Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Poskupljenje putarina u Srbiji

Recommended Posts

Putevi Srbije ponovo traže povećanje putarine za 20 odsto

 

putarine%20novosti.jpg

 

 

Kako prenosi Tanjug, Putevi Srbije će posle Nove godine i zvanično podneti vladi zahtev za povećanje cene putarine u proseku za 20 odsto. To je najavio v. d. generalnog direktora tog javnog preduzeća Zoran Drobnjak.

 

Sa zahtevom Puteva Srbije za povećanje putarine prethodno treba da se saglase ministarstva za saobraćaj, finansije i privredu, rekao je Drobnjak Tanjugu i dodao da bi tek nakon toga o tome mogla da odlučuje Vlada Srbije.

 

On je naglasio da putarina u Srbiji nije menjana skoro šest godina i da bi trebalo da se poveća za iznos PDV-a od 20 odsto da bi bilo više novca za održavanje putne mreže.

 

Putevi Srbije su 1. jula ove godine počeli da plaćaju PDV na prihod od putarine.

 

Drobnjak je rekao da je još važnije da se ponovo vrati izdvajanje dela akcize na naftne derivate za održavanje puteva i podsetio da je izdvajanje od 20 odsto ukinuto 2012.

"Trebalo bi ponovo da se izdvaja 20 odsto ili bar 10 odsto", naveo je Drobnjak dodajući da bi Putevi Srbije onda imali još 20 milijardi dinara godišnje za tu namenu ako bi se izdvajalo 20 odsto, odnosno 10 milijardi ako bi se uzimalo 10 odsto od akcize.

 

Drobnjak je ranije izjavio Tanjugu da je putarina u Srbiji "daleko najjeftinija u regionu" navodeći da, na primer, u Hrvatskoj putarina košta 6,5 evra za 50 kilometara od Zagreba ka Sloveniji, dok u Srbiji toliko treba izdvojiti za oko 250 kilometara.

 

Preuzeo sa AutoBlog.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites

pa ne moze da se uradi kad nemaju "lovu".

a da bi uradili sve ostale puteve treba im 10god rada i 30god naplate prvo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

pa ne moze da se uradi kad nemaju "lovu".

Inace, povecanje trazi ***, koji je (pored ostalih bisera) izjavio da kad se isplate plate i svi moguci troskovi, preostala sredstva su nedovoljna za odrzavanje puteva.

Pa da li mi radimo za njih ili treba da bude obrnuto? Stvarno i treba da nas jase ko stigne...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne podrzavam ovo jahanje ... jahace nas dok pristajemo na skuplje putarine, cujem posle nove godine najavljuju poskupljenje goriva za oko 5 dinara ... umesto da drzava ulaze bilo sta u proizvodnju oni samo cekaju da dodju stranci sa parama, da narod plati porez i da narod placa sve njihove zahteve i hirove ... troskovi sve veci, a plate sve manje ili ih uopste nema ... Srbija zemlja ponosnih seljaka mora da uvozi voce i povrce, a kod nas se baca to isto voce i povrce ... mleko placamo kao da samo jednu kravu imamo u celoj drzavi, a seljacima se vise isplati da ga proliju na sred ulice nego da ga daju na otkup ... Pa kad se sabere nesposobna i retardirana vlada i narod koji voli da ga jasu ... ispadne ovo sto gledamo svaki dan na ulici ... Sve u svemu nadam se da cu uskoro da pobegnem odavde i da necu morati da gledam, slusam i prezivljavam ovo ... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posle prijema Hrvatske u EU premijerka Nemacke je izjavila da ce primanje sledecih clanica biti za 13 god. Komentar nasih strucnjaka je bio da je to realan rok i da nas ceka tezak put...

S druge strane, nase radnike tamo jedva cekaju...da peru sudove, neguju nepokretne, rade na gradjevini...

Kako god uzmes ova generacija je naj..... Bolje moze biti samo nasoj deci.

Послато са GT-I8530 користећи Тапаток 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da ne pricam mnogo, je*es takvu drzavu ako cekamo da se uvalimo u eu pa da nam oni daju, mada vidimo da i oni nemaju ... sto se tice nasih ljudi tamo, ovih sto idu na 3 meseca pa se vrate sa velikim parama  :vava:

 

njih tamo niko nece da zaposli na crno, mogu kod nekih nasih da rade, zato sto su nasi, ali ne zato sto se mnogo vole, nego su oni koji su pre 30 godina otisli put evrope i dalje prosti i zatucani, da ne postuju ni zakone ni drzavu u kojoj zive, a i odgovara im jeftina radna snaga koja mora da cuti i trpi i da pere sudove, jer zna da kuci nema leba da jede ... 

mogao sam da odem u bec i da zivim takav zivot tamo, ali jednostavo kad se setim sta sve tamo zivi i uziva sa ovih prostora, ovaj zivot ovde mi dodje kao raj ... 

 

Moje misljenje je da bi mi trebali sami da organizujemo svoju drzavu pa da u eu udjemo (ako nekad slucajno pogodimo vrata) sa nekim kapitalom, i sa nekom proizvodjnom ... jer u slucaju da se eu raspadne, sto im od srca zelim i cemu se nadam, ostace jaka nemacka, a mi cemo morati da se uzdamo u svoju poljoprivredu, ako mislimo da nesto sutra jedemo ... 

 

zna se, kome svaba kroji kapu njemu je uvek na usima ladno ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa to... mislio sam nije šaljiva naslovna, prava naslovna ... neverovatno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma sve joj po spisku našminkanoj... ona se razume... ko Marica.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ček, ček, biće toga još... mada, miriše mi kao da je Blic malo napumpao "Predlog" koji još nije donet... kako bi -ono prodali koji primerak više... videćemo šta će sutra zapravo pisati u Blicu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najbolje je što se toliko para sasulo u toliko renoviranje naplatnih rampi i tolike ljude tamo plaćamo, sad ćemo verovatno još za hatdware i software upgrade da platimo, pa tako... samo troši, pa rušì, pa ponovo pravi i ruši... i tako.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...