MilanStilo 2 Posted February 20, 2017 Jel znate ko je ovde prodavao zadnje silen blokove za stila? Ne mogu da ga nadjem Quote Share this post Link to post Share on other sites
MilanStilo 2 Posted February 20, 2017 Hvala druze!Послато са ALE-L21 уз помоћ Тапатока Quote Share this post Link to post Share on other sites
deki87 7 Posted February 20, 2017 2 hours ago, Kuvalja said: @deki87 Hvala! Quote Share this post Link to post Share on other sites
DaliborLazarevic 4 Posted April 1, 2017 Evo da javim utiske. Bio sam jutros u 08 sati i zadnji silen blokovi zamenjeni. Stavljeni su sileni od pune gume,koji kostaju sa rukama 6900 rsd. Racun i dobio sam karticu za 2017 godinu popust 10% na usluge i 5% na delove. Evo slikao sam silen blok kada sam dosao na posao Utisci su totalno drugi auto.Moj utisak je za 80 % je bolje u svemu. Svaka preporuka Majstor ga je zavrsio za 35 minuta. To je to,ko treba da radi nemoj da se dvoumi nego pravac kod njih. Quote Share this post Link to post Share on other sites
nesa 169 370 Posted April 1, 2017 On 8.6.2016. at 6:40 PM, vuki said: Taksisti su specijalni potrosaci oni prelaze prosecno min 30 000 din godisnje tako da oni zele bar dve tri god da budu mirni, a orginalni mislim da mogu u normalnoj eksplataciji da traju bar 40 000 km,a taxiju je bitna racunica a ne toliko udobnost To onima što na kratko računaju. A ja uvek kažem da delove trapa mogu da zamenim, ali kičmu i bubrege ne mogu. Zato sam uvek iša na mekša kola, mekše gume, a i za selene bih uzeo taj Rikambi. Jedino ako bih mislio da auto uskoro prodam, pa onda daj što je jeftinije. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Iggy_pop 1 Posted April 3, 2017 I ja sam nedavno promjenio zadnje. Majstor se posteno namucio. Most je samo otkacio(nije ga skidao skroz) i nekim "alatom" ih utisnuo u most.Jedan je uletio ko "flak". Drugi je garant u procesu proizvodnje ostao malo "jaci'' i tesko je usao u rupu u mostu. Prije zamjene toliko je lupalo auto da sam bio ubijedjen 100% da su amortizeri.Sada, banja. Milina voziti i dosta auto "jace" drzi cestu.Sent from my FRD-L09 using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
kvazarija 24 Posted February 1, 2019 Pozdrav ljudi, danas menjao jedan grejac, izbacivao poznatu glow check lampicu i reko ajde da resim to. Nego mi majstor kaze da malo lupka nazad, najverovatnije sileni. E sad,zanima me da li postoji neki metod provere dotrajalosti ili ne? I pominjao je neko Zorana iz Petrovaradina a ja sam u NS pa da li moze neki info oko cene,ruke,deo,delovi? Hvala Quote Share this post Link to post Share on other sites
kvazarija 24 Posted February 5, 2019 Da li moze pomoc ljudi? Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9661 Posted February 5, 2019 (edited) On 2/1/2019 at 10:32 PM, kvazarija said: E sad,zanima me da li postoji neki metod provere dotrajalosti ili ne? Znaš kad su dotrajali jer auto lupa pozadi. Pogledaj prethodno napisano u temi na kojoj smo. Videćeš da se pominju cene, i gde može da se kupi, i šta su sve ljudi stavljali. @kvazarija On 2/1/2019 at 10:32 PM, kvazarija said: ...pominjao je neko Zorana iz Petrovaradina a ja sam u NS pa da li moze neki info oko cene,ruke,deo,delovi? Ovde se pominje servis Zoran iz Petrovaradina: https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/5125-fiatlanciaalfa-romeo-servisi-dileri-pozitivna-i-negativna-iskustva/&do=findComment&comment=711088 Edited February 5, 2019 by neshaoct dopuna Quote Share this post Link to post Share on other sites
kvazarija 24 Posted February 5, 2019 Od decembra 2016 na ovamo, ja nista nisam nasao za dobar servis u NS i cenu montiranja silena i koliko traje. Zvao par servisa i otprilike uzimaju 50-60 evra za ruke samo. A za veliki servis isto uzimaju ?!? Za set kvacila isto toliko? Gde je logika? Izvuci silen,ubaciti drugi...Sent from my SM-G965F using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sasa_NS 54 Posted February 5, 2019 Što se ne obratiš Stojanovu (ovlašćeni Giat servis) i pitaš koliko bi koštala zamena? Ja održavam Punta kod njih i sasvim su korektne cene, a imaš opciju originalnih OEM Fiat delova ili jeftinijih zamenskih, ali isto sasvim kvalitetnih. TT Quote Share this post Link to post Share on other sites
djomla 8394 Posted February 5, 2019 Provozaj se do Zemuna, oko 7 soma su zadnji sileni sa ugradnjom, od pune gume. Inbaco. Hvale ih ljudi. Sent from my 3310 Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 7969 Posted February 5, 2019 Jbt kod nas su ruke 2500din. Stvarno mi neke stvari nikad nece biti jasne ili pak nemaju alat pa moraju da skidaju ceo most pa da im "mi" placamo penale.. Послато са SM-J330F уз помоћ Тапатока Quote Share this post Link to post Share on other sites
djomla 8394 Posted February 6, 2019 Na dva mesta su mi rekli oko 3 soma ruke, ali su mi isto rekli bolje idi u Inbaco. Ili ih mrzi ili je cimanje veliko za te pare. Sent from my 3310 Quote Share this post Link to post Share on other sites
lakicevicboris 7 Posted November 16, 2020 Ima li neko iskustva sa silenima marke lemforder? Trazio sam original al nisu imali pa mi ponudili ove lemforder Quote Share this post Link to post Share on other sites
kvazarija 24 Posted November 16, 2020 Ja jos nisam menjao silene, ceka me to vec dugo i stalno nesto odlazem. Lupa ko djavo:))Sta je ono bila razlika izmedju metalnih i gumenih ? Ako ima razlike...i koliko uzimaju za ruke po NS ? Ovi kod mene kazu 5 hiljada za dva silena.Sent from my SM-N935F using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 7969 Posted November 16, 2020 Kod mene su Lemforder nekih godina dana mozda. Ok su, vesanje normalno radi ,nije tvrdo, najnormalnije sve Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока Quote Share this post Link to post Share on other sites
lakicevicboris 7 Posted November 16, 2020 Nadjem sada silen blokove koje sam kupio pre 2 godine, stajali su u jednoj kesi. Proverim masni su sam tako, e sada dal su procureli il oni tako namazu radi zastite. Na slici se vidi gde je ta mast !!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
kvazarija 24 Posted March 6, 2023 (edited) Da li silen blokovi smeju ovako da izgledaju?! Da li su smrvljeni ili izgubljena funkcija? Prvi je jedna strana a ove druge dve slike je druga strana Edited March 6, 2023 by kvazarija Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 7969 Posted March 7, 2023 Ako su ovako procureli svakako ne valjaju.Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока Quote Share this post Link to post Share on other sites
kvazarija 24 Posted March 7, 2023 (edited) To su stavljeni novi sileni koje sam kupio i majstor ih ugradio juce. To su ti na slici. On kaze da je prilikom skidanja starih izbacilo ulje na sve strane. Edited March 7, 2023 by kvazarija Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 7969 Posted March 7, 2023 Da, fabricki su punjeni glikolom. Pa ne znam sta da ti kazem , ovako sa slike cudno izgleda, na prvoj slici kao da desna strana viri a na druge dve slike je nesto pokidana guma sa spoljne strane, ne mora znaciti da je los silen ali ne znam zasto. Moji stoje normalno, Lemforder stavljen.Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока Quote Share this post Link to post Share on other sites
simonen 97 Posted March 7, 2023 Meni izgleda kao da taj majstor nije imao alat za montazu.Vidi se da su pokrivljeni od uguravanja na silu.Trebalo bi da ga je sramota od sopstvenog rada.Silen blok mora fizicki da ostane izgledom isti kao i kada je kupljen.Ovo kod tebe kao da su polovni raspadnuti.Ja licno imam bas za to hidraulicni radapciger,i kada ih ubacim nema nikakvih ostecenjaJa bih mu reklamirao.Sent from my SM-G770F using Tapatalk 3 MiloshBg, ISV_01 and MS PK reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
kvazarija 24 Posted March 7, 2023 I ja imam isto misljenje. Ne bi ja to ni video ali mi se cuo lim iznad auspuha, bio odvrnut malo sraf i ja se sagnem da vidim i imam sta da vidim. A nisam ni vozio auto par stotina metara. U cetvrtak idem kod njega opet pa javljam sta je bilo. Hvala vam Quote Share this post Link to post Share on other sites