simonen 104 Posted June 6, 2016 U Kragujevcu originalni za prvu ugradnju od 500L,sa ugradnjom 6000rsd Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8577 Posted June 6, 2016 Kako kratko traju originalni kad ih niko nije menjao pre 10god starosti Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivan.ik 625 Posted June 6, 2016 To ti misliš. Baci pogled na žabarske forume. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Grafit 1393 Posted June 6, 2016 Mogu se zameniti sileni na Stilu bez skidanja zadnjeg mosta, ali je neophodan hidraulicni alat bas za tu namenu. Napr. Auto servis Zoran u Petrovaradinu ima taj alat... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mijailović P. 3789 Posted June 7, 2016 Može to lepo i "radapcigerom" bez skidanja mosta. Birth-ove "silente" teram već četvrtu godinu i ne primećuje se zamor. U međuvremenu sam montirao i nove amortizere. Quote Share this post Link to post Share on other sites
deki87 7 Posted June 7, 2016 Kako originalni ne traje dugo kada ti je auto star 12-13godina taj silen je vrsio poso tolko godina i sada crkao i nije dobar,fabrika da je htela ona bi stavila od pune gume i mozda resila poso na 20godina upotrebe ali nije dzabe tako konstruisan.Sada kada stavis nov originalan i namesi se kako treba trajace sigurno vise nego sto auto bude kod tebe. Quote Share this post Link to post Share on other sites
radashin 0 Posted June 8, 2016 Kažu taksisti da gumeni dosta duže traju. Malo je tvrđi auto. Ja ću verovatno njih da uradim. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivan.ik 625 Posted June 8, 2016 Teško toliko da traje. Komšiji na 5 V su trajali ukupno 6 godina (kupio sa malom kilometražom 4 godine star auto). Odlaze na 3 V a neće na karavana. Quote Share this post Link to post Share on other sites
vuki 0 Posted June 8, 2016 Taksisti su specijalni potrosaci oni prelaze prosecno min 30 000 din godisnje tako da oni zele bar dve tri god da budu mirni, a orginalni mislim da mogu u normalnoj eksplataciji da traju bar 40 000 km,a taxiju je bitna racunica a ne toliko udobnost Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8577 Posted June 8, 2016 On 6/8/2016 at 7:44 AM, radashin said: Kažu taksisti da gumeni dosta duže traju. Malo je tvrđi auto. Ja ću verovatno njih da uradim. Probaj prvo neki koji ima punu gumu, da se ne bi bilo kasno posle Quote Share this post Link to post Share on other sites
lan_fan 36 Posted June 9, 2016 Imam ponudu da mi srede selene zadnje ...nude se BIRTH seleni. Jesu oni OK? Quote Share this post Link to post Share on other sites
vuki 0 Posted June 11, 2016 Birth kazu isto da su dobri nemacki valjda ali rimcambi original su za sada se najbolje pokazali ,ja imam jedno pitanje da li je obavezno ici na reglazu trapa posle promene silen blokova iako vidite da vam auto ide pravo ne vuce nigde ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kuvalja 406 Posted June 11, 2016 Nema sta da se centrira na zadnjem trapu, u slucaju da se primeti da ne sto nije u redu sa njim znaci da nisu sileni pravilno nabijeni..... Inace sam pre 2 godine sam stavio te od pune gume u inbaku i nikakvu razliki u udobnosti nisam primetio, doduse nisam sedeo pozadi i moji sileni se nisu raspali, nisu imali ni malo lufta i nisu zvakali, mozda je nekom drugacije ako su mi se rapsali pa mu plivalo dupe i onda stavio nove pa mu delovalo kruce, meni je desni postao vlazan i odma je zakazana zamena. Quote Share this post Link to post Share on other sites
vuki 0 Posted June 11, 2016 komso znaci nisi centrirao nista posle zamene silena ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kuvalja 406 Posted June 11, 2016 Nista, isao sam posle toga dva puta na provere u narednih dve godine i svaki put je samo naplacena provera uvek je sve bilo ok..... Quote Share this post Link to post Share on other sites
vuki 0 Posted June 11, 2016 Hvala komso,radio sam skoro menjanje opruga I ramena I tada odradio reglazu ,I posle toga tj. ovih dana uradio silen blokovove I zacudio se da I posle toga ide super pravo zato sam pitao da li da proverim trapove ili nista da ne diram. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kuvalja 406 Posted June 11, 2016 Nema na cemu, samo uzivaj. Quote Share this post Link to post Share on other sites
deki87 7 Posted June 12, 2016 Moze da se desi da ne bude lepo vracen zadnji trap,zato treba obeleziti kada se skida,jer rupe nazad nisu okruglog oblika pa da sraf bude knap,vec su elipsastog oblika i moze da seta i da se pomeri. Quote Share this post Link to post Share on other sites
lan_fan 36 Posted June 14, 2016 On 6/7/2016 at 1:17 AM, Grafit said: Mogu se zameniti sileni na Stilu bez skidanja zadnjeg mosta, ali je neophodan hidraulicni alat bas za tu namenu. Napr. Auto servis Zoran u Petrovaradinu ima taj alat... Planiram kod njih uraditi selene...ako su ti oni radili, za koliko vremena je bilo gotovo? Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivan.ik 625 Posted June 14, 2016 Jako brzo 30-40 min. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Grafit 1393 Posted June 15, 2016 5 hours ago, lan_fan said: Plamiram kod njih uraditi selene...ako su ti oni radili, za koliko vremena je bilo gotovo? To sam radio pre 4-5 godina. Moj majstor je počeo da ih menja, pa je video da ne ide bez alata. Pa je alat pozajmio iz tog servisa. A potrebno vreme je bilo, kao što reče Ivan.ik, 30-40 min, čak i uz moju ”pomoć”. Quote Share this post Link to post Share on other sites
lan_fan 36 Posted June 15, 2016 To je to....još samo da uskladim termin. Hvala dečki. Quote Share this post Link to post Share on other sites
lan_fan 36 Posted June 16, 2016 Evo danas sam i to obavio...servis uredan, čini mi se da dečki znaju posao, ...sa servisom klime izašlo me 10 ooo din. to je jako povonjo. thx Quote Share this post Link to post Share on other sites
DaliborLazarevic 4 Posted December 2, 2016 Citajuci ovu temu,vidim da hvalite Inbaco. Nista onda da javim da cu i ja sad uskoro zakazati polovinom meseca i idem na zamenu silen blokova za 6900.Meni je otisao zadnji desni al jbg mora se. Javljam utiske kada zavrsim. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8577 Posted December 2, 2016 Ajde, ajde, izgoresmo od iscekivanja Quote Share this post Link to post Share on other sites