neshaoct 9506 Posted March 30, 2022 @APAMsoldier Šta se dogodi kada na otpadima uopšte ne pomeneš Multiplu, već samo tražiš crevo za taj motor? Kontam da je sve to isto i kod drugih Fiat modela sa istim motorom koji su mnogo češći... pa možda samo da zatražiš da ti slikaju crevo i pošalju na Viber pre slanja brzom poštom. Vlada Surčin 060/3344933 Maki Šabac 063/8367177 Peđa Inđija 062/554-380 Raća Šabac 069/3352963 Nikola Omoljica 063/289-350 Njegoš Čačak 063/697-937 Inđija 063/841-9572 Čačak 064/5709747 Kidi Vinogradska NBG 064/6639623 Beogradska 161, Bg 063/8189919 Panta Obrenovac 064/2244963 Loznica 061/1883727 Jakšić Mladenovac 064/2017424 Čačak 061/6040400 Čačak 064/2448979 Mića Šabac 065/5271208 Sale ŠABAC 063/8029371 (Žarko) Aca Šabac 063/375530 Mile Šabac 064/1955935 Dejan Mladenovac 065/8104038 Ivica 065/338-60-10 Pop KG 063/7733257; 069606100 Slobodan 064/2123575 Nenad 060/5554563 (radi zajedno sa Slobodanom) Dejan Surčin 064/1124143 ! Lazarevac 069/0033754 i 069/0074094 - Fiat/Lancia/Alfa Romeo Otpadi 1 dach@ reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Miroslavjtd 4 Posted August 19, 2022 (edited) Ima li, i gde kupiti? Žabica od krovne lajsne. Edited August 19, 2022 by neshaoct prebacio sliku na FLCS server / spojeno Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9506 Posted August 19, 2022 @Miroslavjtd Svaki deo za svoj auto, bukvalno svaku žabicu možeš kupiti kod ovlašćenog. Verovatno nećeš moći samo jednu da kupiš, već kesicu u kojoj ih ima 5 ili 10 komada. I, verovatno ih neće biti na stanju, nego ćeš poručiti i sačekati 7-15 dana da stignu. 1 Ivan reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 16033 Posted August 19, 2022 I verovatno ce da se odusevi cenom, za parcence plastike . Skoro sam pitao za drugara za zabicu za gepek za Nuova Bravo - 400 kinti komad, a upravo isto tako, minimum pakovanje od 10 komada. Moze se pogledati i na nekom otpadu, ako se nadje u normalnom stanju. Za neke tipove zabica, prave ih i iz aftermarketa. @Miroslavjtd Da si napisao bar koji auto je u pitanju, mogli smo da pogledamo i koja je cifra okvirno u pitanju kod ovlascenih. Quote Share this post Link to post Share on other sites
totti 13148 Posted August 19, 2022 I verovatno ce da se odusevi cenom, za parcence plastike Difuzor u zadnjem braniku za C4 košta 11.000 u ovlašćenom, nema ga kao kopija. Al' pazi sad - onaj sa lajsnom na sebi (imitacija hroma) košta 36.000 Sent from my SM-G770F using Tapatalk 1 1 1 Ivan, moron and Woodoo reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Onimus 2 Posted September 11, 2022 (edited) Ima li neko da prodaje novu i samo novu cev od Boš pumpe do magistrale? Imam problem sa ovom cevkom što ide od boš pumpe do magistrale. U pitanju je Lancia Delta 2.0 121kw mjet. Zamenjene već dve cevi, zamenjena i duga magistrala i opet pušta naftu na navoju, ali u onom delu gde se zavrće u magistralu, a kaplje pre šrafa koji se uvrće u magistralu. Da li je neko imao problem i kako ga je rešio? Ima li ikakvog leka? Hvala... Edited September 11, 2022 by neshaoct spojeno / formatiranje Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9506 Posted September 11, 2022 @Onimus Svaki deo za svoj auto (do poslednje žabice) možeš kupiti nov kod ovlašćenih servisa. Nazoveš ih, izdiktiraš broj šasije, a najbolje i kataloški broj te cevke (kažeš da si je već menjao što onda znači i da je predviđena za zamenu i da ima svoj poseban kataloški broj). Ako i nemaš kataloški broj tog dela, uz davanje broja šasije i objašnjenje šta je u pitanju - pronaćiće oni sami. Ili će ti reći odmah cenu, ili ćeš ih opet zvati za npr. pola sata-sat. Ili, možda i oni tebe nazovu kad pronađu deo i cenu. Pošto je to stavka koja se verovatno retko traži, teško da će je imati na stanju, pa će zato morati da se poruči. To znači do 15 dana čekanja da deo stigne u Srbiju (obično bude brže od toga). Quote Share this post Link to post Share on other sites
Onimus 2 Posted September 11, 2022 Da, Bogunović je rekao da se čeka oko 20ak dana, mislio sam da neko možda ovde ima novu na stanju. U pravu ste, teško da to neko ima na stanju. Hvala na odgovoru. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tadej 227 Posted December 25, 2022 Mislim da je negde bila tema za pomoć oko neke kupovine ali ne mogu da je nađem, ako mogu nadležni da premeste moj postTreba mi neko iz Krusevca da mi kupi jednu jaknu u Tom Tejloru, neki je TC u pitanju, naravno platio bih unapred i castio bih, vrednost jakne je oko 7.600, imamo li koga ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 16033 Posted December 25, 2022 11 minutes ago, Tadej said: Mislim da je negde bila tema za pomoć oko neke kupovine ali ne mogu da je nađem Imamo ovu temu, ali za pomoc pri gledanju kola ili guma : Quote Share this post Link to post Share on other sites
python 101 Posted December 25, 2022 24 minutes ago, Tadej said: Mislim da je negde bila tema za pomoć oko neke kupovine ali ne mogu da je nađem, ako mogu nadležni da premeste moj post Treba mi neko iz Krusevca da mi kupi jednu jaknu u Tom Tejloru, neki je TC u pitanju, naravno platio bih unapred i castio bih, vrednost jakne je oko 7.600, imamo li koga ? Imamo, mada mislim da imaju i webshop Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tadej 227 Posted December 25, 2022 Imamo, mada mislim da imaju i webshopImaju ali ovo je outlet i baš je razlika u ceni. Na sajtu je oko 13.000 Quote Share this post Link to post Share on other sites
python 101 Posted December 25, 2022 Mogu ja da pogledam sutra, samo napiši šta. 1 Tadej reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bule222 2 Posted July 9 (edited) Zanima me gde bih mogao nabaviti kuciste filtera za vazduh za Grande Punto 1.4 16v, probao sam preko kp, i kontaktirao 49 prodavaca, i svih 49 mi je reklo da trenutno nemaju. Edited July 9 by neshaoct spojeno / formatiranje Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9506 Posted July 9 @Bule222 Ako možda nisi već zvao i ovde, kaže da ima: Plus, možda možeš i da ga popraviš, zavisno šta je problem: - Fiat (Grande) Punto EVO - popravka kućišta filtera vazduha Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bule222 2 Posted July 9 12 minutes ago, neshaoct said: @Bule222 Ako možda nisi već zvao i ovde, kaže da ima: Plus, možda možeš i da ga popraviš, zavisno šta je problem: - Fiat (Grande) Punto EVO - popravka kućišta filtera vazduha Hvala, nije mi ni palo na pamet da tu pogledam, evo vec sam upecao jedan na stanju koji je 20km od mene. Zanima me, da li mozda znate da li je moguce odraditi neku "preventivnu" zastitu te plastike, jer je to ocigledno mana na svim fiatovim automobilima? Negde sam citao da su neki ljudi lepili neke trake ili nesto da se ta plastika ne bi otopila i ispucala. Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 1556 Posted July 9 Deficitarna roba su ta kucista ja se raspitivao isto i niko nema a i ko ima neka cena tipa 50e ili tako nesmo mislim da mi rekose. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Aleksandar1993 11 Posted August 11 (edited) Pozdrav svima. Imam jednu muku. Nigde u Srbiji ne mogu da nadjem nosače motora za Lanciu Deltu 1.8 tbi. Da li postoji neko ko reparira nosace motora? Ili ako ima neko drugo rešenje. Hvala na pomoći. Edited August 12 by neshaoct spojeno Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 16033 Posted August 11 @Aleksandar1993 Pretpostavljam da si gledao kod ovlascenih, cak ne moze ni preko njih da se nabavi? Unesi svoj VIN u ePer, nadji nosac koji te zanima i pogledaj Compatibility listu. Malo je verovatno, ali mozda te nekim slucajem iznenadi da odgovara i sa nekog drugog, manje egzoticnog modela. Ta 1750 TBi motorizacija (tacnije 1742 ccm) je bila dosta cesca u Alfama. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 16033 Posted August 11 (edited) Kolega me je zamolio na PM da mu nesto proverim u ePer. Pa se setih i ovoga, nije me mrzelo da pogledam kada je vec otvoren... Proveri jos jednom i sam za svoj VIN - ali ako dobro gledam, recimo neki nosaci 1.8 motora odgovaraju i sa Brava 1.6 i 1.9, Delte 1.6 i 1.9, ... Konkretno, npr. za 1.8 motorizaciju Delte, za nosace kaze ovako: Kada za veci nosac otvoris Compatibility listu, kaze da odgovara i sa ovih modela (Bravo 1.6, Delta 1.6 i 1.9): Dok za reket kaze da pasuje sa 1.6 i 1.9 Brava i 1.6 i 1.9 Delte: Edited August 11 by Ivan 4 ISV_01, Aleksandar1993, Reacher Gilt and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Aleksandar1993 11 Posted August 12 @Ivan hvala puno! Da bio si u pravu ovaj pasuje. I moze da se nadje cak je i cena ok. Oko 4500din. Sad mi problem pravi drugi nosac koji stoji pored njega, ispred menjaca. E njega nema nigde jer je izgleda koriscen samo u ovom autu. A kod nas su retki. Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9506 Posted August 12 4 hours ago, Aleksandar1993 said: E njega nema nigde jer je izgleda koriscen samo u ovom autu. Za taj auto sve ima kod ovlašćenog servisera. Razumem da nisu prvi izbor jer su obično jaki sa cenama, ali kad već nema nigde... Plus, nije baš po automatizmu da su delovi uvek (u 100% slučajeva) ekstremno skupi kod njih. 2 Aleksandar1993 and Ivan reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 16033 Posted August 12 (edited) 12 hours ago, Aleksandar1993 said: @Ivan hvala puno! Da bio si u pravu ovaj pasuje. I moze da se nadje cak je i cena ok. Oko 4500din Nema na cemu. Lepo ti rekoh da prvo pogledas Compatibility listu, mozda se iznenadis . Nije ni cudo sto se mucis da nadjes kada na dosta mesta rade dunsteri koji o tome pojma nemaju, a eto ispostavilo se da pasuje i sa najobicnijeg dizel Nuova Bravo. Samo pokusaj da nadjes iz originala ili bar nesto kvalitetnije, pisano je po forumu do besvesti sta treba zaobilaziti. Toliko koliko pominjes, samo za nekih 10 EUR vise sam platio za bivsi Bravo kod kolege (ali fabricki, posto covek ima semu), dok je kod ovlascenih isti takav bio visestruko skuplji: On 11/1/2022 at 8:11 PM, Ivan said: Uvek uz mali servis bacim jos po neki dinar unapred ili preventivno... Zamena menjackog ulja, svecice (iridijumske), sada sam odlucio da zamenim donji nosac (reket) koji je polako krenuo (mada je moglo jos da tera ). Uzeh naravno iz originala, kod ovlascenih je trenutno 12.000 din. Zahvaljujem se kolegi @MiloshBg preko koga je uzeto visestruko jeftinije, takodje preporuka za saradnju. Nosac je od restyle modifikovan, za MultiAir Turbo nosi sifru 51910854. Uz ranije zamenjeno menjacko ulje, podmazao sam nedavno sajle i mehanizam na zvonu menjaca i jabucicu u kabini. Tako da sada saltanje deluje jos za trunku lepse, ako nije placebo efekat . Ako jeste, nema veze, pocastio sam iduceg vlasnika . Sto se tice tog drugog nosaca koji pominjes, ipak bi bilo previse da kompletno kacenje bude isto . Compatibility lista kaze samo Delta 1.8 (i pre i posle restyle): Kao sto ti Nesa rece, imas verovatno kod ovlascenih. Samo sto ce cena sigurno biti malo bolnija. Ali zvrcni par njih pa proveri po serijskom broju, ponekad moze da se iskopa nesto i povoljnije. Ako imas klupsku karticu, kod nekih imamo i dodatni popust. Edited August 12 by Ivan 2 Woodoo and Aleksandar1993 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Aleksandar1993 11 Posted August 28 Update, nazalost ni kod ovlascenih nema jer se vise ne proizvode, kod svih sam pokusao. Tako da bukvalno nosac ne postoji niti imam resenje za ovaj problem. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 16033 Posted August 28 (edited) @Aleksandar1993 Jesi li probao da li mogu da ti nabave preko "prodajadelova.rs"? Vrlo retka motorizacija u redjem modelu, pa nije ni logicno da drze na stanju... U svakom slucaju, malo je vise cimanja, ali gomila stvari za Italijane je mogla da se nabavi preko Poljaka. Edited August 28 by Ivan Quote Share this post Link to post Share on other sites