Jump to content
FAS Goran
stefanves

Šoferšajbna i stakla, kupovina, ugradnja, reparacija

Recommended Posts

Na moju žalost, nikako da se učlanim u klub, a rekao sam sebi već 100x "uplatiću"... I tako već 3 godine... Do sada bi u štedeo brdo para... :)

Tako da je ovo cena za obične smrtnike, koji nikako da uplate članarinu. :thumbup::wallbash: :wallbash:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kod mene je problem obrnut u vezi sa shoferkom-izgrebana IZNUTRA!I to ispred vozaca. E, sta je prethodni vlasinik radio-ugradjivao brisace iznutra pa oni ogrebali, brisao maramicom u kojoj je bilo stvrdnutih slinaca ili nesto sasvim trece-nemam pojma. Uglavnom, smeta mi pomalo. A. da volim da su mi stakla tip-top-volim!Procitah sve od pocetka na ovu temu i kapiram da nema nista drugo do- NOVA SAJBA!Ok, nova, ali ima li tu nekih razlika-znam da ima i nekih solarnih, pa zelenih i sl. Kakvih ima za punta mk2? Ima li tih solarnih, polarnih ili kako vec? Da me ne przi sunce bas toliko.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ukratko... Na šoferki sam imao jednu malu pukotinu.. Posledica parkiranja pored gradilišta...Tačno se vidi kako je kamenčić udario u šoferku i nakon par dana je nastao ris dugačak oko 1 cm... Po 5 mm sa jedne i druge strane udara...

Odem do jednog glass servisa i kažu mi 4.000 din, odem de drugog, cena 1.000, ali majstor nije tu... Odem do trećeg, kog su mi preporučili, lik pogleda, kaže može da se sredi, cena 1.500 dinara, a treba pola sata da se uradi... Pošto nisam hteo da rizikujem da se dalje širi, kažem- radi...

Evo i par sličica...

IMG_4806.jpgIMG_4809.jpgIMG_4812.jpg

Procedura je sledeća... Izbuši se rupa "zubarskom" burgijom na mestu udarca, stavi se ovaj mehanizam sa slike i nacentrira se na rupu, zatim se špricom ubaci lepak u izbušenu rupu, a sa donje strane se upaljačem na sitno zagreje lepak, kao bi se zaštopovala rupa, a nakon dvadesetak minuta sa mehanizam skida, stavlja nalepnica preko i ostavi se još dvadesetak minuta da se suši na suncu.... Nakon toga se skida i nalepnica, ostruže se višak lepka, očisti i ideš kući...

Videćemo koliko će da traje...

A da, poželjno je da oštećenje nije starije od 15 dana...

Edited by Dača

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja imam problem na prednjem bočnom staklu (suvozačevo), postoji ogroman ris skoro pa preko cele dužine stakla, pretpostavljam namerno napravljen ključem ili tako nečim oštrim i ko god je gledao kaže da ne postoji rešenje da se to sanira, pa me zanima koliko se isplati da to zamenim, može li uopšte da se nadje to polovno?

Share this post


Link to post
Share on other sites

nadji staklo na otpadu i zameni ne moze da ti bude skuplje od ``dvaes`` evra sa sve pivom koje ces da popijes dok vrsis zamenu...

P.s ne je potrebno skidati vrata za zamenu stakla samo tapacirunzi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo mog iskustva.

2011. u junu sam kupio svog ljubimca Puntaća (Punto 2001, 1.2 8v, Un Italiano vero - odatle je i uvezen :)). Prilikom registracije sam uplatio i osiguranje stakala. Uplatio 3600din (po kursu od tada 99din za 1 euro), mu to dodje oko 36EUR. Tom prilikom sam dobio polisu sa 20% učešća. U pitanju je Delta Generali osiguranje.

Oštetila mi se šoferka (kamenčić). Otišao pre dve nedelje u D. Generali (u Đorđa Stanojevića), prijavio štetu, odštampan odštetni zahtev i prosleđen predmet procenitelju. Procenitelj pogledao, slikao auto, stakla, broj šasije i obeležio šoferku (urezao). Odobrena mi je odšteta u iznosu od 8900din čini mi se.

Imao sam dve opcije:

1. Da mi se iznos uplati na navedeni br. računa uz moje učešće od 20%

2. Da mi u servisu zamene šoferku uz moje učešće od 20%

Izabrao sam drugu opciju.

Zvao Glass Service kod Arene i u Tošinom Bunaru. Kod Arene nisu imali staklo, a u Bunaru jesu. Otišao da zamenim. Ostavio auto. Rekli mi da dođem za sat i po.

Došao po auto, šoferka zamenjena. Kad je trebalo da platim učešće, tražili mi 2300din (na cenu od 8900din, 20% učešća je 1780din). Na pitanje zašto taj iznos, rekli su mi da je iznos 8900din onaj koji se plaća u kešu, tj. kad ja menjam kod njih, a kad rade sa osiguranjem, onda je cena oko 11500din.

Ta priča, naravno nema veze sa životom, jer na papiru koje mi je pečatiralo osiguravajuće društvo stoji cena 8900din. Naravno da sam platio 2300din.

Interesuje me da li je neko menjao šoferku na sličan način i kakva je njegova priča?

Nakon igre brojki ( i slova ) vidim da kad se na 8900 doda 2300 koje sam ja platio, dobija oko 11200, što mu dođe skoro kao osnovica na koju su zaračunali 20% i dobili 2300din. To može da znači da se u stvari računa veća cena, pa na nju 20% meni, a 80% osiguranju. Ako je tako, onda je sve jasno. Međutim, nije mi jasno da piše na papiru cena (osnovica) 8900din, a da mi oni pričaju o nekim drugim cenama...

Da se osvrnem i na kvalitet šoferke i rada. Kao što neko reče ranije, ostao je trag od cimanja plastike kod brisača tako da sad ne naleže kako bi trebalo. Mnogo veći (gori) utisak na mene je ostavila sama šoferka. U poređenju sa onom originalnom fiatovom koju su skinuli ova mi je nekako mlečna, tj nije bistra i proizirna kakva je bila stara. Plus, u vrhu šoferke ima zeleni zatamnjeni pojas od 15-tak centimetara širine, što mi se estetski ne sviđa uopšte, ali videću na leto da li će da ima od toga koristi radi zaštite od sunca.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja menjao, bas u Glass servisu, kod gradske bolnice. Osiguranje je bilo triglav. Nisam imao učešće u šteti. Otišao do osiguranja, oni mi da lipapir koji sam predao Glassu i na osnovu njega su mi zamenili. Nisu spominjali da je cena razlicita. Kvalitet zamenske nije bio isti kao originalne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da li neko ima iskustva sa kineskim sofersajbnama? Zvao sam desetak servisa za ugradnju soferki (u pitanju je fiat coupe) cene se krecu od 8500 za kineske do 15500 za evropski kvalitet , svi serviseri su za ugradnju kineske sofer sajbne i kazu da su se sa kvalitetom mnogo poboljsali i da nema nikakve razlike od evropskih (sem cene). Pitao sam i za varijantu da ugradim polovnu originalnu sofersajbnu ali niko od majstora nije bio za tu opciju.Kakva su vasa misljenja?

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo da podelim iskustvo sa forumašima: juče me zviznuo kamenčić, ali ništa nije bilo. Ja već i zaboravio. Ali ne lezi vraže, jutros kad sam pustio grejanje - krenula linija ! I bogami doterala oko 30 cm. Iz donjeg desnog ćoška (kod suvozača) dijagonalno.

- Zvao Glass Servise,http://glassservice.biz/ oni to ne repariraju, i kažu da to ne može da se reparira.

- Zvao Car Glass http://www.carglass.co.rs/ i rekli da to oni rade, da dođem. I uradili ljudi. Ukupno koštalo 5.000,00 din (dakle oko 45 €) uz pismenu garanciju da pukotina neće da krene dalje. Grancija nije vremenski ograničena ! A ako krene, onda se od cene montiranja nove šoferke oduzima ovih 5.000,00 tako da u svakom slučaju ništa ne gubim. Usput su mi sredili i još jednu manju staru naprslinu.

Izuzetno prijatni ljudi, ljubazni uslužni - sve pohvale i preporuke.

Kako izgleda posle reparacije: ja koji znam gde je bilo, kad malo bolje zagledam pod nekim uglom mogu da vidim da je bilo napuklo. Onaj ko ne zna gde je bilo napuklo - taj može da traži sat vremena neće ništa videti. Najbitnije mi je da sada mogu da osiguram stakla kod sledeće registracije !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hocu da zamijenim sofersajbu na puntu jer je sva izgrebana od brisaca. Originalna sajba je oko 300-350 evra i nemam toliko para. Interesuje me da li je bolje naci neku polovnu originalnu ili staviti zamjensku? Da li je istina da su zamjenske losije?

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

imas sad neke kineske i one su najjeftinije (ne znam kvalitet), ali ima i druge zamenske odlicnog kvaliteta sa dosta nizim cenama od "originala". Nazovi GlassService i raspitaj se... ;)

www.glassservice.rs

Edited by MilanLaki

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zanima me Vase misljenje da li je hrabrost staviti polovnu soferku (Fiat Bravo) i koliko odprilike moze to da kosta?

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nema velike razlike izmedju polovne i nove soferke,ipak je to samo staklo,nije neki mehanicki deo i ako nije nigde crknuta to je ok,cak stavise polovna ako je original je bolja (kvalitetnija) od vecine novih na trzistu.

U mom kraju se moze polovna soferka naci za 50-70 eura maksimalno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Treba dobro obratiti paznju. Kod mene je soferka blago izlizana brisacem i zna vrlo da smeta. Nije fizicki ostecena samo te linije koje na se na dodir ne osjecaju ipak smetaju za vidljivost


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

možda čak i manje. ne sećam se tačno, ali mislim da je pre 2-3 godine bila ispod 100e sa ugradnjom u glas servisu u r. burdževića.

Share this post


Link to post
Share on other sites

u slučaju da nisam napisao ranije, napisaću sad. Zamenili su mi šoferku u Glass Servisu jer je napukla a bila su osigurana stakla. Međutim ugradili su mi neku kinesku koja je 'mlečna'. Nije 100% providna nego ima magle. Imate osećaj kao da je prljava. Kad udari sunce u nju ne vidi se skoro ništa. Strašno iritira! Eto toliko o istom kvalitetu kineske i original šoferke. P.S. Ova koja su mi ugradili ima na vrhu zelenu providnu lajsnu kao na kamionima! Bljak

Share this post


Link to post
Share on other sites

Šoferka pukla pre neki dan, kamičak u ćoše pa linija polako krenula da šeta po šoferki.

Ali stakla osigurana na vreme pa sam komotno naručio originalnu Saint Gobain prva ugradnja iz italije kod Bogunovića.

Cena prava sitnica oko 50.000din sa ugradnjom.

A što se tiče originala i zamenskih šoferki mislim da je Fikret sve rekao a i da napomenem da me je i sam procenitelj iz DDOR-a savetovao da menjam sa originalom u ovlašćenom a ne zamenskom u Glass servisu sa kojima inače imaju ugovor o saradnji.

Verovatno je bilo reklamacija pa onda bude "skuplja pita od tepsije"

Opet ću osigurati stakla bez razmišljanja s*obzirom da imam panoramu a i ona podleže osiguranju.



A da, da napomenem da sam zvao i Glass servis čisto da se informišem za njihovu ponudu i nisu ni probali da mi ponude neku zamensku a original nisu u mogućnosti da nabave.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...