Jump to content
FAS Goran
hansf

Fiat Grande Punto - saveti, iskustva pre kupovine

Recommended Posts

Pozdrav svima,

 

Zanima me da li ima neko iz Kragujevca koga ne mrzi da pogleda ovaj GP Evo 2011, 1.3 dizel 85ks?

 

http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/8000821/fiat-grande-punto-evo-sport

 

 

Fiat Grande Punto Evo Sport 2011.png

 

Pošto sam iz Novog Sada, ne bih da pređjem toliki put ni za šta, jer bih trebao i da dogovorim pregled u ovlašćenom Fiatovom servisu u Kragujevcu ili eventualno da ga oteram u neki drugi dobar servis (možda neko ima i preporuku).

 

Dosta čitam po netu i već godinu dana samo o kolima razmisljam, da li dizel da li benzinac, fiat bravo, gp, opel astra h, golf 5 itd... I sad mi je ovaj zapao za oko... Primetio sam da se ovaj GP Evo vec neko vreme nalazi na polovniautomobili. Motor mu je koliko sam citao pouzdan, mala potrosnja, generalno auto dobar za održavanje, pa sad gledam da prelomim. Nekako vise nemam živaca samo o kolima da razmišljam...

Edited by NemusNS

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moram samo da ti  kazem da sam ja pre jedno mesec dana isao u Kragujevac da gledam jedan C-Max 2011 koji je sa tog placa i koji je slikan na identicnom mestu. Lepo sam kao trgovac kolima zamolio coveka da mi kaze dali vredi da dolazim  jer se razumem u kola i on mi rece da je auto dobar i da  mogu da dodjem.

Kako smo stigli,nisam jos ni izasao iz kola i vidim git na gepek vratima a onda prodjem okolo i ustanovim da je auto kompletno ofarban i to lose a motor  kad se ugasi nesto je cvrcalo.

Rekao sam mu " Pa jel sam ja zbog ovoga dolazi? Kako te nije sramota!" a on umesto da se ponudi da refundira  putne troskove  poceo jos da prica jel ja gledam da auto bude dobar ili lep.

A cifra mu je bila 10k eura!

Tako da  poucen tom skolom mislim da ne mozes mnogo ocekivati od tih kragujevcana tj od tog Max Auto placa.

I rekao sam mu da cu ga "pohvaliti"  kad god stignem i evo upravo to cinim jer je zasluzio.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A baš sam danas i pročitao tvoj post za C-Max-a i put do Kragujevca... Zato sam iskreno i napisao ovde prvo, pre nego što krenem bilo šta drugo da radim.  Očigledno sam zaboravio da pogledam u oglasu za GP ime prodavca... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nemus, ti si iz Novog Sada.

 

Daj, nemoguće da u NS i okolnim gradovima ne možeš da nađeš 5 puntića vrednih za pogledati ? Bilo ih je sigurno po oglasima (NS, Subotica, Kikinda..).

Koji ćeš đavo čak u Kragujevcu ? To baš ako imaš viška slobodnog vremena, novca,  ili znaš neku osobu. Evo i Duletovog primera klasične ispale od odlaska, a nije jedini. 

 

Opusti se. Nemoj da ti potraga za autom bude opterećenje, nego zadovoljstvo. Ima vremena kad će štošta oko budućeg polovnog auta da te nervira. ;) 

Ide lepo vreme. Naoružaj se strpljenjem, vidi da nađeš nekoga za moralnu i očevidnu pomoć. Preletite malo okolinu. Ako nema baš ničeg vrednog u tom

trenutku, biće za 10 ili 15 dana. Beograd ti nije daleko. Ne znam kakav bih bolji savet mogao trenutno da ti dam.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mili Bože ala ga ovaj nahvali! Kao da prodaje jedan od 10 ikada napravljenih! 

Sam si rekao da dugo stoji? Prema tome da toliko vredi odmah bi otišao. 

Pitaj ga kada je toliko dobar zašto mu ne radi prikaz temperature? 

Sigurno je udaren pa mu je retrivizor zamenjen običnim.

Upamti jedno. Auto koji dugo stoji u oglasima ne treba ni pomišljati gledati osim ako ti odgovara viša cena. Ono što je povoljno i dobro odmah ode!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Retki su ovi noviji GP-ovi sa 85ks, bio je jedan pre recimo mesec dana, ali je prodat bukvalno za 2 dana. Izuzetno mali potrosac i mislim da vredi otici (pa i 250km) ako je auto ocuvan. 

 

Od početka sam gledao samo Bravo, ali kako je vreme prolazilo pa slušao savete drugara, njihove utiske, predloge koju marku, prosto sam se vise izgubio u svemu tome, da li golf 5, astra, bravo, civic, bmw3, audi 3, gp itd... Tako da sam nedavno presekao i rekao da mi je budžet 5500-6000 max i to je to, ali nisam i presekao po pitanju koju marku vozila i model... Gledao sam svasta po Novom Sadu, placevi su... ne znam... moj utisak je da je strasno sta se sve prodaje kod nas i po kojoj ceni... Kako god... gledam, istražujem, slušam... pa će se pojaviti i jedan za mene :)

 

@Zvezdo  Time se i ja vodim... Pomislio sam da je eventualno ljudima preskup... ko zna... Ko pita ne skita :) Ovaj forum je prepun raznim informacijama, tako da je i pravo mesto za informisanje.

 

 

Edited by NemusNS

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam 6 meseci tražio bilo koji auto koji je ispunjavao moje postavljene kriterijume. Nagledao se svega i svačega i brzo savladao gradivo. Bio sam već lagano odustao i rešio da na sajmu uzmem nešto. Čekanje i traganje mi se je isplatilo da sam kupio auto star 2 godine i 3 meseca sa 38 000km u pola cene takvog istog na sajmu.

Prema tome svima kažem da se naoružaju strpljenjem! Imaš ne malu sumu na raspolaganju i u poziciji si da itekako postavljaš zahteve.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A ko jos kupuje punto za 5-6000e? Razmisljajte malo i na tu stranu pa ce vam se i kasti zasto mozda duze stoji u oglasima :D

A to zasto ici cak 250km po auto nije ispravno razmisljanje, jer dok ne vidis ne znas ni kakav je. Tacno da je najbolje u svom gradu da kupis auto, pa jos i registrovan, pa jos npr.od prijatelja, al se to reetko desava :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovi od 2006 godišta kreću od 3000e, pristojniji primerci 2007 - 2009 idu za 4500e a to su auti stari 7,8 godina. Uvek netko želi što mlađi auto bez obzira na veličinu. A to što kažeš je itekako tačno jer na žalost velika većina koja raspolaže sa tom sumom kupuje aute na metre dakle neki audi,bmw ili wagen od 112 og  vlasnika i redovnih 150 000km! 

Sreća po naše mehaničare, posla koliko voliš!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav dobri ljudi,, nov sam ovde, od nedavno sam postao vlasnik Grande Punta, 1.3 mjet 75 ks, 2006 godiste, prva reg 2007, uvezen u maju 2009 sa 43000km iz Nemacke. Poseduje servisnu od prvog servisa 2008 god na 30361km i komplet dokumentaciju ovde vozen 7 godina i redovno servisiran.Trenutno na satu 127500km, kontam da ima jos 50k bar, al sta sad, bitno da ide i da ssljaka :) Posle malo predstavljanja da predjem na konkretno pitanje: Da li neko ima iskustva sa ugradnjom zadnjih el podizaca stakala ili je cuo/ima nekog ko je to radio? Da li to moze da se uradi i koliko bi otprilike kostalo ? Hvala unapred :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bas ti trebaju nazad podizaci.

Tebi kao vozacu ne trebaju a ovima nazad je kao tesko da okrenu koji krug?

Zvezdo  ima kola koja stoje na oglasu  duze a da to budu odlicna kola. Meni se desavalo da extra kola stoje i po  10 meseci  i to vise puta  a razlog moze da bude oprema,cena,boja ili menjac.

Tako mi je stajao jedan perfektan Audi A6 2007  jer je bio plav a nije imao veliku navigaciju nego malu jednobojnu.

I sad mi stoji jedna Altea  a auto je extra dobar a razlog je DSG koji svi hvale ali kad to dodje u praksu svi bi manuelni menjac.

 

IMG_0446.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 hours ago, Traktor said:

Posle malo predstavljanja da predjem na konkretno pitanje: Da li neko ima iskustva sa ugradnjom zadnjih el podizaca stakala ili je cuo/ima nekog ko je to radio? Da li to moze da se uradi i koliko bi otprilike kostalo ? Hvala unapred

Ovo je tema namenjena savetima i konkretnim pitanjima vezano za kupovinu GP.

Za tehnicka pitanja imamo opste podforume, kao i tehnicki podforum za GP:

https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/forum/134-grande-puntolinea/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dule apsolutno ništa lično ali za mene su odlična kola ona koja nisu starija od 3 eventalno 4 godine i sa (da ne kažem manje)  100 000 km. Pri tome moraju imati urednu servisnu knjižicu i da nisu lupana...

Znam da je veeeoma malo takvih na oglasima a oni koji još i pored svega toga imaju fer cenu veoma brzo nađu novog vlasnika ,gotovo istog dana! Lično sam se uverio nekoliko puta.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 21.4.2016. at 11:44 AM, Johnatan Archer said:

Kol'ko para za Alteu? :)

Imas pp.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav ljudi,

Posle dugo razmisljanja i razmatranja kupovine punta mk2b poceo sam da gledam i grande punto koji mi je puuuuno lepsi a i sigurno bolji auto od mk2b.

Da ne duzim, pogledao sam maltene svaki oglas za grande i ne mogu da izvucem neki zakljucak koliko kosta pristojan primerak 2006 do 2007, dakle mislim na ove sa pocetka proizvodnje.

Ne smeta mi ako je sa troja vrata ukoliko to moze biti adut za smanjivanje cene. . . .

Molim nekog od forumasa koji je jurio da kupi punta da mi prenese licni utisak, koliko love treba za auto u koje ne moram odmah da ulozim vise od 200e. Prvenstveno jurim 1,3 multijed, 1,4 16v i 1,4 8v kao poslednja opcija. 1,2 ne razmatram. Dolaze u obzir i oni sa 3v jer bih radije kupio auto sa 3v koje je u boljem stanju od auta sa 5v za iste pare.

Izvinjavam se ako je pitanje glupo ali stvarno ne znam sta da mislim gledajuci oglase. .  . cak nisam izvalio ni neku bitnu razliku u ceni 1,3 mjtd i 1,4 benzinci

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moj savet ti je da gledaš one od polovice 2007 čisto zbog crvenog znaka.

Cena ovisi o stanju auta i količini opreme ali kao što si primetio nema nekog pravila ali za 4000e bi trebalo da se nađe pristojan primerak iz sredine 2007 ili malo mlađi. Ovi sa početka proizvodnje  2005 i 2006 su uglavnom nešto opremljeniji i ima vrlo malo klot verzija.

Gledaj samo da ima kožu i komande audija na volanu, sa tim uglavnom dolaze kućišta retrivizora i kvake na vratima u boji karoserije. 

3 vrata nipošto ne znači da je jeftiniji! Jeftiniji su jer ih je većina bila dostavna vozila i bez opreme su.

E sad šta smatraš pod ulaganje?

Moraš uraditi servis odmah po kupovini a to je blizu 100e  ili više ako ćeš menjati remen kod benzinaca.

Ovi iz uvoza verovatno trebaju neko ulaganje pa mislim da bi bilo pametnije gledati neki koji je barem 3 ili više godina u nečijem vlasništvu kod nas. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne razumem sta je fora sa crvenim znakom? Znam da nije pametno kupovati automobile sa pocetka proizvodnje ali eto htedoh i tu opciju da razmotrim jer se u mladje finansijski ne uklapam. 

Ulaganja su pa upravo to, mali servis koji je obavezan i jos po nesto do 200 e. Ako veliki nije uradjen onda bi to bio dobar razlog za spustanje cene . . .

Nema tako puno Grande Punta koji ispunjavaju uslov da se vise od 3 god voze u srb. . .

4000 e mi je ipak previse, mislio sam da moze za 3500 mada nisam ni gledao mladje od 2007 . . .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nije nikakva fora nego jednostavno ako vidis grande ili bilo koji drugi Fiat ako ima plavi znak, znas  da je stariji od polovine 2007 godine.  Dakle mislio sam da ti se ne vidi po znacki da je auto 2006 godiste.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...