Jump to content
Goran
etibor

Fiat Stilo - silen blok zadnji

Recommended Posts

Sad sam gledao na ap sport 2270 komad.Verovatno ima i jeftinije ja sam napisao kolko mi reko kad sam ga pitao.

Zvacu ja da pitam za silene,mozda ugradjuje "inbaco"-ve od pune gume. Njih ne mozes kupiti posebno samo u inbaco servisu u Bg.

Informacija iz prve ruke za zadnje silene:
50 evrova po strani samo ruke,umalo se nisam srusio. Postujem svaciji rad i vreme al ovaj ga pretera. Naravno sa alatom i presom,nema cukanja maljem al' sto je mnogo mnogo je. 

Bar za mene

To je bas mnogo para,previse. On izgleda i dalje prati cene od pre 6-7 godina. Sto je mnogo,mnogo je.

Ja bre pleme mu al dere ja ga razumo sve njegovo,cuti kad viljuske nisu 30000.Pa za te pare cu cukam sa macolu ceo dan.

U inbacu je zamena silena + sileni od pune gume oko 6000-6500 din. Za tu razliku ja bi išao za BG. Iz inata.

Pa kazem ja na jug su cene kao da si u bec a plate kao u indiju.

U inbacu je zamena silena + sileni od pune gume oko 6000-6500 din. Za tu razliku ja bi išao za BG. Iz inata.

6900, menjao sam kod njih pre 15ak dana.

U Beogumi zamena oba zadnja silena 4100 din., bez delova. U Ap sportu imaju original Fiatovi (bar tako pise) 4500 din., znaci sve ukupno 8600...

Danas smo na mom stilu zamenili cuvene silen blokove, uzeo sam preko drugara u shop grupu sa popustom za 1300 po komadu neke STC marka, u njihovom servisu kazu da te ugradjuju i da su se dobro pokazali. A moje smo menjali kod drugara u servisu, pozajmili smo neki alat za izbijanje i nabijanje silena ali za izbijanje na alatu falio neki dodatak pa nismo mogli da ih izbijemo tako. Nego smo sabili oprugu i otkacili amortizer i otkacili tri srafa na sasiji sto nose silen blok i sraf koji ide kroz silen. Stari silen smo razbusili gde ide sraf a ostalo smo izbili sekacem uz malo cukanja a posle izleti sam, Dalje smo podmazali novi silen i tim alatom da nabili, stavi se taj alat i zateze se kljucem ili pistoljem i on ulazi samo treba da se pazi kako je stajao stari silen tako da se okrene i novi, ona tri kraka.

Nismo skidali most samo smo ga podupreli tronozcem a kablove za abs i creva za kocnice nismo dirali, malo se nategnu i ima mesta da se radi.

Obe strane smo zavrsili za sat vremena, i vidi se ogromna razlika kada se urade sileni, inace meni su mnogo lupali.

Zna li neko tacnu dimenziju tih silen blokova da trazimo zamenske koji pasuju umesto fabrickih?

Mislim da je neko spominjao,a verujem da ima negde napisano vec,da pasuju od audija 100.

Neko je spominjao i neko je to vec uradio i ovde pokazao je dosta razlikuje, priznaces. Koji su to sileni od audija 100? Ima on vise silena nisu ti jedini, verovatno. I na koju meru se obradjuju? Ima tu dosta nepoznanica. Niko ne zeli pre svega da kupi silene od audija 100, mozda oni uopste i ne odgovaraju. Zato i trazim dimenzije originala ako neko ima jer je lakse tako traziti. Stavis subler u dzep i krenes po radnjama i nacice se sigurno zamenski sa punom gumom ili neki koji treba prepraviti minimalno.

Edited by Dragan G

Ne znam zaista,tako sam negde procitao,nemoj me drzati za rec.

Najbolja opcija je sa sublerom u dzepu. Javice se vec neko ko zna nesto vise o ovome.

Opus original sileni.

Što da se igraš kad ljudi prave.

DSCN3183.jpg DSCN3184.jpg DSCN3185.jpg DSCN3189.jpg

DSCN3191.jpg DSCN3195.jpg DSCN3196.jpg DSCN3197.jpg

DSCN3200.jpg DSCN3201.jpg DSCN3202.jpg DSCN3203.jpg

DSCN3204.jpg DSCN3205.jpg DSCN3206.jpg DSCN3207.jpg

DSCN3208.jpg DSCN3209.jpg DSCN3211.jpg DSCN3214.jpg

DSCN3215.jpg zadnji_silen_fluid_resilient_bush.jpg zadnji_silen_fluid_resilient_bush_1.jpg zadnji_silen_fluid_resilient_bush_ab.jpg

Slatko me nasmeja.

Mislim na moj opus sa originalnim silenima. Uzeo ih pa jurio da ih ugradim, pa jedan u gužvi , drugi isto, trećem stadala presa i na kraju kod četvrtih ne ugradim originale već od pune gume. A ove oriđi vratim.

Zamenio juce viljusku kod Nese u Komren reparirana 3600 sa ugradnjom deluje kvalitetnije od onih iz ap sport videcemo kako ce da se pokaze.

Slatko me nasmeja.

Mislim na moj opus sa originalnim silenima. Uzeo ih pa jurio da ih ugradim, pa jedan u gužvi , drugi isto, trećem stadala presa i na kraju kod četvrtih ne ugradim originale već od pune gume. A ove oriđi vratim.

Gde si nabavio sa punom gumom i mogu li se naruciti bez ugradnje? Koja je ukupna visina silena?