Jump to content
Goran

Recommended Posts

Pored Stila imam i ovaj autic. :)

Kupljen pre 3-4 godine za neke smeshne pare i za par dana restauracija se privodi kraju! Delove,tj limariju smo tata i ja nabavili iz Hrvatske, Belgije i Italije. Mnogo vremena,truda i novca ulozheno u isti ali mislim da se sve to isplatilo jer je prelepo videti ga skoro gotovog! :)

Shta god vas zanima,pitajte! :)

Shteta je shto se boja ne vidi na autu,to je blaga krem boja sa ljubichastim perlama koje su "uronjene" u providno zelenu boju. Uzhivo mnogo lepshe izgleda i bukvalno "menja" boju.

IMG_2852.jpg

IMG_2854.jpg

IMG_2856.jpg

IMG_2857.jpg

IMG_2858.jpg

NEVEROVATNO! Najlepše nešto što sam video do sad. Jedva čekam da ga isterate iz garaže i kompletnog da ga sagledam. Pozdrav tati, a i vama!! (Marčelo Mastrojani i Sofija Loren su se vozili u ovoj napravi, nekada davno, ne znam samo u kom filmu).

Edited by Damjanović

Hvala Damjanovicu! :)

Za 10-ak dana je skup oldtimera u ZR-u,do tad ce 101% biti gotov tako da cemo cale i ja biti tamo. Ko hoce neka navrne i vidi lepotana ;) Samo se javite unapred da i ja budem tamo :) Ne morash mi persirati,verovatno sam mladji od tebe ;)

Svaka cast,prelepo.Jos vece cestitke na snazi volje da ga ne upgradujete.Ja ne bi izdrzao da mu ne odradim poboljsanja na izolaciji i vesanju a ko zna gde bi sve to na kraju zavrsilo....

^^^ Nije fora da od ovakvog auta pravim muscle,redak je kod nas i ne bih da ga "unishtavam"... Sledece godine cu mu kupiti Abarth kompletan izduv i to je to. Bice vozhen samo kada je sunchano jer ne zhelim da ochev trud i rad zeznem ;)

To je OK.Ne bi ga ni ja cigancio.Al uvek mi je smetalo,buka motora,pedale i upravljanje.Ne treba dirati motor i karoseriju,al za neku cescu upotrebu,ne znam kako bi mu oprostio te boljke.A ja nisam pobornik kola za gledanje,nego za voznju.

Pa znam ali ne razumem te,to je auto od skoro 50 godina,mora da se chuje i da bude buchan jer tada nisu davali znachaj tome,nece on meni biti prevozno sredstvo,samo eto za zezanciju ce mi biti,ako bude neki film da se snima ili neshto slichno. U ZR treba da se otvori uskoro Fiatov salon tako da ce tamo stojati 20-ak dana ;)

Prelep je. Želim da ga vidim uživo.

Sve pohvale za želju, i sav uložen trud i rad... :thumbsup:

Sigurno ćemo nekada iskombinovati da vidimo auto uživo... B)

Pa ako bude nekog skupa eto mene sa njim ;)

Ozbiljan oldtimer :unworthy: ,

neodoljivog sharma B) i lepote :rolleyes:

SJAJNO!!! :thumbsup: Ne treba nista da se budzi, najbolje je da izgleda bas onako kao sto je nekada izgledao!!! I kao sto kazes, ako je tada bio bucan neka bude i sada jer je to po meni jedna od njegovih karakteristika!

Svaka cast, nadam se da cu ga videti uzivo!!! :thumbsup:

U subotu je okupljanje oldtimera u ZR,u centru ispred skupshtine, oko 10h,pre podne naravno ! Ko dolazi neka pusti PM. Danas su stavljeni tochkovi i PRVI PUT JE VOZHEN!! :))))

Sve je extra,nema nikakvih problema i presrecan sam zbog toga! :)

Evo i nekih slika ;)

IMG_2881-Copy.jpg

IMG_2883-Copy.jpg

IMG_2885-Copy.jpg

IMG_2887-Copy.jpg

Edited by Dejan_Zr

Jako lepo urađen, svaka čast.

Samo jedna zamerka, nije li Fiat tih godina koristio drugačiji znak?

Još da mu nabaciš one hromirane ratkapnice, i to je kraj priče :unworthy:

Stvarno je super! :unworthy:

Svaka čast.

Jeste,koristio je drugi znak ali nisam nigde uspeo da nadjem,ni u Belgiji a ni u Italiji :S

Kad sam kupio taj prednji deo,taj lim napred,bio je samo utisnuto mesto za takav znak :(

Tada su koristili znak koji je jako sličan ovom novom plavom, samo što je bio crveni... Ako ti baš smeta možeš malo da modifikuješ novi logo, i da dobiješ jedan jako sličan starom, koji bi verovatno potpuno sakrio udubljenje.

6qv0A.jpg

6qxvJ.jpg

Na moj ide onaj od 1959 - 1965! Gotovo je sad,shta je tu je. Kasno sam skontao da nije to taj znak al jbg,shta da se radi :S

Prelep autic!Sve pohvale za restauraciju! :thumbup: Sto se tice znaka,ako treba pomoc,moj prijatelj cesto ide po sajmovima oldtajmera po Italiji i Nemackoj i sigurno moze da ti pronadje znak a da ne bude preskup!Da li je sat na komandnoj tabli originalan,do sad sam vidjao drugacije,manje i ogruglog oblika!Pozivam te da predstavis Fiata na forum Oldtajmeri.rs,tamo postoji sekcija namenjena Italijanskim oldtajmerima gde tvoj autic svakako i pripada!

Vlado,izvinjavam ti se shto sam tek sad skontao post :(

Chim uhvatim malo vishe vremena oticicu na taj forum da ga predstavim :)

TO je originalna kontrolna tabla,za taj FIat 500 Nuova... :)

A shto se tiche znaka,ne mogu staviti bilo koji jer je maska ta napred vec sa udubljenjem pa ne bih da sad gitujem i sredjujem ponovo celu masku radi znaka,kakav je takav je ;)