Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
alen

Lancia Kappa - kodiranje ključa

Recommended Posts

interesuje me da li neko ima uspjesno iskustvo u kodiranju kljuca lancie kappe....nasao sam upustvo u autodati ver. 2.12 ali ne razumijem..spominju se neke diode i ima ilustrovani prikaz..ali tih dioda kod mene u autu nema ( 1.slika pod brojem 1 i 2 )trebalo bi da se nalaze priblizno blizu svjetla u kabini iznad retrovizora ali ih nema......i sam skinuo upustvo za lanciu kappu na njemackom,a naravno njemacki ne razumijem a preko guglovog prevodioca je previse zbunjujuce ..tu se spominje dioda na centralnoj konzoli i cemu ona sluzi (zaokruzena je na slici 3 ) i da mi neko objasni pojam imobilajzera...da lije to onaj cip u kljucu ( sada lupam :welcome: ) ....pa ako ko ima iskustva molio bih pomoc...inace ne radi mi daljinsko i alarm pa da pokusam da kodiram kljuc...

v=aVihpwr'>ihpwr.jpgItU2S.jpgwSZES.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Blokada pokretanja ili imobilajzer je sistem koji na vozilu sprecava startovanje vozila sa neodgovaraucim kljucem. Imobilajzer je direktno povezan sa motornim racunarom. U kljucu vozila se nalazi chip koji emituje odredjene kodove putem radio frekvencije. Takodje postoji i upravljacki uredjaj blokade kretanja - mala zuta kutijica ispod vozacevog sedista. Kada okrenemo kljuc sistem registruje da je paljenje ukljuceno i upravljacki uredjaj imobilajzera(UUI) zahteva kod od kljuca. Kljuc emituje signal,antena koja se nalazi oko kontakt brave cita i prenosi do UUI. Dalje UUI kod uporedjuje sa kodovima unapred upisanim u motornom racunaru i ukoliko se podudare LE Dioda od koda ce se ugasiti i pokretanje ce biti dozvoljeno. Ako se kodovi ne podudare vozilo nece moci da se startuje i dioda koda ce ostati ukljucena. Upravo je to ona zelena dioda za koju ti pitas a koja se nalazi na sredini centralne konzole. Kappe su se proizvodile i bez daljinskog otkljucavanja pa se moze desiti da i nemas. Ukoliko imas kljuc koji sa prednje strane do metala ima veliku zelenu diodu onda nazalost nemas. Sklikaj mi kljuc iz 2-3 ugla pa cu ti tacno reci imas li ili ne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

trenutno dig. foto-aparat nije kod mene pa ne mogu da uslikam kljuc..a nemam kabal za mob. telefon da spojim na racunar <_< ali uskoro cu da postavim slike.....ja mislim da bi trebao da imam daljinsko zakljucavanje...jer imam i alarm marke gemini koji mislim da se orginalno ugradjivao u kappe....ipak kod mene lancia ima full opremu od koze pa do grijaca sjedista pa sumnjam da ne bi stavili i daljinsko zakljucavanje...mislim da treba samo da se kodira kljuc nasao sam razna upustva ali i dalje mi nije jasno..kako i sta...

Share this post


Link to post
Share on other sites

i mene zanima zašto ona led dioda ne svjetli kad se auto ugasi i zaključa.imam ključ isti ko i na drugoj sliki.a na ključu svjetli crvena boja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...