Jump to content
FAS Goran
Terza

Instalacija navigacije na telefone koji imaju GPS / mape

Recommended Posts

Ne, onako se bas zove kako sam napisao - maps.me. Pod tim nazivom je nalazis na google play.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

da, razumem kako se zove aplikacija, samo sam pretpostavljao da koriste vec neke postojece mape (i dalje pretpostavljam).

 

nemam ja android ;) ne znam sta je google play

Share this post


Link to post
Share on other sites

To ti je mesto s kog skidas aplikacije za android. Dobijes ga s telefonom koji ima android.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sad sam i ja instalirao. Tip fajla je *.mwm. Nije .fbl (iGo) ili .hnr (Here). Pretpostavljam da si to pitao. Čim sam ušao, po lokaciji mi je ponudio da skinem mapu, Srbija 56 MB sa 3D objektima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nasao sam, kao sto sam i mislio,

 

MAPS.ME (formerly known as MapsWithMe) is a free mobile app for iOS, Android and BlackBerry that provides offline maps of 345 countries and islands based on OpenStreetMap data.

http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Maps.Me

 

 

To sto postsoje kucni brojevi uneti (za NS npr) nema veze ni sa maps.me ni sa openstreetmap engine, vec sa par entuzijasta koji su to odradili

Ima dosta kvalitetnih i manje kvalitetnih aplikacija baziranih na OSM...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako slucajno znas neke od pomenutih entuzijasta mogao bi da mi posaljes neki kontakt radi unosenja novih podataka, posto sam ja po prirodi stvari zbog posla vezan za to.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ima li ko instalaciju za IGO 1080x1920? Android

Share this post


Link to post
Share on other sites

@zrnke za 1920x1080 Igo Basar. Ja sam tu skinuo. Nisam našao tu rezoluciju za Igo Primo. Ova verzija ima sve kao i Primo samo se još nisam dovoljno navikao. Ne sviđa mi se UI i meni.

Inače, pokušao sam i one fore sa menjanjem rezolucije kroz txt fajl ali ne pomaže.

Probaj ovde da nađeš, ja sam skidao odatle:

http://megasrbija.com/android-programi/igo-nextgen/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Navigacija nas čini glupljima, pokazalo istraživanje

 

163389-navigacija.jpg

 

Korišćenje uređaja i aplikacija za navigaciju prilikom vožnje gasi deo mozga koji je odgovoran za snalaženje u prostoru, pokazala je studija napravljena u Engleskoj. Naučnici s University College London pratili su aktivnosti mozga kod 24 osobe stare između 20 i 35 godiina koje su automobilom trebalo da stignu na nekoliko lokacija u zapadnom Londonu koristeći video simulator, svojevrsnu igru vožnje. Polovina je mogla da koristi navigaciju, a polovina je koristila navigaciju unutar simulatora. Pokazalo se da su kandidati koji su morali da voze ''po osećaju'' imali pojačanu električnu aktivnost u delu mozga zvanom hipokampus, koji je odgovoran i za kreiranje i stvaranje uspomena. Kod druge polovine koja je koristila navigaciju aktivnosti nije bilo, a naučnici veruju da na duže staze navigacija jednostavno smanjuje mogućnost snalaženja u prostoru. Zato, držite se uputstva levo desno i orijentišite se prema osećaju, bolje je za mozak.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

zdravo svima, po ko zna koji put ova tema na vasem forumu, interesujeme kako mogu da skinem mape za navigaciju? nasao sam link na vasem forumu ali ne znam kako i sta dalje i da li je to ispravan link ako ima neko voljan da detaljno mi objasni sta treeba da uradim bio bih zahvalan poz svima

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koja navigacija i za koji uređaj? Da li je za auto (Stilo, Croma, Bravo, Delta...) ili za telefon?

 

Ako je za android telefon, ja koristim Igo Primo već duže vreme (za 1920x1080 rezoluciju Igo Primo Basarsoft) i mape update-ujem. Skinuo sam sa drugog foruma koji redovno update-uje informacije o verziji softvera (https://megasrbija.com/index.php?topic=16294.0). Potrebno je da se registruješ i možeš pristupiti sadržaju. Objašnjeno je sve od skidanja do instalacije i unosa mapa, POI, Speedcam... Kod IGO je bitno da instalacija odgovara rezoluciji softvera.

Takođe koristim i Here. To za android možeš skinuti u Play prodavnici. Mape skineš iz aplikacije i aplikaciju staviš u Offline mode kako aplikacija ne bi koristila mobilni internet. Primetio sam da dosta ljudi ovde korist Here jer je jednostavna za instalaciju i upotrebu i sadrži dosta informacija. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja za fon koristim Here i Waze. Iznenadjujuce sam zadovoljan sa obe. Here je u offline modu odlican,malkice neprecizan ali nista strasno. 

Waze u real-time modu je fenomenalan,pravi nove rute ukoliko su radovi negde u gradu ili ako su guzve(konkretno Beograd).

S obzirom da su obe besplatne veoma su dobro odradjene.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moze li pomoc kolege?
Treba mi IGO primo ili IGO 8 za navigaciju marke Blueberry go747, wince je operativni sistem. I gde posle da nadjem neke mape za istu tu navigaciju? Hvala unapred

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako nekom treba, nadjoh novije mape za IGO 2017Q3, magnet link je za torent. Ima POI, Speedcam, .ftr,... za Evropu. Ukupno je oko 6+GB.

 

I preporucio bih https://www.gpszone.ro/. Jes da je na rumun(j)skom ali translate u Chrome-u radi posao.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pogledajte gde je završio vozač šlepera jer je pratio uputstva navigacije

 

185968-kamion 1.jpg

 

Put je bio sve uži i strmiji. Ali, 52-godišnji vozač turskog šlepera nije se obazirao. GPS mu je pokazivao da je na ''pravom putu''. Greška. Velika greška.

Ne samo da nije bio na pravom putu nego se zaglavio u šumi. Prethodno je, prateći uputstva navigacije, ignorisao tri znaka zabrane tokom vožnje šumskim putem u Nacionalnom parku Kalkalpen (Austrija). Konačno, u području ''Sairingerbach'' u Weyeru (Gornja Austrija) nije mogao dalje. Šleper je počeo da klizi u provaliju preteći da će srušiti strmi nasip. Srećom, radnik nacionalnog parka je uočio izgubljenog vozača šlepera i obavestio nadležne službe. U akciji izvlačenja su učestvovale brojne spasilačke i vatrogasne jedinice, uz pomoć krana šleper je izvučen na sigurno. A sve zbog GPS-a...

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

HERE mapira Srbiju u 3D

 

196304-here mape.jpg

 

HERE Technologies sakuplja precizne podatke o putevima i prikuplja panoramske snimke na nivou ulica u mnogim zemljama širom sveta u okviru nastojanja da kreira najnaprednije i najnovije digitalne mape na svetu. HERE koristi naprednu tehnologiju za snimanje i obradu ovih podataka, istovremeno posvećujući se poštovanju i zaštiti privatnosti

 

Svetski lider u uslugama digitalnog mapiranja i lokacijskih servisa, mapiraće od ove jeseni delove Srbije visoko preciznom trodimenzionalnom (3D) tehnologijom u okviru nastojanja da ponudi najnaprednije mape sveta. HERE planira da vozi ulicama Srbije tokom oktobra i novembra 2019. godine koristeći automobil opremljen najsavremenijom tehnologijom za snimanje visoko preciznih podataka o putevima, uključujući vertikalnu i horizontalnu saobraćajnu signalizaciju. Jasno obeležen automobil takođe će snimiti 3D i panoramske snimke ulica, kao i ključne tačke kao što su prodavnice, benzinske pumpe i restorani.

 

Informacije će se koristiti u izradi detaljnih mapa Srbije dizajniranih da podrže visoko autonomna vozila i druge napredne usluge koje poboljšavaju bezbednost na putevima, smanjuju zagušenja u saobraćaju i omogućavaju lakše kretanje u gradskim područjima. U narednim nedeljama vozilo će saobraćati glavnim putevima širom zemlje i ulicama određenih gradova. Čitav postupak snimanja se odvija bez zaustavljanja i uticaja na normalan tok saobraćaja.

 

HERE je posvećen poštovanju i zaštiti privatnosti. Sakupljeni panoramski snimci ulica se čuvaju najpre u vozilu, a kasnije prenose u kriptovanom obliku i čuvaju u sigurnom objektu. Snimci se dalje obrađuju korišćenjem naprednih algoritama za otkrivanje i zamagljivanje lica i registarskih tablica. Panoramski snimci se objavljuju tek kada su lica i brojevi registarskih tablica zamagljeni. U izuzetno retkim slučajevima kada snimak nije pravilno zamagljen, HERE olakšava svakome da ovo prijavi. Jednostavno kada otvorite snimak, kliknite na link ''Report image'' u donjem levom uglu mape. Za više detalja o projektu posetite ovaj link gde se možete dodatno informisati kako se štiti Vaša privatnost. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

HERE nastavlja da mapira Srbiju u 3D

 

here mape.jpg

  • HERE Technologies nastavlja da sakuplja precizne podatke o putevima i prikuplja panoramske snimke na nivou ulica u mnogim zemljama širom sveta kao deo napora da kreira najnaprednije i najsvežije digitalne mape na svetu.
  • HERE koristi naprednu tehnologiju za snimanje i obradu ovih podataka, istovremeno posvećujući se poštovanju i zaštiti privatnosti.

HERE Technologies će od ovog proleća nastaviti sa mapiranjem delova Srbije visoko preciznom trodimenzionalnom (3D) tehnologijom kao deo napora da ponudi najnaprednije mape sveta. Nakon uspešnih aktivnosti prikupljanja podataka o putevima u Srbiji u 2019. godini i zimske pauze koja obično predstavlja teške vremenske uslove za vožnju po većem delu Evrope, HERE će nastaviti sa aktivnostima prikupljanja podataka širom Srbije od marta do novembra 2020. godine u cilju proširivanja i ažuriranja mape.

HERE planira da vozi ulicama Srbije koristeći automobil opremljen najsavremenijom tehnologijom za snimanje visoko preciznih podataka o putevima, uključujući vertikalnu i horizontalnu saobraćajnu signalizaciju. Jasno obeležen HERE automobil će takođe snimiti 3D i panoramske snimke ulica, kao i ključne tačke kao što su prodavnice, benzinske pumpe i restorani. Informacije će se koristiti u izradi bogatih i detaljnih mapa Srbije dizajniranih da podrže visoko autonomna vozila i druge napredne usluge koje poboljšavaju bezbednost na putevima, smanjuju zagušenja u saobraćaju i omogućavaju lakše kretanje u gradskim područjima.

 

U narednim mesecima vozilo će saobraćati glavnim putevima širom zemlje i ulicama određenih gradova. Čitav postupak snimanja se odvija bez zaustavljanja i uticaja na normalan tok saobraćaja. HERE je posvećen poštovanju i zaštiti privatnosti. Sakupljeni panoramski snimci ulica se čuvaju najpre u vozilu, a kasnije prenose u kriptovanom obliku i čuvaju u sigurnom objektu. Snimci se dalje obrađuju korišćenjem naprednih algoritama za otkrivanje i zamagljivanje lica i registarskih tablica. Panoramski snimci se objavljuju tek kada su lica i brojevi registarskih tablica zamagljeni. U izuzetno retkim slušajevima kada snimak nije pravilno zamagljen, HERE olakšava svakome da ovo prijavi. Jednostavno kada otvorite snimak kliknite na link ''Report image'' (prijavi sliku) u donjem levom uglu mape.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...