deki87 7 Posted July 6, 2014 Sad sam gledao na ap sport 2270 komad.Verovatno ima i jeftinije ja sam napisao kolko mi reko kad sam ga pitao. Quote Share this post Link to post Share on other sites
gogi1101 0 Posted July 6, 2014 Zvacu ja da pitam za silene,mozda ugradjuje "inbaco"-ve od pune gume. Njih ne mozes kupiti posebno samo u inbaco servisu u Bg. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sale2810 4 Posted July 6, 2014 Jeste,inbaco je firma,oni ih prodaju sa ugradnjom i daju garanciju. Quote Share this post Link to post Share on other sites
deki87 7 Posted July 6, 2014 Pitaj pa javi da znamo. Quote Share this post Link to post Share on other sites
gogi1101 0 Posted July 6, 2014 Informacija iz prve ruke za zadnje silene:50 evrova po strani samo ruke,umalo se nisam srusio. Postujem svaciji rad i vreme al ovaj ga pretera. Naravno sa alatom i presom,nema cukanja maljem al' sto je mnogo mnogo je. Bar za mene Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sale2810 4 Posted July 6, 2014 To je bas mnogo para,previse. On izgleda i dalje prati cene od pre 6-7 godina. Sto je mnogo,mnogo je. Quote Share this post Link to post Share on other sites
SimkeBGD 58 Posted July 6, 2014 Previse je. Ja sam menjao pre par meseci. 3000 din za obe strane... Quote Share this post Link to post Share on other sites
deki87 7 Posted July 6, 2014 Ja bre pleme mu al dere ja ga razumo sve njegovo,cuti kad viljuske nisu 30000.Pa za te pare cu cukam sa macolu ceo dan. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sale2810 4 Posted July 6, 2014 Ma ne da je previse,nego je bas preterao. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivan.ik 625 Posted July 6, 2014 U inbacu je zamena silena + sileni od pune gume oko 6000-6500 din. Za tu razliku ja bi išao za BG. Iz inata. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sale2810 4 Posted July 6, 2014 Upravo tako Ivane,ono je bezobrazluk. Quote Share this post Link to post Share on other sites
deki87 7 Posted July 6, 2014 Pa kazem ja na jug su cene kao da si u bec a plate kao u indiju. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ostoja 772 Posted July 9, 2014 U inbacu je zamena silena + sileni od pune gume oko 6000-6500 din. Za tu razliku ja bi išao za BG. Iz inata. 6900, menjao sam kod njih pre 15ak dana. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milos Z. 0 Posted July 9, 2014 U Beogumi zamena oba zadnja silena 4100 din., bez delova. U Ap sportu imaju original Fiatovi (bar tako pise) 4500 din., znaci sve ukupno 8600... Quote Share this post Link to post Share on other sites
f2tality 1 Posted July 12, 2014 Danas smo na mom stilu zamenili cuvene silen blokove, uzeo sam preko drugara u shop grupu sa popustom za 1300 po komadu neke STC marka, u njihovom servisu kazu da te ugradjuju i da su se dobro pokazali. A moje smo menjali kod drugara u servisu, pozajmili smo neki alat za izbijanje i nabijanje silena ali za izbijanje na alatu falio neki dodatak pa nismo mogli da ih izbijemo tako. Nego smo sabili oprugu i otkacili amortizer i otkacili tri srafa na sasiji sto nose silen blok i sraf koji ide kroz silen. Stari silen smo razbusili gde ide sraf a ostalo smo izbili sekacem uz malo cukanja a posle izleti sam, Dalje smo podmazali novi silen i tim alatom da nabili, stavi se taj alat i zateze se kljucem ili pistoljem i on ulazi samo treba da se pazi kako je stajao stari silen tako da se okrene i novi, ona tri kraka.Nismo skidali most samo smo ga podupreli tronozcem a kablove za abs i creva za kocnice nismo dirali, malo se nategnu i ima mesta da se radi.Obe strane smo zavrsili za sat vremena, i vidi se ogromna razlika kada se urade sileni, inace meni su mnogo lupali. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dragan G 0 Posted July 12, 2014 Zna li neko tacnu dimenziju tih silen blokova da trazimo zamenske koji pasuju umesto fabrickih? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sale2810 4 Posted July 12, 2014 Mislim da je neko spominjao,a verujem da ima negde napisano vec,da pasuju od audija 100. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dragan G 0 Posted July 12, 2014 (edited) Neko je spominjao i neko je to vec uradio i ovde pokazao je dosta razlikuje, priznaces. Koji su to sileni od audija 100? Ima on vise silena nisu ti jedini, verovatno. I na koju meru se obradjuju? Ima tu dosta nepoznanica. Niko ne zeli pre svega da kupi silene od audija 100, mozda oni uopste i ne odgovaraju. Zato i trazim dimenzije originala ako neko ima jer je lakse tako traziti. Stavis subler u dzep i krenes po radnjama i nacice se sigurno zamenski sa punom gumom ili neki koji treba prepraviti minimalno. Edited July 12, 2014 by Dragan G Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sale2810 4 Posted July 12, 2014 Ne znam zaista,tako sam negde procitao,nemoj me drzati za rec.Najbolja opcija je sa sublerom u dzepu. Javice se vec neko ko zna nesto vise o ovome. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivan.ik 625 Posted July 12, 2014 Opus original sileni.Što da se igraš kad ljudi prave. Quote Share this post Link to post Share on other sites
gogi1101 0 Posted July 12, 2014 @ivan.ik Je'l zezas ili je stvarno marka silena "opus" ?Nikad nisam cuo za njih. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivan.ik 625 Posted July 12, 2014 Slatko me nasmeja.Mislim na moj opus sa originalnim silenima. Uzeo ih pa jurio da ih ugradim, pa jedan u gužvi , drugi isto, trećem stadala presa i na kraju kod četvrtih ne ugradim originale već od pune gume. A ove oriđi vratim. Quote Share this post Link to post Share on other sites
deki87 7 Posted July 12, 2014 Zamenio juce viljusku kod Nese u Komren reparirana 3600 sa ugradnjom deluje kvalitetnije od onih iz ap sport videcemo kako ce da se pokaze. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dragan G 0 Posted July 13, 2014 Slatko me nasmeja.Mislim na moj opus sa originalnim silenima. Uzeo ih pa jurio da ih ugradim, pa jedan u gužvi , drugi isto, trećem stadala presa i na kraju kod četvrtih ne ugradim originale već od pune gume. A ove oriđi vratim. Gde si nabavio sa punom gumom i mogu li se naruciti bez ugradnje? Koja je ukupna visina silena? Quote Share this post Link to post Share on other sites