Jump to content
FAS Goran
hansf

Fiat Grande Punto - saveti, iskustva pre kupovine

Recommended Posts

Pomenuti Grande je za preporuku...nije kao ''svaki drugi auto koji se prodaje u Srbiji bez obzira na starost.'' :whistle: Skoro pa nije video vožnje u gradu, otvoreni put, takoreći nema nijednu ogrebotinu od parkiranja po gradu, tj. po raznim parkinzima, garažama, nove gume su na njemu, veliki servis dobiješ za dž, tj. ako si član FLCS...tako dobiješ i garanciju...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Opet, ja se u auto skoro pa uopste ne razumem, tako da, ako se danas ovaj auto ne pokaze kao dobar (moj drug daje ocenu da li idemo kod Gorana ili ne) onda cu definitivno svratiti do Prvog Traga...

Hvala jos jednom ljudi, svaka preporuka je dobrodosla!

P.S. Danas idem u 18h da pogledam auto, javljam kako je proslo ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

sw8002.jpg

http://www.prvitrag....o-1-3-mjet-.htm

Ovako nesto se moze naci uvek u svako vreme i svuda! Klasika! 150 000Km kao i svaki drugi auto koji se prodaje u Srbiji bez obzira na starost!

Kupi auto kojemu nije potreban veliki servis!

Slažem se, ali ne bih preporučivao čoveku nešto što nisam lično video ;)

E hvala puno!, ali mislim da za te novce mozda mogu da nadjem nesto malo "mladje" (ako budem strpljiv) :) U svakom slucaju vredi pogledati!

Mene su svi savetovali da odmah nakon kupovine odradim u najmanju ruku mali servis (oni ga zovu "kupovni servis" - nesto izmedju malog i velikog), tako da kapiram da mi odmah neka manja ulaganja ne ginu... Ostavio sam 500e za sredjivanje i papira i auta...

1. Po pravilu sve te cene su podložne "promenama" usled cenkanja :)

2. Kao član Kluba imaš besplatan VELIKI servis (a ne te neke polu-kupovne-servise) tako da ti tih 500€ ostaju za gorivo i piće da častiš kolege sa foruma :)

U svakom slučaju, samo sam napisao i predložio kolegi da pogleda auto koji sam juče video. Čekamo ishod njegovog pohoda ili pričamo dalje na temu ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jedino sto je meni logicno je da su svi polovnjaci macka u dzaku :), samo je neka manja, neka veca, pa i to ne moze bas uvek da se vidi... :)

Malo srece, malo pomoci kolega sa foruma (inace da se zahvalim i Duletu021 i Goranu : ) i uskoro vozim svoj prvi auto :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jel moze post za postom? :)

Evo ovako, prvo sam uzeo broj sasije, ali ni jedan od onih linkova za proveru ne radi :( a na jedinom koji radi (na nekoj 16. strani tog podforuma) mi izbacuje da nema podataka... Inace broj sasije je: zfa19900001061707, pa ako moze mala pomoc... (prepisali smo je iz saobracajne, valjda nisam pogresio...).

Elem, ovako stoji: Auto je proizveden 2006, a prvi put registrovan 2010 (znaci, valjda je bio salonski model)... Da, Grande Punto, 1.4, Dynamic nivo opreme (i automatska klima)... Presao 90 000km...

Auto je kupljen nov u Delti, i kao nov ga je vozila zena ovog coveka, a kad je firma krenula da se raspada (Jugohemija?) ona ga je otkupila od firme. Ugradili su plin koji ima atest i po njegovim recima u gradu trosi od 9 do 10 litara (tocak).

Generalno - auto je dosta izgreban sa strane, ali izgleda da nije udaran... Karoserija ima jednu manu, naime, zadnja leva vrata se tesko otvaraju (mozda je ipak udaran?), prvo mora da se "gurne" brava ka autu, da bi mogla da se otvore... I izgleda kao da je malo veci zazor na tim vratima nego na onim sa desne strane...

Sto se unutrasnjosti tice, sve je u dobrom stanju, cak rade i komande na volanu... Sve sto ima od elektronike, za sad, radi...

E sad motor... Cim je otvorio haubu, drug je primetio da ima ulja na motoru (kako on kaze, izgleda da dihtung nije dobar?)... Prodavac je rekao da trosi oko 1 litra ulja na 8000km...

Ovo je generalno, da vas ne smaram vise - posto ste mnogo kompetentniji od mene, jesu ove navede "mane" ozbiljne ili ne, koliko bi kostao servis istih...(Hvala unapred na komentarima : ) Jel ima na sta posebno da obratim paznju i tako to... (ja sam pratio ova uputstva za pregled, koliko sam mogao: http://www.vrelegume...php?f=5&t=11268 )

Cena je 5500eur, nadam se da nije fixna, ipak mi se cini da dosta treba da se ulozi u auto (opet, uopste se ne razumem u auta:)...

P.S. Da, cuo sam se sa Goranom i dogovorili odlazak sutra kod njega u servis na dijagnostiku...

Edited by zlidzon

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aman covece!!!

Pa imas 5500 eura u dzepu a gledas ovakva groblja od auta! Trosi ulje ?!?!?! curi?!?! vrata..... Ma zaboravi na to!

Rekoh ti i garantujem da za te pare mozes da nadjes auto u bezprekornom stanju samo i sam znas da to nece biti lako! Ja sam bio strpljiv 6 meseci i za to vreme pogledao zaista puno auta ali na zalost za mnoge od njih nije ni vredilo da se pogleda ispod haube.

2009 godiste da gledas i nista ispod toga! manje od 100 000Km, servisna knjizica,samo sitne ogrebotine, unutrasnjost i ispod haube bezprekorno...Naravno nakon toga ako ispunjava te kriterijume onda tek DETALJNA provera i nakon toga cenkanje!

Da se razumemo! Svi auti za te pare MORAJU biti uglavnom OK i ne moraju traziti gotovo nikakvo ulaganje ali veruj mi da mozes naci MNOOOGO bolji.

Evo sa epera ovaj sto trosi ulje!

2Y - GRANDE PUNTO (2005-2008) 199.253.0.0 - 1.4 MPI 8V E4 77CV 56KW DYNAMIC-5 PORTE Engine: 3154991 Vehicle: 00078237 Prod. date: 22/2/2006

VERSIONE SPECIALE NO SPECIAL VERSION (LV0) M 1.4 MPI 8V CF4 (M11) V DYNAMIC (V2) P 5 PORTE (P5) 2Y - GRANDE PUNTO (2005-2008) 199.253.0.1 - 1.4 MPI 8V E4 75CV 56KW DYNAMIC-5 PORTE-DEPOT. AUSTRIA

Engine: 3154991 Vehicle: 00078237 Prod. date: 22/2/2006

Kao sto rekoh ZABORAVI!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hahaha, dobro, nije bas groblje, ali sam definitivno ocekivao vise...

Sta znam, kad pogledam po oglasima, a i ja gledam mozda vec par meseci, tesko se nalaze "dobri" automobili (za novac koji ja imam)... Jeste da je ovo zvucalo previse dobro da bi bilo istinito, ali...

Idem sutra kod hvaljenog nam Gorana, pa ce mi nadam se i on pomoci... :)

P.S. Da se ne lazemo, ja bih na keca pazario neku Alfu 147, ali treba to "raniti" i "odrzavati" :) Meni treba relativno komforan gradski auto, sa ponekim izletom na autoput...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja bih se pridruzio komentarima kolega sa foruma koji ti kazu STRPLJENJE. Prati oglase svaki dan, raspituj se stalno, ne otkrivaj sa koliko para raspolazes, pogledaj svaki primerak koji ti je u blizini i veruj mi do kraja septembra bices vlasnik dobrog GP...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa dovoljno da mi usadite crv sumnje... :) Ali idem kod Gorana, cisto da vidim sta i kako da gledam sledeci put, ako ne uzmem ovaj... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naravno da trebas da ides, to sam ti upravo i savetovao da uvek pogledas svaki blizi primerak, nikad se nezna nista dokle se ne vidi i poprica oci u oci sa prodavcem

Share this post


Link to post
Share on other sites

Treba da budeš svestan da kupuješ auto u nikad boljem vremenu za kupovinu auta, a i raspolažeš sa solidnom količinom novca. Ti BUKVALNO možeš naći auto koji je u oglasu 6500€ i da izvadiš vlasniku tih 5500€ i da imaš velike šanse da kupiš taj auto za te pare. Situacija je takva, ništa se ne prodaje, prodavci su očajni jer kupaca sa kešom skoro i da nema. Ko god donese živu lovu potpuni je šeik. Sve što ima bilo kakav tračak sumnje (kao to ulje na motoru) apsolutno ne vredi ni tvoje, ni drugarove ni Goranove pažnje ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, i meni je to ulje jako zasmetalo, zato sto mi je drug rekao da npr. neke Alfe jos i trose ulje, ali da to nije slucaj sa GP-om... Bar cu da vidim sta i kako Goran gleda i da skontam na sta sledeci put da obratim vise paznje :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nikad ne kupuj auto koji je vozila žena ili neki starac. Jednostavno toliko loše voze i uništavaju kola da ti je posle njih potrebna gomila para. Druga stvar vozila koja se ovde voze i prodaju u gomili slučajeva su u lošem stanju (loše održavana i poluispravna) sa lošim raspar gumama itd tako da ti takođe treba gomila para za dovođenje u red. Te male kilometraže i tipa vozila žena i sl su gluposti na koje padaju mala deca.

Share this post


Link to post
Share on other sites

E moj Zlidzone! Ja sam mog Grandovca 1,4 8V Dinamik 2006 u jako lepom stanju dao za 3950 eura a kao sto si mogao videti na oglasu na ovom forumu-bio je lep forumaski popust.

Jeste da je sa 3 vrata ali je motor bio suv kao barut,bio je u prvoj boji bez ogrebotina jer je bio skroz u krug oblepljen crnom folijom kad je dosao a plus registrovan jos 11 meseci i uradjen mu je mali servis. Ovaj sto si opisao bih ja zaobisao u sirokom krugu i otisao da vidim onaj beli u Prvom tragu jer sam ja takav identican imao prosle godine i bio sam odusevljen.

Bela boja je kod Grandovca jedna od lepsih i prija s obzirom na temperature a i uocljiv si u saobracaju.

Ja sam svog prodao prosle godine u avgustu posle 3 meseca prodaje za 5000 a bio je u jako lepom stanju a ti sad hoces da das za benzinca 5500 koji je isto godiste???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Znate kako, s obzirom da je bio prvi auto koji sam gledao i da mi je lik preko telefona "potvrdio" ono sto je pisalo u oglasu: tipa da je auto 2010 godiste (a ne da je tad prvi put registrovan), da je redovno odrzavan (a nije mu tu servisna), da je pod garancijom, atestiran plin, bla bla - mislio sam da je dobra kupovina... :)

Elem, sad znam da su oglasi jedno a pravo stanje stvari drugo, tako da, jos jedno iskustvo, koje na srecu nisam skupo platio :)

Inace, svaka cast na strpljenju samnom :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo vidi kako moze da izgleda beli Grande Punto kad se malkice sredi a samo su jos felne falile i lep.

sw9600.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prelistao sam sve oglase (i na polovniautomobili i na mojauto), video sam i taj... Super izgleda, ali posto nemam garazu, bas sam komentarisao sa drugom - ne bi se ove felne dugo zadrzale na njemu u mom kraju, hahaha :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Za ovim Abart felnama mnogi placu a sa gumama mozes dobiti i 300 eura. Jos mozes da uzmes i obicne celicare u zamenu a mozes da stavis i sigurnosne srafove. Ja da sam na tvom mestu otisao bih iz ovih stopa da ga pogledam jer na slikama izgleda ok a uzivo ces i sam videti. Sto se tice cene mislim da covek pikuje na 5000 al vredi pokusati jos malo dole pa ako ne moze, a vidi se da je dobar primerak, ja bih to uzeo jer ne gledam da dobro prodjem nego da kupim dobar auto.

Share this post


Link to post
Share on other sites

zivo me interesuje zasto ga prodaje. trebalo bi da ga je utego nakon 4 godine i sad se oprasta od auta koji moze da radi potencijalno bez vecih kvarova naredne 4 godine samo tako. pretpostavljam da oce da uzme nesto jace. (felne mi tako nesto govore.. :smoke: )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Auto na slikama izgleda OK. 5 000 za 2006 godiste i sa 150 000Km mi je puno! E sad jos i koliku stetu su na ovjesu nanele ove 17" na nasim "sama jama" putevima to ce se tek videti pogotovo ako ih dugo ima!

Strpljenje!!! rekoh ti da ne gledas nista ispod 2009 godista!

Da te ne obeshrabrujem svi ovi auti su ODLICNI ali....Mozes naci daaaaleko bolji auto od ovakvih primeraka!

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja sam mog gp 1.2 jedva prodao za 4.700. A prvi vlasnik, 65000km,ne da sam imao servisnu,vec i fiskalne za sve servise,plus 4 + 4 gume,doduse bez klime! Pa ti vidi!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jesi li razmisljao malo o autima koja su u lizingu ili vanovima? Mozes da nagazis bas dobrog vana i da ga sredis kao duletovog i jos bolje...razmisli o tome. Nemoj da te cimaju gluposti tipa da je to mnogo tovareno ili mnogo preslo, firmino bla bla...svaki auto je prica za sebe. Kad bi video kakva sam nekoliko vana doterao i prodao ljudima, kao novi. I dan danas se ljudi voze i srecu me po gradu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...