Jump to content
FAS Goran
silenci

24 sata Nirburgringa

Recommended Posts

ko hoce da prati 24 sata ninburnringa evo linka.ja ove trke godinama pratim,a zelja mi je da ucestvujem na jednoj...                                                                                                                                                             

http://adac.24h-renn...010.4101.0.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

  zavrsena 24 sata ninburnringa,po meni najteza trka na svetu,dosta se paznje posvecuje toj trci ,ucestvuju od amatera do profi timova sa poznatim imenima.ove godine pobedio je bmw m3 gt2,drugi je bio ferarri f430 gtc sa privatnim timom.,a treci je bio audi r8lms.dugogodisnji pobednik trke je bio porsche manthay team,ove godine su nastupili sa porscheom sa hibridnim pogonom,vodili su,al si imali tehnickih problema pri kraju.                               http://adac.24h-rennen.de/Live.4059.0.html 

Edited by silenci

Share this post


Link to post
Share on other sites

datenbank_de.jpg

i ove godine se vozi 24 sata ninburnringa pa ko voli i moze nek se prijavi da ucestvuje :thumbup::thumbup: : mogli bi mi kao klub da se organizujemo i da vozimo,eto naprimer uzeli bi bojketov :unworthy: auto i jedno 3 ,4 nasa najbolja vozaca

d_18962_800_600_90.jpg

Edited by silenci

Share this post


Link to post
Share on other sites

sutra pocinje 24 sata ninburnirnga,najteza trka na svetu :thumbsup:,staza dugacka preko 20 km.danas su vozene kvalifikacije i najbrzi je bio ferarri 458 italia :thumbsup: Farnbacher team.mnogo sjajnih automobila i dosta poznatih vozaca.

27 marki automobila.33 nacije i 22 klase koje ucestvuju ove godine na Nordschleife 2011

d_19514_800_600_90.jpg :unworthy:

Edited by silenci

Share this post


Link to post
Share on other sites

zavrsena je trka 24 sata ninburnringa,a pobednik trke je manthay porsche 911 GT3 RSR

IMG_2849.jpg

drugo mesto zauzeo je BMW M3

Nuerburgring_24h_2011_Top_Ten_c890x594_ffffff_C.jpg

a trece mesto je zauzeo audi R8 GT LMS

Nuerburgring_24h_2011_Top_Ten_c890x594_ffffff_C.jpg

ferarri koji je osvojio polpoziciju zavrsio je na 11om mestu :wallbash:

Edited by silenci

Share this post


Link to post
Share on other sites
Toyota na 24 časa Nirburgringa

 

toyota%20nirburgring.jpg

 

41. izdanje trke ''ADAC Zurich'' 24 časa Nirburgringa će biti sedmo po redu na kome se takmiči Toyotin ''GAZOO Racing'' tim, čije je sedište u Japanu. Toyota Motor Corporation (TMC) želi da proizvede još bolje automobile, tako što izlaže svoje proizvode i ljude najtežim izazovima, kao što je ova ekstremna trka izdržljivosti na 25 kilometara dugoj Nordšlife stazi u Nirburgringu.

Osoblje ''GAZOO Racing-a'' - uključujući vozače, inženjere i mehaničare – sastoji se od radnika Toyote, koji rade normalne dnevne poslove u kompaniji u Japanu. Angažovanje radnika kompanije na trkačkoj stazi daje inženjerima i tehničarima zaduženim za razvoj vozila priliku da usavrše svoje veštine, kako bi nastavili da stvaraju proizvode koji prevazilaze očekivanja kupaca.

Osim sa Lexusom LFA (SP8 klasa), „GAZOO Racing“ takođe učestvuje sa dva Toyota GT86 vozila pripremljena za trke (SP3 klasa). Sezonski vozači trka će se pridružiti vozačima iz Toyote.

''GAZOO Racing'' tim je na prošlogodišnjim trkama izdržljivosti pobedio u SP8 i SP3 klasama. Tokom VLN trka izdržljivosti, ranije ove godine na Nirburgringu, automobili su pokazali odlične performanse, uz pobedu u klasi i drugo mesto za Lexus LFA i dva mesta na tronu za GT86 automobile.

 

''Toyota Swiss Racing'' tim se sa tri Toyota GT86 trkačka automobila (V3 klasa) ponovo pridružuje ''GAZOO Racing-u'' na legendarnoj stazi smeštenoj na Ajfel planinama. Švajcarski tim je prošle godine bio impresivan debitant, uz pobedu u klasi na 24-časovnoj trci. Na ovogodišnjoj trci TMG će predstavljati ukupno sedam TMG GT86 CS-V3 automobila, isporučenih ''Toyota Swiss Racing'' timu, ''Dörr Motorsport-u'' i ''MSC-Rhn c. V. im ADAC-u''. Trkački automobil sa pogonom na zadnje točkove i 200 ks specijalno je razvijen za V3 klasu VLN serije, baziranu u Nirburgringu.

Oslanjajući se na svoje bogato iskustvo u motosportu, TMG je napravio još uzbudljiviju trkačku CS-V3 verziju  atraktivnog GT86 modela kome je dodat sportski izduv, ogibljenje, kočnice i jača šasija, a takođe je optimizovana raspodela težine prilagođena za motosport.

Ovogodišnja trka ''ADAC Zurich'' 24 časa Nirburgringa obećava vikend pun uzbuđenja i akcije, uz preko 200 učesnika spremnih da osvoje 25-kilometarsku stazu.

 

Raspored ''ADAC Zurich'' 24 časa Nirburgringa trke

 

Petak, 17. maj

14:25 – 15:55 Slobodni trening

19:35 – 23:30 Kvalifikacije 1

 

Subota, 18. maj

11:20 – 13:20 Kvalifikacije 2

17:50 – 18:45 Kvalifikacije najboljih 40

 

Nedelja, 19. maj

17:00   Početak trke

 

Ponedeljak, 20. maj

17:00  Kraj trke

 

''GAZOO Racing'' ima misiju da novim generacijama prenese užitak, strast i snove motosporta. Pripremljeni su različiti programi koji pokazuju svu atraktivnost vožnje: 1) ponos i zadovoljstvo vlasništva: proces tokom kojeg se automobili usavršavaju i rafiniraju kroz učestvovanje na trkama i ostalim testiranjima; 2) užitak i uzbuđenje vožnje: zadovoljstvo koje donose „žmarci” i uzbuđenje trkačke staze; 3) priča o automobilima i deljenje zajedničke strasti: forum na kom se zaljubljenici u automobile okupljaju i pričaju o svojoj strasti.

 

''Toyota Motorsport GmbH'' (TMG) ima sedište u Kelnu, Nemačka. Od 1979. godine gradi svoju reputaciju na Svetskom reli šampionatu, uz pobede četiri vozača i tri proizvođača tokom višegodišnjeg učestvovanja koje je okončano 1999. godine. TMG je takođe bila matična kuća Toyotinih timova 24 časa Le Mana (1998-1999.) i Formule 1 (2002-2009.), od kojih je svaki ostvario zapažen uspeh. Takođe, TMG ima podružnicu za tjuniranje i konverziju sportskih automobila (osnovanu 1994.). Od 2009, TMG je vodeći pružalac inženjerskih usluga koji različitim industrijskim granama nudi najmodernija razvojna postrojenja i znanje. TMG je takođe pionirski centar za razvoj tehnologije i nosilac nekoliko rekorda na Nirburgring Nordšlife stazi i „Pikes Peak International Hill Climb“ takmičenju. TMG se 2012. vratio u motosport, kao matična kuća TOYOTA Racing tima na FIA Šampionatu u izdržljivosti, gde se takmiči sa hibridnim automobilom dizajniranim i napravljenim u TMG. Od šest trka na kojima je učestvovao, TMG-ov TS030 hibrid je ostvario tri pobede i tri pol pozicije.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mercedes-Benz SLS AMG GT3 pobednik Nirburgringa
 
mercedes%20sls%20gt3.jpg
 
Mercedes SLS AMG GT3 Black Falcon je pobedio na ovogodišnjoj trci 24 sata Nirburgringa. Automobil broj 9 su vozili Bernd Schneider, Jeroen Bleekemolen, Sean Edwards i Nicki Thiim. Zahtevnu trku su završili 2 minuta i 39 sekundi ispred konkurecije nakon 88 krugova.
''Ova pobeda na 24 sata Nirburgringa je pravedna nagrada za odanost naših timova klijenata'' rekao je Toto Wolf, čelnik Motorsporta u Mercedes-Benzu. ''Nirburgring je oduvek imao veliku važnost i simboličko značenje za Mercedes-Benz jer upravo je tu stvorena legenda o Srebrnoj Streli pa je zato izuzetno zadovoljstvo biti svedok novoj pobedi naših AMG klijenata'' dodao je Wolf.
Na ovogodišnjoj trci je je učestvovalo ukupno sedam SLS AMG GT3 modela, a broj 22 Rowe Racing-a je osvojio ukupno treće mesto.
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

mnogo je bilo zajebano voziti ovogodisnju trku,jer je non stop padala kisa,pa je cak trka bila i stopirana

konacno su mercedesi sls amg dorasli da budu najbolji i da pobede,jer su porsei neprikosoveni,kao npr ekipa Manthay koja je dosta puta pobedila na trci

 

 

:unworthy:

evo jedan snimak iz kabine jednog porshea GT3,vozio je leh keen
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Peugeot 208 GTi najbrži u klasi na 24 sata Nirburgringa
 
98202-peugeot%20208%20gti.jpg
 
Predstavnik Velike Britanije, Bradley Philpot, sa svojim timskim kolegama iz Francuske, Nemačke, Španije, Italije, Holandije, Belgije i Švajcarske, u tri Peugeota 208 GTi pripremljena u sportskom odeljenju Peugeot Sport uspeli su da osvoje prva tri mesta u klasi SP2T (do 1.600 ccm, benzinski motor), čime su pokazali apsolutnu dominaciju na jednoj od najtežih trka izdržljivosti na kojoj su se vozači ovaj put suočavali sa izuzetno lošim vremenskim prilikama, velikom količinom vode na stazi i gustom maglom.
 
Pobednički automobil sa startnim brojem 216 su vozili Christiaan Frankenhout (Holandija), Johnny Niederhauser (Švajcarska), Vincent Radermecker (Belgija) i Giacomo Ricci (Italija). Drugo mesto je pripalo Peugeotu 208 GTi sa startnim brojem 208 koji su vozili Nemci Michael Bohrer i Jurgen Nett, zajedno sa Francuzima Stéphane Cailletom i Julien Piguetom.
''Ovo je zaista odličan rezultat za Peugeot i naš tim koji je napravio perfektan posao'', izjavio je Frankenhout, nakon poslednjeg odvezenog kruga u ''zelenom paklu'', kako u šali nazivaju 22 kilometra dugu stazu Nordschleife. ''Pored prva tri mesta koja smo osvojili u klasi, posebno nas raduje što je naš najbrži auto u ukupnom poretku završio na visokom 32. mestu'', dodaje Frankenhout.
''Ostvarili smo naš cilj i stigli do podijuma. Nema veće nagrade za naporan rad našeg tima'', rekao je nakon trke Francuz Mathieu Sentis, koji je treću 208-icu delio s Nemcem Stephenom Eppom, Špancem Gonzalo Martínom Andrésom i Britancem Bradleyem Philpotom.
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Lexus LFA Code X za 24 sata Nirbugringa

 

lexus%20lfa%201.jpg

 

Toyota je saopštila da će GAZOO Racing tim na ovogodišnjoj trci izdržljivosti 24 sata Nirbugringa učestvovati sa tri različita modela. Ističe se pre svega ovaj Lexus LFA Code X, ali Toyota o ovom sportisti nije saopštila mnogo detalja.

 

lexus%20lfa%2011.jpg

 

Ipak, poznato je da će ga pokretati 5.3 litarski V10 motor, kao i da ima elemente od ugljeničnih vlakana i smanjenu težinu, dok ostali detalji tek slede. GAZOO Racing tim će pored LFA Code X modela na Nirbugringu učestvovati i sa Toyotom GT 86 i jednom manje ekstremnom verzijom Lexusa LFA.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites
Mazda MX-5 na trci 24 časa Nirburgring

 

mazda%20mx-5%2024h.jpg

 

Mazda je spremna da modelom MX-5 Miata, sledećeg meseca učestvuje na 24 časovnoj maratonskoj trci koja će se voziti na veoma zahtevnoj nemačkoj stazi Nirburgring. Na ovaj potez Mazda se odlučila kako bi obeležila 25-ti rođendan modela MX-5, a u isto vreme i odlazak trenutne generacije NC i dolazak potpuno novog modela ND koji se očekuje sledeće godine. Za svoj ulazak na 24 Hours Nirburgring, Mazda se udružuje sa timom JOTA Sport, dakle Britanci će biti zaduženi za pripremu trkačkog auta MX-5 i upravljaće timom. Vozači će biti bivši vozači Formule, Stefan Johansson (on je vozio za Mazdu i na trci 24 Hours of Le Mans), Wolfgang Kaufmann kao i Owen Mildenhall i Teruaki Kato.  Automobil koji će voziti biće standardan MX-5, modifikovan samo sa sigurnosnim nadogradnjama za motosport. Takmičiće se u klasi V3, a poseduje agregat zapremine dva litra. 

 



 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Subaru će učestvovati na trci

 

subaru3.jpg

 

Proizvođač automobila Subaru, kompanija FHI i njeno sportsko odeljenje Subaru tehnika internacional (STI) učestvovaće po sedmi uzastopni put na čuvenoj auto-trci ''24 časa Nirburgringa'' koja će se održati na čuvenom autodromu u Nemačkoj od 19-22. juna 2014. godine sa svojim novim modelom Subaru WRX STI NBR 2014, trkačkim automobilom razvijenom na bazi novog modela WRX STI. Cilj fabrike i njenog sportskog odeljenja je da po treći put pobede u klasi SP3T kao što su uspeli i na ovoj 24-časovnoj trci 2012. godine. Subaru će tim povodom održati konferenciju za medije u prostorijama pres-centra na autodromu Nirburgring 20. juna u 16 časova po sredenje-evropskom vremenu, a susret sa novinarima kao i sama trka biće prenošena na posebnom veb-sajtu i putem Subaru-Ustream-a.

 

subaru1.jpg

 

Od kada se prvi model našao na drumu daleke 1992. godine Subaru WRX je postao ikona zaljubljenika u auto sport širom sveta kao poseban sportski sedan koji kombinuje impresivne osobine vrhunskog sportiste sa praktičnošću limuzine sa četvoro vrata. Mada se u Subaru WRX STI NBR 2014 ugrađuju specijalni sklopovi i sam automobil je posebno spremljen za trke izdržljivosti, on se sastoji od istih osnovnih delova od kojih se izrađuje i model WRX STI za masovnu proizvodnju koji se prodaje u redovnoj prodajnoj mreži. Model koji je upravo predstavljen, sportski automobil razvijen na bazi novog WRX STI, rezultat je unapređenja stalne između FHI i njegovog sportskog odeljenja STI.

 

subaru2.jpg

 

Hrabro se upuštajući u trku sa trkačkim automobilom koji je izveden iz komercijalnog vozila za masovnu proizvodnju Subaru želi da demonstrira superiornost svog čuvenog simetričnog pogona na sve točkove SAWD čak i na trkačkoj stazi u Nirburgringu koju inače zovu ''najbrži javni put''.

 


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

sada ovaj vikend se vozi 24 sata ninburnringa,jako zanimljiva trka,meni cak zanimljivija nego 24 sata le mana,koja je vozena prosli vikend

moram naci live stream da pratim,jer vise nemam nemacki kanal sport 1,valjda ga ugasili

 

RE_20130517_1171.jpg

 

jedan od ucesnika

Share this post


Link to post
Share on other sites
Audi R8 LMS pobednik 24 sata Nirburgringa

 

audi%2024%20r8.jpg

 

Četrdeset i drugi po redu 24 Hours of Nurburgring završen je, a Audi je zabeležio još jednu pobedu. Audi R8 LMS Phoenix Racing završio je trku prvi, pa je tako čitave dve minute stigao pre Mercedes-ove konkurencije. Prošlogodišnjem pobedniku Black Falcon Mercedes-Benz SLS AMG GT3 ovog puta pobeda je izmakla ali je uspeo da završi P2 pre Mercedes SLS AMG GT3 Rowe Racing. Na taj način obezbeđena su dva mesta na pobedničkom postolju za Mercedes, isto kao i za Mercedes F1 tim u susednoj Austriji.

Ovo je druga pobeda koju je Audi zabeležio na ovoj stazi, prvi put je to bilo u toku 2012. godine, dok je Mercedes prvi put pobedio na ovoj trci prošle godine. BMW i dalje beleži najveći broj pobeda u istoriji 24 Hours of Nurburgring događaja, čitavih devetnaest.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites

ovog vikenda je odrzana 24 sata ninburnringa ,najuzbudljivija trka na svetu,barem za mene,skoro citavu trku sam pratio preko live streama

pobednik trke je mercedes AMG GT  GT3,odnosno prve 4 pozicije su zauzeli ovakva 4 mercedesa

ovaj sto je zavrsio na drugom mestu je vodio tokom citave trke,al u poslednjem krugu ga je obisao ovaj beli GT uz mali kontakt trkacki

a tu je i jedan opasni italijan

24h-Rennen-Nuerburgring-2016-Nordschleife-Sonntag-29-5-2016-fotoshowBig-9c4c8768-952983.jpg

24h-Rennen-Nuerburgring-2016-Nordschleife-Sonntag-29-5-2016-fotoshowBig-59d2f4f4-952986.jpg

24h-Rennen-Nuerburgring-2016-Nordschleife-Sonntag-29-5-2016-fotoshowBig-dc2c75ac-952901.jpg

24h-Rennen-Nuerburgring-2016-Nordschleife-Sonntag-29-5-2016-fotoshowBig-7ac5da55-952902.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

ovog vikenda vozi se 24 casa zelenog pakla,nazalost necu moci pratiti trka ,kao ni F1 u barseloni,nazalost

neki od ovogodisnjih automobila,tu je cuvena Opel Manta

 

24h-Rennen-Nuerburgring-2018-Nordschleife-Audi-R8-LMS-Startnummer-1-fotoshowBig-ff978a08-1162429.jpg24h-Rennen-Nuerburgring-2018-Nordschleife-BMW-M6-GT3-Startnummer-33-fotoshowBig-721261b4-1162427.jpg

24h-Rennen-Nuerburgring-2018-Nordschleife-Hyundai-i30N-TCR-Startnummer-830-fotoshowBig-ada78b21-1162433.jpgImpressionen-24h-Rennen-Nuerburgring-2018-Nordschleife-Donnerstag-10-5-2018-fotoshowBig-a11d5a75-1162299.jpg24h-Rennen-Nuerburgring-2018-Nordschleife-Porsche-911-GT3-R-Startnummer-912-fotoshowBig-5c25a5fd-1162426.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...