nema nista samo stranac i da carinis sasiju . Pozz i samo hrabro

au strasno ,sav sam prebledeo kad sam video ove slike :crybaby: :uzas,ovakav auto ,nemogu da verujem,pa ta :rant: :guska izgleda i nije za auto,dzaba joj sto je vozila novu oktaviju,nebi joj dao ni dve krave da cuva, :welcome: brate samo bez nervoze

Edited by silenci

Trudim se da se ne nerviram,

Svaka cast tebi, ja bih odlepio da mi neko na tako glup nacin unisti auto. Tvoja Kappa je remek delo, budi spreman da isteras stvari do kraja, pa cak i privatnom tuzbom protiv te Smiley_TurkeyAnim.gif , za unisten auto, pretrpljen bol i povrede koje imas (nadam se da si otisao u urgentni odmah jer te malo boli vrat) :yes .

volan je na pogresnoj strani.

Ljudi vidite sta sam nasao na internetu

http://www.lancisti....lvia-Coupe-1.3s

http://gallery.me.co....w=mosaic&sel=0

mozda moze da se uveze na papire od moje kappe :rolleyes:

Kako kad je to Euro 0 standard. Isuviše je to prevazidjen motor za današnju eksploataciju, pogotovu za gradsku vožnju. Mnogo je vode proteklo Dunavom od te lepotice, ne kažem, rado bih je posedovao, ali u dvorištu da je gledam. no.gif

moze da se legalno uveze kao oldtajmer jer je godiste pocetka proizvodnje tog modela pre 1970.

za svakodnevnu voznju nije, tu se slazem, ali ne bi mi bas samo stajala u dvoristu.

Hvala Bogu...Da se sa njom okrenuti neki krug oko Košutnjaka...malo do Avale, kad nije gužva (stani-kreni)... Taj auto iz lera ne kreće, nego treba malko da se zavrti da savlada sopstvenu težinu, ako me pamćenje ne vara to bi trebalo da izgleda ovako u besprekornom stanju:

5013807439_6b3afb44dc.jpg

Osnovne dimenzije:

Dužina: 3917 mm

Širina: 1562 mmVisina:1295 mm

Ukupna težina:795 kg (!!!)

Osnovno o motoru:

Zapremina: 1.3. (1298 cc)

napajanje: 2 Soleks karburatora

Najveća snaga: 101.4 PS/ 6400 rpm

Obrtni momenat: 130.0 / 4750 rpm

Najveća brzina: 174 km/h

I kao rezultat svega odnos snage i težine je impresivan 800 kg - 100 ks! (par kila lakši od Juga!)

ovaj auto ide lako, kad predje 3000 obrtaja (jer je vrlo lagan), ali kod svakog zaustavljanja, treba ga prvo "zavrteti" da bi se isčupao iz tačke mirovanja (na opštu radost lamele---i potrošnje). To je "zujka" za jurcanje brdskim putevima... a po gradu je mučenje. Drugo - limovi. Galvanizacija je u to vreme bila misaoni pojam. To kad vidi so, sam od sebe požuti. Ne daj Bože "čukanje neko" i ispravljanje grejanjem, eto rdje dogodine. Na žalost...tako bilo nekad...

Edited by Damjanović

Guest maliomladinac

Tako je i meni postar izleteo, kaze nije me video...

Sad cu da dobijem ceo nov prednji deo i resicu ostecenja od grada na haubi,braniku, krilima... Sve za 100e ucesca sa osiguranjem...(pozitivna stvar).

U Ruzveltovoj u pola 6 ujutru, celu desnu stranu na pugu 807 mi skrljao lik koji je pokusao da uradi polukruzno a nije me video da sam 30cm pored njega u svojoj traci...(Em sto je platio taj cicica sve, dobio sam i poliranje i sveze ofarbane lajsne, i stelovanje svih vrata...) Desava se, vidi ako mozes izvuci nesto pozitivno iz svega ovoga(ako je moguce)...

Jos uvek cekam policiski zapisnik sa uvidjaja, i sve se vise nerviram.

Sta je bilo na kraju sa celom situacijom?

Evo, napisaću ja, bio je Peđa na pretprošlom Okupljanju... :thumbup:

Kappa je i dalje u istom stanju, Osiguranje je ponudilo prvu sumu koja je naravno manja od realne, angažovan je advokat i biće regulisano oko količine novca koju isplaćuje Osiguranje.

Nakon toga ima u regionu jedna ista ovakva na koju je Peđa bacio oko, pa će poslužiti... :thumbup:

Guest
This topic is now closed to further replies.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

• Create New...