Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Ferrari 599 GTO & Roadster & 599xx

Recommended Posts

5pet0.jpg hzUf0.jpg

 

Ferrari će krajem aprila (na Salonu automobila u Pekingu) i zvanično predstaviti novu verziju sadašnjeg 599 – model 599 GTO (Gran Turismo Omologato), a sve kao počast legendarnom Ferrariju 250 GTO.
Težina novog 599 GTO je smanjena na 1.495 kg. dok njegov 6.0 litarski V12 motor raspolaže sa 500kW/670KS pri 8250 o/min. i 620 Nm pri 6500 o/min., u paru sa šestostepenim menjačem koji brzine menja za 60 milisekundi.
Ubrzanje od 0-100 km/h iznosi 3.35 sekundi, maksimalna brzina je više od 335 km/h, a Ferrarijevu stazu Fiorano prelazi za minut i 24 sekunde. Po fabričkim podacima potrošnja je 17.5 litara na 100 km, a emisija CO2 iznosi 411 grama po kilometru.
Dužina automobila je 4710 mm, širina 1962 mm, visina 1326 mm, međuosovinsko rastojanje 2750 mm, zapremina prtljažnika iznosi 320 litara, a u rezervoar staje 105 litara goriva.
 

 

hA0Jr.jpg mbIx0.jpg mbQ0r.jpg

 

Proizvodnja će biti ograničena na ukupno 599 primeraka (cena po ranjim informacijama bez poreza iznosi 267.136 eura), a deo paketa su i karbon-keramičke kočnice, novi izduvni sistem, točkovi od 20 inča sa Michelin gumama (285/30 i 315/35) i novi aerodinamički elementi.

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Luca di Montezemolo u Londonu najavio 599 GTB Roadster

 

Ferrarijev šef Luca di Montezemolo objavio je pre neki dan kako će sledeći model koji će sići s Ferrarijeve proizvodne trake biti 599 GTB Roadster. Predsednik Ferrarija to je učinio na posebnom novinarskom okupljanju u centralnom Londonu…

599 GTB Roadster već je neko vreme želja većeg broja bogatih zaljubljenika u Italijanski brend, pa se Ferrari odlučio uslišiti njihovu želju. Ferrarijev šef propustio je napomenuti u koliko primeraka će biti izrađena ova limitirana serija koja neće biti predstavljena ni na jednom salonu automobila. Ferrari je odlučio kako će za potrebe njegovog predstavljanja eventualnim kupcima biti organizovane privatne prezentacije.

Poslednji V12 model koji je bio ponuđen u ovakvoj kombinaciji je Ferrari 575 Superamerica iz 2005. godine. Luca di Montezemolo nije naveo još jedan vrlo važan podatak, a to je kakav sistem krova će imati ova limitirana serija...možda kao na varijanti isprobanoj na modelu California, a kojim sistemom će biti opremljena Roadster verzija modela 599 GTB pokazaće vreme.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ferrari 599 Roadster uhvaćen za vreme testiranja

jJnX9.jpg jJqri.jpg

Pre neki dan je šef Ferrarija Luca di Montezemalo najavio dolazak Roadster verzije modela 599 GTB. Upornim paparazzima nije trebalo puno vremena da se dokopaju njegovih prvih fotografija. Prve špijunske fotografije 599 Roadstera napravljene su kada je automobil krenuo na testiranje u Maranellu…

Da je zaista reč o tom modelu govori sklopivi platneni krov na automobilu kojeg su Ferrarijevi mehaničari pokušali zamaskirati lepljivom trakom. O njegovom ulasku u proizvodnju nagađalo se duže vreme, a sada po prvi put možemo videti kako će on i izgledati. Naslednik modela 575 Superamerica će biti dostupan u limitiranoj seriji, a njegovo predstavljanje javnosti biće obavljeno na Kalifornijskom Concours d’Elegance u Pabble Beach-u.

Za njegovo pokretanje trebao bi biti zadužen V12 agregat sa 670 KS i 620 Nm obrtnog momenta koji pokreće Ferrari 599 GTO. Dodatnih 25 KS je ovde kako bi se nadomestilo povećanje težine zbog uvođenja sklopivog krova.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Elem , belem, biomelem........revitabion sprej protiv opadanja kose, seboreje i peruti (ili vam prhalja)....Malopre sam uzivao u kafi i nekom bolesno dobrom slatkishu u kafe restoranu SUPERMARKETU kad ono....... parkira se ovo.........599 GTB

 

mucyJ.jpg muf2S.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Video ga ja :w00t: u cetvrtak,u gradu :whistle:

a posle njega,kad sam bio na novosadskom putu kod Zemun polja,prodje crveni F430 :w00t: ,ruske tablice

2 Ferrarija u istom danu B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najlepsi Ferrai...Video sam ga nekoliko puta uzivo...Diskovi su mu ogormni,kad pogledam iz daleka,skoro kao cela felna,a felna 20 inca :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

video sam ga na aerodromu jednom,velicanstveno izgleda,jest svajcarske table,obisao sam ga sa svi strana da ga dobro vidim,a unutra crvena koza :unworthy:

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja video danas kod Dejton pumpe svetlo plavi metalik i Kole Secerko u njemu za volanom. :thumbup:

lep bre samo boja mu stoji ko da je obican neki cetvorotockas.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najlepsi Ferrai...Video sam ga nekoliko puta uzivo...Diskovi su mu ogormni,kad pogledam iz daleka,skoro kao cela felna,a felna 20 inca :D

Jutros imao priliku da stojim pored istog na semaforu. Izgleda perverzno do najsitnijih detalja. Felna-jos malo pa do visine mog prozora. Ako dobro videh, gume 305/35 R20. Utisao sam muziku dok smo kretali sa semafora, zvuk je :unworthy: . Bolestan auto...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne znam šta je sa Ferarijima po Beogradu u poslednje vreme...

Juce na semaforu pored mene staje crveni F430 sa francuskim tablama... :)

Morao sam da ugasim klimu i muziku, da otvorim prozore i da slušam.

Niko nije krenuo na zeleno već svi kao da su čekali da ga čuju i vide pa su nakon njegovog uzletanja krenuli...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ferrari 599 roadster već predstavljen odabranima

 

ferari%20599%20spider.jpg
 

Ferrari je potvrdio da uskoro namerava da široj javnosti predstavi novu, roadster varijantu modela 599. Kažemo široj javnosti, jer je krug odabranih već imao priliku da se upozna sa novitetom na posebnom događaju koji je održan u okviru nadavnog Pebble Beach Concours d’Elegancea u Kaliforniji.

 

Naime, određeni broj ljudi je lično pozvan na prezentaciju od strane Ferrarija ali su isti bili dužni da potpišu ugovor o poverljivosti, a sve uređaje kojima bi mogli da snime bilo kakvu sliku morali su da ostave na ulazu. Par informacija je ipak procurelo. Prikazani model je bio u ''Rosso Fuoco'' boji, automobil će pokretati 6.0 litarski V12 motor snage 670 KS iz GTO verzije, a biće proizveden u ograničenoj seriji od svega 100 primeraka. Što se krova tiče, navodno će biti primenjeno rešenje slično onome u Porscheovom Boxster Spyderu, odnosno radiće se o uklonjivom platnenom krovu koji će biti moguće odložiti unutar automobila i koji će po potrebi moći da se relativno brzo i lako montira. Prve isporuke se očekuju sredinom iduće godine, a do tada bi trebao biti poznat i zvaničan naziv automobila. Zainteresovanima još treba reći da će se cena svakog primerka kretati ''iznad 360.000 eura''.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ferrari SA Aperta : Ferrari 599 Cabrio

 

ferrari%20sa%20aperta%20111.jpg
 

Dugo najavljivani Ferrari 599 u kabriolet izdanju će zvaničnu promociju imati na predstojećem Salonu automobila u Parizu, mada treba podsetiti da je po ranijim informacijama već predstavljen odabranoj grupi kupaca, i to prošlog meseca na Pebble Beach Concours d’Elegance događaju u Kaliforniji. Novi Ferrari je zvanično nazvan SA Aperta (Sergio i Andrea Pininfarina, Aperta – it. ''otvoren''), a u čast 80-godišnjice Pininfarine biće napravljena ekskluzivna serija od samo 80 primeraka.

 

ferrari%20sa%20aperta%201.jpg
 

Ferrari za sada nije saopštio mnogo detalja, ali je poznato da V12 motor u SA Aperti raspolaže sa 670 konja. Uz podatak da SA Aperta ima platneni krov, to je za sada to.

 

ferrari%20sa%20aperta%2011.jpg
 

Svih 80 komada je već prodato, a prve isporuke se očekuju sredinom iduće godine (cena iznosi ''više od 400.000 eura'').

 

ferrari%20sa%20aperta%202.jpg
 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...